Προς το περιεχόμενο

floppy - diskette drive a error...

oneofthem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

diskette drive a error

drive a: or b: is present but fails the bios post diskette tests

check to see if that the drive is defined with the proper diskette type in setup and that the diskette drive is attached correctly

(δεν το βλέπει πουθενά πιο μετά εννοείται)

είπα να βάλω ένα floppy που θέλω να δοκιμάσω κάποια πράγματα και το άφησα για το βράδυ αλλά.. δεν με θέλει

τι μλκία μπορεί να έχω κάνει μου λέτε? αναλυτικά στο sp

βήμα βήμα

καλώδια:

το data καλώδιο έχει τρία βύσματα, ένα στη μία άκρη και δύο προς την άλλη

το ένα που είναι μόνο του το έβαλα στη μητρική, έχει το κέρατο από πάνω και δεν μπαίνει ανάποδα

από τα δύο που είναι κοντά μεταξύ τους, το ακριανό (που δεν έχει κέρατο όπως το από πάνω για να μην μπαίνει λάθος) το έβαλα στο floppy βάζοντας το πρώτο κόκκινο καλωδιάκι προς τη μεριά του βέλους που αναγράφεται στην υποδοχή του drive

ρεύμα:

του έβαλα από ένα 4pin καλωδιάκι που έχει ένα κέρατο από πάνω και πιστεύω πως δεν μπαίνει αλλιώς, ανάποδα δεν χωράνε τα χέρια μου τώρα να το βάλω, προσπάθησα λίγο δεν έμπαινε

bios:

έβαλα 1.44 στο legacy diskette a

δεν βλέπω πολύ καλά αυτή τη στιγμή αλλά τα καλώδια πιο μέσα δεν φαίνεται να μπαίνουν να πεις ότι δεν πιάσανε

άσε που είμαι κουρασμένος και θα σπάσω τπτ άμα τα σκαλίσω κι άλλο

τι διάολο φταίει - τώρα μου 'ρθε μήπως φταίει το γμκαλώδιο? καινούριο είναι το γμμένο

---------- Προσθήκη στις 04:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:20 ----------

resolved - άκυρο

άσχετο ήταν, είχε απενεργοποιηθεί από ένα γμsetting στο i/o configuration του bios, το floppy disk controller το οποίο δεν θυμάμαι γιατί το είχα απενεργοποιήσει :cry: και δεν θυμόμουν καν ότι υπήρχε

Δημοσ.

άμα δε σε θέλει λένε δεν... συμπληρώνω άμα κάνεις και καμμιά πατάτα εκεί είναι που με τπτ...

από τη στιγμή που το είδε το floppy αφού ενεργοποίησα τον controller πάλι, άφησα τη δουλειά για την άλλη μέρα γιατί ήταν αργά

αλλά όπως καταλάβατε σήμερα το πάλευα πάλι γιατί ενώ το έβλεπε παντού μου έδινε Please insert a disk into drive στα windows με δισκέττα μέσα

η μλκία που έκανα και διαπίστωσα κατά τύχη είναι ότι ο άρχοντας πήγα να βάλω το floppy μαζί με την πρόσοψη του lian li (ε η εμφάνιση πάνω από όλα...) αλλά λόγω θέσης των βιδών όταν μπαίνει η δισκέττα στο floppy πατιέται ακόμη το κουμπί για να βγει και δεν το καταλαβαίνεις γιατί το 'κλακ' ακούγεται κανονικά και η δισκέττα είναι μέσα απλά πατιέται λίγο και το κουμπί το κατάλαβα μετά από πολλά ξεβιδώματα που άλλοτε δούλευε και άλλοτε όχι

έψαχνα σαν το καμμένο στο internet να δω ποιοι το έχουν συναντήσει κι έψαχνα κάτι κατεστραμμένες περιπτώσεις με ασυμβατότητες και κουλά προβλήματα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...