apd453 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Τι σχέση έχει ο βασικός μισθός της Γερμανίας; Αν δλδ σας πω ότι ο βασικός στη Δανία είναι 2700 (περίπου) το μήνα, θα συμπεράνετε κάτι; Θα συμπεράνουμε ότι είσαι ψεύτης γιατί 2700 είναι πολλά για βασικός. :lol::lol:
Erwdios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Τι σχέση έχει ο βασικός μισθός της Γερμανίας; Αν δλδ σας πω ότι ο βασικός στη Δανία είναι 2700 (περίπου) το μήνα, θα συμπεράνετε κάτι; Θα συμπεράνω ότι όσα παίρνει ο Γερμανός σε 12 μισθούς δεν τα παίρνω εγώ σε 14. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τα γερμανικά προϊόντα είναι σε λογικότατες τιμές, ενώ πλέον έχω και ακριβότερη βενζίνη.
Lucifer Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Θα συμπεράνουμε ότι είσαι ψεύτης γιατί 2700 είναι πολλά για βασικός. :lol::lol: Αν τα Dunhill κάνουν 7.20 και η μικρότερη φορολογία είναι 48%; Αν δεν υπάρχουν δώρα και μαλακίες, αλλά κατακρατήσεις μισθού που στις δίνουν στο τέλος του χρόνου για να πας ταξίδι σε άδεια άνευ αποδοχών; Αν ο φόρος αγοράς αυτοκινήτου είναι 120% επί της αξίας πώλησης; Αν η μηνιαία κάρτα για τις ελάχιστες διαδρομές είναι στα 56 ευρώ για φοιτητές; Γαμάνε ακόμα τα 2700;
Praetorianos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Κι εγώ αντέκρουσα την ενοχική αυτή λογική ρε συ Praetoriane. Μιλάμε για λογική του όλοι φταίμε, γιατί στο μεγάλο φαγοπότι του πολιτικού κόσμου, εμείς ήμαστε τα σκυλιά που τρώμε ότι πέσει από το στόμα του εκάστοτε καλοφαγά, οπότε κι εμείς ένοχοι είμαστε. Ναι αλλά δεν ανήκουν όλοι σε αυτή την κατηγορία, προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτοί που ποτέ δεν έχουν κλέψει τίποτα και μόνο αδικούνται είναι ελάχιστη μειοψηφία. Αυτοί ουσιαστικά πληρώνουν τους υπόλοιπους έξυπνους, αλλά όταν όλοι μαζί κατηγορούν τους από πάνω (είτε πολιτικούς, είτε ΕΕ, είτε ΗΠΑ, είτε ΔΝΤ) ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτα. Συνοπτικά πάντως επειδή πάλι θα λέμε τα ίδια, κι επειδή κανένας δεν πρόκειται να αλλάξει τη γνώμη του, απλά αμπελοφιλοσοφούμε όλοι μαζί, ας κάνει καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Ας κλέψει αυτός που μπορεί, ας προσφέρει αυτός που μπορεί, ας γκρινιάξει αυτός που δεν μπορεί να κλέψει όσα μπορεί ο από πάνω του, ας κυνηγάει φαντάσματα αυτός που δεν έχει καταλάβει τίποτα, ας περιμένει την δευτέρα παρουσία αυτός που δεν μπορεί να κουμαντάρει τα του οίκου του, ας την κάνει όποιος μπορεί στο εξωτερικό για να επιβιώσει, ας χρησιμοποιήσει καθένας τα βύσματα του όπως νομίζει, ας περιμένει πρώτα τους υπόλοιπους 10.999.999 να αλλάξουν για να αλλάξει ο ίδιος, ας περιμένει να βρέξουν λεφτά, ας περιμένει να μπούνε όλοι οι κλέφτες φυλακή, ας περιμένει να εξαφανιστεί η αδικία από τον κόσμο, ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει. Προσωπικά θα περιμένω μέχρι να (αν) καταφέρω να την κάνω για έξω ή ακόμα καλύτερα να μας αναλάβει κανένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο γιατί δημοκρατικά και λάου λάου και ήπια προσαρμογή και δεξιά και αριστερά και ψευτοκοινωνική/ψευτοαναπτυξιακή πολιτική, Los Poulos τόσα χρόνια.
apd453 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Αν τα Dunhill κάνουν 7.20 και η μικρότερη φορολογία είναι 48%; Αν δεν υπάρχουν δώρα και μαλακίες, αλλά κατακρατήσεις μισθού που στις δίνουν στο τέλος του χρόνου για να πας ταξίδι σε άδεια άνευ αποδοχών; Αν ο φόρος αγοράς αυτοκινήτου είναι 120% επί της αξίας πώλησης; Αν η μηνιαία κάρτα για τις ελάχιστες διαδρομές είναι στα 56 ευρώ για φοιτητές; Γαμάνε ακόμα τα 2700; Και εμείς έχουμε αντίστοιχα πολλά που πληρώνουμε, που δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε. Πράγματα που για τους Δανούς είναι δεδομένα και δωρεάν. Τι να λέει. Ας μου δώσει το κράτος παιδεία, υγεία κλπ αντίστοιχη με αυτά που πληρώνω. Εμάς τις κρατήσεις τις έκαναν καραμέλες και οι άλλοι πάνε και διακοπές. Θα μας τρελάνεις?
