dgsvid Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Γεια σας,ειμαι 28 ετων και εχω σοβαρες υποψιες οτι πασχω απο αγχωδη διαταραχη.Πριν ομως αποκλεισω το ενδεχομενο παθολογικων αιτιων θα θελα να παρω καποια συμβουλη για αυτο που με προβληματιζει. Υπαρχουν στιγμες που νιωθω ενα ενα περιεργο συναισθημα στο στηθος και μου προκαλει φοβο και ταχυκαρδια και αυτοματως σκεφτομαι εντονα οτι κατι θα παθω.Η καρδια μου χτυπαει σε πολυ εντονους ρυθμους,ξεπερναει μερικες φορες και τους 200 παλμους,ενω οταν μου περναει σκεφτομαι οτι την επομενη φορα θα γινει το χειροτερο.Εντυπωσιακο ειναι οτι πολλες φορες με εχει πιασει μπαινοντας μεσα στο μετρο,πραγμα που σημαινει οτι ισως δεν θα πρεπε να ανησυχω οτι ειναι κατι με την καρδια μου αλλα απ το φοβο μου.Πριν 2 βδομαδες εκανα ενα τεστ κοπωσεως και ειχα την τυχη να με πιασει εκεινη την ωρα.Ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι μια ταχυκαρδια φυσιολογικη και οχι απο αυτες που ειναι επικινδυνες και οτι ολα ειναι φυσιολογικα χωρις αρρυθμιες ,χωρις τιποτα. Το ερωτημα μου ειναι ομως,ειναι ικανος ο φοβος που νιωθω,απο μονος του να μου ανεβασει σε τοσο μεγαλο βαθμο τους παλμους μου? Ευχαριστω πολυ
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Αφού πήγες σε γιατρό γιατί δεν τον ρώτησες να λύσεις τις απορίες σου;
freedubus Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Το ερωτημα μου ειναι ομως,ειναι ικανος ο φοβος που νιωθω,απο μονος του να μου ανεβασει σε τοσο μεγαλο βαθμο τους παλμους μου? Αν είναι λέει! Τα χριστούγεννα πέρασα μια φάση φόβου και άγχους λόγω συνδυασμού ασθένειας συγγενή μου και μερικών άλλων γεγονότων. Για 4-5 μέρες οι σφυγμοί μου ήταν σταθερά πάνω από 130 και δεν πέφταν με τίποτα. Απαίσιο σκηνικό, νόμιζα πως θα σκάσω. Επειδή δεν είχα ξαναπάθει κάτι τέτοιο (δε πανικοβάλλομαι ποτέ), πήγα κι έκανα εξετάσεις μετά (είχα και πολλά χρόνια να κάνω). Ο γιατρός μου είπε οτι η καρδιά μου είναι τούμπανο, κανένα πρόβλημα. Οπότε ήταν καθαρά θέμα κρίσης άγχους.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Θα επαναλλάβω αυτό που έγραψα εδώ. Όπου "οφθαλμίατρος" βάζουμε "καρδιολόγος".
akpe Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Αυτό που περιέγραψες μου ακούγεται σαν κρίση πανικού. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις αγχώδη διαταραχή, μπορεί απλά να ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Και ναι, ο φόβος είναι ικανός από μόνος του να σαλτάρει το νευρικό μας σύστημα. Ιδίως αυτό το "σκέφτομαι πως την επόμενη φορά θα είναι χειρότερο" πολλαπλασιάζει το άγχος και μπορείς να φτάσεις σε σημείο να το προκαλείς μόνος σου χωρίς να το θέλεις. Εκτός από καθαρό "φόβο" υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να ενεργοποιήσουν τέτοιες κρίσεις. Αυτό με το μετρό που λες στέκει, εγώ αρκετές φορές έχω πάθει στο... μπάνιο ή μπροστά στον υπολογιστή, όπου οι συνθήκες φωτισμού είναι αισχρές. Όπως επίσης κατάχρηση στρεσογόνων ουσιών όπως καφεϊνη και νικοτίνη μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις πανικού από μόνες τους.
Skylined Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Αυτό που περιέγραψες μου ακούγεται σαν κρίση πανικού. γνωστό φαινόμενο, σχετίζεται και με τις κοινωνικές φοβίες <====(κοινότατη πάθηση) http://en.wikipedia.org/wiki/Panic_attack
stefa_1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Και γω εχω το ιδιο προβλημα,εχω κρισεις πανικου σε αρκετες φασεις της ζωης μου,και συνδεονται με κοινωνικη φοβια.Με πιανει ταχυπαλμια σε τετοιο σημειο που δεν μπορω να το ελεγξω και νομιζω πως θα καταρευσω.Ειδικοτερα ,πραγματα που κανω για πρωτη φορα με στρεσαρουν τοσο πολυ που νομιζω οτι δεν θα μπορεσω να τα ξανακανω.Aκομα και για απλα πραγματα αγχωνομαι και εχει ως αποτελεσμα αυτο.Μηπως και σενα σου συμβαινει κατι παρομοιο ?
