andybgr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Παίδες έχω ένα πρόβλημα, δε ξέρω πόσο αστείο θα σας φανεί....αλλα ψάχνω λύση και ελπίζω να τη βρω εδω.. Έχω ένα Fujitsu Siemens Amilo Pa3553. Στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι ελλατωματικό το τσιπάκι της nvidia πάνω στη μητρική και δεν ανάβει η οθόνη. Αυτό είναι επιβεβαιομένο καθώς έχω ψάξει σε διάφορα forum της Fujitsu. Αφού έχει λήξει η εγγύηση ο μόνος τρόπος για επισκευή είναι η αγορά νέας μητρικής που θα κοστίσει 400 ευρώ. Το laptop το έχω ανοίξει πολλές φορές για να πειραματιστώ μαζί του, μέχρι που στην τελική το έδωσα σε έναν φίλο μου που είναι επίσης τεχνικός Η/Υ και έχει εμπειρία με αυτό το laptop. Ο ίδιος επαλήθευσε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο τσιπάκι της nvidia και μου είπε πως η μητρική είναι πλέων άχρηστη (που όντως είναι) και την πήρε και την πέταξε μαζί με το πλαστικό κάλλυμα του laptop. Κρατώντας βέβαια τα υπόλοιπα spare parts, οθόνη, cpu, μνήμες κτλ κτλ. Το πρόβλημα που είναι? Να όμως που το laptop δεν είναι δικό μου και είναι κάποιας κοπέλας φίλης μου και μου το ζητάει πίσω έστω και με το πρόβλημα της μητρικής για να το δώσει να το κοιτάξουν αλλου!!!??? :S :S Οπότε ψάχνω πλαστικά, και μητρική για το Amilo Pa3553. Την μητρική την ψάχνω εννοήτε χαλασμένη (δε θα δώσω 400 ευρώ για καινούργια).. θέλω να δέσω το laptop και να το επιστρέψω όπως μου το έδωσε.. Κάποιος φίλος απο το insomnia, και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, μου είπε να κοιτάξω στο ebay το οποίο είχε πάρα πολλά spare parts αλλά όχι συγκεκριμένα γι' αυτό το Laptop. Επιδή θέλω να ελπίζω διότι όλα τα Fujitsu Siemens Amilo Pa3553 έχουν το ίδιο πρόβλημα, σημαίνει πως πολλά θα πεταχτούν στα σκουπίδια... αν ακούσετε τίποτα παρακαλώ να μου πείτε.. εκτός αν έχετε να μου προτείνετε καποια λύση. ευχαριστώ *και θα παρακαλέσω τον forum admin να το κάνει αυτό sticky για να μη χαθεί γιατί καίγομαι :D
sacracer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 ποτε δεν πειραματιζομαστε με ξενη ιδιοκτησια!!!αν δεν βρεις τα ανταλακτικα που ευχομαι να τα βρεις σκεψου το ενδεχομενο να τις κανεις ενα δωρο.!!ενα netbook για παραδειγμα που εινε μικρο και φτηνο.
andybgr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 ποτε δεν πειραματιζομαστε με ξενη ιδιοκτησια!!!αν δεν βρεις τα ανταλακτικα που ευχομαι να τα βρεις σκεψου το ενδεχομενο να τις κανεις ενα δωρο.!!ενα netbook για παραδειγμα που εινε μικρο και φτηνο. :lol: κάτι τέτοιο σκέφτομαι φίλε μου... και άρχισα να ψάχνω τις αγγελίες αλλα τα δώρα καταλήγουν σε γάμο :-P πέρα της πλάκας.. ναι έχω βάλει στο μάτι μου ένα φθηνό.. νομίζω θα την ικανοποιήσει
P270 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 φιλε το main board εχει 202 ευρω χωρις φπα απλα ετσι για να ξερεις ποσο εχει και μαλλον δυσκολα θα βρεις χαλασμενο για πεταμα
sacracer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 τοτε της αγοραζεις ενα δαχτυλιδι!αντε να σε κρεμασουμε κι εσενα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.