Προς το περιεχόμενο

Συμπαράσταση σε άδικη φυλάκιση νεαρού

sugata

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα παρακάτω γεγονότα έλαβαν χώρα την 11η Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 28 ετών Μάριος Ζέρβας, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και πλέον δάσκαλος κολύμβησης μικρών παιδιών στο ΟΑΚΑ, είχε κατέβει μαζί με την κοπέλα του να διαδηλώσει για τα νέα μέτρα. "Έφερε μια τσάντα που μέσα περιείχε το μπουρνούζι, το μαγιό, τα γυαλιά, αλλά και σαμπουάν για την κολύμβηση. Διάφορα σύνεργα, δηλαδή, της δουλειάς του, που στο κατηγορητήριο μετατράπηκαν σε βόμβες μολότοφ, τα οποία φέρεται να εκτόξευσε στους αστυνομικούς!"

"Η όποια συμμετοχή του στα συλλαλητήρια, όπως την περιγράφει ο ίδιος, αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επίσης μας μίλησαν, δεν συνάδει με την ποινική μεταχείριση που είχε σήμερα, όπου φορτωμένος με το μισό ποινικό κώδικα (μεταξύ άλλων τον βάρυναν τα κακουργήματα της κατοχής και ρίψης μολότοφ, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κ.α.) κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, ανακρίθηκε και πλέον βρίσκεται στην Α' Πτέρυγα Κορυδαλλού."

Ο 28χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, συνοδευόμενος από την πληρεξούσια δικηγόρο του, Ιωάννα Κούρτοβικ. Προσκόμισε στον ανακριτή και φωτογραφίες-ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την ειρηνική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, το γεγονός ότι δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και ότι στην τσάντα του δεν κουβαλούσε επικίνδυνες βόμβες, αλλά σαμπουάν! Οι ισχυρισμοί του, όμως, δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι, ενώ προθυμοποιήθηκε να καταθέσει πλήθος μαρτύρων, ο ανακριτής έκρινε σκόπιμο να καταθέσει μόνο ένας φίλος του. (Σημείωση: υπάρχουν συγκεκριμένα 15 αυτόπτες μάρτυρες.)

Ανακοίνωση της δικηγόρου υπεράσπισης του νεαρού, Γιάννας Κούρτοβικ

"Μακριά η «υπαρκτή Δικαιοσύνη» από την κοινωνία και τις νομοθετικές ελίξεις που φαίνονται να την αφήνουν παγερά αδιάφορη, προφυλάκισε σήμερα ένα νέο παιδί, με βάση μια μόνη κατάθεση αστυνομικού, που διαψεύδεται κραυγαλέα από σειρά από φωτογραφίες που καταθέσαμε στην ανάκριση και από δεκάδες μαρτυρίες παρόντων στη σύλληψη πολιτών, που ήρθαν αυθόρμητα και ζήτησαν να καταθέσουν.

Η πρόσφατη τροποποίηση της διάταξης για την προφυλάκιση (άρθρο 282 ΚΠΔ ) με τον νόμο 3811/2009 που αυστηροποιησε αποφασιστικά τις προϋποθέσεις απαιτεί για να θεμελιωθεί τέτοια απόφαση «προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις» είτε «συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης» από τα οποία να συνάγεται κίνδυνος για διάπραξη άλλων εγκλημάτων.

Πώς να παρηγορήσουμε ένα νέο άνθρωπο που θα πάει φυλακή, γιατί είχε τα μαλλιά του ράστα και κουβάλαγε στο σάκο του τα ρούχα της δουλειάς του;"

Σχετικά links -βίντεο - άρθρα από εφημερίδες:

Προφυλάκιση με πειστήριο ένα σαμπουάν, άρθρο από zougla.gr

Συγκέντρωση Συμπαράστασης στον Μάριο Ζέρβα, 15/3

Πάλι έδρασε ο στρατός κατοχής της δημοκρατίας σήμερα στα δικαστήρια, 15/3 από indymedia

φωτογραφίες από τα δικαστήρια, 15/3 από indymedia

Προφυλάκισαν έναν αθώο, από troktiko, 15/3

Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 16/3

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (από τον κ. Ζαμπετάκη, Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ)

Λευτεριά στον Μάριο Ζ., blog με όλες τις ειδήσεις συγκεντρωμένες.