Sir Pretender Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Αμέεε... Κι εγώ από άγχος και πίεση (ψυχολογική) είχα ανεβάσει σφυγμούς, πίεση κλπ κλπ. Λίγο προσοχή στη διατροφή και τον τρόπο ζωής, φουλ εξετάσεις και καρδιολόγος και όλα κομπλέ.
dgsvid Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Και γω εχω το ιδιο προβλημα,εχω κρισεις πανικου σε αρκετες φασεις της ζωης μου,και συνδεονται με κοινωνικη φοβια.Με πιανει ταχυπαλμια σε τετοιο σημειο που δεν μπορω να το ελεγξω και νομιζω πως θα καταρευσω.Ειδικοτερα ,πραγματα που κανω για πρωτη φορα με στρεσαρουν τοσο πολυ που νομιζω οτι δεν θα μπορεσω να τα ξανακανω.Aκομα και για απλα πραγματα αγχωνομαι και εχει ως αποτελεσμα αυτο.Μηπως και σενα σου συμβαινει κατι παρομοιο ? Μου συμβαινει,αρκετες φορες ,πραγμα που με εμποδιζει να ζησω στο 100%
NlKOS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μου συμβαινει,αρκετες φορες ,πραγμα που με εμποδιζει να ζησω στο 100% Εφοσον δεν υπαρχουν παθολογικα αιτια, το πιο πιθανο ειναι η κριση πανικου. Οποτε οσο πιο γρηγορα πας σε ψυχολογο τοσο πιο γρηγορα θα το ξεπερασεις.
stefa_1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μου συμβαινει,αρκετες φορες ,πραγμα που με εμποδιζει να ζησω στο 100% Τοτε εχουμε μαλλον το ιδιο προβλημα.Η παθηση λεγεται γενικευμενη κοινωνικη φοβια.Αυτη ειναι συνηθως που μειωνει την ποιοτητα ζωης ενος ατομου και προκαλει αυτα τα συμπτωματα. Googlαρε για παιρεταιρω πληροφοριες.Επομενως δεν εχεις (ουμε) καποιο προβλημα με την καρδια , αλλα αμα συνεχιστει ετσι μπορει και να προκυψει. Eιναι ψυχολογικες παθησεις και χωριζονται σε διαφορους τομεις.Τσεκαρε εδω ενα λινκ.Γενικα αμα αγχωνεσαι οταν βρισκεσαι σε χωρους με πολυ κοσμο , οταν καθεσαι σε εστιατοριο με παρα πολυ κοσμο για παραδειγμα,νιωθεις οτι ολοι εχουν στραμμενη την προσοχη τους επανω σου,κατι το οποιο ειναι λαθος,φυσικα,και σε πιανει πανικος να μην κανεις καποια κινηση για παραδειγμα και γινεις ρεζυλι.Απο την αλλη υπαρχει το κοινωνικο αγχος.Αυτο μπορει να εκδηλωθει π.χ οταν πας για πρωτη φορα στη σχολη σου και αλλες τετοιες περιπτωσεις.Αγχωνεσαι δηλαδη με αποτελεσμα να ανεβαινει ο παλμος οταν προκειται να κανεις κατι πρωτογνωρο.Εμενα με ταλαιπωρει το πρωτο που εγραψα,και μου μειωνει αρκετα την ποιοτητα της ζωης μου. Γενικα ο τροπος αντιμετωπισης ειναι να ερθεις αντιμετωπος με την φοβια ή με τον στρεγονο παραγοντα για μεγαλο χρονικο διαστημα.Για παραδειγμα,εαν αποφευγεις καταστασεις που σε φερνουν σε αυτη τη θεση,τοτε θα ζεις με αυτο το προβλημα και δεν θα μπορεσεις να το ξεπερασεις.Εννοειται φυσικα,πως θα πρεπει να συμβουλευτεις ψυχολογο-και να μην ακολουθεις παντοτε τις συμβουλες που υπαρχουν στο internet-για να σου κανει τη σωστη διαγνωση και να αντιμετωπιστει η παθηση ειτε με φαρμακα, ειτε με αλλους τροπους.
