tsadler Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 καλημερα θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να επιλεξω ενα σετ home cinema σε σχεση με τον χωρο μου. δλδ αν υπαρχει καποια αναλογια ισχυος-εμβαδου δωματιου. επισης αν καποιος γνωριζει να μου πει ποια η μεγιστη αποσταση που μπορω να βαλω τα ηχεια -δορυφορους απο το σημειο που καθομαι και βλεπω μια ταινια χωρις να εχω "απωλειες"? συγχωρηστε με αν οι αποριες μου ειναι λιγο ακυρες, αλλα δεν γνωριζω και πολλα περι τετοιων συσκευων και θελω να ειμαι προσεκτικος στις αγορες μου. υγ: αν θελετε προτεινετε μου και καποιο ετοιμο σετ στα οριο των 250-300 ευρω, θα το εκτιμουσα! ευχαριστω προκαταβολικα
bluesattack Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ποιες ειναι οι διαστασεις του δωματιου ? Παντως σε αυτο το budget οι επιλογες ειναι περιορισμενες .Καποιο απο τα συστηματα ολα σε ενα , χωρις φυσικα να σημαινει απαραιτητα οτι δεν θα σε καλυψει η οτι ειναι κακη επιλογη.
tsadler Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 νομιζω οτι ειναι 4χ6 (σαλονι τραπεζαρια) αλλα θα σε γελασω δεν ειμαι στο σπιτι το οποιο ειναι ακομα στα βαψιματα και οπου να' ναι τελειωνει. εχω βρει αυτο το σετ αλλα δεν ειμαι σιγουρος.... http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Set-Home-Cinema/Sony-DAV-DZ280.htm
bluesattack Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Γιατι οχι ? Παντως γνωμη μπορω να εκφερω για αυτο το σονυ , το οποιο εχω σε υπνοδωματιο και απο το οποιο ειμαι ευχαριστημενος. Πανω απο το budget σου αλλα οχι τραγικα. Επισης πιθανως να βρεις μεταχειρισμενο σε χαμηλη τιμη και καποιον δυνατο παλιοτερο ενισχυτη , που δεν υποστηριζει hd φορμα .Αν σκεφτεσαι βεβαια και την επιλογη του μεταχειρισμενου.
tsadler Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 δεν ειναι κριμα μωρε σε καινουριο σπιτι με ολα καινουρια να παρω κατι μεταχειρισμενο...? αν και αισθητικα δεν μου αρεσει πολυ απο χαρακτηριστικα ειναι ενδιαφερον. θα το εχω υποψιν μου. ποσο καιρο το εχεις?
bluesattack Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 δεν ειναι κριμα μωρε σε καινουριο σπιτι με ολα καινουρια να παρω κατι μεταχειρισμενο...? αν και αισθητικα δεν μου αρεσει πολυ απο χαρακτηριστικα ειναι ενδιαφερον. θα το εχω υποψιν μου. ποσο καιρο το εχεις? Kριμα ειναι , αλλα υπαρχουν πολυ καλες ευκαιριες .Δεν επιμενω , δεν θελω να σε παρασυρω.Το δικο μου το εχω καιρο.Εμενα παλι αισθητικα και μονο δεν μου αρεσε αυτο που λες (το ειχα δει σε μαγαζι ) αλλα γουστα ειναι αυτα..Τεσπα, ειναι και τι ταιριαζει στον χωρο του καθενος.Τωρα στα λεφτα αυτα δεν εχω καποια αλλη προταση εγω,παιζουν αναλογα συστηματακια και απο τις αλλες γνωστες μαρκες (πχ samsung ,lg κλπ).
sakius Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι πόσα db παίζουν τα ηχεία και όχι τόσο τα Watt και σε ενισχυτή μην πας πάνω από 100Watt ανά κανάλι. Πάντα βέβαια για τον χώρο που αναφέρεις.
tsadler Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 ναι δεν λεω και αλλες μαρκες παιζουν πιστευω. τωρα απο θεμα ισχυος-χωρου δεν ξερω τι παιζει ακριβως. ελπιζω να με διαφωτισει καποιος. το σονυ που ανεφερα δεν το εχω δει απο κοντα. οποτε οταν το δω θα εχω καλητερη αποψη περι αισθητικης. θελω παντως να αποφυγω τα ηχεια κολονες καθως εχω ετοιμη καλωδιωση περασμενη μεσα στους τοιχους με αναμονες. προτιμω τα μικρα ηχεια...θεμα γουστου οχι για καποιον αλλο λογο ευχαριστω παντως ---------- Προσθήκη στις 09:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:08 ---------- Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι πόσα db παίζουν τα ηχεία και όχι τόσο τα Wattκαι σε ενισχυτή μην πας πάνω από 100Watt ανά κανάλι. Πάντα βέβαια για τον χώρο που αναφέρεις. υπαρχει καποιο οριο στα db, καποια αναλογια το οριο των 100 γιατι να μην το ξεπερασω?
