bvay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα, Έχω 2 χ 1GB μνήμη (CORSAIR 800MHz 4-4-4-12) και πρόσθεσα άλλα 2 χ 1GB μνήμης με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ενώ το BIOS και το λειτουργικό (WINDOWS VISTA BASIC 32-bit) την αναγνώρισαν, το boot γινόταν πολύ αργά, είχα μπλέ οθόνες στο πρώτο boot και όταν κατάφερα να μπω στα windows όλες οι εφαρμογές και το γενικότερα το PC σερνόταν. Επίσης, ορισμένες εφαρμογές (παιχνίδια) ή μου έβγαζαν μπλε οθόνη ή τερματιζόταν η λειτουργεία τους. Όταν αφαίρεσα τα 2 χ 1 GB, όλα ήταν όπως πριν. Λέτε να είναι θέμα λειτουργικού η μήπως δεν έκανα κάποια ρύθμιση σωστά? Η μητρική είναι ASUS P5N-T DELUXE (S775, DDR2, NF780I).
mec123 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα,Έχω 2 χ 1GB μνήμη (CORSAIR 800MHz 4-4-4-12) και πρόσθεσα άλλα 2 χ 1GB μνήμης με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ενώ το BIOS και το λειτουργικό (WINDOWS VISTA BASIC 32-bit) την αναγνώρισαν, το boot γινόταν πολύ αργά, είχα μπλέ οθόνες στο πρώτο boot και όταν κατάφερα να μπω στα windows όλες οι εφαρμογές και το γενικότερα το PC σερνόταν. Επίσης, ορισμένες εφαρμογές (παιχνίδια) ή μου έβγαζαν μπλε οθόνη ή τερματιζόταν η λειτουργεία τους. Όταν αφαίρεσα τα 2 χ 1 GB, όλα ήταν όπως πριν. Λέτε να είναι θέμα λειτουργικού η μήπως δεν έκανα κάποια ρύθμιση σωστά? Η μητρική είναι ASUS P5N-T DELUXE (S775, DDR2, NF780I). Καταρχην εφοσον εχεις 32 μπιτ λειτουργικο γιατι να βαλεις 4 γιγα? Σε συμβουλεβω να πας πισω την ραμ που αγορασες και να διξεις στο καταστημα αυτη που φοραει πανω το μηχανημα. Κατι παρομοιο ειχα παθει και εγω.Πρεπει να ειναι θεμα συμβατοτητας.(τα 32 μπιτ δουλευουν εως 3 γιγα ραμ)
bvay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Καταρχην εφοσον εχεις 32 μπιτ λειτουργικο γιατι να βαλεις 4 γιγα? Σε συμβουλεβω να πας πισω την ραμ που αγορασες και να διξεις στο καταστημα αυτη που φοραει πανω το μηχανημα. Κατι παρομοιο ειχα παθει και εγω.Πρεπει να ειναι θεμα συμβατοτητας.(τα 32 μπιτ δουλευουν εως 3 γιγα ραμ) Ευχαριστώ για την απάντηση. Η μνήμη που έβαλα είναι ίδια με εκείνη που φοράει το μηχάνημα και αυτό το έκανα για να αποφύγω θέματα ασυμβατότητας. Τώρα για τα 4 GB τα θέλω γιατί πρόκειτε να βάλω windows7 64-bit σύντομα.
dspug7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 δεν ειναι σιγουρο οτι θα διαβαζει μονο τα 3 απο τα 4 gb,εμενα διαβαζει 3,5 απο 4 σε win 7.και εχω διαβασει και για περιπτωσεις που win 7 64bit δεν διαβαζαν πανω απο 4gb...γιατι, δεν ξερω. δοκιμασε να βαλεις ενα ενα τα sticks,μπορει καποιο απο τα δυο να ειναι ελατωματικο.
bvay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 δεν ειναι σιγουρο οτι θα διαβαζει μονο τα 3 απο τα 4 gb,εμενα διαβαζει 3,5 απο 4 σε win 7.και εχω διαβασει και για περιπτωσεις που win 7 64bit δεν διαβαζαν πανω απο 4gb...γιατι, δεν ξερω.δοκιμασε να βαλεις ενα ενα τα sticks,μπορει καποιο απο τα δυο να ειναι ελατωματικο. Δηλαδή πιστεύεις ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι το λειτουργικό μου διαβάζει μέχρι 3 GB? Θα προσπαθήσω να προσθέσω μόνο το 1 GB και θα δω αν το σύστημα θα κολλάει με 3 GB.