margaritagr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Αφου πηγες σε γιατρο και δεν ριναι κατι παθολογικο, προτεινω να συμβουλευτεις ψυχολογο Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
memtsas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 φιλε/η, το πιο πιθανο απ ολα ειναι να μην εχεις απολυτως τιποτα. καμια φορα φανταζομαστε πραγματα εκει που δεν υπαρχουν. ειναι στην ανθρωπινη φυση βλεπεις. 1-2 συμβουλες θα σου δωσω εντελως φιλικα, και για το προβλημα που αναφερεις τωρα αλλα και για μελλοντικα προβληματα υγειας. 1) καλη η συζητηση, καλη η ενημερωση αλλα ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ειδικα για τετοιες κατηγοριες "νοσηματων". αν ψαξεις στο νετ θα βρεις ενα σωρο ασχετα πραγματα, που θα νομιζεις οτι "ναι και αυτο το εχω παρατηρησει σε μενα, και αυτο το συμπτωμα μου ταιριαζει, ναι και αυτο το ενιωσα, το ειχε και ο ανηψιος της φιλης μου κλπ κλπ." αν ηταν ετσι δε θα σπουδαζαμε 20 χρονια ιατρικη για να γινουμε σωστοι γιατροι, θα καθομασταν ολη μερα μπροστα σε ενα pc και θα google-αραμε τα συμπτωματα των ασθενων για να βγαλουμε ακρη. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. πηγαινε σε ΕΝΑΝ γιατρο που τον εμπιστευεσαι (σου φαινεται σωστος) και ακολουθησε τις συμβουλες του. 2) πιο συγκεκριμενα για οσα αναφερεις σχετικα με το "προβλημα" σου. σκετη ταχυκαρδια λιγο δυσκολα να σε πιανει ετσι στα καλα καθουμενα. προσπαθησε να παρατηρησεις και αλλα σημαδια "συνοδα συμπτωματα ειναι ο ιατρικος ορος". δε προκειται να μπω σε διαδικασια διαφοροδιαγνωσης απο ενα forum, διοτι ειναι εντελως αντιδεοντολογικο. παρολο αυτα πριν καταληξεις (σε συνεργασια παντα με το γιατρο που βλεπεις) να αποδωσεις τη συμπτωματολογια σου αυτη σε αγχωδη διαταραχη, προσπαθησε να αποκλεισεις την πιθανοτητα να υπαρχει καποια υποκειμενη λειτουργικη βλαβη. (πχ αυτο που λες οτι σε πιανει οταν μπαινεις στο μετρο, μπορει να οφειλεται σε μια συγκεκριμενη σταση [βλ. τεντωμα χεριου να πιασεις μια χειρολαβη που ειναι ψηλα] και να πιεζεται ενα φαιοχρωμοκυττωμα) αυτο στο λεω οχι για να κανω διαγνωση, αλλα για να σου δειξω οτι υπαρχουν 1002 (αγνωστα σε σενα) πραγματα τα οποια μπορουν να πανε στραβα και για τα οποια δεν εχεις την παραμικροτερη ιδεα. γι αυτο πηγαινε σε ενα ΓΙΑΤΡΟ και περιεγραψε του το προβλημα σου. τελος προσπαθησε να ξε-αγχωθεις (η ζωη ειναι μικρη), κοψε τους (πολλους) καφεδες και βρες καμια γκομενα/-ο.
Busdarovas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Με τις απλές μεθόδους Βαλσάβα θα βοηθηθείς να σταματάς την ταχυκαρδία. Πιθανόν να είναι υπερκοιλιακή. Κόψε την καφείνη εντελώς....παντελώς. Καφέ, κόλα, νικοτίνη στοπ. Επίσης κόψε προς το παρόν τα αναψυκτικά, που δημιουργούν στιγμιαία αέρια, τα οποία προκαλούν την συγκεκριμένη ταχυκαρδία ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο που την σταματούν οι μέθοδοι Βαλσάβα. Θέμα συμπαθητικού παρασυμπαθητικού είναι η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της ταχυκαρδίας και έτσι δικαιολογείται και η εμφάνισή της με αλλαγή της στάσης του σώματος, εκτός από την αλλαγή της ψυχολογίας. Και για τις δύο περιπτώσεις (αλλαγή ψυχολογίας - αλλαγή στάσης σώματος) το αυτόνομο νευρικό σύστημα (νευροφυτικό - συμπαθητικό, παρασυμπαθητικό) είναι αυτό που παρεμβαίνει για την σταθεροποίηση του οργανισμου. Τα λέω απλά λαϊκά, χωρίς τόσο επιστημονικές έννοιες. Εφόσον είναι υπερκοιλιακή, τότε με απλά λόγια, πρόκειται για ένα επιπλέον καλώδιο που βραχυκυκλώνει το υπάρχον κύκλωμα της καρδιάς και τα ηλεκτρόνια ακολουθούν διαφορετική διαδρομή από αυτήν που πρέπει. Οι περισσότεροι το έχουν, απλά σε λίγους ενεργοποιείται. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο εντάσσεται σε μη οργανικό πρόβλημα. Αν ακολουθήσεις αυτά που σου είπα (τα απλά) και δεις διαφορά άμεση, μια χαρά θα είσαι. Όταν χαίρεσαι πολύ και απότομα, πάλι σου εμφανιζεται η ταχυκαρδία?
dgsvid Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 οχι,θα μου ανεβουν οι σφυγμοι σε φυσιολογικα επιπεδα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.