Προς το περιεχόμενο

Το videogame των ονείρων σας

vocals_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ήρθε η ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα σκέφτοντας το δικό μου videogame που θα ήθελα να γίνει πραγματικότητα (λέγοντας από μέσα μου την κλασική φράση "πω τι τέλειο θα ήταν να γινόταν αυτό":p). Εδώ μπορείτε να αναλύσετε το δικό σας βιντεοπαιχνίδι των ονείρων σας και να το μοιραστείτε με τους υπόλοιπους. Λέγοντας να αναλύσετε εννοώ να γράψετε το σενάριο, το gameplay κλπ. Νομίζω πως θα γίνει μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ας ξεκινήσω εγώ λοιπόν! Το βιντεοπαιχνίδι που θα ήθελα εγώ να πραγματοποιηθεί είναι πολύ απλό αλλά και πολύ διασκεδαστικό. Οι χρονολογίες που θα εκτυλίσσεται το σενάριο θα είναι από εποχές πρό Χριστού μέχρι και την περίοδο της ελληνικής επανάστασης του 1821. Το όλο "setting" του παιχνιδιού θα είναι κυρίως οι μεγάλες ιστορικές μάχες μεταξύ αυτοκρατοριών όπου εσύ δεν θα ελέγχεις όλο τον στρατό, αλλά μόνο έναν στρατιώτη.. Θα είναι δηλαδή μία μίξη strategy games (π.χ. Medieval) και Dynasty Warriors αλλά με μακράν καλύτερο gameplay, δηλαδή ρεαλιστικές κινήσεις, τέλειο "interaction" των όπλων μεταξύ των στρατιωτών (π.χ. να βαράς με το σπαθί σου, ο εχθρός να αποκρούει το χτύπημα με την ασπίδα του η οποία μπορεί και να καταστραφεί μετά από πολλά χτυπήματα) και οι one on one μάχες να είναι ρεαλιστικές, όχι απλά ένα hit n' slash παιχνίδι. Να κάνεις κάμποση ώρα δηλαδή για να σκοτώσεις κάποιον, να έρχονται και άλλοι να σε βοηθάνε ή να σου επιτίθενται και γενικότερα να αισθάνεσαι ότι ζεις και είσαι μέσα στη μάχη. Γιατί έβαλα και τα strategy games σε αυτή τη σύνθεση ειδών; Γιατί θα ήταν πολύ ωραίο (κατά τη γνώμη μου) να ελέγχεις εσύ τις θέσεις που θα παραταχθεί ο υπόλοιπος στρατός(αν θέλει βέβαια κάποιος θα μπορεί και να παραλείψει αυτό το κομμάτι), και έτσι θα υπάρχει και ένα strategy στοιχείο εκτός από το action κομμάτι που θα είναι και το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Βέβαια όλο αυτό δεν θα είναι απλά "παίρνω τον στρατό του Μ.Αλέξανδρου και πάω να σκοτώσω".. Το παιχνίδι θα εξετάζει την άνοδο και κάθοδο αυτών των αυτοκρατοριών, τους στρατιωτικούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο και πολλές άλλες λεπτομέρειες που θα κάνουν αυτό το παιχνίδι καλύτερο και από το βιβλίο της Ιστορίας στα σχολεία. :P

Αυτά από εμένα, συνεχίστε εσείς τώρα.. :-)

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι ν σου πω ρε ανθρωπε..Ακριβώς αυτό το πράγμα είχα στο μυαλό μου.

Και για να το επεκτείνω, ωραία θα ήταν να ξεκινάς απο μικρη ηλικία, να συμμετεχεις σε γυμνάσια, να δυναμώνεις, να μαθαίνεις τεχνικές και τακτικές, να συμμετέχεις αρχικά σε μικρής κλίμακας-εύκολες μάχες, και στη συνέχεια σε πιο μεγάλες, να ανεβαίνεις ιεραρχικά και πολλά αλλα! Π.χ, όταν είσαι απλός στρατιώτης, να πρέπει να υπακούς τους ανώτερους και να υποχωρείς απο τη μάχη, άσχετα αν θεωρείς ότι μπορεί αυτή να κερδιθεί. Όταν γίνεις στρατηγός, να είσαι σε θέση να δίνεις εντολή για μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, παρά τη διαφαινόμενη ήττα του στρατού σου κλπ κλπ.. Βέβαια, καλό θα ήταν να εστιάζει σε συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, αφου θα ήταν ουτοπικό να υλοποιηθούν τόσα πολλα χρονια ιστοριας με την ανάλογη λεπτομέρεια και ποιότητα

Δημοσ.

Τι ν σου πω ρε ανθρωπε..Ακριβώς αυτό το πράγμα είχα στο μυαλό μου.

Και για να το επεκτείνω, ωραία θα ήταν να ξεκινάς απο μικρη ηλικία, να συμμετεχεις σε γυμνάσια, να δυναμώνεις, να μαθαίνεις τεχνικές και τακτικές, να συμμετέχεις αρχικά σε μικρής κλίμακας-εύκολες μάχες, και στη συνέχεια σε πιο μεγάλες, να ανεβαίνεις ιεραρχικά και πολλά αλλα! Π.χ, όταν είσαι απλός στρατιώτης, να πρέπει να υπακούς τους ανώτερους και να υποχωρείς απο τη μάχη, άσχετα αν θεωρείς ότι μπορεί αυτή να κερδιθεί. Όταν γίνεις στρατηγός, να είσαι σε θέση να δίνεις εντολή για μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, παρά τη διαφαινόμενη ήττα του στρατού σου κλπ κλπ.. Βέβαια, καλό θα ήταν να εστιάζει σε συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, αφου θα ήταν ουτοπικό να υλοποιηθούν τόσα πολλα χρονια ιστοριας με την ανάλογη λεπτομέρεια και ποιότητα

Έχεις ένα δίκιο, αλλά είναι πολλές οι αγαπημένες μου στιγμές της ιστορίας.. Εννοώ ότι εξίσου ωραίο θα ήταν να παίζεις στον Μεσαίωνα και στην εποχή του Μ.Αλέξανδρου..

