the_eye Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Τα ψηφιακά σήματα ως γνωστό χρησιμοποιούν σειρές από διακριτά 0 και 1. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλοίωση στο σήμα επειδή δεν μπορεί να υπάρξει 0,3 ή 0,8. Έτσι η ποιότητα μεταφέρεται ακέραια. Αν το καλώδιο είναι τόσο χάλια όπου το 0 το μεταφέρει 1 και το 1 0 τότε θα έχουμε πρόβλημα. Αλλά πρέπει ή το καλώδιο να είναι τελείως χάλια και εκτός προδιαγραφών ή να έχουμε πολλές ενώσεις και μεγάλη απόσταση, οπότε βγαίνει πάλι εκτός προδιαγραφών. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας σε ψηφιακό σήμα και δεν έχει σχέση αν αυτό είναι επίχρυσο, επάργυρο, αδαμάντινο ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Η επιχρύσωση είναι μόνο για να μην οξειδώνετε η επαφή.
lionheart75 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Τεσπά, απο τεχνικούς όρους δεν ξέρω. Εσύ πολύ καλά τα λές και γνωρίζεις περισσότερα του τεχνικού μέρους. Εγώ απόψεις εξέφρασα απο την τριβή μου με το θέμα απλά. Απο κεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι θέλει... p.s. απο την στιγμή που μου έχει συμβεί σημαίνει ότι κυκλοφορεί και χάλια πράμα στην γνωστή ηλεκτρονική αγορά όπως και κάτι τιμές οι οποίες είναι εξαιρετικά έως απαράδεκτα υψηλές για τα ίδια πραγματα (καλώδια). Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς και γιατί κάποιος να κάνει ενώσεις σε ψηφιακά καλώδια.... ?
the_eye Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ενώσεις θα κάνει για προέκταση. Πχ να βάλει 2 χ 1,5 μέτρα για να συνδέσει ένα μόνιτορ στα 3 μέτρα. Η απόσταση δημιουργεί εξασθένιση στο σήμα, ακόμα και στο ψηφιακό .Αν βγούμε εκτός προδιαγραφών. πχ αν το dvi λέει ότι πάει μέχρι 1,5 μέτρο και εμείς βάλουμε μήκος 3 μέτρα τότε θα έχουμε πρόβλημα.
lionheart75 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ναι, καταλαβαίνω τι λές. Όμως έτσι θα του στοιχίσει περισσότερο με το να πάρει επιπλέον καλώδιο για ένωση κλπ. Παίρνει ένα 3 μετρο και καθαρίζει. Δεν θα έκανα ποτέ τέτοιο πράγμα.... Πάντως για μένα μακριά απο τα περιέργως πολύ ακριβά και απο την άλλη απο τα πάρα πολύ φθηνά καλώδια.
the_eye Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Ε καλά πες ότι παίρνει 2 χ 3 μέτρα για να κάνει ένα εξάμετρο, ελπίζω να κατάλαβες τώρα τι εννοώ.
nikoskon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 HDMI=DVI η μονη διαφορά είναι στο βύσμα. Απο εκεί και έπειτα αμφιβάλω αν η 5850 σου βγάζει και ήχο στο HDMI/DVI της.
Re-man Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Kαι όμως αγαπητοί, όλα τα καλώδια (ψηφιακά) δεν είναι ίδια.Καλώδιο με καλώδιο διαφέρει, δεν μιλάω για τεράστιες διαφορές που να δικαιολογούν κάποιες φορές την μεγάλη διαφορά στην τιμή, αλλά διαφέρει. Φυσικά δεν μιλάω για hdmi - dvi καλώδια που κάποιοι τα μοσχοπουλάνε 25 - 30 ευρώ το 1,5 μέτρο, αλλά όχι όμως και με 3 - 4 ευρά της πλάκας.... Αυτοί που έχουν περισσότερες απο 1 συσκευές/ κοσνόλες σε μια οθόνη / τηλεόραση hd ή fullhd π.χ Pc , ps3, xbox360 και χρησιμοποιούν όλες ψηφιακή θύρα hdmi το ξέρουν πολύ καλά αυτό..... Σας μιλώ απο ιδία πείρα καθώς κάποια στιγμή με έπιασαν τσιγγουνιές και πήρα ένα καλωδιο hdmi σε τιμή τσάμπα και όταν σύνδεσα το ps3 παιζοντας uncharted 2 δεν με ικανοποιούσε αυτό που έβλεπα. Άλλαξα λοιπόν το καλώδιο με αυτό του xbox που ήταν ποιοτικότερο και βουαλά.... όλα έφτιαξαν. όπως είπα και πρίν καλώδιο με καλώδιο διαφέρει.... γνώμη μου πάντα φυσικά. Μπορει να πιστευεις οτι η ποιοτητα μιας ψηφιακης συνδεσης εχει διαβαθμισεις για να μη νοιωσεις καπως για τα καλωδια που χρυσοπληρωσες αλλα η αληθεια εναι οτι ΔΕΝ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.