Προς το περιεχόμενο

αναπτηροανταπτορας για φορτιση κινητου.....

georgemarios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello people

τοποθετησα ενα socket kit στη μηχανη μου, ειναι σαν την τρυπα που μπαινει ο αναπτηρας του αυτοκινητου, με προοπτικη να εχω τροφοδοσια σε συσκευες οπως κινητο, gps, οταν οδηγω.

Τωρα, για να φορτισω το κινητο μου (Samsung Omnia), η μια λυση ειναι να παρω καλωδιο που καταληγει σε βυσμα που μπαινει στη συγκεκριμενη τρυπα. Είδα ομως ενα ανταπτορακι, αυτο, το οποιο δειχνει να μπαινει απο τη μια στη τρυπα του αναπτηρα και απο την αλλη ειναι υποδοχη για usb. Το omnia μπορει και φορτιζει μεσω usb απο τον υπολογιστη (οπως και πολλα αλλα κινητα). Θα μπορει να φορτιζει μεσω αυτου του ανταπτορα; Υπαρχει περιπτωση να καει και να το κλαιω; Εχει κανεις παρομοιο ανταπτορα στο αμαξι του;

Ευχαριστω

PS Ισως το θρεντ να κολουσε περισσοτερο στη κατηγορια για GPS.... δε ξρω, αν θεωρειτε σωστο μετακινηστε το..

Δημοσ.

Η τάση εξόδου του αναπτήρα είναι 12V ενώ του usb είναι 5V. Άρα, αν οποιαδήποτε συσκευή που έχει σχεδιαστεί να φορτίζει στα 5V, συνδεθεί σε τάση των 12V, απλά θα καεί. Αν ο adaptor που πρότεινες ΔΕΝ έχει ενσωματωμένο μετατροπέα τάσης, μη συνδέσεις το omnia.

Αλήθεια το κιτ που εγκατέστησες από που παίρνει τάση και πόση τάση; Έχεις τις γνώσεις να κάνεις μέτρηση με πολύμετρο να μας πεις πόσο είναι;

Δημοσ.

το κιτ που εβαλα ειναι αυτο αλλα δεν εχω καποιο οργανο να σου μετρησω αληθινες τιμες τασης.......

Βασει αυτων που λες, προφανως θα παρω καλωδιο ειδικο για φορτιση του κινητου απο αναπτηρα, αλλα απομενει μια απορια: αυτος ο ανταπτορακος σε τι χρησιμευει αν οχι για φορτιση usb συσκευων?

Δημοσ.

Προφανώς έχεις κάνει τη σύνδεση με τους πόλους της μπαταρίας, οπότε θα έχεις 12V.

το κιτ που εβαλα ειναι αυτο αλλα δεν εχω καποιο οργανο να σου μετρησω αληθινες τιμες τασης.......

Βασει αυτων που λες, προφανως θα παρω καλωδιο ειδικο για φορτιση του κινητου απο αναπτηρα, ...

Θα στο πρότεινα για να είσαι σίγουρος μη σου σκάσει το omnia

... αλλα απομενει μια απορια: αυτος ο ανταπτορακος σε τι χρησιμευει αν οχι για φορτιση usb συσκευων?
Υπάρχουν συσκευές με κούμπωμα usb που φορτίζουν και στα 12 volt δηλαδή έχουν range από ελάχιστο ως μέγιστο που περιλαμβάνει και το 5 και το 12. Οι περισσότερες συσκευές που φορτίζονται από υπολογιστή δέχονται μόνο μέχρι 5V (για να μην περάσει πολύ ρεύμα), οπότε αν το βάλεις σε 12V ... τα πάντα ρει. Αν θες να το δοκιμάσεις, κάνε το και πες μας τα αποτελέσματα, αλλά πρώτα κοίτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του manual του Omnia, για τις τάσεις που δέχεται.

Edit: Κοίτα αυτό. Γράφει ξεκάθαρα για μετατροπή τάσης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...