isay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Απίθανο να είναι θέμα λειτουργικού γιατί απλά θα αγνοεί την παραπάνω μνήμη. Αφού οι μνήμες είναι ίδιες (σίγουρα έτσι; ) αποκλείεται θέμα συμβατότητας. Επίσης άσε το μηχάνημα σου, μόνο τις καινούργιες μνήμες και δες συμπεριφορά. Αν έχεις κάνει overclock κάτι, δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις και δοκίμασε πάλι. Τέλος κάνε ένα έλεγχο της μνήμης με το memtest. Μπορείς να το βρεις εύκολα και σε έτοιμα cd. Θα δεσμεύσει το μηχάνημα σου 2-3 ώρες αλλά θα είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις πρόβλημα.
dspug7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δηλαδή πιστεύεις ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι το λειτουργικό μου διαβάζει μέχρι 3 GB? Θα προσπαθήσω να προσθέσω μόνο το 1 GB και θα δω αν το σύστημα θα κολλάει με 3 GB.οχι,δεν εννοω αυτο.λεω οτι ισως ενα απο τα sticks να ειναι χαλασμενο,βαλε το ενα ανοιξε τον υπολογιστη και ελεγξε πως δουλευει.αν δουλευει σωστα παει να πει οτι το αλλο που δεν εβαλες ειναι ελατωματικο.κανε την ιδια διαδικασια και με το δευτερο για να εισαι πιο σιγουρος.
mec123 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση. Η μνήμη που έβαλα είναι ίδια με εκείνη που φοράει το μηχάνημα και αυτό το έκανα για να αποφύγω θέματα ασυμβατότητας. Τώρα για τα 4 GB τα θέλω γιατί πρόκειτε να βάλω windows7 64-bit σύντομα. δοκιμασε καμια αλλη μαρκα ραμ αλλα ιδια σε χαραχτηριστικα.Δες και το μανουαλ της μητρικης τι ραμ ιποστιριζει
ntsingos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μερικα πραγματα ειναι standard, με Windows x86 θα σου αναγνωριζει μεχρι 3.25 Gb ram οσο μνημη και να βαλεις και στα Windows x64 απο 16Gb max μεχρι 128Gb θεωρητικά κι αναλογως την εκδοση server/ultimate/home κλπ. Εχει να κανει με την αρχιτεκτονικη που ειναι φτιαγμενα κι οχι με το pc το δικο μου το δικο σου ή του καθε ενα. Για τα 8Gb και πανω παιζει ρολο και η μητρικη αν τα υποστηριζει. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι για αρχη και δε χρειαζεται χρονο ειναι να παιξεις λιγο με τις μνημες καινουριες παλιες και μια μια (βαζοντας και βγαζοντας) ωστε να δεις αν παιζει καποιο προβλημα με slot ή με συγκεκριμενο dim-ακι , απο κει και περα οπως πολυ σωστα ανεφεραν να τρεξεις ενα memtest και να δεις τι γινεται. Ξεκινα με το πρωτο και πες μας τι εγινε
bvay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 δοκιμασε καμια αλλη μαρκα ραμ αλλα ιδια σε χαραχτηριστικα.Δες και το μανουαλ της μητρικης τι ραμ ιποστιριζει Να αλλάξω μάρκα ram θα πρέπει να πληρώσω και άλλα χρήματα και δεν θα το ήθελα για την ώρα. Προς το παρόν θα βάλω τις καινούργιες να δουλέψουν μόνες τους και αν δω ότι η συμπεριφορά του συστήματος είναι εντάξει, θα κάνω ένα memtest και στις 4 μαζί όπως έγραψε ο isay και θα ενημερώσω. ---------- Προσθήκη στις 19:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:49 ---------- δοκιμασε καμια αλλη μαρκα ραμ αλλα ιδια σε χαραχτηριστικα.Δες και το μανουαλ της μητρικης τι ραμ ιποστιριζει Μερικα πραγματα ειναι standard, με Windows x86 θα σου αναγνωριζει μεχρι 3.25 Gb ramοσο μνημη και να βαλεις και στα Windows x64 απο 16Gb max μεχρι 128Gb θεωρητικά κι αναλογως την εκδοση server/ultimate/home κλπ. Εχει να κανει με την αρχιτεκτονικη που ειναι φτιαγμενα κι οχι με το pc το δικο μου το δικο σου ή του καθε ενα. Για τα 8Gb και πανω παιζει ρολο και η μητρικη αν τα υποστηριζει. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι για αρχη και δε χρειαζεται χρονο ειναι να παιξεις λιγο με τις μνημες καινουριες παλιες και μια μια (βαζοντας και βγαζοντας) ωστε να δεις αν παιζει καποιο προβλημα με slot ή με συγκεκριμενο dim-ακι , απο κει και περα οπως πολυ σωστα ανεφεραν να τρεξεις ενα memtest και να δεις τι γινεται. Ξεκινα με το πρωτο και πες μας τι εγινε Θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Αλλά πριν το κάνω θα ήθελα να ρωτήσω ότι αφού στο BIOS μου αναγνωρίζει τα 4 GB όπως επίσης και ότι το λειτουργικό μου διαβάζει τα 4 GB (άσχετα αν θα χρησιμοποιει μέχρι 3 GB) είναι δυνατόν να υπάρχει πρόβλημα σε slot ή να υπάρχει ελλατωματικό dimmaki?
