Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες σε 4890

Luciddream

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανοίγω αυτό το τοπικ γιατι έχασα λίγο την μπάλα... εχω 2 κάρτες 4890 rev 2.0 σε Crossfire και οι θερμοκρασίες ήταν συνήθως 44c η μία 40 η δεύτερη σε idle... λόγω του οτι άλλαξα θέση στο pc για δοκιμή τελείως άλλαξα και την θέση των καρτών.. έβαλα την μία στην θέση της άλλης. αποτέλεσμα? 50c η μία 33c η δεύτερη... είναι δυνατόν να έχει τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας.. ? τώρα θυμήθηκα οτι έχω αλλάξει πάστα στην μία αλλα δεν θυμάμαι ποια ήταν .. λογικά αυτή που έχει 33 τώρα.. παίζει να είναι και θέμα κατασκευής? αλλα τόση μεγάλη διαφορά..?? γύρω στους 12c...

---------- Προσθήκη 18-03-2010 στις 00:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 17-03-2010 στις 23:32 ----------

μόλις άλλαξα πάστα στην κάρτα που είχε 50c... και ακόμα τα ίδια.. εκτώς και αν θέλει λίγο καιρό να στρώσει η πάστα... για να δούμε.. μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως... :confused::confused:

Δημοσ.

Και πόσο να στρώσει η πάστα… 20 βαθμούς? Με τίποτα.

Τελικά πάστα άλλαξες σε αυτή που είχες αλλάξει ή στην άλλη ?

Δοκίμασε να της τουμπάρεις πάλι.

Επίσης δες εάν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό στην κυκλοφορία του άερα στο κουτί σου.

Δημοσ.

δεν έχω κουτί :D πάστα άλλαξα τώρα σε αυτήν που ήταν ζεστή... ελπίζω να μην ήταν αυτή που είχα αλλάξει κ παλιά γιατι τότε είτε δεν ξέρω να βάζω πάστα είτε η ATI έχει ανακαλύψει μια μυστική υπερ-πάστα.. !! :P

τα έγραψα μάλλον λάθος πάνω, η διαφορά είναι 7-8 βαθμοί κελσίου ... επειδή η πάστα είναι arctic silver 5 ίσως να πέσει μετά απο μερικές μέρες... για τον αέρα στην πρώτη κάρτα δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δυστυχώς ρουφάει όλη την ζέστη απο την δεύτερη..

ΠΡΙΝ: Κάρτα1(44) Κάρτα2(40)

ΜΕΤΑ: Κάρτα2(49) Κάρτα1(34)

αυτό δείχνει οτι η πρώτη είχε σαφώς καλύτερη ψύξη πάντα.. θα ποστάρω πάλι αν δω και πέσει αλλιώς σημαίνει οτι κατασκευαστικά και μόνο υπάρχει διαφορά... :confused:

Δημοσ.

Δεν έχω τόση εμπειρία με την arctic silver 5. Αλλά εάν είχες τότε (στην παλιά αλλαγμένη) επίσης χρησιμοποιήσει ac5 τότε νομίζω θα την ξεχώριζες καθώς είναι σχετικά κολλώδης.

Σίγουρα αλλάζει αρκετά ρευστότητα στους πρώτους κύκλους θέρμανσης μέχρι να κάτσει, αλλά μετά δυο μέρες χρήσης ΙΜΗΟ δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάζει η συμπεριφορά της.

Παρόλα αυτά μια τούμπα κάνε τες.

Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να υπάρχει έστω μικρή διαφορά +/- 2 βαθμούς μεταξύ των δύο.

Δημοσ.

απο ότι έχω διαβάσει η AS5 θέλει 200 ώρες για να "κάτσει" καλά... το θέμα είναι οτι αυτή που έβγαλα έμοιαζε με AS5 αλλα είχε πέσει παντού... μέχρι και πάνω στο PCB βρήκα πάστα.. που το θεωρώ χλωμό να το έκανα εγώ αυτό.. αν ήταν +-2 θα έλεγα οκ.. αλλα είναι 7-8.

