Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Μια φιλη εχει ενα φορητο και καποιος εξυπνακιας εκανε format και επανεγκατασταση vista χωρις να ρωτησει αν υπαρχουν αρχεια που χρειαζεται και φυσικα χαθηκαν οι φωτο. Υπαρχει προγραμμα για ανακτιση τους ??? Ευχαριστω.
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Μια φιλη εχει ενα φορητο και καποιος εξυπνακιας εκανε format και επανεγκατασταση vista χωρις να ρωτησει αν υπαρχουν αρχεια που χρειαζεται και φυσικα χαθηκαν οι φωτο. Υπαρχει προγραμμα για ανακτιση τους ??? Ευχαριστω. Δοκιμασε καποιο απο αυτα που αναφερονται εδω και καλη τυχη,καθως αν τα vista γραφτηκαν πανω στον ιδιο σκληρο που ηταν οι φωτογραφιες ισως να μην μπορεσεις να τις επαναφερεις.Βασικος κανονας παντως,μεχρι να κανεις το recovery μην γραφεις πανω στον σκληρο που ηταν οι φωτο.
isay Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Άμα έκανε και format το δίσκο πριν περάσει τα vista ... μην προσπαθείς καν. Είναι "διπλό σβήσιμο". Μια ερώτηση. Η φίλη σου δεν μπορούσε να του πει από πριν ότι έχει δεδομένα;
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Άμα έκανε και format το δίσκο πριν περάσει τα vista ... μην προσπαθείς καν. Είναι "διπλό σβήσιμο". Μια ερώτηση. Η φίλη σου δεν μπορούσε να του πει από πριν ότι έχει δεδομένα; Φιλε μου κι εδω ειμαστε αρκετοι ασχετοι αλλα υπαρχουν παντα και πιο ασχετοι !!! Νομιζεις ηξερε οτι αν ξαναπερασει τα vista θα χαθουν οτι ειχε ? Ποσοι απο οσους εχουν pc σπιτι τους ξερουν οτι αν ξανακανουν εγκατασταση λειτουργικου χανουν οτι προσωπικα αρχεια ειχαν ? Αυτο βεβαια επρεπε να το ξερει ο ...εξυπνος που εκανε την επενεγκατασταση. Μου ειπε φιλος φωτογραφος οτι αν βγει ο σκληρος και συνδεθει με αλλο pc υπαρχουν προγραμματα με αρκετη επιτυχια για ανακτηση φωτο αλλα φυσικα δεν κανω κατι τετοιο σε ξενο φορητο γιατι ποτε δεν ξερεις ...
Sir Pretender Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Φυσικά και υπάρχουν προγράμματα ανάκτησης όπως και εταιρείες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο "άθλημα" -για σοβαρές περιπτώσεις προφανώς. Το θέμα με το recovery είναι να μην έχει γραφτεί κάτι από πάνω -τότε μόνο υπάρχουν πιθανότητες να πάρεις πίσω αρχεία. Από προσωπική εμπειρία πάντως, ούτε μία φορά δεν έχω καταφέρει να βρω αρχείο που ψάχνω σε τέτοιες περιπτώσεις -ευτυχώς έχει να μου τύχει κάμποσο καιρό, φτου-φτου μακριά από 'μας.
kfyros Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Φιλε μου κι εδω ειμαστε αρκετοι ασχετοι αλλα υπαρχουν παντα και πιο ασχετοι !!!Νομιζεις ηξερε οτι αν ξαναπερασει τα vista θα χαθουν οτι ειχε ? Ποσοι απο οσους εχουν pc σπιτι τους ξερουν οτι αν ξανακανουν εγκατασταση λειτουργικου χανουν οτι προσωπικα αρχεια ειχαν ? Αυτο βεβαια επρεπε να το ξερει ο ...εξυπνος που εκανε την επενεγκατασταση. Μου ειπε φιλος φωτογραφος οτι αν βγει ο σκληρος και συνδεθει με αλλο pc υπαρχουν προγραμματα με αρκετη επιτυχια για ανακτηση φωτο αλλα φυσικα δεν κανω κατι τετοιο σε ξενο φορητο γιατι ποτε δεν ξερεις ... Καλά , όσο άσχετος και να είναι κάποιος φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι πολύ γκάου για να αγνοήσει ένα μήνυμα του τύπου: WARNING!! IF YOU PROCEED ALL DATA FROM THE HARD DISK WILL BE ERASED PERMANENTLY. Do you want to Continue? (Press [Y] to Continue) και αφού απαντήσεις Y σε ξαναρωτάει ARE YOU SURE You Want to Continue? (Press [Y] to Continue) :lol: Υπάρχουν διάφορα topics με το παρόμοια θέματα στο site που μπορείς να ψαχτείς. Για ανάκτηση μετά από format και επανεγκατάσταση λειτουργικού, έχεις μηδαμηνές πιθανότητες ανάκτησης έστω και ενός αρχείου με προγράμματα που κυκλοφορούν στο web. Μόνο σε εξειδικευμένα εργαστήρια με βαρβάτα μηχανήματα (τύπου υπηρεσιών ασφαλείας) έχεις πιθανότητες ανάκτησης, αλλά πρέπει να στείλεις το δίσκο, και το κόστος ανάκτησης νομίζω ξεκινάει από τα 3 χιλιάρικα χωρίς καμία εγγύηση. Τη βλέπω τη φίλη σου να ξανατραβάει τις φωτογραφίες. Το έχω κάνει κι εγώ πριν πολλάααααα χρόνια με μια φωτογραφική zenith . Μάσησε το φιλμ και αναγκαστήκαμε να ξανανέβουμε τα κατσάβραχα δίπλα στο φοινικόδασος στο Βάι για να ξαναβγάλουμε φωτογραφίες !!! :lol:
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Τη βλέπω τη φίλη σου να ξανατραβάει τις φωτογραφίες. Το έχω κάνει κι εγώ πριν πολλάααααα χρόνια με μια φωτογραφική zenith . Μάσησε το φιλμ και αναγκαστήκαμε να ξανανέβουμε τα κατσάβραχα δίπλα στο φοινικόδασος στο Βάι για να ξαναβγάλουμε φωτογραφίες !!! :lol: Ωραιος !!!! Εγω οτι τραβηξα στο Βαϊ προπερυσι και γενικοτερα στην Ιεραπετρα το εχω φυλλαξει σε 3 pc οπως και ολες τις φωτο μου αλλωστε !!!! Συμφωνω οτι επρεπε να δωσει βαση στις προειδοποιησεις αυτος που εκανε το format και να ρωτησει εστω στο παρα πεντε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.