Arxontis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Καλησπερα σε ολους ελπιζω να με βοηθησετε σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω το οποιο το παρατησα γιατι μου εβγαλε την πιστη. Πριν απο λιγες μερες εκανα εναν υπολογιστη για τη κοπελα μου ο οποιος αποτελειτε απο Cooler MAster Gladiator 600 DFI LANPARTY DK 790GX-M2RS 2Gh DDR 2 800Mhz AMD Phenom 64 x4 9600 2.3Gh Ati Radeon X-700 Simple Power 500W Westerd Digital 360GB 7200rpm 16MB Cache και Φυσικα περασα τα Window 7 Χ86 τα οποια τα ειχα δεν τα αγορασαμε Ολα ωραια και ολα καλα μεχρι εδω Στηνω το μηχανημα , περναω τα Win7 και αφου τα εχω συνδεσει ολα Βαζω τον εξωτερικο σκληρο δισκο που εχω για να περασω καποια αρχεια (Παρεπιπτοντως το κουτι εχει υποδοχη E-Sata την οποια τη συνδεσα κανονικα στην υποδοχη για τους σκληρους δισκους) και περιμενω να κανει το γνωστο τριπτυχο Βρεθηκε νεο υλικο - Εγκατασταση οδηγων - Η συσκευη εκατασταθηκε και ειναι ετοιμη για χρηση αλλα ματαια.. ουτε καν συγκινηθηκε. Βγαζω τον σκληρο τον ξανασυνδεω. παλι τιποτα . τον δοκιμαζω στο δικο μου υπολογιστη μια χαρα το βλεπει το ανοιγει . Τον ξανασυνδεω στις κοπελας μου και οπως τον εχω συνδεμενο κανω επαννεκινηση. Στην επανεκιννηση τον βρισκει . περναω τα δεδομενα που θελω. Αποσυνδεω το σκληρο. Ενω τον εχω βγαλει τελειως στο συστημα μου τον εμφανιζει ! και οχι τιποτα αλλο μου ανοιγει και τα αρχεια που ειχα μεσα! Ξανα επανεκκινηση τον υπολογιστη. Ανοιγει ο υπολογιστης τωρα κανονικα ολα οκ ο σκληρος δισκος δεν υπαρχει δοκιμαζω να τον ξανασυνδεσω και παλι δεν τον βρισκει παω Υπολογιστης -Ιδιοτητες- Διαχειρηση συσκευων Παταω ανιχνευση για αλλαγη υλικου και Τσακ μου τον βρισκει. Εκανα reset Bios μηπως και ειχε κολλησει Δοκιμασα το καλωδιο μηπως δεν παταει καλα Εκανα update οδηγους συνοδηγους και τα κολπα και παλι τιποτα Δεν ξερω αν ειναι προβλημα τον Windows η της υποδοχης e-sata Εχεις κανεις καμμια ιδεα γιατι θα αρχισω να βαραω το κεφαλι μου στο τοιχο? Ολη η διαδικασια μου πηρε 6 ωρες να παιδευομαι χωρις να βγαλω ακρη . Και το προβλημα παραμενει Δεν αναγνωριζετε ο e-sata αυτοματα , παραμονο με τους τροπους που ανεφερα πιο πανω . Συγνωμη ανα σας κουρασα αλλα ηθελα να ειμαι οσο πιο λεπτομερεις γινετε μηπως και βγαλουμε καποια ακρη σας ευχαριστω θερμα .
ntsingos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Το πιο σημαντικο που πρεπει να γνωριζεις με τους e-sata ειναι οτι δεν ειναι usb ή firewire δλδ δεν μπορεις να το βαζεις και να το βγαζεις ενω εχει ξεκινησει το συστημα και να παιζει. Εχεις κλειστο το pc συνδεεις το σκληρο σου στο e-sata ή σε εσωτερικο sata οπως θες και μετα κανεις εκκινηση.Αν δεν τον δεις τοτε κανε δεξι click στον υπολογιστη μου/Διαχειρηση.Aποθηκευση.Διαχειρηση Δισκων ή my computer/manage.storage.Disk Management (αγγλιστι - αναλογα με τα windows που εχεις) και εμφανισε το απο κει με δεξι click πανω του !
ahristos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Για να λειτουργήσει το e-sata πρέπει οι δίαυλοι sata να είναι σε κατάσταση AHCI (το διαλέγεις στο BIOS). Μάλλον εγκατέστησες τα Windows, έχοντας επιλεγμένη την κατάσταση λειτουργίας IDE ή Legacy ή όπως αλλιώς το λέει. Δεν γίνεται τώρα να το αλλάξεις έτσι απλά, γιατί δεν θα ξεκινάει ο υπολογιστής. Ακολούθησε αυτά τα βήματα. Το πιο σημαντικο που πρεπει να γνωριζεις με τους e-sata ειναι οτι δεν ειναι usb ή firewire δλδ δεν μπορεις να το βαζεις και να το βγαζεις ενω εχει ξεκινησει το συστημα και να παιζει. Όχι, ακριβώς το αντίθετο Βάζεις το δίσκο ενώ λειτουργεί ο υπολογιστής, και αναγνωρίζεται χωρίς πρόβλημα.
