Προς το περιεχόμενο

usb για wifi ή καρτα δικτυου?

gehior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο αδερφος μου απο πανω εβαλε ιντερνετ στο καινουριο σπιτι κ επειδη πηγαινω κ εγω στα απο κατω διαμερισματα (ισογειο εγω-πρωτος ο αδερφος) λεω να του κλεβω!επειδη ομως τα σπιτια ειναι καινουρια κ γεματα μονωσεις τι προτεινετε να βαλω?κ εχει κ μια αποσταση 30 μετρων περιπου απο κει που θα μπει το ρουτερ !εκτος κ αν το βαλει σε αλλη θεση οποττε θα μειωθει γυρω στα 15 μετρα!

Δημοσ.

Σίγουρα θα έχεις απώλειες και η καλύτερη λύση είναι το καλώδιο, αλλά τη δουλειά σου θα την κάνεις και με την ασύρματη κάρτα.

---------- Προσθήκη στις 11:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:26 ----------

Επίσης αν έχει κάποιος laptop με ασύρματο δοκίμασε να δεις τι σήμα έχει.

Δημοσ.

το κακο ειναι οτι ολο το σπιτι του ειναι σπατουλαριστο οποτε δεν το ζηταω καν το καλωδιο αν κ ναι εχεις δικιο θα ειχα μονο τις απωλειες απο το καλωδιο της αποστασης αλλα ...

Δημοσ.

1) Το σπίτι το φτιάξατε μόνοι σας? γιατί αν είναι αγορασμένα διαμερίσματα οι μονώσεις θα είναι της πλάκας.....

2) Όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά...Πάντως μήπως είναι λίγο υπερβολικά τα 30 και 15 μέτρα? Εκτός αν βρίσκονται τα δύο σημεία σε εντελώς αντιδιαμετρικά σημεία. Πάντως 15 μέτρα αντιστοιχούν σε περίπου 5 ορόφους πολυκατοικίας (όπου εκεί πιθανόν δύσκολα να πιάνει ένα wifi λόγω των οπλισμών που τοποθετούνται στις πλάκες (=πατώματα)). Τώρα επειδή εσύ έχεις μόνο ένα επίπεδο διαφορά (άρα και μία πλάκα) και χωρίς να ξέρω πόσοι ακόμα τοίχοι παρεμβάλονται, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια δοκιμή θα σε πείσει!

3) Οι κάρτες pci έχουν το καλό ότι πιο εύκολα θα βρεις κάποια με αποσπώμενη κεραία, ενώ με τις usb θα γλυτώσεις χρόνο εγκατάστασης (ειδικά αν δεν είσαι έμπειρος)

Δημοσ.
1) Το σπίτι το φτιάξατε μόνοι σας? γιατί αν είναι αγορασμένα διαμερίσματα οι μονώσεις θα είναι της πλάκας.....

2) Όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά...Πάντως μήπως είναι λίγο υπερβολικά τα 30 και 15 μέτρα? Εκτός αν βρίσκονται τα δύο σημεία σε εντελώς αντιδιαμετρικά σημεία. Πάντως 15 μέτρα αντιστοιχούν σε περίπου 5 ορόφους πολυκατοικίας (όπου εκεί πιθανόν δύσκολα να πιάνει ένα wifi λόγω των οπλισμών που τοποθετούνται στις πλάκες (=πατώματα)). Τώρα επειδή εσύ έχεις μόνο ένα επίπεδο διαφορά (άρα και μία πλάκα) και χωρίς να ξέρω πόσοι ακόμα τοίχοι παρεμβάλονται, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια δοκιμή θα σε πείσει!

3) Οι κάρτες pci έχουν το καλό ότι πιο εύκολα θα βρεις κάποια με αποσπώμενη κεραία, ενώ με τις usb θα γλυτώσεις χρόνο εγκατάστασης (ειδικά αν δεν είσαι έμπειρος)

+1...

τη διαφορά την κάνουν κυρίως οι οπλισμοί των πλακών και το πάχος του τσιμέντου και (πολύ) δευτερευόντως οι ηχο/θερμο/... μονώσεις. δοκίμασε με ένα λάπτοπ ή ακόμα και ένα τηλέφωνο wifi στην ανάγκη αν και το τηλέφωνο δε μπορεί να συγκριθεί στην ποιότητα + ισχύ του πομποδέκτη wifi με μια καλή κάρτα. Με λίγα λόγια 10% σήμα στο τηλέφωνο θα σημαίνει 10%+ (20%...30%....) σήμα στο pc.

Δημοσ.

ναι μονοι μας το φτιαξαμε κ εχει πολυ καλη μονωση γιατι ειναι κοντα σε αεροδρομιο κ τα f16 ακουγοντε σαν αυτοκινητα!κ δευτερον φαντασου ενα σπιτι 200 τμ κ μακροστενο κ εγω ειμαι σε μια γκαρσιονιερα στην μια μερια ενω το ρουτερ θα μπει στο σαλονι που ειναι αντιδιαμετρικα!υπολογιζω γυρω στα 30 μετρα γιατι τοσο ειναι καπου τοσο ειναι η περιφραξη..50 μετρα απο την μπροστινη μερια

---------- Προσθήκη στις 12:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:29 ----------

βεβαια τωρα που το λες μπορει να ειναι κ 20 δεν ξερω καθολου..!γιατι δεν θα ναι κ 10 πλατος?αλλα απο την αλλη ειναι πολυμορφικο κ στην μια μερια μικραινει το πλατος του σπιτιου αρα μπορει κιολας!δεν κατεω παιδες

παντως παιδια η δοκιμη θα με πεισει απο βδοομαδα που θα εχει το ιντερνετ απλα συζητηση κανουμε κ ευχαριστω πολυ για τις αποψεις

Δημοσ.

απο τον τηλεφωνικο πινακα λες?

naco δεν καναμε δικτυο γιατι εγω μενω για την ωρα εκει μιας κ τα δικα μου ειναι ενοικιαζομενα οποτε δεν θα χρειαστε εσωτερικο δικτυο

Δημοσ.

το Powerline ειναι ακριβό, καλύτερα να αλλάξει τις κεραίες στο router και την Pci.

Κακώς για το δίκτυο, τουλάχιστον μέσα στο ίδιο διαμέρισμα θα έπρεπε να είχατε φτιάξει (έτσι θα έβαζες το router όπου ήθελες)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...