Προς το περιεχόμενο

Στις 18 Ιουνίου η έναρξη της Digea στην Αθήνα

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 254
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Α ρε.. και γω ελεγα αντε, θα εχουμε επιτελους κατι πρωτοποριακο σε τετοια κλιμακα.. HD TV ! :-D

Αρα καμια ταινιουλα αν βλεπουμε σε hd.. και εχει ο θεος που λεγανε και οι αρχαιοι ημων προγονοι.. :-D:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο τραγικό είναι ότι δεν θα υπάρξουν wide μεταδόσεις.

Ψηφιακή εικόνα με... μακρόστενα πρόσωπα...

Αυτό βέβαια εξαρτάται καθαρά απ τα κανάλια. Το αν θα είναι ψηφιακό ή αναλογικό το σήμα δεν έχει σχέση με την αναλογία της εικόνας.

Στο χρονοδιάγραμμα της digea, η Λάρισα είναι να έχει ψηφιακά μέχρι τον 6ο του '10, αλλά δεν το βλέπω ρε παιδιά. Δεν γίνεται να γίνει κάτι στην Ελλάδα στον χρόνο του. Φοβούνται μην καλομάθουμε.

Γιατί γινετε τοσος ντόρος για τα ψηφιακα καναλια?αφου στην ποιοτητα δεν θα αλαξει κατι.

η ιστορια επαναλαμβανεται,ειχαμε κουτια τηλεορασεις (τετοια εχω ακομα)και βλεπαμε dvd για να δουμε την καλητερη δυνατη εικονα.τωρα εχετε super duper full hd led tv αλλα τα αναλογικα καναλια βλεπουμε ακομα.για να μπορεσεις να δεις εστω και στη μιση ποιοτητα της tv που αγορασες(hd ready) πρεπει να δεις dvd το λιγοτερο. what's the point και ασχολειστε τοσο πολυ με την digea?

Ψηφιακά ή αναλογικά... έτσι και αλλιώς τα ελληνικά κανάλια είναι για τα μπάζα. Ούτε το αλκοόλ δε προκαλεί τόσο μεγάλη καταστροφή στα εγκεφαλικά κύτταρα.

+1

Τα σκατά , είτε ψηφιακά είτε αναλογικά, σκατά παραμένουν...

Ενω ειδαλλως, το προγραμμα των μη κρατικων, μη Digea-συμβατων καναλιων ειναι θεσπεσιο ε? :P

Παντως πολυ καλα κανουν που προχωρανε την τεχνολογια, και, ποιος ξερει, ισως σε 5-10 χρονακια να εχουμε 16:9 εικονα και HD "Κατακουζινο"... :lol:

Ώπα ρε μάστορα.

Τηλεάστυ - 'Αδωνις κλπ.

Κορυφή !!!:lol::lol:

==========

ontopic

Έτσι κι αλλιώς το Μουντιάλ το δείχνει η ΕΡΤ που δεν συμμετέχει.

Άρα ποιος ο λόγος να αρχίσουν ψηφιακή μετάδοση?

Για να βλέπουμε τις επαναλήψεις των απαράδεκτων και της Λάμψης??

Το 2015 μια χαρά είναι. Πιστεύω μέχρι τότε να τα έχει παίξει και η τηλεόραση μου για να αναγκαστώ να πάρω άλλη.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πετάξω την matchline μου αλλιώς.

Ακόμα εξακολουθώ να την θεωρώ καλύτερη από τις σύγχρονες τηλεοράσεις αν και αναλογική..

• Moderators
Γιατί γινετε τοσος ντόρος για τα ψηφιακα καναλια?αφου στην ποιοτητα δεν θα αλαξει κατι.

Θα αλλαξει και θα παρα-αλλαξει.

Ξερεις ποσος κοσμος πιανει εικονα με ειδωλα - χιονακια, ειδικα στα νοτια προαστεια που αναφερει το αρθρο?

Ολοι αυτοι θα πιανουν πλεον πεντακαθαρο SD σημα. :-)

Ξερεις ποσος κοσμος πιανει εικονα με ειδωλα - χιονακια, ειδικα στα νοτια προαστεια που αναφερει το αρθρο?

+1

Αν βάλεις και το EPG, σε συνδυασμό με το Windows Media Center, σημαίνει εγγραφή των σειρών που βλέπεις χωρίς να ασχοληθείς καθόλου, όποτε τις παίζει!

Εγώ δυστυχώς την πάτησα με τις 18 Ιουνίου, με το που θα έρθει θα φύγω για Σταμάτα που δεν παίζει Υμηττός, μόνο Πάρνηθα!

• Moderators

Και παλι καλα να λες, γιατι πριν μερικους μηνες ειχα ακουσει οτι αρχικα μονο απο Αιγινα θα παιξουν τα ψηφιακα και ειχα ψιλο-φρηξει! :P

(Βορειοπροαστίτης γαρ χεχε)

Και οντως το EPG ειναι καλο, αρκει να παιξει. Γιατι θυμαμαι παλαιοτερα και με τα Video που ειχαν Show View...ποτέ δε δουλεψε σωστα.

Ουσιαστικα οι καταναλωτες θα πληρωσουν το μαρμαρο, οι καναλαρχες εχουν κοντρα με τη κυβερνηση για το 2% στο ενοικιο των συχνοτητων επι του τζιρου τους οποτε βλεπουμε οτι θα εχουμε πολλες αλλαγες...

Με τα τρια κρατικα καναλια τι θα γινει ??? Δεν θα εκπεμψουν ποτε ψηφιακα ? Επισης με τα τοπικα επαρχιακα καναλια τι θα ισχυσει ?