Ψήφισμα online για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου

Υ.Γ.: θερμή παράκληση. Μην πέσουμε στη λούμπα του να κάνουμε την συζήτηση να πάρει πολιτικό χαρακτήρα. Να πούμε για νόμους που άδικα ψηφίστηκαν, και είναι αντισυνταγματικοί (π.χ. κουκουλονόμος), ό,τι θέλετε. Να δείξετε αν θέλετε την υποστήριξη σας, συμμετέχοντας με οποιοδήποτε τρόπο, έστω υπογράφοντας ένα petition, ή ακόμη πιο ενεργά, συμπαραστεκόμενοι ή διαδίδοντας το, ναι. Να εκφράσετε και την αντίθετη άποψη (τύπου: άλλο ένα κωλόπαιδο είναι κι αυτό), κάντε το. Μην το ξεφτυλίσσουμε εντελώς όμως, όσο είναι δυνατόν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ.: Συγνώμη αλλά από τη βιασύνη μου δεν ολοκλήρωσα - διόρθωσα τον τίτλο του θέματος, και τώρα δεν μπορώ να κάνω edit, γι' αυτό φαίνεται ημιτελής.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άκου ράστα μαλλιά και χωρίς κουκούλα, που πας εσύ ; θα συλληφθείς νεαρέ μου , γιατί... γιατί δεν έχεις το κατάλληλο dress code...

ένα μπράβο από μένα για αυτό το post sugata

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ένα μπράβο κι από εμένα.

Παρακολούθησα το θέμα προχθές σε βραδυνή εκπομπή σάτυρας ιδιωτικού καναλιού.

Είναι πραγματικά κρίμα γιατί αυτός ο νέος χάνει το δίκιο του μπροστά στην συνήθεια των αρχών να δακτυλοδείχνουν 2-3 νέους ως εξιλαστήρια θύματα των εκάστωτε επεισοδίων.

Όσοι το διαβάσετε, υπογράψτε και το petition, 2 λεπτά θα σας πάρει.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να καταθέσουν 50 μάρτυρες που θα πουν το ίδιο πράγμα, δεν βαρύνει περισσότερο απ' ότι η κατάθεση ενός.

Για να μην ξεχειλώσει χρονικά η διαδικασία το κάνει ο ανακριτής κι όχι επειδή είναι τσιράκι των μπάτσων.

Όσο για το πόσο καλά παιδιά και αθώα είναι όσα συλλαμβάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις , δεν ξέρω, δεν ήμουν μπροστά. Ούτε ξέρω αν κουβάλαγε σαμπουάν ο άνθρωπος.

Η ρήψη μολότοφ δεν αποδεικνύεται ? (με χημικά που ανιχνεύονται στα χέρια και στα ρούχα του δράστη?)

Όσο γνωστή πάντως για τις αυθαιρεσίες της είναι η κρατική τρομοκρατία άλλο τόσο γνωστή είναι και η αντεξουσιαστική τρομοκρατία.

Και μόνο το γεγονός ότι η Κούρτοβικ είναι δικηγόρος του κατηγορούμενου εμένα με υποψιάζει πάντως.

Αν από τη μία έχουμε τη βία και την ασυδοσία της εξουσίας, από την άλλη έχουμε την κλίκα και τη μαφία των αντεξουσιαστών.

Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι συμπεριφέρονται ως συμμορία , με τους δικηγόρους τους και τους "υμέτερους", όταν προσπάθησαν να κατηγορήσουν μαφιόζικα με τακτικές μπάτσων συγγενή μου για τραυματισμό και εγκατάλειψη ενός αναρχικού κολλητού τους επειδή έτυχε να μένει στην ίδια περιοχή και να έχει ο πατέρας του αυτοκίνητο που έμοιαζε με αυτό που χτύπησε τον τραυματία.

Ξαμολύθηκαν ομάδες αναρχικών στην Καλλιθέα και έψαχναν αμάξια που έμοιαζαν με αυτό που προκάλεσε το ατύχημα.

Μόλις βρήκαν κάποιο που έμοιαζε, σαν μπάτσοι προσπάθησαν με ψευδείς καταθέσεις και τακτικές υφαρπαγής δηλώσεων (και η Κούρτοβικ στο κόλπο) να καταστρέψουν τη ζωή ενός ανθρώπου (αθλητή κιόλας) που δεν έφταιγε σε τίποτα απλώς επειδή τον στοχοποίησαν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πιστεύω κανέναν και πάντα θεωρώ ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Δεν νομίζω πάντως να προφυλακίστηκε κάποιος επειδή κουβάλαγε σαπούνια στην τσάντα του.