Erwdios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Αν τα Dunhill κάνουν 7.20 και η μικρότερη φορολογία είναι 48%; Αν δεν υπάρχουν δώρα και μαλακίες, αλλά κατακρατήσεις μισθού που στις δίνουν στο τέλος του χρόνου για να πας ταξίδι σε άδεια άνευ αποδοχών; Αν ο φόρος αγοράς αυτοκινήτου είναι 120% επί της αξίας πώλησης; Αν η μηνιαία κάρτα για τις ελάχιστες διαδρομές είναι στα 56 ευρώ για φοιτητές; Γαμάνε ακόμα τα 2700; Για τα τσιγάρα ποσώς με ενδιαφέρει. 50€ το πακέτο μπορούν να φτάσουν? Πάντως σε πρόλαβα. Σου έγραψα ότι η Γερμανία δεν είναι Δανία και έχει φθηνότερα προϊόντα από την Ελλάδα με καλύτερους μισθούς και καλύτερες κοινωνικές παροχές.
apd453 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ας κλέψει αυτός που μπορεί, ας προσφέρει αυτός που μπορεί, ας γκρινιάξει αυτός που δεν μπορεί να κλέψει όσα μπορεί ο από πάνω του, ας κυνηγάει φαντάσματα αυτός που δεν έχει καταλάβει τίποτα, ας περιμένει την δευτέρα παρουσία αυτός που δεν μπορεί να κουμαντάρει τα του οίκου του, ας την κάνει όποιος μπορεί στο εξωτερικό για να επιβιώσει, ας χρησιμοποιήσει καθένας τα βύσματα του όπως νομίζει, ας περιμένει πρώτα τους υπόλοιπους 10.999.999 να αλλάξουν για να αλλάξει ο ίδιος, ας περιμένει να βρέξουν λεφτά, ας περιμένει να μπούνε όλοι οι κλέφτες φυλακή, ας περιμένει να εξαφανιστεί η αδικία από τον κόσμο, ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει. Τώρα μιλάς σωστά. Μπαίνεις στο κλίμα σιγά, σιγά
Lucifer Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Για τα τσιγάρα ποσώς με ενδιαφέρει. 50€ το πακέτο μπορούν να φτάσουν? Πάντως σε πρόλαβα. Σου έγραψα ότι η Γερμανία δεν είναι Δανία και έχει φθηνότερα προϊόντα από την Ελλάδα με καλύτερους μισθούς και καλύτερες κοινωνικές παροχές. Κατά πάσα πιθανότητα. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι να μην κολλάμε στο "πόσα παίρνουν" αλλά και τι δίνουν και τι έχουν διάθεση να δώσουν. Τράβα πες στον Έλληνα να πληρώσει φόρο για κατοικίδιο όπως στη Γερμανία, η πρώτη σκέψη θα 'ναι "πιο φτηνή μου βγαίνει η φόλα".
Praetorianos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Τώρα μιλάς σωστά. Μπαίνεις στο κλίμα σιγά, σιγά Εμετικά μιλάω. Δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά σόρρυ κιόλας άνθρωποι με το δικό σου σκεπτικό μου φέρνουν αναγούλες. Κρατάω μια πισινή γιατί ίσως σε 10 χρόνια άμα φάω κι εγώ μερικά αγγουράκια να αλλάξω γνώμη και να γλείφω εκεί που έφτυνα. Ελπίζω ακόμα και τότε να έχω την ευαισθησία να φτύνομαι κάθε μέρα που θα με βλέπω στον καθρέφτη.
apd453 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Κατά πάσα πιθανότητα. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι να μην κολλάμε στο "πόσα παίρνουν" αλλά και τι δίνουν και τι έχουν διάθεση να δώσουν. Τράβα πες στον Έλληνα να πληρώσει φόρο για κατοικίδιο όπως στη Γερμανία, η πρώτη σκέψη θα 'ναι "πιο φτηνή μου βγαίνει η φόλα". Μιλάς για την χώρα που πληρώνει ο πολίτης την αντίστοιχη ΕΡΤ όχι στη ΔΕΗ αλλά μόνο αν έχει τηλεόραση στο σπίτι του. Μιλάς για τη χώρα που δεν έχει διόδια? Η μήπως μιλάς για τη χώρα που δεν έχει εφημερεύοντα νοσοκομεία.
Lucifer Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μιλάς για την χώρα που πληρώνει ο πολίτης την αντίστοιχη ΕΡΤ όχι στη ΔΕΗ αλλά μόνο αν έχει τηλεόραση στο σπίτι του. Μιλάς για τη χώρα που δεν έχει διόδια? Η μήπως μιλάς για τη χώρα που δεν έχει εφημερεύοντα νοσοκομεία. Και για τη χώρα που έχει φόρο ίντερνετ, ραδιοφώνου κτλ. Δεν έχει διόδια επειδή οι autobahn δεν κόστισαν όσο φαντάζεσαι ως έργα υποδομής -μάντεψε πότε χτίστηκαν και τι κοινό έχουν με το δικό μας εθνικό δίκτυο. Για το υγειονομικό της Γερμανίας δεν έχω ιδέα, ελπίζω να μην είναι αντίστοιχο με το Αγγλικό και ξορκίζω το Δανέζικο.
Blondeamon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Προσπαθείτε να πείσετε έναν άνθρωπο που ξεκάθαρα δεν έχει καθόλου παιδεία, στοιχειώδη γνώση οικονομικών όρων και λειτουργίας κράτους και αγοράς και φιλότιμο για το αν πρέπει να πληρώνει φόρους, πόσο καλύτερα ζεί ο Γερμανός, Δανός, Αμερικάνος κλπ Πάω να πείσω το σκύλο μου καλύτερα, αυτός πιο πολλά θα καταλάβει.
Erwdios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Κατά πάσα πιθανότητα. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι να μην κολλάμε στο "πόσα παίρνουν" αλλά και τι δίνουν και τι έχουν διάθεση να δώσουν. Τράβα πες στον Έλληνα να πληρώσει φόρο για κατοικίδιο όπως στη Γερμανία, η πρώτη σκέψη θα 'ναι "πιο φτηνή μου βγαίνει η φόλα". Ανέφερα τη Γερμανία ως παράδειγμα, γιατί από εκεί δεχόμαστε τις μεγαλύτερες επιθέσεις "φιλίας" και το έκανα σκόπιμα επειδή ακριβώς γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις στις κρατήσεις τους και στο μισθό τους, με τις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουν. Όσο για το φόρο κατοικιδίου, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που διατηρούν αδέσποτα κατοικίδια σπίτι τους και πληρώνουν καθημερινά τη σιτισή τους, γλυτώνοντας το ελληνικό κράτος και από τη φόλα και από τους άθλιους χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Δες το σαν καταβολή έμμεσου φόρου. Από εκεί και πέρα μπορώ να πω ότι ακόμη και φόρος να επιβληθεί, ο πραγματικός άνθρωπος θα τον καταβάλλει. Το ζώο που θα προτιμήσει τη φόλα, δεν αξίζει να έχει κατοικίδιο. Και για τη χώρα που έχει φόρο ίντερνετ, ραδιοφώνου κτλ. Κι εδώ τα πληρώνεις αυτά και μάλιστα μέχρι και στο κωλόχαρτο μέσω του αγγελιόσημου.
Praetorianos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μόνο εμένα φαίνεται άκυρη η σύγκριση Γερμανίας - Ελλάδας? Εγώ ξέρω ότι για να συγκρίνεις δύο πράγματα πρέπει να είναι ομοειδή. Τώρα τι σκ@τ@ κοινό έχει η οικονομία της Ελλάδας με την οικονομία της Γερμανίας, εξών ότι βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, δεν μπορώ να καταλάβω.
Lucifer Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Erwdie, δε διαφωνούμε κάπου. Ειδικά εγώ δεν παίζει να πω κακό λόγο για τους γουρουνόψαρους, το θέμα όμως είναι πως οι βόρειοι γενικά έχουν μια νοοτροπία διαφάνειας από τους πάνω ως τους κάτω και το κυριότερο, συλλογική συνείδηση. Για παράδειγμα, πριν κάνα δίχρονο πήγαν να αυξήσουν την τιμή του εισιτηρίου του Βερολινέζικου μετρό. Την επόμενη μέρα, ΚΑΝΕΝΑΣ Βερολινέζος δεν χτύπησε εισιτήριο. Η αύξηση αποσύρθηκε 2 μέρες αργότερα. Εδώ είμαστε τόσο δεδομένα σκλαβάκια και παρτάκηδες, που στην καλύτερη να πούμε το κλασσικό "πρώτα οι άλλοι και βλέπουμε".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.