Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οχι. Ισα ισα τα email μουρχονται κατευθειαν στο blackberry. Αλλα οι περισσοτεροι φιλοι προτιμουν το φβ.. Τι να τους κανω :P

Μαστιγα ειναι δυστυχως!Εγω απλα βρηκα τους ανθρωπους που ηθελα να βρω απο παλια,κι αφου ανταλλαξαμε e-mails τωρα επικοινωνουμε ετσι και στο φατσαμπουκ μπαινω μια δυο φορες το μηνα να δω αν εχω κανα μηνυμα.Κατα τ'αλλα το blackberry να ειναι καλα!!! (καλα,και το iPhone!!! ;-) )

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Οχι. Ισα ισα τα email μουρχονται κατευθειαν στο blackberry. Αλλα οι περισσοτεροι φιλοι προτιμουν το φβ.. Τι να τους κανω :P

τι να πω... εγώ πάντως με αυτούς που θέλω να κρατάω επαφή, κρατάω με msn/email/τηλέφωνο.

Με αυτούς που δεν κρατάω/χάθηκα, μάλλον υπήρχε κάποιος λόγος που χαθήακαμε. Γιατί να πάω κόντρα στην μοίρα :P

Υπάρχει ένα ωραία επισόδειο του IT CROWD που σχολιάζει εμμέσως το facebook. Λέγεται "FriendFace". Αμα υπάρχει δυνατότητα δείτε το εχει πλάκα αλλά είναι τραγικό γιατί αυτά που λέει είναι λίγο ή πολύ πραγματικότητα :)

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει επειδή το Facebook είναι πολύ αδύναμο ακόμα. Χωρίς FB ζεις, χωρίς Google Search, YouTube, Google Maps και όλα τα άλλα δωρεάν καλούδια της Google τα βγάζεις όμως πέρα;

Όταν λάνσαρε η Google το Buzz αισθάνθηκα δικαιωμένος στην πρόβλεψή μου ότι "αν ήθελαν θα μπορούσαν να κάνουν ότι κάνει το FB αλλά καλύτερα πολύ εύκολα." Προσθέτουν τώρα στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης στο YouTube.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι η διαφήμιση. Τώρα που έβαλε το Facebook διαφήμιση αρχίζει και έχει ενδιαφέρον. Γιατί όσο απλά έχανε λεφτά, κανείς στην Google δεν στεναχωριόταν βέβαια...

Για να νικήσει το Facebook πρέπει να καταφέρει να είναι όλοι εκεί. Έχει το πλεονέκτημα των προσωπικών στοιχείων (ενώ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το Google δεν τα έχει) και αυτό που αναφέρθηκε και σε αυτό το thread, δηλαδή ότι πολλοί άσχετοι με την τεχνολογία το χρησιμοποιούν αντί για blog, email, chat και ότι άλλο παρέχει.

Νομίζω ότι η Google σαν καλό μονοπώλιο που είναι ΘΕΛΕΙ να φαίνεται σαν να έχει ανταγωνισμό. Αρκεί να μην τις παίρνει ουσιαστικά έσοδα. (Κάτι σαν το Microsoft-Apple) Και λογικά το Facebook δεν θα πατήσει κάνα κάλο, οπότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Δημοσ.

Το facebook έχει τα καλά του έχει και τα άσχημα. Όταν γίνεται όμως το πρωτεύον μέσο επικοινωνίας και flirt ( με όποιους κινδύνους μπορεί να έχει αυτό) τότε μάλλον οι διαπροσωπικές σχέσεις περνάνε κρίση. Η google δεν έχει να φοβηθεί τίποτα φυσικά καθώς είναι διαφορετικός ο ρόλος της.

Δημοσ.

Πάντως όσοι λέτε τάχα μου για τηλέφωνα και email, κάλλιστα μπορεί να εμφανιστεί κάποιος άλλος και να σας πει οτι και αυτά είναι μάστιγα, όπως κάποιος πολύ άστοχα ανέφερε.

Διότι άλλο πράγμα η προσωπική επαφή, συγκριτικά με την άψυχη τηλεφωνική συσκευή και τη φωνή στην άλλη πλευρά της γραμμής ή άλλο συναίσθημα εισπράττεις με ένα γράμμα, τον γραφικό χαρακτήρα του καθενός και όλα τα σχέδια που θα σκαρφιστεί ο γράφων με ένα κρύο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Μη σας πάω πιο πίσω και πω οτι το γράμμα ειναι ξενέρωτο γιατί με τα σήματα καπνού... :P

• Members
Δημοσ.