Το επιβεβαίωνω κι εγω, στο διαμέρισμα δεν εχω ουτε καν κεραία και η κεντρική πιάνει τα μισα κανάλια και μαλιστα με ειδωλο.

Καλα εδω εχουμε μπλέξει ασχημα, η κεραία πανω απαγορεύεται απο τη "γερουσία" της πολυκατοικίας που απλώνει στην ταράτσα. Στο μπαλκόνι εβαλα μια πριν 2 χρονια και μου εστειλαν αστυνομία για την πρόσοψη , λεει, της πολυκατοικίας. Την "πρόσοψη" της διαχειρίστριας την πρόσεξες κυρ αστυνόμε; μπλιαχ...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος συγχέει το ψηφιακό με το καλύτερης ποιότητας.

Γιατί κράξατε τον kudros, που τα λέει πολύ σωστά δεν καταλαβαίνω.

Και στο κάτω κάτω τι κονταρομαχείτε? Για μια αηδία και μισή? Κλείστε τη τηλεόραση ρε!!! Βγείτε από το σπίτι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να συμφωνούν όλοι ότι το περιεχόμενο της τηλεόρασης είναι εντελώς μάπα και ταυτόχρονα να βλέπουν και να εκνευρίζονται που δεν θα έχουν Λαμπίρη 16:9. Έλεος!:devil:

Το μόνο πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε, είναι να σταματήσουμε να ταΐζουμε την ΕΡΤ γιατί έτσι γουστάρουν. Κάτι αρχίζει να κινείται. Διάβασα για ενδεχόμενη μείωση των τελών σήμερα... από ιn.gr. Από το τίποτα...

Ρε συ pigeon,

και η γερουσία τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο της(δηλαδή όταν δεν απλώνουν ρούχα:-D)? Δεν βλέπουν τηλεόραση?:shock: Μήπως πρέπει να μας διδάξουν κάτι αυτοί? Επίσης δεν χωράει μια κεραία? Οι "περισσότεροι" με μια βολεύονται και μοιράζουν το σήμα σε όλα τα διαμερίσματα. Εκτός και αν είναι πολέμιοι της τηλεόρασης οπότε... respect!

το μονο προβλημα μου στην ολη υποθεση,

ειναι οτι πληρωνω ΕΡΤ στην ΔΕΗ, αυτο και τιποτα αλλο.

(δεν εχω τιβι σπιτι μου, μονο προτζεκτορα και ενα NMT για τις ταινιες μου)

Δεν ξερω αν κανω λαθος που δεν εχω τιβι σπιτι μου τελικα.

Πληρωνω για ενα προιον και δεν το "απολαμβανω" εστω και με το ζορι ρε αδερφε....

Οσο για την digea αν ποτε εκπεμψει, οπου και οπως,

θα γραφω με EPG (οπως δουλεψει και αυτο) με ενα ψηφιακο tv tuner που εχω και μετα καπακι στο NMT.

Συγγνωμη αλλα τα εγκεφαλικα μου κυτταρα τα θελω ακεραια.

Για το νεφος και αλλα περιξ προβληματα δεν μπορω να κανω κατι.

Κανεις ομως δεν με υποχρεωσε να βαλω τα καναλια (και το περιεχομενο τους) σπιτι μου ειτε σε αναλογικο ειτε σε ψηφιακο φορματ.

Μισο λεπτο ρε παιδια. Θελετε να πειτε οτι θα πανε σε ψηφιακο (mpeg-4) σημα αλλα με 4:3 (576p) περιεχομενο? Δηλαδη η αλλαγη στο ψηφιακο θα γινει ΜΟΝΟ για τις συχνοτητες?
-Η εκπομπή της Digea γινεται σε αναλυση 576p (704x576) και με το ιδιο καδρο που εμπέμπουν τωρα (δηλαδη 4:3 για ολα τα υπολοιπα, 16:9 για τον ΣΚΑΙ). Σε αυτην την αναλυση, η λεπτομερεια ειναι ιδια με το αναλογικο (σε θεωρητικο επιπεδο), αλλα φτανει στον δεκτη χωρις απωλειες, οποτε θα δεις καποια βελτιωση στην ποιοτητα σε σχεση με το αναλογικο.

-Το φορμα ειναι mpeg 4 avc. Χρειαζεται mpeg 4 αποκωδικοποιητη.

Η ΕΡΤ που εκπεμπει mpeg-2 θα θελει ΑΛΛΟ decoder..?
Οι mpeg 4 αποκωδικοποιητες βλεπουν mpeg 2 (δηλαδη τα ψηφιακα της ΕΡΤ). Οπως και τα Divx-capable players βλεπουν απλά DVD να στο πω απλα.

Οι mpeg 2 αποκωδικοποιητες ομως δεν βλεπουν τα καινουρια καναλια. Χρειαζεσαι ειτε ειδικη προσθετη καρτα, ή αλλαγμα (αν εχεις mpeg 2 αποκωδικοποιητη, αμα δεν εχεις γλιτωσες ενα αχρηστο εξοδο).

θα μας τρελανουνε ρε? μας ειχανε ζαλισει τον ερωτα παρτε αποκοδικοποιητες για να βλεπετε τα ψηφιακα της ερτ..
Συμφωνω

Ευτυχως που δε πηρα :P

Εγω πηρα (εγγραψτε με στη λιστα με τα υπολοιπα κοροϊδα)

Παντως, αν το mpeg 4 οδηγησει σε ελευθερωση των συχνοτητων, και αρχισουν να δινονται αδειες και σε αλλους σταθμους για να δουμε λιγο ανταγωνισμο, χαλαλι ο mpeg 4 αποκωδικοποιητης. Αν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...