APsD Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα, έχω την sapphire 5850 καρτα γραφικών. Η οθόνη μου ειναι μια LG 23" και έχει υποδοχές vga, dvi και hdmi, Επίσης η καρτα γραφικών εχει dvi και hdmi εξόδους. Ποια σύνδεση να χρησιμοποιήσω για καλύτερη ανάλυση και ποιότητα εικόνας?
the_eye Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Τα hdmi & dvi έχουν καλύτερη ποιότητα από την vga. Μεταξύ τους έχουν την ίδια ποιότητα απλά το hdmi μπορεί να μεταφέρει και ήχο.
lionheart75 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 και η εξοδος dvi μεταφερει ηχο H μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να μεταφερθεί ήχος με το dvi της κάρτας είναι αν χρησιμοποιήσει αντάπτορα απο dvi σε hdmi και μετά καλώδιο hdmi για την οθόνη. Ποιος ό λόγος να το κάνει όμως αυτό αφού και η κάρτα (5850) αλλά και η οθόνη του έχουν hdmi θύρα???? Θα πρέπει να είναι πόντιος για να κάνει κάτι τέτοιο. Αν τον ενδιαφέρει να μεταφέρει και ήχο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει hdmi καλώδιο διαφορετικά για εικόνα και το dvi είναι στα ίδια....
ntinos19 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 έχω κι εγώ μία απορία πάνω στο θέμα HDMI - DVI. αν βάλουμε σε μια TV 32" και άνω το DVI υστερεί σε κάτι απο το HDMI ? πχ ανάλυση... με το απλό vga η ανάλυση σε μια τέτοια τηλεόραση είναι εντάξει ή δεν μπορεί να δείξει τη σωστή ανάλυση ? το ρωτάω αυτό επειδή έβαλα στη TV HDMI (απο dvi σε hdmi ) και δεν μου φάνηκε να άλλαξε κάτι σε ανάλυση και ποιότητα εικόνας. μόνο τα χρώματα είδα λίγο ποιο ζωντανά στο hdmi.
APsD Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Με ενδιαφερει μονο για εικονα. Ξεχασα να πω την αναλυση που είναι 1920 x 1080. Τωρα εχω βαλει dvi. Οπότε δν θα εχει διαφορα να βαλω hdmi ετσι? Οπότε το αφήνω όπως είναι. Ευχαριστώ!
lionheart75 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Σε ιδίας ποιότητας καλώδια dvi - hdmi δεν υπάρχει διαφορά σε ποιότητα εικόνας (Ζωντάνια χρωμάτων , καθαρότητα κλπ). Η μόνη διαφορά είναι η μετάδοση ήχου επιπλέον με το hdmi. Τωρά για το απλό vga υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Στην προκειμένη περίπτωση για να δείς διαφορά σε ποιότητα εικόνας απο το dvi που ήσουν στο hdmi, θεωρώ ότι το dvi που είχες ήταν κατώτερης ποιότητας. Εγώ τα δύο συστήματα της υπογραφής μου τα έχω σε μια 42" Fullhd tv με hdmi και dvi αντίστοιχα, επιχρυσωμένα καλής ποιότητος και αντίστοιχης τιμής περίπου και δεν υπάρχει καμμιά διαφορά στην ποιότητα της εικόνας...
ntinos19 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 και το δικό μου επίχρυσο είναι (απο ότι βλέπω). έχει ένα "προστατευτικό καλωδίου κατά μήκος του. η μία πλευρά του είναι DVI και η άλλη πλευρά είναι HDMI.