Όσο μαλάκες κι αν είναι οι μπάτσοι ,αυτό είναι χοντράδα.

Υπάρχει βέβαια και το παράδειγμα της ζαρντινιέρας, οπότε πάω πάσο.:confused:

Δημοσ.
Δεν υπάρχει λόγος να καταθέσουν 50 μάρτυρες που θα πουν το ίδιο πράγμα, δεν βαρύνει περισσότερο απ' ότι η κατάθεση ενός.

Για να μην ξεχειλώσει χρονικά η διαδικασία το κάνει ο ανακριτής κι όχι επειδή είναι τσιράκι των μπάτσων.

Όσο για το πόσο καλά παιδιά και αθώα είναι όσα συλλαμβάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις , δεν ξέρω, δεν ήμουν μπροστά. Ούτε ξέρω αν κουβάλαγε σαμπουάν ο άνθρωπος.

Η ρήψη μολότοφ δεν αποδεικνύεται ? (με χημικά που ανιχνεύονται στα χέρια και στα ρούχα του δράστη?)

Όσο γνωστή πάντως για τις αυθαιρεσίες της είναι η κρατική τρομοκρατία άλλο τόσο γνωστή είναι και η αντεξουσιαστική τρομοκρατία.

Και μόνο το γεγονός ότι η Κούρτοβικ είναι δικηγόρος του κατηγορούμενου εμένα με υποψιάζει πάντως.

Αν από τη μία έχουμε τη βία και την ασυδοσία της εξουσίας, από την άλλη έχουμε την κλίκα και τη μαφία των αντεξουσιαστών.

Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι συμπεριφέρονται ως συμμορία , με τους δικηγόρους τους και τους "υμέτερους", όταν προσπάθησαν να κατηγορήσουν μαφιόζικα με τακτικές μπάτσων συγγενή μου για τραυματισμό και εγκατάλειψη ενός αναρχικού κολλητού τους επειδή έτυχε να μένει στην ίδια περιοχή και να έχει ο πατέρας του αυτοκίνητο που έμοιαζε με αυτό που χτύπησε τον τραυματία.

Ξαμολύθηκαν ομάδες αναρχικών στην Καλλιθέα και έψαχναν αμάξια που έμοιαζαν με αυτό που προκάλεσε το ατύχημα.

Μόλις βρήκαν κάποιο που έμοιαζε, σαν μπάτσοι προσπάθησαν με ψευδείς καταθέσεις και τακτικές υφαρπαγής δηλώσεων (και η Κούρτοβικ στο κόλπο) να καταστρέψουν τη ζωή ενός ανθρώπου (αθλητή κιόλας) που δεν έφταιγε σε τίποτα απλώς επειδή τον στοχοποίησαν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πιστεύω κανέναν και πάντα θεωρώ ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Δεν νομίζω πάντως να προφυλακίστηκε κάποιος επειδή κουβάλαγε σαπούνια στην τσάντα του.

μακάρι...

αλλα ας μην στοιχηματίζουμε κιόλας...

εύχομαι στο παιδί να τελειώσει γρήγορα η περιπέτεια του. ακόμα και αν όντως φταίει δεν παύει να είναι άνθρωπος

μονο σε κάτι τέτοια είναι αμείλικτο το "σύστημα" στην χωρα μας...!

Δημοσ.

Φίλε, μην ξεχνας και το περιαστατικό στην Θεσσαλονίκη πέρσι που με ντοκουμέντα "οργανο" έβαζε μολότωφ σε σακίδιο που "ανηκε" σε φοιτητή που φορούσε πυτζάμες... κ απλά ειχε βγει να δει τι γίνεται....

Επίσης αμα δεν ήταν εκεινο το βίντεο να αθωώσει το παιδί θα ήταν κάπου φυλακισμένος ΑΔΙΚΑ και πολυ τυχαια τις επομενες μέρες βγήκαν φωτογραφίες και απο 2 φωτογράφους που "επιμελώς" δεν τις είχα δώσει στην δημοσιότητα........

