adi32 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Ε ναι ειναι νωρις ακομα Απλα στην επαρχια οπου ειχαν προβληματα ληψης και τωρα βλεπουν τα αλλα ψηφιακα καμπανα θα τα ξεχασουν τελειως τα κρατικα Αλλα τι τους νοιαζει οι λογαριασμοι να πληρωνονται στη ΔΕΗ και δε βαριεσαι
Hannns Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 MPEG-2 ή MPEG-4; Ανάφερε μοντέλο. mpeg-4 :-D:-D:-D
ntg1980 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Οχι. Μετεπειτα θα το γυρισουν κι αυτοι σε MPEG4 (τα ψηφιακα τους), αλλα οχι μαζι με το μπουκετο της DIGEA. Για τα Ετ1/2/3 δεν εχω ακουσει απολυτως τιποτα, δεν πρεπει καν να εκπεμπουν ψηφιακα πουθενα αυτη τη στιγμη. Δεν εκπέμπουν. Τουλάχιστον στη Κατερίνη (που μένω) δεν εμφανίζονται καν ως διαθέσιμα μέσα στη λίστα!
pigeon Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Οχι.Μετεπειτα θα το γυρισουν κι αυτοι σε MPEG4 (τα ψηφιακα τους), αλλα οχι μαζι με το μπουκετο της DIGEA. Για τα Ετ1/2/3 δεν εχω ακουσει απολυτως τιποτα, δεν πρεπει καν να εκπεμπουν ψηφιακα πουθενα αυτη τη στιγμη. Θυμίζω οτι η ανακοίνωση για 2η ψηφιακή συχνότητα της ΕΡΤ (που θα περιλάμβανε τα ΕΤ 1-2-3 και Βουλή) εγινε με τυμπανοκρουσίες του τότε Υπουργού Κρυονερίου γυρω στις αρχές του 2006. Απο τότε εφαγαν πολλά εκατομμύρια ευρω απο το μηνιαίο χαράτσι της ΔΕΗ, κι ακόμα το φτιάχνουν ή δεν εχουν προσωπικό (συμβασιούχους) για να "δουλέψουν" το (πελώριο!) project.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Βρεθηκα για αλλο λογο χθες στο Πλαισιο και ειδα κατι καρτες CI που εχει για να αποφυγουμε τον αποδικοποιητη σε οσσες tv δεχοντε τεοια καρτα. Τις εχει 49 ευρω και ο πωλητης ειπε οτι ειναι δοκιμασμενες με επιτυχια σε samsung και lg αλλα ο πωλητης μου ειπε οτι υποβιβαζουν το mpeg 4 σε mpeg 2 .
Erwdios Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Βρεθηκα για αλλο λογο χθες στο Πλαισιο και ειδα κατι καρτες CI που εχει για να αποφυγουμε τον αποδικοποιητη σε οσσες tv δεχοντε τεοια καρτα. Τις εχει 49 ευρω και ο πωλητης ειπε οτι ειναι δοκιμασμενες με επιτυχια σε samsung και lg αλλα ο πωλητης μου ειπε οτι υποβιβαζουν το mpeg 4 σε mpeg 2 . Φοβερή μλκία σκέφτηκαν στο Πλαίσιο. Ποιος ο λόγος να πάρω μία κάρτα σε ίδια τιμή με αποκωδικοποιητή η οποία μάλιστα θα υποβαθμίζει το σήμα? Για να γλυτώσουμε χώρο στο έπιπλο της TV?
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Φοβερή μλκία σκέφτηκαν στο Πλαίσιο. Ποιος ο λόγος να πάρω μία κάρτα σε ίδια τιμή με αποκωδικοποιητή η οποία μάλιστα θα υποβαθμίζει το σήμα? Για να γλυτώσουμε χώρο στο έπιπλο της TV? Οχι...Ο μονος λογος για μενα ειναι για να μην χρειαζομαστε αλλο τηλεκοντρολ.Απο οτι εχω διαβασει σε αλλο forum σε standar definition η διαφορα αναμεσα στα δυο mpeg ειναι ελαχιστη εως μιδενικη.