Arxontis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Πολυ ωραια .. σας ευχαριστω Στην ουσια δηλαδη πρεπει να κανω αλλαγη στη Bios ΠΡΙΝ κανω την εγκατασταση των Windows . Οποτε αφου το κανω μετα (1) ο σκληρος δισκος θα ξεκιναει κανονικα και (2) το E-sata πλεον θα λειτουργει οπως πρεπει (Εννοω δηλαδη οτι δεν θα μου προκυψει καποιο προβλημα στο Βοοτ). Σωστα τα λεω η κανω σε κατι λαθος? Επισης αν εχετε υποψιν σας καποια παρατηρηση η κατι που θα πρεπει να προσεξω παρακαλω μη διστασετε. Δεν ειμαι πρωταρης απλα αυτο ετυχε να μην το εχω πετυχει ποτε. Και παλι σας ευχαριστω για τη βοηθεια μολις βρω χρονο για το φορματ θα ενημερωσω για την εξελιξη. Γιατι οπως και να το κανουμε οταν οι συμβουλες πιανουν τοπο ειναι καλο να ξερουμε οτι βοηθησαμε και παλι σας ευχαριστω.
ahristos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δε χρειάζεται να κάνεις φορμάτ. Πήγαινε στο μητρώο (registry) και βρες το κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci Στα δεξιά έχει μια τιμή που ονομάζεται "Έναρξη" ή "Start". Κάνε το 0 (μηδέν) κλείσε τα προγράμματα και κάνε επανεκκίνηση. Πριν ξεκινήσουν τα Windows μπες στο BIOS και άλλαξε την κατάσταση λειτουργίας σε AHCI.
Arxontis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Οκ θα το δοκιμασω ευχαριστω! πειραματικα απο το δικο μου το pc ειδα οτι τιμη εχει (3) και εχθες που το συγκρινα με τον υπολογιστη της κοπελας μου και αυτος τιμη (3) εχει Οπως και να εχει θα το δοκιμασω και παλι ευχαριστω
Arxontis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Εκανα ολη τη διαδικασια δεν παρουσιαστηκε κανενα προβλημα μεχρι στιγμης οσον αφορα το σκληρο δισκο (απλα ακομα δε δοκιμασα τον εξωτερικο) Επισης εκανα το ιδιο πραγμα και στον δικο μου υπολογιστη αν και δεν ειχα καποιο προβλημα απλα πειραματιζομαι. Και θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος. Τωρα ο σκληρος ειναι πιο αργος? πιο γρηγορος? ( σε μεταφορα δεδομενων κτλπ) δεν υπαρχει διαφορα? Και αν δεν υπαρχει διαφορα τοτε πιος ο λογος ενεργοποιησης AHCI? Επισης εχω 2 DVDRAM LG με συνδεση Sata εχω κανενα οφελως απο αυτη την αλλαγη επιρεαζονται αρνητικα ή θετικα η δεν επιρεαζονται καθολου? Ευχαριστω
DJJordan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Έχω έναν my book με θύρα e-sata και μια κάρτα pci/e-sata, αν συνδέσω τον δίσκο σε e-sata, δουλεύει σωστά αλλά όταν σταματήσει η περιστροφή του δίσκου επειδή δεν χρησημοποιείται το pc παγώνει, τι μπορώ να κάνω γι αυτό;
Arxontis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Έχω έναν my book με θύρα e-sata και μια κάρτα pci/e-sata, αν συνδέσω τον δίσκο σε e-sata, δουλεύει σωστά αλλά όταν σταματήσει η περιστροφή του δίσκου επειδή δεν χρησημοποιείται το pc παγώνει, τι μπορώ να κάνω γι αυτό; Μου ειχε παρουσιαστει κατι παρομοιο οποτε δεν ξερω κατα οσο θα σε βοηθησω Πινακας ελεγχου Επιλογη Παροχης ενεργειας Αλλαγη Ρυθμισεων Ενεργειας Επιλογη για προχωρημενους Σκληρος δισκος (εχει ενα + μπροστα) οταν το πατησεις σου εμφανιζει Απενεγοποιηση σκληρου δισκου επειτα απο (και εχει και εδω ενα +) εκει επελεξε "ποτε" σωσε τις αλλαγες σου και ελιπζω να εισαι οκ Την ιδια διαδικασια μπορεις να κανεις για τα USB και οπως θα δεις εχει και αλλες επλογες. Βy default για εξοικονομηση ενεργειας ο σκληρος δισκος απενεργοποιητε αν δεν χρησιμοποιηθει για πανω απο 10 λεπτα (γι αυτο και το σταματημα το σκληρου δισκου και το παγωμα) Ελπιζω να βοηθησα και ελπιζω να ειναι αυτο το προβλημα σου. Αλλιως ξεκινα απο τα απλα Ελεξγε τροφοδοσια Κανε ενα Scan για BAD SECTORS Κανε scan για σφαλματα Κανε Ανασυγκροτηση
DJJordan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 τα έχω κάνει όλα αυτά, αλλά η απενεργοποίηση του δίσκου γίνεται από την ίδια την θήκη του my book, υπάρχει κάτι που ίσως να μπορώ να πειράξω στο κύκλωμα τησ θήκης;
Arxontis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Οκ θα το δοκιμασω ευχαριστω! πειραματικα απο το δικο μου το pc ειδα οτι τιμη εχει (3) και εχθες που το συγκρινα με τον υπολογιστη της κοπελας μου και αυτος τιμη (3) εχει Οπως και να εχει θα το δοκιμασω και παλι ευχαριστω Ενημερωση : Παιδια ευχαριστω το προβλημα λυθηκε αναγνωρισε τον esata οπως θα επρεπε (βεβαια στο εικονιδιακι που εχει για την καταργηση των συσκευων εκτος απο τον εξωτερικο μου εμφανιζει και τον C: αλλα δε με πειραζει καθολου) και παλι ευχαριστω για την βοηθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.