Δημοσ.
απο ότι έχω διαβάσει η AS5 θέλει 200 ώρες για να "κάτσει" καλά

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό.

Βασικά, το να έχουν απλά διαφορετική θερμική συμπεριφορά το σκέφτηκες; Είναι όπως με τους επεξεργαστές, διαφέρει από κομμάτι σε κομμάτι η θερμική συμπεφορά.

Έχουν το ίδιο σύστημα ψύξης οι κάρτες;

Δημοσ.

ναι ίδιες ακριβώς.. ! γιαυτό έκανα το τοπικ να ρωτήσω αν είναι φυσιολογική τέτοια διαφορά... !! .. 7-8 βαθμών..

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι απλά η μία είναι πιο ζεστή απ' την άλλη.

Αύριο που θα στρώσει και η πάστα, στρέσαρε τες και με κανά furmark για full load θερμοκρασίες και βλέπεις.

Δημοσ.

με furmark μέσα σε 70 δευτερόλεπτα... πιο πολύ δεν δοκίμασα... αλλα μου φαίνεται νορμάλ έτσι χωμένη που είναι η κάρτα.

furmarkc.jpg

---------- Προσθήκη 19-03-2010 στις 02:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 18-03-2010 στις 23:34 ----------

σκέφτομαι το πρωί να πάω να τσεκάρω για καμια scythe musashi η κάτι παρόμοιο.. μήπως και καλυτερέψει η κατάσταση. νόμιζα οτι γίνεται μόνο σε benchmarks αυτο το κακό αλλα δοκίμασα να παίξω λίγα λεπτά Wings of Prey με γραφικά στο full και ανάψαν όλα... έφτασε κοντα 100c. :-(:-(

το καλό είναι οτι δοκίμασα να βάλω ένα 120mm fan απο πάνω απτις κάρτες και έπεσε 7-8 βαθμούς...

Δημοσ.

ok.. τελικά πήρα ένα fan στις 2000rpm, το έβαλα πάνω απο τις κάρτες, τράβηξα την ζεστή κάρτα με λαστιχάκια πάνω στην ψύκτρα της CPU, και το αποτέλεσμα:

furmark2w.jpg

αν έχεις όρεξη πολλά γίνονται τελικά.. :-D:-D

Δημοσ.

Ωραίος φίλτατε, μπράβο που συνεχίζεις!

ΙΜΗΟ δεν αξίζει να δίνεις κοντά εκατό ευρώ για τις ψήκτρες. Δίνεις τις δύο 4890 συν τα παραπάνω εκατό ευρώ και πάς σε πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική.

Άσε που χωρίς κουτί, καλύτερα ένα μεγάλο ανεμιστήρα (12-14) από το πλάι παρά τόσα φουρφουρια να στριφογυρνάμε δίπλα από το αυτί σου.

Οι περισσότεροι που γνωρίζω βάζουν πολύ πάστα, οπότε δεν αποκλείω να την είχες βάλει εσύ :-) (no offence)

Κολλητός μου συνεχίζει και πνίγει επεξεργαστές σχεδόν κάθε μήνα.

Δημοσ.

όχι επειδή σήμερα άνοιξα την ίδια και έβαλα την ceramique στην θέση της AS5, την είχα βάλει πολύ όμορφα ... οπότε μάλλον η άλλη ήταν ;)

την πρώτη κάρτα την πήρα τσάμπα μετά απο αλλαγή της 285gtx που ήταν defected, που την πήρα απο αλλαγή μιας 8800 ultra π είχα αγοράσει το 2007.. οπότε ουσιαστικά τα μόνα λεφτά που έχω δώσει τώρα είναι 175 ευρώ για την δεύτερη κάρτα.. πολύ οικονομικά για extreme επιδόσεις ε? :) απλώς στην περίπτωση μου χρειάστηκε και καινούριο τροφοδοτικό γιατι το παλιό δεν τράβαγε.. αλλα δεν θα πάει χαμένο :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...