linkinpark4175 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Ανοιγω σημερα το pc, αφου γυρισα απο το ΤΕΙ, και οπως παντα ανοιγω το Task Manager για ενα "τσεκ-απ". Βλεπω, πως το pc εχει ανοιχτα γυρο στα 4 explorer.exe ανοιχτα και 1 firefox.exe ανοιχτο αλλα φορτομενο με 100κβ (το οποιο firefox δεν ετρεξα ο ιδιος). Αμεσως μετα ανοιξε και ενα ακομα παραθυρο, απο το firewall μου, που ζητουσε το explorer.exe αδεια για να συνδεθει με το ιντερνετ (φυσικα δεν το επετρεψα). Προσπαθησε καποιος να hackarei το pc μου? Ή κολησα καποιο virus? Δεν θυμαμαι να εκανα τιποτα χθες που να εκθεση το pc σε τυχον κινδυνους Εχει κανενας καμια ιδεα? Μου φανικε παραξενο γιατι τοσο χρονια, ιντερνετ και pc αλλα πρωτη φορα μου συμβαινει...
Xdanger Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 μπορεί να χρησιμοποίησες κάποιο πρόγραμμα για να ρυθμίσεις τον explorer να τρέχει σε πολλά instances ή κάποιο πρόγραμμα να το ρύθμισε από μόνο του
Bspus Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Ο explorer.exe ειναι το desktop environment (ο Browser ειανι το iexplore.exe). Γενικως δεν πρεπει να τρεχει σε πολλα instances. Εκτος βεβαια αν εκανες λαθος στο ονομα του αρχειου Σε οποιαδηποτε περιπτωση κατεβασε το δωρεαν malware bytes και κανε ενα scan. Ειναι πολυ καλο
linkinpark4175 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Ναι ξερω πως γινεται να κανεις πολλα instances του explorer.exe, αλλα εγω το εχω απενεργοποιημενο... Και ξερω πως ο iexplorer.exe εχει διαφορα με τον explorer.exe. Τελειωσε πριν λιγο το virus-scan του Smart Security v4 (fully updated) αλλα δεν βρηκε τιποτα οποτε θα δοκιμασω το malware bytes, και θα σας πω αποτελεσματα.
linkinpark4175 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Λοιπον, μιλαμε σιγουρα για κακοβουλο λογισμικο.. Σημερα το pc μου ειναι σε κατασταση "σοκ", αφου το φαν του τροφοδοτικου κανει σαν τραχτερ. Εχω 2 explorer.exe αρχεια στο startup μου, τα οποια απενεργοποιο και αυτα επανερχονται και το ιδιο αλλα με αλλο ενα αρχειο ονομα "Windows Live Device Manager". Σημειωτεο οτι το explorer.exe εχει σαν εικονιδιο το εικονιδιο του site "HideMyAss" ps: sorry για το double post
chaplin1981 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Λοιπον, μιλαμε σιγουρα για κακοβουλο λογισμικο..Σημερα το pc μου ειναι σε κατασταση "σοκ", αφου το φαν του τροφοδοτικου κανει σαν τραχτερ. Εχω 2 explorer.exe αρχεια στο startup μου, τα οποια απενεργοποιο και αυτα επανερχονται και το ιδιο αλλα με αλλο ενα αρχειο ονομα "Windows Live Device Manager". Σημειωτεο οτι το explorer.exe εχει σαν εικονιδιο το εικονιδιο του site "HideMyAss" ps: sorry για το double post HideMyAss...ROFL
linkinpark4175 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 HideMyAss...ROFL http://hidemyass.com/ /10___char
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.