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AD-%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%82

Δημοσ.

δεν έχω άποψη επί του θέματος γενικότερα αλλά το video που είδα στη σελίδα δεν είναι και ντοκουμέντο τεχνικά δεν αποδεικνύει τη μία ή την άλλη άποψη απλά μερικά καρέ μονταρισμένα είναι, υποθέτω όμως πως υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες κι ελπίζω να πάνε/πήγαν όλα καλά

δεν ξέρω πόσο σωστό είναι να παίρνουμε θέση a priori είτε με τη μία είτε με την άλλη πλευρά όταν κρίνονται συνάνθρωποί μας όμως (δε μιλάω για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά γενικότερα)

πρέπει να βοηθάμε όταν είναι δυνατό, είναι αυτονόητο όταν είμαστε παρόντες αλλά όταν δεν είμαστε δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από συναισθήματα και να κάνουμε χειρότερα τα πράγματα λόγω καλών προθέσεων αλλά και άγνοιας

Δημοσ.

"Και μόνο το γεγονός ότι η Κούρτοβικ είναι δικηγόρος του κατηγορούμενου εμένα με υποψιάζει πάντως"

No comment μεγαλε....Απλα no comment...Την γνωριζεις προσωπικα ή απλα απο τις ιστοριουλες που σου λενε τα φιλαρακια σου οι μπατσοι?

Δημοσ.
"Την γνωριζεις προσωπικα ή απλα απο τις ιστοριουλες που σου λενε τα φιλαρακια σου οι μπατσοι?

Απο πότε λέμε την ουδετερότητα φιλική στάση προς τους μπάτσους?

Δηλαδή όποιος δεν παίρνει τη θέση των διαδηλωτών είναι απαραίτητα φιλόμπατσος??

Τεσπα , συμφωνώ με τα παραπάνω... δεν είμασταν εκεί , δεν ξέρουμε.

Δεν αμφισβητεί κανείς οτι παίζει μεγάλη λαμογιά στην ΕΛΑΣ , αλλά δεν είναι όλα μονόπλευρα...

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως από το βίντεο δεν φαίνεται ποιος έχει δίκιο πάντως.

Το ότι η αστυνομία αν σε πετύχει μέσα στον χαμό φταις δεν φταις θα στις ρίξει είναι γεγονός.

Το ότι υπάρχουν πολλοί που προκαλούν με το να πετάνε ότι βρουν μολότοφ κλπ είναι επίσης γεγονός.

Το πως βρέθηκε σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς ένας άνθρωπος που ειρηνικά πήγε να διαδηλώσει είναι επίσης περίεργο.

Το να κατηγορήται κάποιος άδικα δεν είναι περίεργο.

Το να αθωώνονται άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις στο όνομα της δημοκρατίας με την κακή έννοια δεν είναι περίεργο.

Δημοσ.
Καλά όλα αυτά αλλά πως γίνεται να έχει κάποιος κολυμβητής ράστα ?

Με την λογική οτι δεν πάει για πρωταθλητισμό, και έχει αρκετά μεγάλο σκουφάκι για να τα βάζει απο μέσα. Φαντάζομαι οτι δεν θα ξυρίζει και τις τρίχες του σώματός του επίσης ;-)

Δημοσ.
Καλά όλα αυτά αλλά πως γίνεται να έχει κάποιος κολυμβητής ράστα ?
είναι δάσκαλος κολύμβησης από όσα διάβασα...

afisa-parko+karagiozis.jpg

Δημοσ.

Αν έχει την Κουτροβικ για δικηγόρο, μάλλον ο τύπος είναι από τους δικτυωμένους αναρχικούς που όντως έριξε μολότωφ. Το αν είχε σαμπουάν στην τσάντα του, δεν μου λέει τίποτα. Δηλαδή αν έχει ρίξει 10 μολότωφ και δεν έχει καμμία επάνω του πλέον, είναι αθωος;

Επίσης η "συμπαράσταση" των αναρχικών των εξαρχείων, δείχνει πολύ καθαρά τις διασυνδέσεις του. Οι τύποι αυτοί δεν πάνε να υποστηρίξουν τον κάθε ταλαίπωρο που συλαμβάνεται άδικα να ξέρετε. Και φυσικά μέσω του φασισμού και τρομοκρατίας τους προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...