isay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 ...Αλλά πριν το κάνω θα ήθελα να ρωτήσω ότι αφού στο BIOS μου αναγνωρίζει τα 4 GB όπως επίσης και ότι το λειτουργικό μου διαβάζει τα 4 GB (άσχετα αν θα χρησιμοποιει μέχρι 3 GB) είναι δυνατόν να υπάρχει πρόβλημα σε slot ή να υπάρχει ελλατωματικό dimmaki? Η απάντηση είναι ναι. Σε ένα αυτοκίνητο βλέπει τέσσερις ανθρώπους. Αν όμως ο ένας μιλά κινέζικα, τότε η συνεννόηση είναι μπουζούκι. Το ίδιο είναι και με τις μνήμες. Αν μια έχει πρόβλημα ... μπλε μπουζούκια.
artshadows Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 βαλε timings 5-5-5-15 εμενα ετσι μου ειχε λυθει
bvay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Η απάντηση είναι ναι. Σε ένα αυτοκίνητο βλέπει τέσσερις ανθρώπους. Αν όμως ο ένας μιλά κινέζικα, τότε η συνεννόηση είναι μπουζούκι. Το ίδιο είναι και με τις μνήμες. Αν μια έχει πρόβλημα ... μπλε μπουζούκια. Έβγαλα τις παλιές μνήμες και έβαλα τις καινούργιες στα αντίστοιχα slot (1 και 3) που ήταν οι παλιές. Το PC δεν μπούταρε καν. Έβγαλε την αρχική οθόνη που αναφέρει την μητρική χωρίς την προτροπή press del to enter setup or tab ... και δεν προχώρησε παρακάτω. Δεν δούλεψε ακόμη και όταν έβαλα τις δύο μνήμες μόνες τους. Tελικά είχατε δίκιο, οι νέες μνήμες ήταν ελλατωματικές. Μου κάνει εντύπωση όμως που το πρόβλημα το είχαν και οι δύο και όχι μόνο η μια. Οπότε τις επιστρέφω μέσα στις επόμενες ημέρες στο γνωστό πολυκατατάστημα και πάίρνω καινούργιες. Ελπίζω οι νέες να είναι εντάξει.
dspug7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Έβγαλα τις παλιές μνήμες και έβαλα τις καινούργιες στα αντίστοιχα slot (1 και 3) που ήταν οι παλιές. Το PC δεν μπούταρε καν. Έβγαλε την αρχική οθόνη που αναφέρει την μητρική χωρίς την προτροπή press del to enter setup or tab ... και δεν προχώρησε παρακάτω. Δεν δούλεψε ακόμη και όταν έβαλα τις δύο μνήμες μόνες τους. Tελικά είχατε δίκιο, οι νέες μνήμες ήταν ελλατωματικές. Μου κάνει εντύπωση όμως που το πρόβλημα το είχαν και οι δύο και όχι μόνο η μια. Οπότε τις επιστρέφω μέσα στις επόμενες ημέρες στο γνωστό πολυκατατάστημα και πάίρνω καινούργιες. Ελπίζω οι νέες να είναι εντάξει. δοκιμασες την καθε μια ξεχωριστα?
bvay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 δοκιμασες την καθε μια ξεχωριστα? Ναι. και χωρίς αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.