Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή σκληρού δίσκου χωρίς φορμάτ ?

devilaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα !

έχω ένα pc στο οποίο ¨τρέχουν¨ δυο λειτουργικά (winXP και win7) το οποίο κυρίως παίζει παιχνίδια

ο σκληρός του είναι 160gb SATA και όπως ήταν αναμενόμενο αρχίζει και γεμίζει επικίνδυνα !!

μιας κι είναι φορτωμένο με αρκετά παιχνίδια κι ελάχιστα προγράμματα και στα δυο λειτουργικά, υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν ΟΛΑ τα δεδομένα σε νεο μεγαλύτερο δίσκο χωρίς να χρειαστεί να κάνω φορματ ;

υπάρχει κάποιος τρόπος ή πρόγραμμα ώστε να κάνω ένα ακριβές αντίγραφο του σκληρού σε μεγαλύτερο σκληρό και να bootάρει ο υπολογιστής στα δυο λειτουργικά ;

ακόμα κι αν με κάποιο τρόπο μεταφερθούν ολα τα δεδομένα, πως θα μεταφερθούν και τα MBR (MasterBootRecord) για να κάνει boot ?

αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό και τα έχει καταφέρει ας μας το γράψει μιας και πιστεύω θα ενδιαφέρει πολλούς

δεν είμαι σίγουρος αν το θέμα ταιριάζει στις Αναβαθμίσεις ή στα Software, αν χρειάζεται ας το μεταφέρει κάποιος Mod

Δημοσ.

ΒΑΛΕ και τον άλλο σκληρό πάνω στο μηχάνημα βρες ένα cd με Norton ghost κανε βοοτ από το cd και κανε image disk to disk θα σου πάρει ώρα αλλά.....

ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ GHOST TON ΑΔΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΜΑΤΟ

Δημοσ.

Εγώ σου προτείνω το Acronis γιατί νομίζω είναι πιό εύκολο (η Western Digital το δίνει δωρεάν αν έχεις δίσκο της). Τρέχεις τη διαδικασία clone disk, οπότε σου φτιάχνει ακριβές αντίγραφο του τωρινού σου δίσκου στον καινούργιο - μετά αποσυνδέεις τον παλιό και κάνεις boot από τον καινούργιο. Ο παλιός παραμένει bootable και καλό είναι να τον κρατήσεις όπως είναι μέρχι να διασφαλίσεις οτι το λειτουργικό και τα προγράμματά σου δουλέυουν ΟΚ στον νέο δίσκο. Έχω αλλάξει δίσκο με την παραπάνω διαδικασία σε3 λαπτοπ και 2 μεγάλα!

Αν βρεις το full version, τότε εγκατέστησέ το, φτιάξε ένα acronis boot cd και μετά ξήλωσέ το.. τρέχει ανετότατα (και γρηγορότερα) από το boot cd.

Δημοσ.

Το καλό είναι ότι μάλλον υπάρχει τόπος κι είναι σχετικά απλό στο να γίνει :)

πάμε στα δύσκολα τώρα, μιας και βλέπω ότι ορισμένοι το κατέχετε το θέμα ....

το pc που έχει τον μικρό δίσκο έχει όπως σας ανέφερα δυο λειτουργικά σε 160 gb δίσκο

αυτό που θα με βόλευε αφάνταστα (αν είναι δυνατόν να γίνει βέβαια) είναι το εξής :

να αγοράσω ένα μεγάλο σκληρό περίπου στο 1TB, να τον χωρίσω σε δυο κομάτια, περίπου 500gb το κάθε τμήμα του, και να μεταφέρω στο ένα τμήμα του νεου σκληρού τα xp και στο άλλο τμήμα τα win7 ..... στην συνέχεια αν όλα πάνε καλά να αφαιρεθεί ο μικρός δίσκος και να μείνει ο μεγάλος ο οποίος θα έχει τα δυο λειτουργικά και αρκετό ελεύθερο χώρο το κάθε λειτουργικό

είναι όπως καταλαβαίνετε καλύτερο να μεταφερθεί το κάθε λειτουργικό σε ξεχωριστό μεγάλο partition του νεου δίσκου παρά να μεταφερεί ο δίσκος κατευθείαν στον νεο σκληρό, μιας και στην 1η περίπτωση θα έχει το κάθε λειτουργικό ελεύθερο χώρο, ενω στην 2η θα μείνει χώρος αλλά όχι στο καθε λειτουργικό ξεχωριστά μιας και τα δυο partition που υπάρχουν τώρα στον 160αρη είναι σχεδόν γεμάτα

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιήσεις το Acronis Migrate Easy, θα σου δώσει την επιλογή αυτόματα να μεταφέρεις τα partitions του μικρού σου δίσκου (80gb x 2 ??) σε 2 partitions του μεγάλου δίσκου (500gb x 2 δηλαδή).

Κάτι σαν automatic resize δηλαδή.

Δημοσ.

Acronis True Image WD Edition

http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp

Seagate DiscWizard (by Acronis)

http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/discwizard

Προσοχή θέλει, αν ο νεος μας δισκος ειναι τύπου "advanced format" ( 4 Kb sectors).

πχ. WD10EARS, 1.0 Tb, 64 Mb Cache

αυτους τους διαχειριζόμαστε (partitioning, format, cloning, κλπ)

μόνο μεσα απο vista/win7 και απο απόλυτα συμβατές εφαρμογές.

όχι παλιές που δεν εχουν ενημερωθεί για το νέο φορματ.

Δημοσ.

Γιατί δεν κρατάς τα λειτουργικά σου στο δίσκο που είναι και να προσθέσεις έναν μεγάλο δίσκο 1ΤΒ , 2 ΤΒ όσο θες μόνο για data ; Όποιο παιχνίδι θες να παίξεις μετέφερέ το στο μικρό δίσκο με τα λειτουργικά. Μη μου πεις ότι παίζεις 10 παιχνίδια ταυτόχρονα ; Έτσι και πιο safe θα έχεις τα data σου κ αν χρειαστείς format δεν χρειάζεται να τρέχεις για backup...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...