Προς το περιεχόμενο

ActionScript 3 & navigateToURL

vandimen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειας θα ηθελα την βοηθεια σας αν ειναι ευκολο,γραφω τον εξης κωδικα δεν μου εμφανιζει νεο παραθυρο που θελω:

p.addEventListener(MouseEvent.CLICK,onclick3);

function onclick3(e:MouseEvent):void{

var url:String = "ManGlass2.jpg";

var request:URLRequest = new URLRequest(url);

navigateToURL(request, "_blank");

}

Επισης βρηκα και τον πιο κατω κωδικα αλλα παλι δεν κανει αυτο που θελω,δηλαδη να ανοιξει ενα παραθυρο με τισ διαστασεις που οριζω

function viewPopup(e:MouseEvent) {

var address:String = "ManGlass2.jpg";

var jscommand:String = "window.open('" + address + "','PopUpWindow','height=645,width=755,toolbar=no,scrollbars=no,resizable=yes');";

var url:URLRequest = new URLRequest("javascript:" + jscommand + " void(0);");

navigateToURL(url,"_blank");

}

Μπορειτε να με βοηθεισετε???

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.
Γειας θα ηθελα την βοηθεια σας αν ειναι ευκολο,γραφω τον εξης κωδικα δεν μου εμφανιζει νεο παραθυρο που θελω:

p.addEventListener(MouseEvent.CLICK,onclick3);

function onclick3(e:MouseEvent):void{

var url:String = "ManGlass2.jpg";

var request:URLRequest = new URLRequest(url);

navigateToURL(request, "_blank");

}

Επισης βρηκα και τον πιο κατω κωδικα αλλα παλι δεν κανει αυτο που θελω,δηλαδη να ανοιξει ενα παραθυρο με τισ διαστασεις που οριζω

function viewPopup(e:MouseEvent) {

var address:String = "ManGlass2.jpg";

var jscommand:String = "window.open('" + address + "','PopUpWindow','height=645,width=755,toolbar=no,scrollbars=no,resizable=yes');";

navigateToURL(url,"_blank");

}

Μπορειτε να με βοηθεισετε???

Ευχαριστω πολυ.

Κανενας τπτ??? καμια ιδεα ρε παιδια???

Δημοσ.

Για δοκίμασε να ανεβάσεις την φωτογραφία που θες να ανοίξει σε popup σε έναν server και μετά να γράψεις αυτό (αντικαθιστώντας βέβαια το παρακάτω URL με αυτό της φωτογραφίας σου):

>
p.addEventListener(MouseEvent.CLICK,viewPopup);

function viewPopup(e:Event):void {
var jscommand:String = "window.open('http://www.insomnia.gr','win','height=755,width=645,toolbar=no,scrollbars=yes');";
navigateToURL(url, "_self");
}

Δημοσ.
Για δοκίμασε να ανεβάσεις την φωτογραφία που θες να ανοίξει σε popup σε έναν server και μετά να γράψεις αυτό (αντικαθιστώντας βέβαια το παρακάτω URL με αυτό της φωτογραφίας σου):

>
p.addEventListener(MouseEvent.CLICK,viewPopup);

function viewPopup(e:Event):void {
var jscommand:String = "window.open('http://www.insomnia.gr','win','height=755,width=645,toolbar=no,scrollbars=yes');";
navigateToURL(url, "_self");
}

NeedSleep,παιζει ρολο αν θα ανεβει σε Server???Τοπικα δεν μπορει να γινει???Παντως τοπικα που το δοκιμαζω δεν μου βγαινει αυτο που θελω.Λες να θελει να ανεβει σε Server για να γινει σωστα?Θα δοκιμασω και θα σου πω.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ναι πιστεύω ότι αυτό δουλεύει.

Δοκίμασε να ανεβάσεις στο server και το flash αρχείο και την εικόνα που θες να εμφανιστεί σε popup. Και ίσως θα πρέπει να δώσεις όλο το url της φωτογραφίας (http://...). Πες μου πως θα παει :)

Δημοσ.
Ναι πιστεύω ότι αυτό δουλεύει.

Δοκίμασε να ανεβάσεις στο server και το flash αρχείο και την εικόνα που θες να εμφανιστεί σε popup. Και ίσως θα πρέπει να δώσεις όλο το url της φωτογραφίας (http://...). Πες μου πως θα παει :)

Needsleep εισαι Σωστος λειτουργει οταν ανεβει!!!Σε ευχαριστω παρα πολυ man...μου ειχε σπασει τα νευρα...τεσπα και παλι ευχαριστω!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια! Είπα να ποστάρω σε αυτό το θέμα γιατί έχω (μάλλον) παρόμοια ερώτηση:

Πρέπει να φτιάξω ένα animation flash στο οποίο θα υπάρχει ένα κουμπί που όταν το πατάω θα μου ανοίγει μία σελίδα στο ίντερνετ. Γενικά τώρα πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με κάτι τέτοιο, δεν ξέρω actionscript. Ξέρω βέβαια αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, απλά δεν έχω μπει ακόμα στο κλίμα. Βρήκα κάπου που έγραφε να βάλω αυτόν τον κώδικα

>myButton.onRelease = function() {
   getURL("www.google.com");
};

Τον έβαλα στο layer που είναι το κουμπί.

