mpikos66 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Τον κωδικα παρακαλω οπου πατοντας ενα πληκτρο απο το keyboard πχ. το R θα ειναι σαν να κανω κλικ με το ποντικι στο button που θελω στο προγραμμα. thk
firewalker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 http://www.dionyziz.com/howto-smart-questions-gr/
isim Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 http://www.dionyziz.com/howto-smart-questions-gr/Εξυπνο θα το κρατησω
mpikos66 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Έκανα ένα προγραμματακι στη visual basic 2008 αλλά έχω ένα πρόβληματακι το κάνω publish αλλά το αρχείο exe που με βγάζει δεν δουλεύει σε άλλο pc .Πως θα γιατρευτώ
firewalker Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ίσως απαιτείτε να περάσεις κάποια run time αρχεία στο άλλο pc. Π.χ. το .net framework.
mpikos66 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ναι αλλα το εχω βαλει στο pc το framework 3,5 αλλα τιποτα ειμαι νεος στη visual basic και δεν ξερω και παρα πολλα πραγματα προσπαθω μπορω να κανω κατι αλλο ?
Apoll Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Χρησιμοποιείς το Clickonce ή έχεις κάνει custom setup project; (Μιας και αναφέρθηκες στην VB2008 εννοείς την Express; )
mpikos66 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 εχω κανει μονο custom setup project ---------- Προσθήκη στις 20:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:07 ---------- studio basic 2008
Apoll Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Studio Basic 2008 δεν υπάρχει. Ρώτησα αν έχεις Visual Studio Express Basic 2008 ή ολόκληρο το VS μιας και υπάρχουν διαφορές. Αν τρέξεις το εκτελέσιμο από το Release folder τρέχει στον υπολογιστή σου; Αν ναι, αν κάνεις το ίδιο πρόγραμμα εκτέλεση στον υπολογιστή του φίλου σου (με αντιγραφή και όχι εγκατάσταση), τί μύνημα λάθους σου βγάζει; Όλο και θα σου βγάλει το μύνημα ότι έπεσε σε exception και να σου γράφει στις λεπτομέρειες που και γιατί. Ρίξε μια κόπια εδώ το error. Μήπως χρησιμοποιείς SQL και δεν συνδέεται γιατί ο φίλος σου δεν έχει την βάση; Είναι πολλά τα πράγματα που μπορεί να είναι στραβά και δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε απλά και μόνο επειδή δεν δουλεύει. Αν δεν χρησιμοποιείς .ΝΕΤ 3.5 βιβλιοθήκες, γιατί δεν το κάνεις το πρόγραμμα .ΝΕΤ 2.0; (Από το properties του project).
bookysmell2004 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Γιατί δε μας αναφέρεις και το σφάλμα; Σίγουρα κάποιο log θα υπάρχει για να κατάλαβες ότι δε δουλεύει. Θα γλίτωνε και αρκετά posts ... Στην αρχή μίλησες για publish που παραπέμπει σε ClickOnce ενώ μετά μας είπες setup project. Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Και στις δύο περιπτώσεις οι default ρυθμίσεις είναι αρκετές για να εγγυηθούν την εγκατάσταση προαπαιτούμενων, όπως το framework, συνεπώς κάτι άλλο συμβαίνει.
geo1st487 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Παντως ειναι εντελως ανοητο μια μικρη εφαρμογη που χρησιμοποiει ελαχιστα το .net framework να απαιτει για τρεξει σε αλλο μηχανημα ολοκληρο το .net framework (που ειναι καμια 80ΜΒ ή κανω λαθος; ). Θυμαμαι μια φορα εβαλα να εγκαταστησω το sony vegas σε μηχανημα με xp+sp2 και μου ελεγε οτι για να εγκατασταθει επρεπε να κατεβασει απο το internet το .net framework. Ετσι αναγκαστηκα και το κατεβασα για να προχωρησει η εγκατασταση. Ο αδερφος μου ομως που δεν ειχε internet δεν μπορεσε να το εγκαταστησει. Θα ηταν καλυτερα πιστευω να ειχαν ενσωματωμενο το framework στον installer. Στην VB6 ειναι πολυ πιο απλα τα πραγματα. Δεν απαιτει .net framework. Το μονο που θελει ειναι το .exe αρχειο και τα 6 αρχεια: stdole2.tlb, msvbvm60.dll, oleaut32.dll, olepro32.dll, asycfilt.dll, comcat.dll τα οποια εχουν μεγεθος ολα μαζι μονο 2.22ΜΒ περιπου. Απο εκει και περα αν χρησιμοποιησεις καποια αρχειο *.ocx ή *.dll πρεπει να το συμπεριλαβεις και αυτο. Ειναι αστειο να φτιαξεις ενα μικρο προγραμματακι σε vb.net π.χ. μια τριλιζα και να πρεπει για να τρεξει σε αλλο μηχανημα να εγκαταστησεις ολοκληρο το framework που ειναι καποιες δεκαδες MB. Σε αυτη την περιπτωση ισως ειναι καλυτερα να το φτιαξεις σε VB6.
Haldol Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δε πρέπει να το εγκαταστήσεις. Στα Vista & τα 7 είναι προεγκατεστημένο. Είναι κομμάτι του λειτουργικού στην ουσία. Τώρα αν εσύ επιμένεις να θες να χρησιμοποιείς σύγχρονα προγράμματα με λειτουργικό εννιά ετών δε σου φταίει κανείς. Και φυσικά είναι παράλογο να θέλουμε σύγχρονα προγράμματα να γράφονται με τεχνολογίες της περασμένης δεκαετίας (λέγε με VB6). Αλλιώς θα είμασταν ακόμα στην εποχή των διάτρητων καρτών.
Evgenios1 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δε πρέπει να το εγκαταστήσεις. Στα Vista & τα 7 είναι προεγκατεστημένο. Είναι κομμάτι του λειτουργικού στην ουσία. Τώρα αν εσύ επιμένεις να θες να χρησιμοποιείς σύγχρονα προγράμματα με λειτουργικό εννιά ετών δε σου φταίει κανείς. Και φυσικά είναι παράλογο να θέλουμε σύγχρονα προγράμματα να γράφονται με τεχνολογίες της περασμένης δεκαετίας (λέγε με VB6). Αλλιώς θα είμασταν ακόμα στην εποχή των διάτρητων καρτών. Αραγε, ποσους τονους χαρτι θα χρειαστει για ενα HD video?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.