apd453 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Εμετικά μιλάω. Δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά σόρρυ κιόλας άνθρωποι με το δικό σου σκεπτικό μου φέρνουν αναγούλες. Κρατάω μια πισινή γιατί ίσως σε 10 χρόνια άμα φάω κι εγώ μερικά αγγουράκια να αλλάξω γνώμη και να γλείφω εκεί που έφτυνα. Ελπίζω ακόμα και τότε να έχω την ευαισθησία να φτύνομαι κάθε μέρα που θα με βλέπω στον καθρέφτη. Η αναγούλα είναι σύμπτωμα της ηλικίας σου που νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Με το καιρό θα σου φύγει όμως η αναγούλα. Μακάρι να τον αλλάξεις τον κόσμο. Δύσκολο μεν, όχι ακατόρθωτο δε. Στην ιστορία της ανθρωπότητας υπάρχουν ψεγάδια αντίστοιχων επιτυχιών. Προσωρινών όμως, μούφα θα το πω εγώ, έφαγαν παπά και πάλι από την αρχή το έχουν πει άλλοι. Μην πέφτεις στην παγίδα λοιπόν. Όλοι είναι για την πάρτι τους. Το ότι θα φτύνεσαι στον καθρέφτη είναι ψιλοστάνταρ. :lol: Άντε και αν σώσεις την Ελλάδα θα σε πάρω και δώρο ένα τσολιαδάκι να με θυμάσε. Αλήθεια πες μου τα 5000 που να τα δώσω τελικά? Αν εσύ τους έχεις πιστέψει δώστα. Απλά σου τονίζω πως το έργο έχει παίξει πολύ επανάληψη. Και έργο σε επανάληψη δεν βλέπω ποτέ γιατί μου τη σπάει να ξέρω το τέλος. Εσύ που δεν το έχεις δει καμιά φορά δες το. Πάρε και pop corn μάρκας «filotimo» και coca «paideia». Αν δεν βρεις ζήτα από τον blondeamon έχει να σου δώσει. Τουλάχιστον έτσι διαφημίζει. Βέβαια στο net ο καθένας ότι θέλει έιναι και ότι θέλει πουλάει.
Erwdios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μόνο εμένα φαίνεται άκυρη η σύγκριση Γερμανίας - Ελλάδας? Εγώ ξέρω ότι για να συγκρίνεις δύο πράγματα πρέπει να είναι ομοειδή. Τώρα τι σκ@τ@ κοινό έχει η οικονομία της Ελλάδας με την οικονομία της Γερμανίας, εξών ότι βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, δεν μπορώ να καταλάβω. Έχουμε κοινό νόμισμα. Οπότε μια χαρά άμεσες είναι οι συγκρίσεις.
ksaplostra Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Η αναγούλα είναι σύμπτωμα της ηλικίας σου που νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Με το καιρό θα σου φύγει όμως η αναγούλα. Μακάρι να τον αλλάξεις τον κόσμο. Δύσκολο μεν, όχι ακατόρθωτο δε. Στην ιστορία της ανθρωπότητας υπάρχουν ψεγάδια αντίστοιχων επιτυχιών. Προσωρινών όμως, μούφα θα το πω εγώ, έφαγαν παπά και πάλι από την αρχή το έχουν πει άλλοι. Μην πέφτεις στην παγίδα λοιπόν. Όλοι είναι για την πάρτι τους. Το ότι θα φτύνεσαι στον καθρέφτη είναι ψιλοστάνταρ. :lol: Άντε και αν σώσεις την Ελλάδα θα σε πάρω και δώρο ένα τσολιαδάκι να με θυμάσε. Αλήθεια πες μου τα 5000 που να τα δώσω τελικά? Αν εσύ τους έχεις πιστέψει δώστα. Απλά σου τονίζω πως το έργο έχει παίξει πολύ επανάληψη. Και έργο σε επανάληψη δεν βλέπω ποτέ γιατί μου τη σπάει να ξέρω το τέλος. Εσύ που δεν το έχεις δει καμιά φορά δες το. Πάρε και pop corn μάρκας «filotimo» και coca «paideia». Αν δεν βρεις ζήτα από τον blondeamon έχει να σου δώσει. Τουλάχιστον έτσι διαφημίζει. Βέβαια στο net ο καθένας ότι θέλει έιναι και ότι θέλει πουλάει. Μπορεί να εισαι απο τους ηττημένους ή απο αυτούς τους αντικειμενικούς,που πιστεύουν στη ψυχρή λογική(ως αρέσκεστε να λέτε στον εαυτό σας για να την παλέψετε μια μέρα ακόμα)μην προσπαθείς ομως να περάσεις και στους αλλους την δικη σου ηττα,δεν θα νιώσεις καλύτερα.