Thanks onty, σε περιμένουμε tomorrow .B)

Δημοσ.

Παλιότερα μπορεί να θελα κάτι «ψαγμένο». Τώρα απλώς θέλω ένα ποδοσφαιράκι που οι ποδοσφαιριστές κι ο διαιτητής θα ναι σχετικά έξυπνοι και ο καθένας απ τους παίχτες θα μπορεί να παίζει με το χειριστήριο της επιλογής του (όλους του τους αγώνες).

Δημοσ.
Παλιότερα μπορεί να θελα κάτι «ψαγμένο». Τώρα απλώς θέλω ένα ποδοσφαιράκι που οι ποδοσφαιριστές κι ο διαιτητής θα ναι σχετικά έξυπνοι και ο καθένας απ τους παίχτες θα μπορεί να παίζει με το χειριστήριο της επιλογής του (όλους του τους αγώνες).

(και συμπληρώνω) ... και να μπορώ, αν θεωρώ ότι αδικήθηκα, να πατήσω μπουκέτο/ να φτύσω/ να βρίσω τον διαιτητή και ας αποβληθώ (ένα παλιό ποδοσφαιράκι το είχε αυτό)

Επίσης ένα στρατηγικής παλιά κοπής, χωρίς να με νοιάζει η οικονομία στον πλανήτη χ με καλά γραφικά και χωρίς στοιχεία rpg...

Δημοσ.

Στα νιάτα μου ήθελα ένα παιχνίδι που να μπορείς να κυκλοφορείς σε μια πόλη όπως περίπου το GTA, με πλήρη ελευθερία και ενδεχομένως τη μίμηση της ζωής. Μάλλον έχουμε φτάσει και ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Γι' αυτό πλέον αναπολώ τα παλιά παιχνίδια, απλά πλην ρηχά.

Κύκλους κάνει η ζωή!

Sir, υπεραισιόδοξο σε βρίσκω αλλά μαζί σου!

• Super Moderators
Δημοσ.

Necromunda ή Inquisitor, tactical tbs, σε στυλ Silent Storm, με χάρτη περιοχών όπως στα Dawn of War.

Βασικά, ένα οποιοδήποτε Warhammer (40k ή κλασικό) σε turn-based, αλλά σαφώς τα δύο πρώτα θα ήταν ιδανικά.

Εναλλακτικά, συμβιβάζομαι με ένα rpg χωρίς ημίγυμνες αμαζόνες με τσίγκινα μπικίνι και χωρίς ρομάντζα.

Δημοσ.
Βασικά, ένα οποιοδήποτε Warhammer (40k ή κλασικό) σε turn-based, αλλά σαφώς τα δύο πρώτα θα ήταν ιδανικά.

ήμουν 1.000.000% σίγουρος ότι αν έβλεπες το τόπικ θα το έγραφες...

Δημοσ.

Τα ονειρεμένα παιχνίδια για μένα θα ήταν 2:

1) Το Return To Castle Wolfenstein με γραφικά επιπέδου Crysis+, και ένα πιο περίπλοκο, και καλύτερο σενάριο, το οποίο έχω φανταστεί, αλλά βαριέμαι να περιγράψω :P

2) Συμφωνόντας με τον Thread Starter, θα ήθελα κάτι στο στύλ του πρώτου Medieval Total War, με πολύ μεγαλύτερο micromanagement, Πολύ περισσότερες επαρχίες, να μπορείς να διαλέξεις ακόμη και τον πιο μικρό, ανούσιο λαό, το οποίο θα συνδύαζε RTS στοιχεία από το Seven Kingdoms, και ένα πολύ πιο ουσιώδες σύστημα διπλωματίας. Το οποίο μάλιστα, θα έδινε δυνατότητα Multiplayer, στην Turn Based μορφή του... Δλδ θα διάλεγε ο καθένας έναν λαό, και θα παίζαμε όλοι μαζί ένα campaign... Θα είχε τρομερή φάση! :/

Δημοσ.

chaos gate με σημερινά γραφικά

baldur's gate με σημερινά γραφικά και εξέλιξη της ιστορίας

big red racing με σημερινα γραφικά,

outlaws με σημερινά γραφικά...

αυτά από remake

απο νέες ιδέες, σε μελλοντικό Post γιατι κόλλησα

Δημοσ.

αααα... και ένα καλό manager mode σε ποδοσφαιράκι επιπέδου fifa... fifa+fm δηλαδής... να έχει και cut scenes από καμιά απονομή όμως

Δημοσ.

Δεν έχω. Ένα απλό και ευχάριστο παιχνίδι με άρτια αισθητικά γραφικά χωρίς over9000 όπλα/abilities και συνδυασμούς που να τελειώνει σε λιγότερο απο 10 ώρες και να νιώθω οτι έπαιξα την παιχνιδάρα της χιλιετίας.

Βασικά ένα ακόμα uncharted 2 με το ίδιο thrill που έπαιξα το 2ο.

Ούτε... Ένα tomb raider φτιαγμένο με τον τρόπο του uncharted 2, με λιγότερο μπάμπα μπούμπα, περισσότερο adventure, διπλάσια γραφικά, διπλάσια lara και διπλάσιο WTF factor.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...