sakius Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 το όριο 100 Watt το κανάλι στο λέω διότι από προσωπική εμπειρία σε ανάλογο χώρο έχω τοποθετήσει τα παρακάτω και τα θεωρώ επαρκέστατα: http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=180 & http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1212 και είμαι σούπερ ντούπερ ικανοποιημένος και ως προς την ένταση και ως προς την πιστότητα και ακρόαση σε υψηλές εντάσεις χωρίς παραμορφώσεις. ΥΓ.ικανοποιητική ένταση θεωρώ την ένταση εκείνη στην οποία δεν ακούω τον διπλανό όταν γκαρίζει!!!
tsadler Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 χμμμμ....με εβαλες σε σκεψεις το οτι ειναι ετοιμο σετ και οχι ενισχυτης με μονιτορ δεν παιζει καποιο ρολο ως προς τα βατ σε καθε καναλι? το σονυ που παρεθεσα ποιο πανω θα σε ικανοποιουσε ως προς το χωρο? ---------- Προσθήκη στις 09:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:38 ---------- μην ξεχνας και το κομματι της ποιοτητας. αλλο 650 ευρω για μονιτορ και ενισχυτη και αλλο 300 ευρω για ετοιμο σετ! πιστευω οτι εχει τεραστια διαφορα
WOLFMAN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 εγώ παντός η επιλογές που έχω κάνει η πολύ πάνω από το όριο που έχεις θέσει άλλα δεδομένου ότι κάποια κομμάτια τα είχα και απλά συπληρωνα κατ καιρούς , τα προστινα ηχεία και το sub τα είχα. από αποδωσει είμαι άκρως ικανοποιημένος και παίζει πάνω σε htpc στα λεφτά που θες προσανατολίσου σε έτοιμη και αξιόπιστη λύση δεν σου προτείνω κάποια γιατί στην αγορά υπάρχουν πολλά που μπορούν να σε ικανοποιήσουν. σκέψου μόνο τη θα συνδέσεις πάνω και που θα το βάλεις και με τη θα το λειτουργείς από περιφεριακα. πχ παιγνιδομηχανες pc τβ, κτλ...... το δικο μου αποτελειτε απο BEHRINGER TRUTH B2031A προστα TRUTH B2030A πισω B2092A sub STUDIO MONITOR ALTO M-5A 190W RMS ΕΝΕΡΓ κεντρικο δεν είναι γεφυρωμένα μεταξύ τους αλλά ξεχωριστά το καθένα στο htpc μου και ρυθμισμένα ώστε να δουλεύουν σαν home cinema δηλαδή από τα προστινα έχω κόψει τα μπάσα και παίζουν πιο πολύ από το sub αυτό γίνεται και από τα ίδια τα ηχεία αλλά και από το υπολογιστή. όταν ξεκίνησα είχα μόνο τα προστινα και το sub και με την ρύθμιση που τους έκανα από πίσω από τα ηχεία πάιζαν σαν ψευδό home cinema. πολύ θα πουν και θα συμφωνήσω ότι όταν διαλέγεις ηχεία και ενισχυτές για home cinema παίρνεις κάτι γιαυτην την δουλεια. εγώ έκανα αυτή την επιλογή γιατί δεν ήθελα πολλά πράγματα μέσα στο σαλόνι και τεράστιο όγκο από καλώδια ενισχυτές κτλ......με οτι συνεπάγεται από ενέργεια και καλωδιώσεις και φωνές από την γυναίκα :P:P όταν έκανα την εγκατάσταση ήμουν τυχερούς γιατί την περίοδο εκείνη εφτιαχνα και το σπίτι και έτσι έβαλα τα ηχεία κοντά σε πρίζες και τα καλώδια περάσαν με κανάλια , η πρίζες λειτουργούν συνδεόμενες μεταξύ τους με μια ασφάλεια ώστε να μην μένουν ανοιχτά.