Eμένα αυτό που με εντυπωσιάζει είναι το πόσο απαραίτητα έχουν φτάσει να θεωρούνται πια τα κινητά. Μου έχει τύχει δυο τρεις φορές φάση με γνωστούς μου που ξέχασαν το κινητό στο σπίτι και ήταν μέσα στο άγχος και την αγωνία μέχρι να γυρίσουν στη συσκευή τους (λες και είχαν ξεχάσει ανοιχτό το μάτι της κουζίνας ένα πράμα). Και η πλάκα είναι ότι δεν περίμεναν καν κάποιο σημαντικό τηλεφώνημα - περισσότερο ψυχολογικό ήταν το θέμα.

Άλλωστε, εκεί που παλιότερα σε ρωτούσαν "έχεις κινητό;" τώρα η ερώτηση έχει γίνει "ποιο είναι το κινητό σου;" (γιατί θεωρείται δεδομένο πια). Ίσως το ίδιο να συμβεί κάποια στιγμή και με το Facebook. Δεν θα σε ρωτάνε αν έχεις FB αλλά με ποια ακριβώς ορθογραφία έχεις καταχωρήσει το όνομά σου.

Δημοσ.

Όλα συνοψίζονται στην φράση πιστεύω «παν μέτρον άριστον». Σωστή χρήση των εργαλείων επικοινωνίας, καθαρή αντίληψη του σκοπού τους , διατήρηση κριτικής στάσης και το κυριότερο σωστή αντίληψη της έννοιας "φίλος".

Δημοσ.

Πάντως διαφωνώ ότι το facebook είναι το ίδιο με επικοινωνία μέσω mail. Και πριν με κράξετε επιτρέψτε μου να αναπτύξω τη σκέψη μου.

Καταρχήν, μπορείς να βρεις άτομα μέσω των suggestions για friends άτομα που είχες λησμονήσει. Επίσης ακόμα και όταν έχεις βρει όλο σου το κοινωνικό περιβάλλον, προσωπικά μέσω msn μπορεί αν μιλήσαμε μια φορά και τέλος. Αντίθετα στπ facebook θα ανεβάσει κάποιος κανα video, καμιά photo έστω και καμια σαχλαμαρόμπουρδα του facebook που δίνει όμως θέμα για συζήτηση.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν συμφωνώ με το πόσο "γουάου" θεωρείτε. Βλέπω δηλαδή φίλους να λιώνουν τα χαζοgames του facebook και να τους λέω αν είναι να σας δώσω links για πολύ καλύτερα. Βλέπω φίλους να βγάζουν συνεχώς photos αποκλειστικά για facebook. Βλέπω φίλους που ανεβάζουν καθημερινά ότι μαλακία photo τους έρθει.... άλλος ανεβάζει την μουτσούνα του στην παιδική ηλικία... άλλος ανεβάζει ένα πιάτο φαγητό που τσάκισε... μόνο καμιά κουράδα δεν εχω δει ακόμα.

Αλλά για όλα αυτά δεν μπορώ να κατηγορήσω το facebook... απλά έτσι είναι ο άνθρωπος σήμερα. Δηλαδή πόσοι λιώνουν σε video games περισσότερο από ότι ζούνε; Πόσοι προτιμούν να παίξουν ποδοσφαιράκια ή tennis στο wii αντί να συμμετάσχουν σε ένα αληθινό άθλημα; Πόσοι φλερτάρουν μέσω chat αντί να πάνε σε κανένα bar; Δεν φταίει το facebook και το κάθε facebook που υποκαθιστούμε την πραγματική ζωή με την εικονική.

Δημοσ.

Παρακαλώ. Ξεκίνα :P :lol:

Θα κάνουμε και group στο facebook "σιχαίνομαι το facebook... το ξέρω είμαι σιχαμερός" :P

Δημοσ.

Επίσης τεράστια επιτυχία του facebook είναι και το ότι έχει τραβήξει στην κοινότητά του ανθρώπους που διαφορετικά (προσωπική εκτίμηση) ίσως και να μην χρησιμοποιούσαν καν υπολογιστή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έτυχε: άτομο που χρησιμοποιεί συστηματικά το FB, όταν του ζήτησα το e-mail του μου απάντησε "δε νομίζω ότι έχω e-mail" (σε στυλ "τί είναι πάλι αυτό το πράμα;")

έχεις ένα δίκιο και έχω να πω ότι αυτός που έκανε το FB χέστηκε στα λεφτά όπως και αυτοί οι πιτσιρικάδες της google αυτό θα πει επιχειρηματικό μυαλό:mrgreen:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Wtf ? Τι οδηγίες έχει ακριβώς; Πλήρης οδηγός για το facebook; Έλεος... στο τέλος θα δούμε πλήρη οδηγό για το χέσιμο.

Επεξ/σία από Antretng

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...