Praetorianos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Αν εσύ τους έχεις πιστέψει δώστα. Απλά σου τονίζω πως το έργο έχει παίξει πολύ επανάληψη. Και έργο σε επανάληψη δεν βλέπω ποτέ γιατί μου τη σπάει να ξέρω το τέλος. Εσύ που δεν το έχεις δει καμιά φορά δες το. Πάρε και pop corn μάρκας «filotimo» και coca «paideia». Δεν το παίζω φιλότιμο και υπεράνω, μόνος μου είπα ότι αν χρειαστεί στο μέλλον να κάνω υποχωρήσεις μπορεί και να αναθεωρήσω. Προς το παρόν όμως το να θεωρεί κάποιος το "κλέψε όσο μπορείς" σωστό και μετά καπάκι να γκρινιάζει ότι φταίνε οι άλλοι μου φαίνεται παράλογο. Αυτό το έργο σε επανάληψη πάντως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το έχεις ξαναδεί. Τέτοια μέτρα όσο μπορώ να θυμηθώ και όσο έχω ακούσει δεν έχουν ξαναπεράσει. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν ήταν τόσο πιεσμένη, ποτέ άλλοτε δεν φάγαμε τέτοιο παλούκι στους φόρους, ποτέ άλλοτε δεν πλησιάσαμε τόσο πολύ την πτώχευση (μην μου πεις τον Τρικούπη). Έχουμε κοινό νόμισμα. Οπότε μια χαρά άμεσες είναι οι συγκρίσεις. Δηλαδή δεν θα ήταν άκυρη μια σύγκριση Λετονίας - Γαλλίας ας πούμε? Τι άλλο κοινό έχουν οι δύο οικονομίες? Διαφορετικό πληθυσμό, διαφορετική παραγωγική δύναμη, διαφορετική αξιοπιστία, διαφορετική δύναμη οικονομίας, διαφορετική νοοτροπία, διαφορετική τοποθεσία, διαφορετική αξία, διαφορετική δύναμη στο παγκόσμιο σκηνικό, επιμένω ότι δεν μπορεί να τα συγκρίνεις. Να τα έχεις ως πρότυπο ναι, αλλά όχι να τα συγκρίνεις.
Typhoon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Λοιπόν στη Γερμανία ένας διπλωματούχος μηχανικός (ή μηχανικός με BSc/MSc αντίστοιχα) παίρνει στη βιομηχανία περίπου 45000 ευρώ το χρόνο μικτά. Αυτά μεταφράζονται σε περίπου 2300 το μήνα καθαρά (αλλά 12 μισθούς όπως είπα). Σίγουρα παραπάνω από τους ελληνικούς μισθούς αλλά και η παραγωγικότητα της γερμανικής οικονομίας είναι κάπως διαφορετική. Τα αγαθά εδώ κοστίζουν όσο και στην Ελλάδα ή λιγότερο, αλλά οι υπηρεσίες είναι πολύ πιο ακριβές (αν χρειαστείς τεχνίτη ή τπτ τέτοιο δλδ θα τα σκάσεις πολύ πιο χοντρά από ότι στην Ελλάδα). Ενδεικτικά εμένα από παρεμφερή ποσά με αυτά που ανέφερα μου κρατάνε περίπου 700 ευρώ για ασφάλιση και 650 φόρο. Ο φόρος περί τηλεόρασης που αναφέρθηκες πληρώνεται πρακτικά από όλους, γιατί δεν τον πληρώνεις μόνο αν έχεις συσκευή, αλλά ακόμα και αν έχεις υπολογιστή ή κινητό με δυνατότητα σύνδεσης στο internet (προσέξτε όχι να έχεις και σύνδεση, μόνο η δυνατότητα αρκεί). Πρακτικά δλδ εκτός αν έχεις κλειστεί σε σπηλιά, πληρώνεις. Τώρα τα λεγόμενα του apd δεν θα τα σχολιάσω ιδιαίτερα, δεν αξίζει βασικά. Όταν εσύ ή κάποιο μέλος της οικογενειάς σου πάθει κάτι σοβαρό όμως (κάνα καρκίνο πχ, πράγμα συγκλονιστικά πιθανό αν δεις τα ποσοστά θνησιμότητας από τη συγκεκριμένη αρρώστια), πλήρωσε τα από τα 10000 που έκλεψες και μην τολμήσεις να ζητήσεις βοήθεια από το δημόσιο σύστημα υγείας.