Re-man Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Σε ιδίας ποιότητας καλώδια dvi - hdmi δεν υπάρχει διαφορά σε ποιότητα εικόνας (Ζωντάνια χρωμάτων , καθαρότητα κλπ).Η μόνη διαφορά είναι η μετάδοση ήχου επιπλέον με το hdmi. Τωρά για το απλό vga υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Στην προκειμένη περίπτωση για να δείς διαφορά σε ποιότητα εικόνας απο το dvi που ήσουν στο hdmi, θεωρώ ότι το dvi που είχες ήταν κατώτερης ποιότητας. Εγώ τα δύο συστήματα της υπογραφής μου τα έχω σε μια 42" Fullhd tv με hdmi και dvi αντίστοιχα, επιχρυσωμένα καλής ποιότητος και αντίστοιχης τιμής περίπου και δεν υπάρχει καμμιά διαφορά στην ποιότητα της εικόνας... Στις ψηφιακες συνδεσεις (hmi - dvi) δεν υφισταται διαφορα ποιοτητας.Τα δεδομενα μεταφερομενα ως 0,1 ειτε φτανουν ειτε οχι. Ακομα και αλβανικο καλωδιο αν δινει εικονα δινει το ιδιο καλα με τα "ποιοτικα".
the_eye Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δεν υπάρχει θέμα ζωντάνιας χρωμάτων, τα σήματα στο hdmi και dvi είναι ψηφιακά. Στο σήμα vga που είναι αναλογικό μπορεί να παρουσιαστεί θόρυβος η σκιές, αλλά σε ψηφιακό σήμα όχι.
ntinos19 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 για τα χρώματα αναφερόμουν στο vga και το hdmi. όχι στο dvi - hdmi
denthnpalevw Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 H μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να μεταφερθεί ήχος με το dvi της κάρτας είναι αν χρησιμοποιήσει αντάπτορα απο dvi σε hdmi και μετά καλώδιο hdmi για την οθόνη.Ποιος ό λόγος να το κάνει όμως αυτό αφού και η κάρτα (5850) αλλά και η οθόνη του έχουν hdmi θύρα???? Θα πρέπει να είναι πόντιος για να κάνει κάτι τέτοιο. Αν τον ενδιαφέρει να μεταφέρει και ήχο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει hdmi καλώδιο διαφορετικά για εικόνα και το dvi είναι στα ίδια.... Δεν του προτεινα να βαλει dvi απλα ειπα οτι γινεται..... και γινεται ετσι οπως το περιγραφεις......
APsD Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Το καλώδιο μου εμενα ειναι αυτο που έδινε μεσα η οθόνη. Ενα απλό καλώδιο, ουτε επιχρυσομένο ούτε με προστατευτικα διχτακια κλπ. Καλώδιο σκετο dvi - dvi. Όπως ειναι κ το καλωδιο ρευματος. Θα δω καλύτερη εικόνα με αλλο καλώδιο? Αν ναι εχετε να μου προτείνετε καποιο?
the_eye Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 ΌΧΙ ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΔΕΙΣ αφού λέμε είναι ψηφιακό το σήμα.
lionheart75 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Kαι όμως αγαπητοί, όλα τα καλώδια (ψηφιακά) δεν είναι ίδια. Καλώδιο με καλώδιο διαφέρει, δεν μιλάω για τεράστιες διαφορές που να δικαιολογούν κάποιες φορές την μεγάλη διαφορά στην τιμή, αλλά διαφέρει. Φυσικά δεν μιλάω για hdmi - dvi καλώδια που κάποιοι τα μοσχοπουλάνε 25 - 30 ευρώ το 1,5 μέτρο, αλλά όχι όμως και με 3 - 4 ευρά της πλάκας.... Αυτοί που έχουν περισσότερες απο 1 συσκευές/ κοσνόλες σε μια οθόνη / τηλεόραση hd ή fullhd π.χ Pc , ps3, xbox360 και χρησιμοποιούν όλες ψηφιακή θύρα hdmi το ξέρουν πολύ καλά αυτό..... Σας μιλώ απο ιδία πείρα καθώς κάποια στιγμή με έπιασαν τσιγγουνιές και πήρα ένα καλωδιο hdmi σε τιμή τσάμπα και όταν σύνδεσα το ps3 παιζοντας uncharted 2 δεν με ικανοποιούσε αυτό που έβλεπα. Άλλαξα λοιπόν το καλώδιο με αυτό του xbox που ήταν ποιοτικότερο και βουαλά.... όλα έφτιαξαν. όπως είπα και πρίν καλώδιο με καλώδιο διαφέρει.... γνώμη μου πάντα φυσικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.