Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 254
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εμένα, πάντως, "ειδικός τεχνικός" μου είπε πως η παλιά κεραία δεν είναι αρκετή και πρέπει να μπεί άλλη ειδική. Ευτυχώς δεν είχα καθόλου κεραία λόγω Nova, διότι όπως διάβασα σε παραπάνω ποστς και οι παλιές καλά πιάνουν.

Πάντως το νέο σήμα ελπίζω να είναι καλύτερο από αυτά της ΕΡΤ-ΝΕΤ-Prisma κλπ. Η ανάλυσή τους είναι μόλις 576i...!!

Δηλαδή....σκατούλες..!

Δημοσ.

Να πεις στον τεχνικο σου να παει να ξαναδιαβασει κανα βιβλιο απο αυτα που διαβαζε οταν ηταν να περασει... με σκετο καλωδιακι θα τα πιανεις ολα μια χαρα...

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

xjps με το ψηφιακό σήμα δεν αλλάζει η ανάλυση, η ίδια μένει

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
Να πεις στον τεχνικο σου να παει να ξαναδιαβασει κανα βιβλιο απο αυτα που διαβαζε οταν ηταν να περασει... με σκετο καλωδιακι θα τα πιανεις ολα μια χαρα...

Μηπως πρεπει και εσυ να διαβασεις; ΟΧΙ με απλο καλωδιο δεν θα πιανεις τιποτα, εκτος και εαν μενεις κατω απο τις κεραιες. Η ψηφιακη μεταδωση δεν εχει να κανει με την ισχυ εκπομπης αλλα με διαφορετικη διαμορφωση του σηματος. Δηλαδη δεν θα πιανεις καλυτερα επειδη εκπεμπει πιο δυνατα ο πομπος αλλα θα πιανει καλυτερα επειδη τα ορια ειναι πιο ευκολα διακριτα με το ψηφιακο σημα.

Δημοσ.
Πάντως το νέο σήμα ελπίζω να είναι καλύτερο από αυτά της ΕΡΤ-ΝΕΤ-Prisma κλπ. Η ανάλυσή τους είναι μόλις 576i...!!

Δηλαδή....σκατούλες..!

Νομίζω πως το σήμα είναι progressive στα ψηφιακά. Δλδ 576p και όχι 576i.

Δημοσ.

Αυτό με τη βελτίωση της απόδοσης των κεραιών πού το άκουσες;

Μήπως ξέρεις για ποιο λόγο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω πως η όλη ιστορία γίνεται για το κασέρι, χωρίς όμως να ξέρω να πω πως & τι. Στο κόλπο συμμετέχουν όλα τα μεγάλα κανάλια, το οποίο σημαίνει ότι δεν παίζει θέμα δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Όποιος ξέρει κάτι περισσότερο, ας μου πει.

home_main_animated_3.gif

Δημοσ.

Α ρε λαμόγια, έχει πέσει πείνα.

Άκου θέλει καινούργια ειδική κεραία... :lol::lol:

Δεν βελτιώνεται η απόδοση των κεραιών.

Το αναλογικό τμήμα (μετάδοση πάνω στον αέρα) παραμένει το ίδιο. (Πράγμα που καθιστά εξαιρετικά λανθασμένη την άποψη περί καλωδίου...)

Αλλά... η ψηφιοποίηση του σήματος, επιτρέπει καλύτερο SNR συνολικά και όχι στην απολαβή της κεραίας.

Σαν το τηλέφωνο φανταστείτε... δεν άλλαξε ο χαλκός μας αλλά εκεί που ο θείος στην κωλοπετινίτσα ίιιισα που ακουγόταν με το αναλογικό κέντρο, τώρα όλοι είναι δίπλα.

(Βέβαια η IP τηλεφωνία των εναλλακτικών ότι μπορεί κάνει για να μας μεταφέρει στο παρελθόν αλλά... another story)

Δημοσ.
Α ρε λαμόγια, έχει πέσει πείνα.

Άκου θέλει καινούργια ειδική κεραία...

Δεν βελτιώνεται η απόδοση των κεραιών.

Το αναλογικό τμήμα (μετάδοση πάνω στον αέρα) παραμένει το ίδιο. (Πράγμα που καθιστά εξαιρετικά λανθασμένη την άποψη περί καλωδίου...)

+1!! κάτι άλλο που θέλω εγώ να πω είναι ότι ονομάζεται πάντα στα ελληνικά μιλώντας "Επίγεια" Ψηφιακή Τηλεόραση .......... τώρα βγάλτε συμπέρασμα από τα συμφραζόμενα ...

• Super Moderators
Δημοσ.

ε γμτ ρε party pooper SilverCloak, πως θα πουλήσουν νέες κεραίες?

Δημοσ.
Δεν βελτιώνεται η απόδοση των κεραιών. Το αναλογικό τμήμα (μετάδοση πάνω στον αέρα) παραμένει το ίδιο.

Μπραβο που το επισήμανες, είναι πραγματικά μια απο τις μεγαλύτερες μούφες που έχουν κυκλοφορήσει, με σκοπό φυσικά την αγορά νέων κεραιών. ;)

Δημοσ.
Mετά τις <<δορυφορικές>> τηλεοράσεις, θα έχουμε και <<ψηφιακές>> κεραίες;

:-D ...και αντε πες τότε με τα "δορυφορικά" της ΕΡΤ (μεσα δεκαετίας '80) οι περισσότεροι ειχαν μονο κεραίες ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 (VHF) οποτε ηταν απαραίτητες οι UHF και κάποιοι ηθελαν μεγάλες κατευθυνόμενες λόγω απόστασης κτλ. Τωρα;

Παντως ειδα οτι κυκλοφόρησαν κατι ομορφες μικρές εξωτερικές -με ενισχυτή- που ειναι μια χαρα για μπαλκόνια/βεράντες, εγω εχω ακόμα κεραία στο μπαλκόνι οποτε (μονο) για αισθητικούς λόγους θα την αλλαζα. Τεχνικά βεβαια δεν ξερω τι θα κέρδιζα ή θα έχανα, ενδεχομένως... :fear:

Δημοσ.
+1!! κάτι άλλο που θέλω εγώ να πω είναι ότι ονομάζεται πάντα στα ελληνικά μιλώντας "Επίγεια" Ψηφιακή Τηλεόραση .......... τώρα βγάλτε συμπέρασμα από τα συμφραζόμενα ...

"Επίγεια" ονομάζεται για να διαχωριστεί από τη δορυφορική. Ποιό το παράξενο;

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στο εξωτερικό.

• Moderators
Δημοσ.
"Επίγεια" ονομάζεται για να διαχωριστεί από τη δορυφορική. Ποιό το παράξενο;

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στο εξωτερικό.

Ακριβως.

DVB- T=terrestrial = επιγεια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...