ikaruga24 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Εγω παντως αυτοματα θα αποκτουσα νοοτροπια "ευρωπαιου" αν καταφερνα να φυγω απο το μπουρ@@@λο που λεγεται Ελλαδα. Δεν παιζουν γκαφρα ομως για να καταφερω κατι τετοιο και αναγκαζομαι να κλεβω (μαυρα δουλευω δωδεκαωρα) για να μπορω να ζω την εσωκλειστη ζωη μου. Σχεδον 8 χιλιαρικα το χρονο καλα ειναι?
zoranb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 παιδιά όταν είδα πόσες σελίδες έχει το topic μου λέω πω πω τώρα θα έχουν απαντήσει και με το παραπάνω στο ερώτημά μου τα παδιά. Λάθος... πιάστηκε άλλο θέμα κ το αναπτύσσατε...έχει βγεί εκτός topic η συζήτηση, μπορεί κάποιος admin να βάλει μια τάξη εδώ;
antonl Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 παιδιά όταν είδα πόσες σελίδες έχει το topic μου λέω πω πω τώρα θα έχουν απαντήσει και με το παραπάνω στο ερώτημά μου τα παδιά. Λάθος... πιάστηκε άλλο θέμα κ το αναπτύσσατε...έχει βγεί εκτός topic η συζήτηση, μπορεί κάποιος admin να βάλει μια τάξη εδώ; Η ερώτησή σου απαντήθηκε στο 4ο post και με το παραπάνω, όπως λες. Αν κοπεί η κανονική, νόμιμη απόδειξη, όλοι πληρώνουν (φορολογούνται για) τα οφειλόμενα.
axaxouxas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Ρε axaxouxas σε ένα άλλο νήμα ο Fillipos αν θυμάμαι καλά είχε χρησιμοποιήσει απλά μαθηματικά και κοινή λογική για το ποιοι κλέβουν και κανένας δεν τον αντέκρουσε. Μήπως να το κάνεις εσύ αφού είναι τόσο ξεκάθαρο το ποιοι κλέβουν? Βασικα ξεκαθαρο δεν ειναι τιποτα ... Ολα ειναι εικασιες που εχουν μπολιαστει στο μυαλο μας με το περασμα των ετων... Παντως αυτοι που κλεβουν, ξερουν να κλεβουν και δεν τους πιανει ΚΑΝΕΝΑΣ ολα τα αλλα ειναι ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ να χαλαρωνουμε
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 παιδιά όταν είδα πόσες σελίδες έχει το topic μου λέω πω πω τώρα θα έχουν απαντήσει και με το παραπάνω στο ερώτημά μου τα παδιά. Λάθος... πιάστηκε άλλο θέμα κ το αναπτύσσατε...έχει βγεί εκτός topic η συζήτηση, μπορεί κάποιος admin να βάλει μια τάξη εδώ; Το ερώτημα έχει απαντηθεί από το χρήστη leftermann: "έκπτωση" κάνουν κόβωντας μικρότερο ποσό: επομένως, αποδίδουν (αν αποδίδουν) λιγότερο ΦΠΑ και στο σύνολο εμφανίζουν μικρότερα έσοδα των πραγματικών, άρα φορολογούνται λιγότερο. Επομένως, για να απαντηθεί και τυπικά το ερώτημα που τέθηκε στον τίτλο του νήματος, ναι, φοροδιαφεύγουν.
