Προς το περιεχόμενο

C++ Επικοινωνία ΜΕ USB

papalive

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή συνεχεια εχω απορίες...

Για να επικοινωνήσει ενα software με μια λάμπα ( το λέω τελειως απλά ) πρέπει:

1)Το pc να έχει πρόγραμμα ( κώδικα σε C++ )που επικοινωνεί με την θύρα USB ? ? ?

2)Στην θύρα USB να συνδέεται μία συσκευή που θα εκπέμπει RF σήματα ? ? ?

3)Στην πρίζα να υπάρχει συσκευή ( δέκτης ) οπου θα μετατρέπει τα RF σήματα του πομπού σε σήματα του προτωκολλου X10 ? ? ?

ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ? ? ? ? ? ?

Δημοσ.

Η X συσκευή που θα συνδεθεί σε μία θύρα usb του υπολογιστή και θέλει να "μιλήσει" με τα υποσυστήματα του (αν συνδέσεις μία λάμπα απλά θα ανάψει) πρέπει να υπακούει σε κάποιους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες είναι ο καθορισμός του πρότυπου usb. Δες εδώ.

Τώρα για να μιλήσει το πρόγραμμα σου με την συσκευή υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ένα από αυτούς είναι να έχεις την τεκμηρίωση της συσκευής και να γράψεις κάποιον driver ή να χρησιμοποιήσεις τον driver που έρχεται μαζί με την συσκευή (π.χ. μία usb συσκευή μπορεί να φαίνεται σαν σειριακή θύρα). Να μιλάς κατευθείαν από την εφαρμογή σου στην usb μέσω κατάλληλου κώδικα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η LibUSB που προσφέρει μία διασύνδεση (A.P.I.) μεταξύ εφαρμογής και usb συσκευής. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να μιλήσει η εφαρμογή σου με την συσκευή.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα μέσω LibUSB.

http://www.obdev.at/products/vusb/powerswitch.html

Τώρα, ποια γλώσσα θα χρησιμοποιήσεις για το πρόγραμμα, driver κ.τ.λ. εξαρτάται από εσένα. Συνήθως η C, C++ βολεύει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο υπολογιστής θα μιλάει με την usb θύρα. Αν από την usb συσκευή υπάρχει κάποια ασύρματη επικοινωνία αυτή μπορεί να είναι διάφανη προς τον υπολογιστή. Π.χ. ένα ασύρματο ποντίκι. Στις περισσότερες υλοποιήσεις ο υπολογιστής δεν ξέρει ότι το ποντίκι είναι ασύρματο.

Δημοσ.
Η X συσκευή που θα συνδεθεί σε μία θύρα usb του υπολογιστή και θέλει να "μιλήσει" με τα υποσυστήματα του (αν συνδέσεις μία λάμπα απλά θα ανάψει) πρέπει να υπακούει σε κάποιους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες είναι ο καθορισμός του πρότυπου usb. Δες εδώ.

Τώρα για να μιλήσει το πρόγραμμα σου με την συσκευή υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ένα από αυτούς είναι να έχεις την τεκμηρίωση της συσκευής και να γράψεις κάποιον driver ή να χρησιμοποιήσεις τον driver που έρχεται μαζί με την συσκευή (π.χ. μία usb συσκευή μπορεί να φαίνεται σαν σειριακή θύρα). Να μιλάς κατευθείαν από την εφαρμογή σου στην usb μέσω κατάλληλου κώδικα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η LibUSB που προσφέρει μία διασύνδεση (A.P.I.) μεταξύ εφαρμογής και usb συσκευής. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να μιλήσει η εφαρμογή σου με την συσκευή.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα μέσω LibUSB.

http://www.obdev.at/products/vusb/powerswitch.html

Τώρα, ποια γλώσσα θα χρησιμοποιήσεις για το πρόγραμμα, driver κ.τ.λ. εξαρτάται από εσένα. Συνήθως η C, C++ βολεύει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο υπολογιστής θα μιλάει με την usb θύρα. Αν από την usb συσκευή υπάρχει κάποια ασύρματη επικοινωνία αυτή μπορεί να είναι διάφανη προς τον υπολογιστή. Π.χ. ένα ασύρματο ποντίκι. Στις περισσότερες υλοποιήσεις ο υπολογιστής δεν ξέρει ότι το ποντίκι είναι ασύρματο.

Εψαξα αρκετά το θέμα και κατέλληξα δίχως επιστροφή στην RS232.

Εφτιαξα ενα προγραμματάκι όπου επιλέγεις την Port το Baud Rate κ.τ.λ.( Απ'οτι είδα

υπάρχουν αρκετά σαν το δικό μου ιντερνετ ) και απλά στέλνεις χαρακτήρες με τις συνάρτησεις

WriteFile(hPort,buf,sizeof(buf),&write,NULL);

ReadFile(hPort,buf,sizeof(buf),&read,NULL);

Απο εκεί και πέρα ουσιαστικά εγώ θέλω μία συσκευή εξωτερική ( πομπός ) όπου όταν θα στέλνω σήμα προς την σειριακή θύρα ( αρκεί το προγραμματάκι που έκανα ???????? ) να γίνεται μια επαφή ουσιαστικά και να στέλνει το σήμα αυτό σε ένα δέκτη.

Πως να συνεχίσω ???

αντίστοιχο πρόγραμμα είναι αυτό:

post-155750-129063074184_thumb.jpg

Δημοσ.
Μπορείς να πάρει ένα από τα παρακάτω να προσαρμόσεις το χειριστήριο στην σειριακή (με κάποιο μικρό ρελέ) και να το ελέγχεις με τα DTR και RTS σήματα της σειριακής.

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16255&cat=251&page=1

FireWalker ευχαριστώ.

Ξέρεις εχω δεί αρκετά σαν το προιον που μου έδειξες.Μαλιστα προχθές πήγα και σε κατάστημα με ηλεκτρολογικά υλικά και τα είδα απο κοντά.

Κανένα σχέδιο να το έφτιαχνα εγω δεν έχεις ? ? ? ( οχι πως τσιγκουνεύομαι απλά να πειραματισθώ ).

Και απ'οτι είδα είναι μόνο on/off δεν μπορεί να λειτουργήσει με συγκεκριμένο χρόνο που θα ορίσω εγω.

Θα κοιτάξω για τα σήματα που μου είπες και αν έχω απορίες ελπίζω να συνεχίσεις να βοηθάς!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...