Προς το περιεχόμενο

προβλημα με Matlab!!

manolito_pao_13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με μια εργασια που πρεπει να κανω στο Ματλαμπ.Ειδικοτερα, πρεπει να βρω την γραφικη παρασταση της f=sin(x)/x,με το χ να παιρνει τιμες απο -10 εως 10 με βημα 0.01.Επιπλεον, στο δευτερο ερωτημα, μου δινεται ενας πινακας 4χ4 και τεσσερις μεταβλητες που αυτο ισουται με καποιες αλλες σταθερες...

Η εκφωνηση αναφερει"Να βρεθει η λυση του συστηματος".Ο πινακας μοιαζει καπως ετσι:

[1 3 2 13] [Χ]=[0]

Ι5 2 1 8 Ι [Υ]=[4]

Ι3 6 7 1 Ι [Ζ]=[35]

[4 1 1 1 ] [W]=[8]

(οι αγκυλες περιλαμβανουν και τις 4 γραμμες οπως φανταζεστε... απλως δεν μπορω να το σχεδιασω εδω).Τέλος να πω οτι αυτη ειναι εργασια που πρεπει να παρουσιασω για αυριο(και αλλοι συμφοιτητες μου),εχοντας κανει μονο ενα μαθημα στο συγκεκριμενο εργαστηριο(την προηγουμεvη Τριτη) και με ελλιπεστατες σημειωσεις του διδασκοντα...Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ matlab (στη σχολή κάναμε mathematica). Αλλά για δοκίμασε να γράψεις:

χ=-10:0.01:10

y=sin(x)/x

plot(x,y)

Για το σύστημα δεν ξέρω, αλλά μπορείς να ψάξεις στο google γενικά, όπως εδώ:

http://clipper.lehigh.edu/engr1/notes/MATLABsystemsSolution.htm

ευχαριστω φιλε μου.Παντως, καποιος μου ειπε πολυ σωστα οτι πρεπει να βρω για ποια τιμη χ=0 και να την εξαιρεσω λογω παρονομαστη....στην αρχη εκανα και εγω το ιδιο οπως εγραψες για το ημιτονο αλλα δεν πρεπει να ειναι σωστο.Το πινακακι το παλεψα λιγο κατι εκανα,θα δουμε...

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να το εξαιρέσεις, αλλά δεν θέλω να σε πάρω και στο λαιμό μου. Το όριο κάνει μονάδα για x->0, και η γραφική παράσταση εμφανίζεται κανονικά.

Την δοκίμασες και βγάζει σφάλματα η εντολή; Αν όχι είσαι σωστός...Είναι ημίτονο απλά εξασθενεί το πλάτος συμμετρικά γύρω απο το χ=0.

Δημοσ.

Για να την σχεδιασεις πρεπει να βαλεις τελεια...Δηλαδη sin(x)./x

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σου λενε σε ενα μαθημα ματλαμπ κ δε νομιζω να φταιει το οτι εχετε κανει μονο ενα μαθημα....

Δεν εξαιρεις καμια τιμη...

Το συστημα δεν καταλαβαινω πως ειναι... Εν γενει αν εχεις ενα συστημα εκφρασμενο με πινακες ως A*X=B τοτε προφανως Χ=(Α^(-1))*Β....

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια, το ψιλοπαλεψαμε το θεμα οπως και να εχει και θα δουμε και σημερα τι θα γινει....ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...