pigeon Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Γιαννη δυστυχως αυτες οι κάρτες (μόντουλες) εχουν αρκετή καθυστέρηση απο το "ζωντανο" πρόγραμμα, απο 4-5 ως και 10 δευτερόλεπτα σε κάποιες που δοκίμασα. Επισης ζεσταίνονται αρκετά και αρχιζουν να κάνουν κολληματάκια και "κουτάκια". Φιλος που ασχολείται με εισαγωγές συναφών ειδών μου ειπε οτι του παρουσίασε πρόβλημα στον ηχο σε κάποιες μεταδόσεις/κανάλια. Πριν αγοράσεις κοιτα να πάρεις κάποια κάρτα για δοκιμή ή να την πάρεις με τη λογική οτι θα την επιστρέψεις αν δεν σου κάνει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Γιαννη δυστυχως αυτες οι κάρτες (μόντουλες) εχουν αρκετή καθυστέρηση απο το "ζωντανο" πρόγραμμα, απο 4-5 ως και 10 δευτερόλεπτα σε κάποιες που δοκίμασα. Επισης ζεσταίνονται αρκετά και αρχιζουν να κάνουν κολληματάκια και "κουτάκια". Φιλος που ασχολείται με εισαγωγές συναφών ειδών μου ειπε οτι του παρουσίασε πρόβλημα στον ηχο σε κάποιες μεταδόσεις/κανάλια. Πριν αγοράσεις κοιτα να πάρεις κάποια κάρτα για δοκιμή ή να την πάρεις με τη λογική οτι θα την επιστρέψεις αν δεν σου κάνει. Ευχαριστω φιλε μου.Βστα Τουρκο να γεμισω που λενε !!!!Ενας καλος δεκτης τι καθυστεριση εχει σε αλλαγη καναλιων ?
pigeon Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Ευχαριστω φιλε μου.Βστα Τουρκο να γεμισω που λενε !!!!Ενας καλος δεκτης τι καθυστεριση εχει σε αλλαγη καναλιων ? Οσα εχω δει εχουν περίπου 1sec (ως 2sec κάποια φτηνότερα μοντέλα). Δεν εδωσα σημασία στην εναλλαγή γιατι η παλια tv μου εχει απο μονη της μεγάλη καθυστέρηση στο tuner της -τουλάχιστον 2,5 sec απο κανάλι σε κανάλι- οποτε ειμαι ηδη συνηθισμένος. Αυτο βεβαια που εννοουσα στο προηγούμενο μηνυμα ειναι η καθυστέρηση απο το ζωντανό προγραμμα δηλ. για παράδειγμα μπαινει γκολ τώρα, ακους ολη τη γειτονιά να φωνάζει και το βλέπεις 4-5 δευτ. αργότερα.
xjps Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Βρε παιδιά, δεν διάβασα όλα τα ποστ, διότι είναι πολλά. Λύστε μου μία απορία: Ψηφιακή τηλεόραση είναι = HD εικόνα & ήχος ή όχι....?? Δηλαδή θα βλέπουμε 1920Χ όσο έχει η TV μας..? Διότι έπεσα "fashion victim" καί έδω και ένα χρόνο πήρα μία LED 55 Samsung (μην σας πω πόσα την πλήρωσα) και έχω ξεσκιστεί να αγοράζω BD για να κάνω απόσβεση την κατά τα άλλα άπαικτη εικόνα της...
