Προς το περιεχόμενο

αγορα νεου laptop...sony or dell?

stormwave

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους....θα θελα καποιες γνωμες σχετικα με μια μελλοντικη αγορα που θα κανω...εχω καταληξει στις παραπανω εταιριες λογω ποιοτητας κατασκευης και εγγυησης..θα θελα λοιπον να ρωτησω....μεχρι 800Ε.

Τι επεξεργαστη να επιλεξω (i3 η' i5)

και να μου πειτε γνωμες για τα παρακατω μοντελα

1.Dell Inspiron 1564 - Core i5 - 430M 2.26 GHz - 15.6"

2.Dell Inspiron 1564 - Core i5 - 520M 2.4 GHz - 15.6"

3.Dell Inspiron 1564 - Core i3 - 330M 2.13 GHz - 15.6" TFT LED - ATI 5450 (1GB)

4.Dell Inspiron 1764 i334G320 (17.3'')

5.Sony VAIO E Series VPC-EB1J1E/WI - Core i3 330M 2.13 GHz - 15.5"

6.Sony VAIO E Series VPC-EB1S1E/BJ - Core i5-430M 2.26 GHz - 15.5" TFT(περιπου 900e)

αυτα ειναι τα "εργαλεια" που εχω δει...απλως θα ηθελα την γνωμη σας μηπως και "ξεκαθαρισει" το τοπιο...να 'στε ολοι καλα..

Δημοσ.

φιλε επειδη η τεχνολογια τρεχει,οταν ειναι να το παρεις ελα να το συζητησουμε.

δεν εχει νοημα να αποφασισεις απο τωρα οταν σε ενα μηνα τα δεδομενα θα εχουν αλλαξει -το ιδιο και οι τιμες

Δημοσ.

αμα εδινες και καμια παραπανω πληροφορια για τα συστηματα θα ηταν καλυτερα... ;)

δεν αναφερεις ουτε για τι χρηση το θες ουτε τιποτα

ετσι λοιπον απλα και αδιευκρινιστα παρε εναν με i5

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω 4 χρόνια acer και δεν έχει πάθει τίποτα.

Όσο για το e-shop όσες φορές τους χρειάστηκα φέρθηκαν άψογα...

Τελικά είναι να σου κάτσει.

---------- Προσθήκη στις 17:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:17 ----------

Όσων αφορά Dell ή Sony προτείνω Dell.

Έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και σωστό service σε αντίθεση με τα Sony.

Για να καταλάβεις φίλε stormware το επόμενο PC που θα πάρω, φορητό ή

desctop θα είναι Dell με κλειστά μάτια, είναι απροβλημάτιστα. :-):-):-)

Δημοσ.

Βασικά εχεις 2 ιδια κομματια σε θέμα χαρακτηριστικών απο τα 2 θα έπαιρνα DEll αλλαγή σε HDD μεσα στην εγγύηση έκαναν 2 μέρες σε φιλο. απο sony αλλαγή DVD 1 μηνα επίσης απο φίλο

Δημοσ.

Έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και σωστό service σε αντίθεση με τα Sony.

Μπορείς να αναφέρεις σε ποιά ακριβώς μοντέλα κατάλαβες ότι τα DELL είναι ποιοτικά ενώ τα SONY όχι? Το ίδιο θα ήθελα να κάνεις και με το θέμα του Service...πώς ακριβώς διαπίστωσες ότι η DELL έχει σωστό service ενώ η SONY χάλια? Θα σε παρακαλούσα όμως αν μπορείς να είσαι συγκεκριμένος...απο προσωπικές σου εμπειρίες ή απο εμπειρίες κάποιων φίλων/συγγενών σου.

Περιμένω με αγωνία...

Δημοσ.
http://www.computer4all.gr/index.php?s=2&c=0&p=20842 αυτο αμα θες καλη καρτα γραφικων..

http://www.computer4all.gr/index.php?s=2&c=0&p=20821 αυτο αν θες κατι για απλες δουλειες ταινιες HD αντε και κανα Manager.