tsadler Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 φιλε εσπασα τα ματια μου για να σε διαβασω δεν καταλαβα τι ακριβως θες να μου προτεινεις? ο προβληματιμος μου ειναι τι ισχυς και db να επιλεξω αναλογα με τον χωρο... οτι θα παω σε ετοιμο σετ το θεωρω δεδομενο διοτι δεν ειμαι ουτε τοσο απαιτητικος ουτε διαθετω πολλα χρηματα. δεν προκειται να συνδεσω καμια παιχνιδοκονσολα ουτε πισι ουτε τιποτε αλλο εκτος απο την τηλεοραση μου. ταινειες θελω να βλεπω και να απολαμβανω ποιοτικο ηχο με καποια ενταση τεσπα νομιζω οτι θα καταληξω στο σετακι της σονυ αλλα αν μου προτεινετε κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα καλοδεχουμενο ευχαριστω παντως
bluesattack Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 ο προβληματιμος μου ειναι τι ισχυς και db να επιλεξω αναλογα με τον χωρο... Καποιος κανονας δεν υπαρχει.Αναλογα με τι σταθμες ικανοποιειται ο καθενας και τι περιορισμους εχει στο σπιτι του (μονοκατοικια , πολυκατοικια κλπ ).Καποιος μπορει να θελει να πεφτουν οι σοβαδες οταν βλεπει ταινια πχ ... (φυσικα αυτο στοιχιζει , ειδικα οταν εκτος απο ενταση εχεις και ποιοτητα) Ετσι και αλλιως οι επιλογες σου , απο τη στιγμη που θα πας σε ετοιμο συστημα ειναι περιορισμενες ( λογω budget ) , και πανω κατω στα ιδια επιπεδα πιστευω.Τωρα αν μπορουσες να ακουσεις ενα συστημα (απο τα προτεινομενα ) σε καποιο μαγαζι , να το τσιτωσεις , για να παρεις και μια ιδεα καλο θα ηταν.To πλαισιο μηπως τα εχει στημενα καπου (αναφερω αυτο μια που ειχες βαλει λινκ απο κει) ? (Αυτο παντως που σου προτεινα , παιζει σε ενα ενα δωματιο 3.5 χ 4 περιπου και ειναι ευχαριστημενος απο την ενταση του , χωρις να το εχω τσιτωσει, πχ..το δικο μου παραδειγμα)
WOLFMAN Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 στα λεφτά που θες προσανατολίσου σε έτοιμη και αξιόπιστη λύση δεν σου προτείνω κάποια γιατί στην αγορά υπάρχουν πολλά που μπορούν να σε ικανοποιήσουν. σκέψου μόνο τη θα συνδέσεις πάνω και που θα το βάλεις και με τη θα το λειτουργείς από περιφεριακα. πχ παιγνιδομηχανες pc τβ, κτλ...... ' επίτηδες δεν σου πρότεινα κάτι , γιατί όπως είπαν πάνω κάτω όλα ίδια είναι στην έτοιμες λύσης. πάντως είμαι της άποψης δώσε τα λεφτά για έναν καλό ενισχυτή και ένα καλό ζευγάρι προστινα ηχεία και χτίζεις εκεί σιγά σιγά. πίστεψέ με στο τέλος θα ανταμειφθείς για αυτό και το κατεβατό για να σου δώσω μια ιδέα το πως ξεκίνησα εγώ. λάθος δικό μου πάντως που δεν διατύπωσα από την αρχή τη ακριβώς ήθελα να πω και μην μπενεις στο τριπακι της ισχυς αυτο παιζει πολυ με τον χωρο σου μπορεί να πάρεις ένα πολύ δυνατό σύστημα αλλά στο χώρο σου να παίζει χάλι μαύρο προσπάθησε να πάρεις ένα ποιοτικό μηχάνημα με όσο πιο πολύ γίνεται με υψηλή πιστότητα ήχου και δεν θα θες πολλά db για να ακούσεις. αν μπορεις να τα ακουσεις πριν αγορασεις ακομα καλυτερα για να παρεις μια ιδεα. http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=108781 το έχω ακούσει και μου άρεσε πάρα πολύ. στα λεφτά όμως που έχει κοιτά και αυτά. http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10024521 http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16155&cat=368&page=1 μην φανταστείς κάτι το τρομερό σε αποδωσει άλλα κλάσεις ανώτερο από έτοιμο μηχάνημα η διαφορα στην τιμή είναι όμως που προβληματίζει αν και εγώ πιστεύω ότι δεν ξεφεύγει και πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.