apd453 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Για να το λήξω λοιπόν θα πω αυτά τα οποία λέει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων. Αν δεν μας πουν ποιοι έφαγαν τα λεφτά.(αν έχουν παραγραφή τότε τουλάχιστον να μου πουν ποιοι είναι). Αν είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς να φάω το πρόστιμο που μου αναλογεί. Αν δεν μας πουν ποιοι έκαναν τα στραβά μάτια, και έκαναν κακοδιαχείριση. Αν δεν πουληθούν όλες οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Αν δεν φορολογηθούν όλοι και η εκκλησία ακριβώς όπως φορολογούμε εγώ. Γιατί τώρα τελευταία ακούω πολλά περί μούφα φορολόγησης της εκκλησίας. Αν δεν απολαμβάνω από το Ελληνικό κράτος υπηρεσίες ίσης αξίας με αυτές που πληρώνω. Αν δεν γίνει άρση της μονιμότητας και υπάρξει υποτυπώδη αξιοκρατία στο δημόσιο. Μέχρι τότε θα πάρουν το δεξί από μένα και από τους περισσότερους Έλληνες. Οι λόγοι είναι απλοί: Αν δεν γίνουν τα παραπάνω πρέπει να είσαι τουλάχιστον αγαθός να πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι. Αν δεν γίνουν τα παραπάνω δεν έχω εμπιστοσύνη κανέναν για να του δώσω τα λεφτά μου. γιατί δεν ξέρω ποιος κλέβει και ποιος όχι, γιατί δεν ξέρω ποιος είναι ικανός και ποιος όχι. Γιατί δεν κλέβω για να κάνω μόστρα αλλά αναγκάζομε να κλέψω. Με ανάγκασαν να γίνω κλέφτης και να κρύβομαι από τον κάθε κλέφτη που έρχεται να με ελέγξει που και αυτός με τη σειρά του κρύβεται από άλλο κλέφτη που τον ελέγχει κλπ Γιατί από τότε που γεννήθηκα έχω βαρεθεί να ακούω φράσεις-λέξεις του τύπου «εξεταστικές», «… δώστα όλα», «το μαχαίρι στο κόκαλο», «κάθαρση», «αλλαγή» και άλλα τέτοια χωρίς να γίνεται τίποτα. Γιατί στη τελική δεν ζητάω παράλογα πράγματα. Ζητάω αυτά που σε άλλες θεωρούνται δεδομένα. Γι ‘αυτά όλα τα παραπάνω λοιπόν την χώρα μου την Ελλάδα δεν την αγαπάω. Και όταν δεν αγαπάς κάτι και δεν έχεις μεράκι χέστα και άστα. Σε όσους πιστεύουν όταν χωρίς να γίνουν τα παραπάνω θα αλλάξει κάτι, εύχομαι καλή επιτυχία. Δυστυχώς δεν θα συμμετάσχω.
Alexaig Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Εγώ πάντως όσους γνωρίζω, η μέγιστη προσπάθεια για να αλλάξουν την κατάσταση που έχουν κάνει είναι να ..... μουτζώσουν καθήμενοι στον καναπέ τον πολιτικό που αυτοί ψήφησαν, γνωρίζοντας τι θα κάνει και μετά συγκρίνοντας την Ελλάδα με το τοπ10 κρατών, αποφασίζουν ότι "η Ελλάδα είναι μπουρδέλο και δεν γίνεται τίποτα". Αυτά τα "να γίνει το κράτος σωστό και θα γίνω και εγώ μετα" τα ακούω βερεσέ. Γιατί είμαι σίγουρος ότι και να σταματήσει να κλέβει το κράτος, δεν θα σταματήσουν οι πολίτες. Οι πολίτες δεν κλέβουν γιατί κλέβει το κράτος, αλλά για τον ίδιο λόγο που κλέβει το κράτος, για δικό τους συμφέρον. Το ότι κλέβει το κράτος καταρχάς είναι απόρροια ότι κλέβει η κοινωνία και όχι το αντίθετο (λογικό τι στιγμή που είσαι πολίτης και κλέβεις, αμα ανεβείς στην εξουσία το ίδιο θα κάνεις) και είναι μια πολύ καλή διακαιολογία των πολιτών για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αυτά ... πάω να σκοτώσω τώρα κάποιον και άλλωστε αφού το κράτος δολοφονεί, ας τολμήσουν να με πάνε φυλακή πριν πάει το κράτος το ίδιο......
