Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
δεν ξερω τι λετε αλλα εμενα ο Chrome με 3 add ons μου φαινεται ποιο γρηγορος απο τον Opera 10.5

Ε εντάξει κι εγώ μπορώ να σου πω ότι ο Chrome με κανένα addon μου φαίνεται πιο αργός από τον Οpera.. Εξάλλου ο χρόνος, σε επίπεδα milisec, γίνεται πολύ υποκειμενικός με "γυμνό μάτι"..Γι' αυτό υπάρχουν τα τεστ και οι μετρήσεις.

Τελοσπάντων, το θέμα είναι ο ie9 και οφείλουμε να τον σεβαστούμε (το ξέρω είναι δύσκολο :P)

Επεξ/σία από revvok
  • Members
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως ένας πιθανός τρόπος για να πάρει τα πάνω του ο ΙΕ θα ήταν το να κάνει κανένα έξυπνο integration με τον Windows Explorer. Τώρα που τα όρια του desktop και των δικτυακών εφαρμογών γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα, πιστεύω πως η κατάσταση προσφέρεται ίσως για κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
Εγώ πιστεύω πως ένας πιθανός τρόπος για να πάρει τα πάνω του ο ΙΕ θα ήταν το να κάνει κανένα έξυπνο integration με τον Windows Explorer. Τώρα που τα όρια του desktop και των δικτυακών εφαρμογών γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα, πιστεύω πως η κατάσταση προσφέρεται ίσως για κάτι τέτοιο.

Χμμμ...Από την άλλη, η πρόσβαση στο τοπικό filesystem είναι ένα από τα παραδοσιακά security concerns στους browsers. Φανταστείτε π.χ. πόσο πιο επικίνδυνο θα ήταν σήμερα το Διαδίκτυο αν η Javascript επέτρεπε ανάγνωση και εγγραφή αρχείων!

Δημοσ.

Μια απλή ερώτηση: Αν εγκαταστήσω το preview του ΙΕ 9, θα κάνει overwrite τον ΙΕ 8 (οπότε μετά θα τρέχουμε!...), ή μπορώ να τους έχω και τους δύο και απλά να κάνω uninstall το preview του ΙΕ 9 όταν το έχω δει;;;

• Members
Δημοσ.
Χμμμ...Από την άλλη, η πρόσβαση στο τοπικό filesystem είναι ένα από τα παραδοσιακά security concerns στους browsers. Φανταστείτε π.χ. πόσο πιο επικίνδυνο θα ήταν σήμερα το Διαδίκτυο αν η Javascript επέτρεπε ανάγνωση και εγγραφή αρχείων!

Εντάξει, θα μπορούσε να γίνει μέχρι ένα ορισμένο σημείο και με κάποιους περιορισμούς (τεχνικές προδιαγραφές δεν μπορώ να δώσω :P) - π.χ. σκέψου στον φάκελο των φωτογραφιών μου να έχω μαζεμένες τις φωτογραφίες που έχω τοπικά αλλά και αυτές που έχω ανεβάσει σε flickr, picasa, facebook κλπ ή στον φάκελο των ταινιών μου, επιλέγοντας μια ταινία να βλέπω μαζί με τις ιδιότητές της κάποιες πληροφορίες από το imdb (πολύ πρόχειρα παραδείγματα).

Το λέω γιατί σήμερα βλέπω να υπάρχει το εξής πρόβλημα: έχουμε ένα μέρος του ίδιου τύπου περιεχομένου (π.χ. οι φωτογραφίες) τοπικά αλλά παράλληλα ένα άλλο μέρος του το διατηρούμε online. Θα το έβρισκα πολύ βολικό να το είχα μαζεμένο σε ένα σημείο και να μη χρειάζεται να το προσπελάσω μέσω διαφορετικών προγραμμάτων κάθε φορά (ειδικά τη στιγμή που δεν θέλω να κάνω επεξεργασία αλλά απλή προβολή και στις δύο περιπτώσεις).

Οι νέοι τρόποι συνεργασίας του browser με το λειτουργικό είναι πάντως κάτι που αν δεν κάνω λάθος απασχολεί σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο και τους ανθρώπους του Firefox (σε κάποιο από τους διαγωνισμούς που κάνουν κατά καιρούς το είχα διαβάσει ως παραίνεση προς τους συμμετέχοντες).

Σε αυτό τον τομέα ο ΙΕ θα είχε σίγουρα το πλεονέκτημα, γιατί θα ήταν πολύ πιο εφικτή η συνεργασία του με τον windows explorer.

Δημοσ.
Μια απλή ερώτηση: Αν εγκαταστήσω το preview του ΙΕ 9, θα κάνει overwrite τον ΙΕ 8 (οπότε μετά θα τρέχουμε!...), ή μπορώ να τους έχω και τους δύο και απλά να κάνω uninstall το preview του ΙΕ 9 όταν το έχω δει;;;

Οχι, ειναι ξεχωριστο λογισμικο. Εγκατεστησε το ελευθερα.

Δημοσ.
Ναι, καλά.

Ακόμα να ενσωματώσουν τα border-radius του CSS3

Για παράδειγμα εδώ http://www.alfacare.gr/ ή εδώ http://stylizedweb.com/2008/08/19/css3-rounded-corners/ σε όλους τους άλλους browser τα πλαίσια έχουν καμπύλες αντί για γωνίες που έχει ο IE 9

Το λιγότερο που με απασχολεί για να κρίνω έναν browser είναι το αν θα υποστηρίζει ένα draft πρότυπο. Το CSS3 απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένο.

...ας υποστηρίξει 100% το CSS2 πρώτα και βλέπουμε.

Δημοσ.

Δεν έχεις και άδικο.

Απλά με το corner-radius του CSS3 ο χρόνος σχεδιασμού μιας όμορφης ιστοσελίδας μειώνεται σημαντικά.

Επιπλέον οι σελίδες θα κατεβαίνουν πιο γρήγορα και θα μειώνεται το bandwidth στον server.

Σκέψου για παράδειγμα το insomnia. Ξέρεις πόσα gif αρχεία και tables υπάρχουν σε κάθε σελίδα; Το κάθε post που βλέπεις αποτελείται από τουλάχιστον 1 table 3x3 με ένα gif σε κάθε γωνία του.

Δημοσ.
παιδια το ιντερνετ εξπλορερ 9.0 ειανι πιο γριγορο αλλα σας προτεινο το γκουγκλ κρομ

το σκότωσες ...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τελικά τι έχει περισσότερη σημασία ταχύτητα ή ασφάλεια;

Προτιμώ ασφάλεια ελέω web banking.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...