Προς το περιεχόμενο

Μύκητες σε πόδια...

minarokeftes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρρρά. Τελευταίο καιρό έχω πρόβλημα με μύκητες στα ποδάρια μου. Έχω δοκιμάσει την αλοιφή Lamisil, με αυτή μέσα σε μια εβδομάδα έφυγαν αλλα μόλις σταμάτησα μετά απο λίγες μέρες εμφανίστηκαν πάλι. Το καλό είναι το δεν μυρίζουν τα πόδια μου απλά έχω λίγη φαγούρα και ξεφλουδίζει το δέρμα.

Το πρόβλημά μου είναι οτι φοράω παπούτσια απο την ώρα που ξυπνήσω έως ότου ξανα πάω το βράδυ για ύπνο. Όχι οτι είμαι βρομύλος απλά δεν μπορώ να μην έχω παοπύτσια.

Παλιότερα είχα πάρει ένα σπρέι και μέσα σε 2-3 μέρες είχαν φύγει. Ξέρετε λοιπόν κάποιο φάρμακο εκτός της Lamisil και ιδιαίτερα κανα σπρέι που να είναι αποτελεσματικό???

ΥΓ. Μην μου πείτε να πάω σε γιατρό, δεν είναι κάτι το τόσο σοβαρό.

Δημοσ.

Έφυγε ο μύκητας με το Lamisil αλλά σου ξαναηρθε απο τις καλτες και τα παπουτσια/παντοφλες. Αφήνει σπόρια πίσω του που κολλάνε στις επιφάνειες που ανέφερα. Η λύση είναι να πλύνεις ολες τις καλτσες σου στους 90 βαθμούς για να "ψοφήσουν", να ψεκάσεις με αντιμυκητιακο σπρέι τα υποδήματα σου και ταυτοχρονα παλι Lamisil.

Δημοσ.

Όπως είπαν και οι από πάνω καλό πλύσιμο στα παπούτσια, οι κάλτσες στους 90 και

αφού θέλεις να φοράς τόσες ώρες παπούτσια μην φοράς τις ίδιες κάλτσες 2η φορά. Επίσης

να διαλέγεις παπούτσια που "αναπνέουν" για να μην ιδρώνεις τόσο και να αερίζονται, έρχεται και καλοκαίρι.

Δημοσ.

Λοιπόν, κάλτσες δεν φοράω 2η φορά, μερικές φορές αλλάζω και 2 ζευγάρια την ημέρα. Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ χωρίς παοπύτσια, δεν ξέρω να μαλακία κόλημα είναι αυτο. Επίσης έχω παπούτσια που ΔΕΝ αναπνέουν φυσικά :P

Θα δοκιμάσω πλύσιμο όλα τώρα, κάλτσες-παπούτσια.

Απλά έψαχνα κανένα αρκετά δυνατότερο απο lamisil.

Δημοσ.
Λοιπόν, κάλτσες δεν φοράω 2η φορά, μερικές φορές αλλάζω και 2 ζευγάρια την ημέρα. Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ χωρίς παοπύτσια, δεν ξέρω να μαλακία κόλημα είναι αυτο. Επίσης έχω παπούτσια που ΔΕΝ αναπνέουν φυσικά :P

Θα δοκιμάσω πλύσιμο όλα τώρα, κάλτσες-παπούτσια.

Απλά έψαχνα κανένα αρκετά δυνατότερο απο lamisil.

ε να μπορεσεις χωρις παπουτσια, ολα θεμα συνηθειας ειναι.

Δημοσ.

Κανε εναν κυκλο με Lamisil παλι,και παραλληλα βαλε daktarin πουδρα σε ποδια και παπουτσια.Αλλαζε καθε μερα καλτσες και στεγνωνε καλα τα ποδια σου οταν πλενεσαι με χαρτι και οχι με πετσετα.Οταν εισαι σπιτι φορα ανοιχτες σαγιοναρες και οχι παντοφλες.Οι μυκητες ευδοκιμουν σε αναεροβιο και με υγρασια περιβαλλον οποτε οσο περισσοτερο παιρνουν αερα τα ποδια σου τοσο το καλυτερο.

Δημοσ.

περα απο την κρεμα που ειδες οτι λειτουργει,

και το βορικο οξυ μπορει να βοηθησει γαι συντηρηση ομως οχι γαι θεραπεια (κλασσικη περιπτωση "ποδι του αθλητη").

επισης πηγαινε σε ενα φαρμακειο και παρε μπετατιν σκραμπ, χειρουργικο σαπουνακι με απλα λογια.

χλιαρο νερο σε μια λεκανη, βαλε και μπετατιν μεσα, κανε ενα ποδολουτρο για 30 λεπτα και ξεπλυνε τα.μετα κατευθειαν για υπνο.(ακα 8 ωρες οχι παπουτσια).δε θα μεινει τιποτα ζωντανο.

πηγαινε και σε κανεναν δερματολογο, δε θα πονεσεις........

Δημοσ.
χλιαρο νερο σε μια λεκανη, βαλε και μπετατιν μεσα, κανε ενα ποδολουτρο για 30 λεπτα και ξεπλυνε τα.

+αλάτι να βάλεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...