Μου βγάζει 3 λάθη:

>1120: Access of undefined property myButton
1180: Call to a possibly undefined method getURL
Warning: 1060: Migration issue: The method getURL is no longer supported. For equivalent functionality, see flash.net.URLLoader. The flash.net package also contains package-level functions navigateToURL() and sendToURL()

Αν αντικαταστήσω το getURL με το navigateToURL τότε μου ξαναβγάζει μόνο το πρώτο σφάλμα και ένα δεύτερο που λέει:

>1067: Implicit coercion of a value of type String to an unrelated type flash.net:URLRequest

Αν δε φταίει ο κώδικας, τότε ίσως να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για το τι έκανα γενικά μήπως φταίει τίποτε άλλο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Γεια! Είπα να ποστάρω σε αυτό το θέμα γιατί έχω (μάλλον) παρόμοια ερώτηση:

Πρέπει να φτιάξω ένα animation flash στο οποίο θα υπάρχει ένα κουμπί που όταν το πατάω θα μου ανοίγει μία σελίδα στο ίντερνετ. Γενικά τώρα πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με κάτι τέτοιο, δεν ξέρω actionscript. Ξέρω βέβαια αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, απλά δεν έχω μπει ακόμα στο κλίμα. Βρήκα κάπου που έγραφε να βάλω αυτόν τον κώδικα

>myButton.onRelease = function() {
   getURL("www.google.com");
};

Ο παραπάνω κώδικας είναι για Actionscript 2 ενώ εσύ δουλεύεις σε αρχείο Actionscript 3.

Για να δουλέψει σε AS3 πρέπει να γράψεις το παρακάτω και να δώσεις στο button instance name myButton:

>myButton.addEventListener(MouseEvent.CLICK, goToSite);
function goToSite(event:MouseEvent):void
{
   var myURL:URLRequest = new URLRequest("http://www.google.com/");
   navigateToURL(myURL);
}

Δημοσ.

Λοιπόν, έβαλα τον κώδικα που μου έγραψες και τώρα μου πετάει το εξής λάθος

>
1061: Call to a possibly undefined method addEventListener through a reference with static type Class

Βασικά, δεν ξέρω αν έχω κάνει σωστά τη διαδικασία μέχρι να φτάσω στο σημείο που γράφω τον κώδικα, οπότε λέω να αναφέρω τι έχω κάνει και πριν βάλω τον κώδικα:

Έφτιαξα ένα τετράγωνο το οποίο έκανα Convert to Symbol -> Type: Button

Στη συνέχεια πάτησα διπλό κλικ πάνω στο κουμπί και με πήγε εκεί που φαίνονται μόνο τα 4 frames: Up, Over, Down και Hit. Στο Hit frame πάτησα δεξί κλικ Actions και εκεί που λέει Symbol Definition(s) (που εμφανιζόταν text area που μου επέτρεπε να γράψω κώδικα) έγραψα τις εντολές που μου έδωσες.

Δημοσ.
Λοιπόν, έβαλα τον κώδικα που μου έγραψες και τώρα μου

Στο Hit frame πάτησα δεξί κλικ Actions και εκεί που λέει Symbol Definition(s) (που εμφανιζόταν text area που μου επέτρεπε να γράψω κώδικα) έγραψα τις εντολές που μου έδωσες.

Έχεις βάλει τις εντολές σε λάθος σημείο. Πρέπει να γραφούν στο ίδιο σημείο που βρίσκεται το button και όχι μέσα σε αυτό.

Άνοιξε το αρχείο σου και βρες το layer στο οποίο έχεις προσθέσει το button.

Έπειτα πρόσθεσε ένα άλλο Layer πάνω από αυτό και πάτα F9 για να ανοίξει το Actions Panel. Εκεί βάλε τον κώδικα.

Δημοσ.
Έχεις βάλει τις εντολές σε λάθος σημείο. Πρέπει να γραφούν στο ίδιο σημείο που βρίσκεται το button και όχι μέσα σε αυτό.

Άνοιξε το αρχείο σου και βρες το layer στο οποίο έχεις προσθέσει το button.

Έπειτα πρόσθεσε ένα άλλο Layer πάνω από αυτό και πάτα F9 για να ανοίξει το Actions Panel. Εκεί βάλε τον κώδικα.

Και πάλι δε λειτούργησε... Τώρα μου βγάζει αυτό το λάθος, το οποίο αναφέρεται στην πρώτη γραμμή του κώδικα:

>
1120: Access of undefined property myButton

Mετά από αυτό το λάθος, τα ξαναέκανα από την αρχή και όταν έκανα Convert to Symbol και έβαλα Name: myButton και Type: Button, μετά επέλεξα και Export for ActionScript. Όταν το επέλεξα εμφανίστηκαν και κάποια άλλα πεδία:

Επιλεγμένο το "Export in frame 1"

Class: myButton

Base class: flash.display.SimpleButton

Μετά από αυτό, όταν πάτησα ΟΚ μου έβγαλε το μήνυμα "A definition for this class could not be found in the classpath, so one will be automatically generated in the SWF file upon export". Πάτησα ΟΚ στο μήνυμα και με αυτή την αλλαγή μου βγάζει το παρακάτω σφάλμα:

>
1061: Call to a possibly undefined method addEventListener through a reference with static type Class

Τώρα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...