Lost_Horizon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ένας φίλος μου παιδιά έχει έναν εξωτερικό 500άρι Maxtor Basic Desktop και στο laptop του Windows ΧP με SP3. Μία μέρα ξαφνικά και ενώ λειτουργούσε τέλεια, πήγε να μπεί μέσα στα αρχεία του και του έβγαλε ένα μύνημα οτι έχει καταστραφεί ο κατάλογος και δεν μπορεί να αναγνωστεί. Δοκιμάσαμε να τον βάλουμε σε laptop με Windows 7 και άνοιγε κανονικότατα ο δίσκος, δοκιμάσαμε μετά να τον συνδέσουμε σε άλλη θύρα usb τίποτα. Εντωμεταξύ και το σύστημα τον αναγνωρίζει, αλλά δεν τον ανοίγει, ωστόσο τον αναγνωρίζει όχι πλέον ως Maxtor και με εικονίδιο, αλλά ως Τοπικό δίσκο (H:). Δοκιμάσαμε να τρέξουμε κάποια tools σχετικά με registry προβλήματα και με Disk errors από την σουίτα του Tune up Utilities, αλλά και εκεί ενώ τον έβλεπε το πρόγραμμα, δεν μπορούσε να τον αναγνώσει! Στη διαχείρηση αρχείων κάναμε κατάργηση και τον ξανασυνδέσαμε και πάλι τίποτα! Δοκιμάσαμε να κατεβάσουμε drivers, αλλά το ηλίθιο site παρείχε μόνο drivers για άμα είχες ήδη από πριν εγκαταστήσει κάτι, και ένα άλλο πρόγραμμα πληροφοριών το οποίο και αυτό, απλά εντώπιζε τον δίσκο και έλεγε πληροφορίες για αυτόν! Τι να κάνουμε παιδιά? Περιμένω απάντηση..
i love rock Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 και εγώ κάποτε είχα πάρει έναν τέτοιο και μου τα έκανε , τον πήγα πίσω και μου τον άλλαξαν ...Πάντα να προτιμάς wd η seagate
washcloud Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 ("Λογικά" πάντα μιλώντας) αν είχε χαθεί το partition (η πρώτη δηλαδή, και πάλι "λογική", σκέψη), όχι σε Windows 7, αλλά και σε δεκαεφτά να τον βάζατε, δε θα μπορούσατε να μπείτε στα περιεχόμενά του. Κι όμως αυτό θα περίμενε κανείς να γίνεται. Οπότε χμ. ...για δοκιμάστε (αν δεν το ήδη κάνατε) ξεκινώντας τα Win του φίλου σε safe mode, και δείτε μπας και από εκεί εισέρχεστε εις τον τσαχπίνη δίσκον. Διότι ξερωγω; μπορεί να παίζει κανένας ιούλης όχι και τόσο ζόρικος (αν και η περίπτωση αλλαγών στο μητρώο, είναι ίσως πιο πιθανή), που σε safe να κάνει τον ψόφιο κοριό (χλωμό, αλλά λέμε). Στη συνέχεια (εφ' όσον στο safe mode είναι ίδιο το χάλι) για καθαρίστε δίσκο ΚΑΙ μητρώο με το Ccleaner, restart, κι αν πάλι δεν, σκανάρετε με αντιικό (μπας και). Όλ' αυτά καλύτερα και πάλι σε safe mode. Aν συνεχίζετε να μη βλέπετε φως, τρέχτε το Test Disk (στο sticky "Τα έχασα όλα;" του παρόντος topic, σελίδα 4, θα βρείτε οδηγό με οδηγίες να οδηγηθείτε), μπας και τελικά όντως έχει χαθεί το partition και το ανακτήσετε. Τέλος θα έλεγα κατεβάστε ένα σχετικό αρχείο κατασκευής LiveCD, φτιάχτε ένα, και δείτε ξεκινώντας το pc από αυτό, αν μέσω αυτού μπαίνετε κανονικά στον Μάξτορα ή όχι (αν ναι, παίζει να παίζει πρόμπλεμ με τα Win του φίλου - αν ΔΕΝ, παίζει να παίζει πρόβλημα με τις USB του = τραβηγμένο - αλλά λέμε......). ...Κι αν στο ΒΙΟS setup υπάρχει κάπου κάτι να μιλάει σχετικά με "Legacy USB Support" - or something, απενεργοποιήστε το και τσεκάρετε (που δε νομίζω να έχει σχέση, αλλά κάντε ό,τι παίζει από τα "ανώδυνα" πρώτα, γιατί μετά περνάτε, μάλλον, σε ανάκτηση αρχείων με recovery προγράμματα ή και επανεγκατάσταση λειτουργικού).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.