zoranb Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Λοιπόν αυτό που μου τη βιδώνει με τις εταιρίες όταν αγοράζω πράγματα, είναι που τους ζητάς να σου κάνουν καλύτερη τιμή και σου λένε πως θα σου κόψουν λίγο μικρότερη την απόδειξη ώστε για να πετύχουν την καλύτερη τιμή. 1. Τί κερδίζουν και το προτείνουν αυτό, σε τί τους εξυπηρετεί; 2. Κάνουν κακό στο κράτος; Πώς μπορούν και φοροδιαφεύγουν;
leftermann Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 κόβοντας μικρή απόδειξη, γλυτώνουν φπα αλλά και φόρο εισοδήματος (έχουν εισόδημα που δεν εμφανίζεται)
zoranb Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Εάν μου κόψουν απόδειξη ακριβώς όσα λεφτά τους δώσω είναι οκ για το θέμα φόρος εισοδήματος;
leftermann Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 αν σου κόψουν όσα πληρώνεις, τα πράγματα κυλάνε νόμιμα: θα υποβάλουν το φπα που αναλογεί, και θα φορολογηθούν ανάλογα με το εισόδημά τους. Αλλά εσύ θα χάσεις την έκπτωση.
axaxouxas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Οπως και να εχει το πραγμα... φοροδιαφυγη θα υπαρχει παντα... Πολυ δυσκολα θα ελεγθει η φοροδιαφυγη και αυτο γιατι ολοι οι μεγαλοι ακομη και οι πολιτικοι μας φοροδιαφευγουν και μαλιστα ασυστολα...... Ειναι με λιγα λογια μεσα στην παιδια του λαου μας αυτο..... Στα ταξια ζητατε αποδειξεις ? Σε τυχον τεχνικες εργασιες στο σπιτι σας ? Στις ταβερνες και στα φαγαδικα γενικοτερα ολοι αφηνουν τις αποδειξεις στο τραπεζι αυτες τις αποδειξεις λοιπον τις χρεισημοποιουν οι μαγαζατορες σε επομενους πελατες... Και στο φιναλε αμα εγω θελω να κανω οικονομιες να μαζεψω χρηματα για κατι οτιδηποτε στο μελλον γιατι θα πρεπει να μου παρει το κρατος το 18-32 % περαν των 6.000 ευρω ? Εγω μπορει να στερουμαι τα παντα προκειμενου να φτιαξω κατι... Γιατι θα πρεπει να εχω συνεταιρο το κρατος ? Ας πιασει πρωτα αυτους που χρωστανε τα αντερα τους σε εισφορες ΙΚΑ η αυτους που πραγματικα φοροδιαφευγουν με πλαστα τιμολογια η οφειλες εκατομμυριων ευρω η αυτους που ΕΚΛΕΨΑΝ το Ελληνικο δημοσιο.... η ακομη ας ελεγξουν το παραεμπορειο και τους αλλοδαπους που δεν πληρωνουν τιποτα σε κανεναν η ακομη ας απολυσουν και καποιους δημοσιους υπαλληλους που δουλευουν δευτερη δουλεια ενω στην δουλεια τους δεν πατανε καν (εχω 3 ατομα ετσι) αφου υπαρχουν καλοθελητες που τους χτυπανε την καρτα..... Ετσι κι αλλιως οι μισοι ειναι αχρηστοι (δημοσιοι κοπροι) Και ας αφησουν στον κοσμακη μια ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο.... Το καλυτερο αυριο ποιο ειναι ? Μα φυσικα το δικαιωμα του να μπορει καποιος να ανοιξει ενα μαγαζακι και να δουλεψει χωρις να εχει πολυεθνικες στο κεφαλι του με τιμες στανταρ για ΟΛΟΥΣ Το καλυτερο θα ηταν να υποβαλουμε ΟΛΟΙ ..... ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ......... Να δουμε μετα τι θα εισπραξουν και απο που ?