kurkosdr Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Βρε παιδιά, δεν διάβασα όλα τα ποστ, διότι είναι πολλά. Λύστε μου μία απορία: Ψηφιακή τηλεόραση είναι = HD εικόνα & ήχος ή όχι....?? Ψηφιακη τηλεοραση = μεταδοση της εικονας ως pixels. Μετα καθε pixel κωδικοποιειται ως ενας αριθμος, αναλογα με το χρωμα του. Ενω αναλογικη τηλεοραση = μεταδοση της εικονας ως αναλογικες γραμμες. Καθε γραμμη κωδικοποειται ως ενας ηλεκτρικος παλμος. Σε αντιθεση με την αναλογικη τηλεροαση, οπου ο αριθμος των γραμμων ειναι σταθερος (576 γραμμες), στην ψηφιακη μπορεις να εχεις οση αναλυση θες. Οποτε υπαρχει η δυνατοτητα για αναλυσεις 1920x1080 που ειναι FullHD. Οποτε, για να απαντησω στην ερωτηση σου, "Ψηφιακη τηλεοραση = HD εικονα και ηχος;;; " η απαντηση ειναι εξαρταται απο το καναλι. Ενημερωτικα ολα τα καναλια της digea και της ΕΡΤ εκμπεμπουν σε standard defintion αναλυσεις. Η digea συγκεκριμενα στα 704x576 Δηλαδή θα βλέπουμε 1920Χ όσο έχει η TV μας..? Απο τα ελληνικα καναλια οχι. Τωρα αμα την φορτωσεις στη σχαρα του αυτοκινητου και την πας πχ γερμανια, τοτε ναι θα μπορεις να δεις 1920x1080 απο οσα γερμανικα καναλια εκπέμπουν σε αυτην την αναλυση. Εφοσον λοιπόν η digea εκπέμπει σε SD αναλυσεις, τα πλεονεκτηματα για την Ελλαδα ειναι μονο η απουσια του ελαφρυ χιονιου, και το γεγονος οτι δεν γινεται μετατροπη απο αναλογικο σε ψηφιακο ( οι LCD/LED ειναι ψηφιακες). Οποτε, βασικα θα εχεις ιδια ποιοτητα οσο ενα DVD player συνδεδεμενο με HDMI. Καλη βελτιωση σε σχεση με το αναλογικο, αλλα οχι HD. Διότι έπεσα "fashion victim" καί έδω και ένα χρόνο πήρα μία LED 55 Samsung (μην σας πω πόσα την πλήρωσα) και έχω ξεσκιστεί να αγοράζω BD για να κάνω απόσβεση την κατά τα άλλα άπαικτη εικόνα της... Βασικα υπαρχουν ενα σωρο MKV βιντεακια διασπαρτα στο διαδικτυο (φυσικα, οι νομοταγεις πολιτες κατεβαζουν μονο creative commons βιντεακια και οχι copyrighted υλικο ). Στειλε μου pm. Μετα, μπορεις να τα κανεις σε φορμα bluray (m2ts) με καποιο προγραμμα (δεν υπαρχει απωλεια ποιοτητας αφου χρησιμοποιουν την ιδια κωδικοποιηση για το βιντεο και τα δυο). Μετα μπορεις να γραψεις τα bluray φορμα βιντεακια σε ενα DVD9 (ναι γινεται!), και να τα δεις στο bluray player σου). Δεν χρειαζεται να εχεις Bluray recorder μονο ενα παλιο DVD recorder. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2010 από kurkosdr
xjps Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Βασικα υπαρχουν ενα σωρο MKV βιντεακια διασπαρτα στο διαδικτυο (φυσικα, οι νομοταγεις πολιτες κατεβαζουν μονο creative commons βιντεακια και οχι copyrighted υλικο ). Στειλε μου pm.Μετα, μπορεις να τα κανεις σε φορμα bluray (m2ts) με καποιο προγραμμα (δεν υπαρχει απωλεια ποιοτητας αφου χρησιμοποιουν την ιδια κωδικοποιηση για το βιντεο και τα δυο). Μετα μπορεις να γραψεις τα bluray φορμα βιντεακια σε ενα DVD9 (ναι γινεται!), και να τα δεις στο bluray player σου). Δεν χρειαζεται να εχεις Bluray recorder μονο ενα παλιο DVD recorder. Για να πω την αλήθεια, μου φαίνονται λίγο κινέζικα, όλα αυτά.. Η μετατροπή της μετατροπής..!! Υπάρχει κανά site που να τα περιγράφει step by step..?? Τι είναι το DVD9?? Έχω Mac & PC, το έχει κάποιο από τα δύο?? Το πουλάνε στο Multirama ή στο Πλάισιο ή και στα δύο..?? Σου έστειλα PM..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις