kostas0928 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Παιδιά θέλω να κάνω την εξής ερώτηση : Διαβάζοντας περι url-encoding εδώ : http://www.w3schools.com/TAGS/ref_urlencode.asp Λέει ξεκάθαρα οτι το url είναι πάντοτε σε ascii μορφη οτι δεν μπορεί να έχει κενά και άλλα διάφορα. URL Encoding URLs can only be sent over the Internet using the ASCII character-set. Since URLs often contains characters outside the ASCII set, the URL has to be converted. URL encoding converts the URL into a valid ASCII format. URL encoding replaces unsafe ASCII characters with "%" followed by two hexadecimal digits corresponding to the character values in the ISO-8859-1 character-set. URLs cannot contain spaces. URL encoding normally replaces a space with a + sign. Εγώ όμως στις εφαρμογές μου περνάω Parameters στο url στα ελληνικά οι οποίες εμφανίζοντε κανονικά και χωρίς πρόβλημα ( και πολές φορές έχουν και κενά πχ "κάρτα ήχου" ) . Εκτός αυτού έχω παρατηρήσει οτι ο server μου (apache tomcat - δουλεύω με jsp) έχει μία ρύθμηση "uri-encoding" στη οποία μπορείς να δηλώσεις όποιο character encoding επιθυμεις!!! Το ερώτημά μου είναι το εξής : τελικά ποιό character encoding χρησιμοποιείται στην κωδικοποίηση του url ???? Εαν χρησιμοποιείται ascii τότε εγώ γιατί βλέπω ελληνικά στο url μου ? ( κάνω πάντοτε setEncoding=UTF-8 και στο request και στο response αλλα εάν τα Parameters Περνάνε μέσα απο το url ( που ΣΙΓΟΥΡΑ περνάνε ) τοτε δεν θά έπρεπε να "χαλάνε" ? ) Ευχαριστώ προκαταβολικά οσους μπουν στον κόπο να διαβάσουν όλο αυτό το κατεβατό που έγραψα :o:o
betugias Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Θα σε συμβούλευα να μην χρησιμοποίησεις Ελληνικά στα url . δεν θα στα κάνει crawl σωστά το Google.
yourse.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 τότε εγώ γιατί βλέπω ελληνικά στο url μου ? Η πιο πιθανή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι ο browser τα μετατρέπει για την ευκολία σου. Για παράδειγμα ο Firefox το κάνει σίγουρα και άμα πας να το κάνεις copy, στο Clipboard μπαίνει η url-encoded μορφή. δεν θα στα κάνει crawl σωστά το Google Αν και πιθανό, εγω δεν είχα ποτέ πρόβλημα και μου προσέθετε και αξία γιατί τα λάμβανε σαν σημαντικά keywords .
kostas0928 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά , αυτό που με ενδιαφέρει ποιο πολύ είναι το τι γίνεται με τα Parameters. Eαν δηλαδή υπάρχει περίπτωση τα parameters να γίνουν url-encoded και όταν κάνεις getparameter μετα (με σκοπό να το χρησιμοποιήσεις για να τραβήξεις κάτι απο τη βάση σου ) να φάς άκυρο. Με εξασφαλίζει που κάνω setEncoding(UTF-8) στο request και στο response ? ---------- Προσθήκη στις 18:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:31 ---------- Η πιο πιθανή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι ο browser τα μετατρέπει για την ευκολία σου. Για παράδειγμα ο Firefox το κάνει σίγουρα και άμα πας να το κάνεις copy, στο Clipboard μπαίνει η url-encoded μορφή. Σωστό αυτό . Ετσι οπως το λες είναι . Δοκίμασα copy paste και βγάζει τη url-encoded μορφή. Απο κει και πέρα όμως τι γίνεται ? Γίνεται decoded το url οταν "ζητάω" parameters ? Γιατί αν παρέμενε αυτή η μορφή τότε δεν θα μπορούσα να πάρω σωστά αποτελέσματα απο τη βάση.
aguero88 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Η πιο πιθανή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι ο browser τα μετατρέπει για την ευκολία σου. Για παράδειγμα ο Firefox το κάνει σίγουρα και άμα πας να το κάνεις copy, στο Clipboard μπαίνει η url-encoded μορφή. Αν και πιθανό, εγω δεν είχα ποτέ πρόβλημα και μου προσέθετε και αξία γιατί τα λάμβανε σαν σημαντικά keywords . Γεια σας, διάβασα αυτό http://static.googleusercontent.com/external_content/untrusted_dlcp/www.google.gr/el/gr/intl/el/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide-el.pdf το οποίο ουσιαστικά ενθαρρύνει την χρήση keywords στο url. Είμαι νέος στο web design τώρα τελειώνω την πληροφορική(4ο έτος) και έφτιαξα πριν λίγο καιρό το πρώτο μου site. Τελικά εσείς σαν πιο έμπειροι τι θα με συμβουλεύατε να κάνω για να αυξηθεί το ranking του site μου? Να βάλω ελληνικά keywords sto url ? Πιο συγκεκριμένα έφτιαξα ένα site ενός μικρού ξενώνα. Έκανα μια mini έρευνα σε site από όλη την Ελλάδα και είδα ότι μερικά που είναι σε καλή θέση όντως έχουν ελληνικά στο url. Π.χ σκεφτόμουν κάτι του στυλ www.toprwtomousite.gr/ονομα-περιοχης-ξενώνα.html(το url δεν είναι πραγματικο ) σε κάποια από τις σελίδες του site μου έτσι ώστε αν κάποιος πατήσει όνομα περιοχής ξενώνα στο google να το βρίσκει σαν keyword και να με ανεβάζει... Είδα σε μερικά site to εξής: www.blablabla.gr/#ελληνικα.html και www.blabla.gr/%20λεξη1%20λέξη2.html . Η δίεση τι συμβολίζει? Το %20 googlara και είναι το space στο encoding. Χρειάζονται; Η καλύτερα είναι απλα να βάλω www.toprwtomousite.gr/ονομα-περιοχης-ξενώνα.html ? Θα με βοηθούσατε πάρα πολύ αν κάνατε τον κόπο και μου δίνατε τα φώτα σας σαν μεγαλύτεροι και πιο εμπείρου
thanocaster Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Αυτό που είδες ήταν της μορφής www.kapoiosite.com/!#oti-thes-edw. Αυτή είναι μέθοδος για να γίνεται crawlable ο ajax από το google. Εφόσον δεν έχεις περιεχόμενο που εμφανίζεται με ajax δεν σε απασχολεί αυτή μέθοδος. Από εκεί και πέρα για μένα η καλύτερη μέθοδος για seo είναι να δίνεις urls της μορφής http://www.tositemou.com/λήμμα. Για να το πετύχεις αυτό δες πώς δουλεύει το mod_rewrite (.htaccess) και δες και για τα percentage uris.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.