Typhoon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 τα ταξια ζητατε αποδειξεις ? Σε τυχον τεχνικες εργασιες στο σπιτι σας ? Στις ταβερνες και στα φαγαδικα γενικοτερα ολοι αφηνουν τις αποδειξεις στο τραπεζι αυτες τις αποδειξεις λοιπον τις χρεισημοποιουν οι μαγαζατορες σε επομενους πελατες... και στο φιναλε αμα εγω θελω να κανω οικονομιες να μαζεψω χρηματα για κατι οτιδηποτε στο μελλον γιατι θα πρεπει να μου παρει το κρατος το 18-32 % περαν των 6.000 ευρω ? Εγω μπορει να στερουμαι τα παντα προκειμενου να φτιαξω κατι... Γιατι θα πρεπει να εχω συνεταιρο το κρατος ? Ας πιασει πρωτα αυτους που χρωστανε τα αντερα τους σε εισφορες ΙΚΑ η αυτους που πραγματικα φοροδιαφευγουν με πλαστα τιμολογια η οφειλες εκατομμυριων ευρω η αυτους που ΕΚΛΕΨΑΝ το Ελληνικο δημοσιο.... η ακομη ας ελεγξουν το παραεμπορειο και τους αλλοδαπους που δεν πληρωνουν τιποτα σε κανεναν η ακομη ας απολυσουν και καποιους δημοσιους υπαλληλους που δουλευουν δευτερη δουλεια ενω στην δουλεια τους δεν πατανε καν (εχω 3 ατομα ετσι) αφου υπαρχουν καλοθελητες που τους χτυπανε την καρτα..... Ετσι κι αλλιως οι μισοι ειναι αχρηστοι (δημοσιοι κοπροι) Και ας αφησουν στον κοσμακη μια ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο.... Το καλυτερο αυριο ποιο ειναι ? Μα φυσικα το δικαιωμα του να μπορει καποιος να ανοιξει ενα μαγαζακι και να δουλεψει χωρις να εχει πολυεθνικες στο κεφαλι του με τιμες στανταρ για ΟΛΟΥΣ Το καλυτερο θα ηταν να υποβαλουμε ΟΛΟΙ ..... ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ......... Να δουμε μετα τι θα εισπραξουν και απο που ? Ρε φίλε πόσο ανώριμοι σκέψη μπορεί να έχεις δλδ...λόγος να πληρώνεις φόρους υπάρχουν. Π.χ. χρησιμοποιείς τις παροχές του κράτους (σχολεία, δρομους, νοσοκομεία, κλπ), σε όποια κατάσταση και αν είναι αυτά. Δεύτερον αυτός είναι ο νόμος και αν δεν σου αρέσει μπορείς πολύ έυκολα να πάρεις τα κουβαδάκια σου και να πας σε άλλη παραλία. Επιχειρήματα του στυλ "ο άλλος κλέβει, ας πιάσουν τον άλλον πρώτα" ικανοποιούν ίσως μόνο τον εγωισμό κάποιων, αλλα δεν οδηγούν πουθενά. Για να απαιτείς, πρέπει πρώτα να είσαι εντάξει ο ίδιος. Ξεκολλήστε μερικοί, είναι χρυσή ευκαιρία να αλλάξει το χάλι που επικρατεί και που οι ίδιοι στηλιτεύετε σε κάθε ευκαιρία, αλλά από ότι φαίνεται ούτε αυτό δεν θέλετε.
leftermann Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 ...είναι χρυσή ευκαιρία να αλλάξει το χάλι που επικρατεί και που οι ίδιοι στηλιτεύετε σε κάθε ευκαιρία, αλλά από ότι φαίνεται ούτε αυτό δεν θέλετε. λάθος τόπικ. Εδώ πόσταρέ το.
apd453 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ρε φίλε πόσο ανώριμοι σκέψη μπορεί να έχεις δλδ...λόγος να πληρώνεις φόρους υπάρχουν. Π.χ. χρησιμοποιείς τις παροχές του κράτους (σχολεία, δρομους, νοσοκομεία, κλπ), σε όποια κατάσταση και αν είναι αυτά. Κλέβω για να: μην χρησιμοποιώ τα δημόσια νοσοκομεία. Τα κλεμμένα λεφτά τα δίνω και εξυπηρετούμε άψογα στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Εξάλλου τα νοσοκομεία τα πληρώνω όχι μόνο μέσα από τη φορολογία αλλά μέσα από την ασφάλεια μου. Ασφάλεια που αν την πλήρωνα σε ιδιώτη θα με είχαν στον αφρό. πληρώσω τα σχολεία και γενικά την εκπαίδευση που ΔΕΝ είναι δωρεάν. Να πληρώνω διόδια και κάθε άλλη παπα&^$&^$ρια σε δρόμους που μου καταστρέφουν το αμάξι καθημερινά και βάζουν σε κίνδυνο την ίδια μου τη ζωή. Αμάξι για το οποίο φορολογούμε επίσης. Δεύτερον αυτός είναι ο νόμος και αν δεν σου αρέσει μπορείς πολύ έυκολα να πάρεις τα κουβαδάκια σου και να πας σε άλλη παραλία. Μακάρι αλλά δεν μπορώ. Επιχειρήματα του στυλ "ο άλλος κλέβει, ας πιάσουν τον άλλον πρώτα" ικανοποιούν ίσως μόνο τον εγωισμό κάποιων, αλλά δεν οδηγούν πουθενά. Για να απαιτείς, πρέπει πρώτα να είσαι εντάξει ο ίδιος. Καλά που δεν ήμουν εντάξει τόσα χρόνια και γλίτωσα μερικά από τα χρήματα ΜΟΥ. Δεν είναι θέμα εγωισμού το να ζητάς το αυτονόητο. Ξεκολλήστε μερικοί, είναι χρυσή ευκαιρία να αλλάξει το χάλι που επικρατεί και που οι ίδιοι στηλιτεύετε σε κάθε ευκαιρία, αλλά από ότι φαίνεται ούτε αυτό δεν θέλετε. Που είδες τη χρυσή ευκαιρία? Το ότι κάποιος έπραξε το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο δηλαδή να αυξήσει την φορολογία? Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας. Για όλα τα άλλα? Αν λοιπόν Typhoon θέλεις να πληρώνεις δεν σου το απαγόρευσε κανείς. Δικαίωμα σου είναι. Γίνε και εσύ εθνοσωτήρας να σε γράψει η ιστορία. Άντε και αν πεθάνεις θα βάλουνε και ένα φυλάκιο με δύο τσολιάδες από την προεδρική φρουρά, θα σου φτιάξουν και ένα άγαλμα «αγνώστου φορολογούμενου».