apd453 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Εγώ πάντως όσους γνωρίζω, η μέγιστη προσπάθεια για να αλλάξουν την κατάσταση που έχουν κάνει είναι να ..... μουτζώσουν καθήμενοι στον καναπέ τον πολιτικό που αυτοί ψήφησαν, γνωρίζοντας τι θα κάνει και μετά συγκρίνοντας την Ελλάδα με το τοπ10 κρατών, αποφασίζουν ότι "η Ελλάδα είναι μπουρδέλο και δεν γίνεται τίποτα". Ξέχασες να αναφέρεις αυτούς που η μέγιστη προσπάθεια τους είναι να ηθικολογούν ανούσια και να σώζουν Ελλάδες με το πληκτρολόγιο. Προσωπικά δεν τους ψήφισα. Μη ξεχνάς ότι την κυβέρνηση δεν την ψήφισε το 50%. Αυτά τα "να γίνει το κράτος σωστό και θα γίνω και εγώ μετα" τα ακούω βερεσέ. ". Επίσης ακούω βερεσέ φράσεις του τύπου «όλοι οι Έλληνες φταίνε». Γιατί είμαι σίγουρος ότι και να σταματήσει να κλέβει το κράτος, δεν θα σταματήσουν οι πολίτες. ". Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί το κράτος δεν θα σταματήσει να κλέβει όπως φαίνεται και από την συνεχή προσπάθεια αποφυγής της αυτοκάθαρσης. Οι πολίτες δεν κλέβουν γιατί κλέβει το κράτος, αλλά για τον ίδιο λόγο που κλέβει το κράτος, για δικό τους συμφέρον. Σωστό με μία διαφορά όμως το κράτος ( εννοώ αυτούς που είναι εξουσία) κλέβει για να οικονομήσει. Η περισσότεροι όπως και εγώ κλέβω για να επιβιώσω. Η διαφορά είναι τεράστια. Το ότι κλέβει το κράτος καταρχάς είναι απόρροια ότι κλέβει η κοινωνία και όχι το αντίθετο (λογικό τι στιγμή που είσαι πολίτης και κλέβεις, αμα ανεβείς στην εξουσία το ίδιο θα κάνεις) και είναι μια πολύ καλή διακαιολογία των πολιτών για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. . Δεν κλέβουν όλοι. Και αυτοί που κλέβουν δεν κλέβουν όλοι το ίδιο. Το ότι κράτος είναι ανίκανο ή δεν θέλει να πιάσει αυτούς που κλέβουν (ένας από τους ποιο σημαντικούς λόγους ύπαρξης του κράτους) αυτό αυτόματα μου δίνει το δικαίωμα να κλέβω και εγώ. Όταν κάτι δεν τιμωρείται στην ουσία νομιμοποιείται. Αυτά ... πάω να σκοτώσω τώρα κάποιον και άλλωστε αφού το κράτος δολοφονεί, ας τολμήσουν να με πάνε φυλακή πριν πάει το κράτος το ίδιο...... Και σε ένα κράτος που δολοφονία δεν τιμωρείται αν λοιπόν σκοτώσεις δεν θα τιμωρηθείς. Εκτός και αν παραδοθείς μόνος σου. Με άλλα λόγια το κράτος υπάρχει για να προστατεύει τον πολίτη και όχι ο πολίτης για να προστατεύει το κράτος. Αλλιώς ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του κράτους?. Η διαχείριση χρημάτων? Ακόμη και αυτό δεν το κάνει σωστά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Εντάξει, αρκετά με το offtopic. Το ερώτημα που έθεσε ο χρήστης ο οποίος άνοιξε το θέμα απαντήθηκε, θέματα να εκθέσετε τις απόψεις σας για τη φοροδιαφυγή υπάρχουν, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.