Typhoon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μάλιστα...το ερώτημα που μου δημιουργήθηκε εμένα από όλο το post σου είναι: Είσαι δηλαδή ακόλουθος του Friedman και της σχολής του Σικάγο ή απλώς ένα παρτάλι που κοιτάει την τσέπη του και μόνο? Γιατί αν είσαι το πρώτο, να το συζητήσουμε...αν είσαι το δεύτερο δεν νομίζω ότι αξίζει να κουνάω τα δάχτυλα μου για να πατάω τα πλήκτρα και να σου απαντάω.
apd453 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Όταν έχεις να κάνεις με παρτάλια που κοιτάνε την τσέπη τους γίνεσαι και εσύ ένα παρτάλι που κοιτάει την τσέπη του. Όποιος κοιτάει την τσέπη του είναι παρτάλι? Εσύ λοιπόν που δεν είσαι παρτάλι αλλά εθνοσωτήρας σώσε την Ελλάδα. Εγώ δεν διατίθεμαι να θυσιάσω το μικρό εισόδημα μου για να πληρώσω τα χρέη που άφησαν αυτοί που εσύ τώρα μας λες ότι θα μας σώσουν. Πρόσεχε όμως γιατί η γραμμή που χωρίζει έναν εθνοσωτήρα από ένα εθνοκορόιδο είναι λεπτή.
Erwdios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Άντε και αν πεθάνεις θα βάλουνε και ένα φυλάκιο με δύο τσολιάδες από την προεδρική φρουρά, θα σου φτιάξουν και ένα άγαλμα «αγνώστου φορολογούμενου». Τι έγραψες ρε θηρίο? Respect
Timour21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 ΟΚ παιδιά, κανείς μας να μη πληρώσει φόρους, κανείς να μην ζητάει αποδείξεις, κανείς μας να μην δίνει, εμείς να είμαστε καλά (και η τσέπη μας) όσο για τα χρέη? Ας τα πληρώσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Praetorianos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δεν θα αναφερθώ πουθενά αλλού γιατί το έχουμε εξαντλήσει το θέμα σε άλλα threads. Μόνο σε αυτό: Κλέβω για να μην χρησιμοποιώ τα δημόσια νοσοκομεία. Τα κλεμμένα λεφτά τα δίνω και εξυπηρετούμε άψογα στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Εξάλλου τα νοσοκομεία τα πληρώνω όχι μόνο μέσα από τη φορολογία αλλά μέσα από την ασφάλεια μου. Δεν πληρώνεις τα δημόσια νοσοκομεία για να περιθάλψει εσένα μόνο, δεν είναι αυτός ο μοναδικός στόχος της φορολογίας. Και ποτέ να μην τα χρειαστείς πάντα οφείλεις να τα πληρώνεις (μην μου πεις για την κατάντια των ελληνικών νοσοκομείων, την ξέρω, γενικά μιλάω). Και χωρίς ίχνος κακίας εύχομαι ποτέ να μην πέσεις στην ανάγκη ιδιωτικών νοσοκομείων έχοντας κάτι σοβαρό, για να μη χρειαστεί να διαπιστώσεις αν θα σε έχουν στον αφρό ή χωμένο στα σκ@τ@.
chill Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 ΟΚ παιδιά, κανείς μας να μη πληρώσει φόρους, κανείς να μην ζητάει αποδείξεις, κανείς μας να μην δίνει, εμείς να είμαστε καλά (και η τσέπη μας) όσο για τα χρέη? Ας τα πληρώσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Να πληρώνουμε φόρους, να ζητάμε αποδείξεις αλλά να ζητάμε και τα κεφάλια αυτών που μας οδήγησαν εδώ επί πίνακι
apd453 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Ζητάω το εξής απλό. Πιο απλό δεν γίνεται. Για τα χρήματα που δίνω να απολαμβάνω ανάλογης αξίας υπηρεσίες. Ζητάω πολλά? Θα με τρελάνεται? Ερχετε ο Mr. Typhoon από τη Γερμανία να μας πει τι???? Εδώ φίλε έλα να μείνεις να δεις τι γλύκα. ΕΔΩ ΟΧΙ ΕΚΕΙ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.