Εκει που λεει μακρια απο ... πρεπει να προστεθει και μαλιστα πρωτο και "turbo x"..

Δημοσ.
Μπορείς να αναφέρεις σε ποιά ακριβώς μοντέλα κατάλαβες ότι τα DELL είναι ποιοτικά ενώ τα SONY όχι? Το ίδιο θα ήθελα να κάνεις και με το θέμα του Service...πώς ακριβώς διαπίστωσες ότι η DELL έχει σωστό service ενώ η SONY χάλια? Θα σε παρακαλούσα όμως αν μπορείς να είσαι συγκεκριμένος...απο προσωπικές σου εμπειρίες ή απο εμπειρίες κάποιων φίλων/συγγενών σου.

Περιμένω με αγωνία...

Δεν μπορώ να θυμηθώ μοντέλα αυτή τη στιγμή αλλά θα σου πω τα εξής:

Στην δουλειά χρησιμοποιούμε Dell εώ και πολλά χρόνια και δεν έχει συμβεί

το παραμικρό, όσων αφορά το service σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις ήταν

άψογοι και σε μία περίπτωση άλλαξαν cd-dvd drive εκτός εγγύησης.

Τώρα όσων αφορά τα Sony ειλικρινά το λέω δεν γνωρίζω έναν φίλο ή συνάδελφο

που να μην του έχει παρουσιάσει πρόβλημα και το χειρότερο, το service ανύπαρκτο.

Για ψίλου πήδημα το στέλνουν στο εξωτερικό.

Αυτά γνωρίζω...

Δημοσ.
Δεν μπορώ να θυμηθώ μοντέλα αυτή τη στιγμή αλλά θα σου πω τα εξής:

Στην δουλειά χρησιμοποιούμε Dell εώ και πολλά χρόνια και δεν έχει συμβεί

Τώρα όσων αφορά τα Sony ειλικρινά το λέω δεν γνωρίζω έναν φίλο ή συνάδελφο

που να μην του έχει παρουσιάσει πρόβλημα και το χειρότερο, το service ανύπαρκτο.

Αυτά γνωρίζω...

ε οχι και ετσι τα sony...

ειναι πολυ ποιοτικα μηχανηματα και χαλανε οπως τα dell και τα toshiba (οχι οπως acer hp fujitsu) και πανε εξωτερικο γιατι ειναι στο βελγιο το κεντρικο service γιατι ειναι πολιτικη της εταιριας να βαζει χερι μονο ειδικευμενο προσωπικο. συνηθως κανουν 5-8 εργασιμες πηγαινε ελα σε αντιθεση με αλλες εταιριες που θα επρεπε να χαρακτηριστουν ανυπαρκτες.

και κακα τα ψεματα ποιοτικα πλεον στα μοντελα που βγαινουν απο χριστουγεννα και μετα μονο τα sony βλεπονται ολα τα αλλα ειναι τραγικες πλαστικουρες τοσο που εχασα την εμπιστοσυνη μου στα toshiba. τα ιδια και τα dell εχουν τραγικη ποιοτητα στα πλαστικα και στις οθονες (για τα μοντελα μεχρι 1000 ευρω) και αν ψαξεις τα forum ολο και καποιο προβλημα παιζει στα νεα μοντελα. ναι εχουν μακραν το καλυτερο service αλλα τι να το κανεις αν ειναι σχεδιαστικο το ελαττωμα.

χρησιμοποιω λαπτοπ σχεδον 10 χρονια τετοια καταντια στην ποιοτητα δεν εχω ξαναδει.

Δημοσ.
Δεν μπορώ να θυμηθώ μοντέλα αυτή τη στιγμή αλλά θα σου πω τα εξής: Στην δουλειά χρησιμοποιούμε Dell εώ και πολλά χρόνια και δεν έχει συμβεί

Αν δεν μπορείς να θυμηθείς τα μοντέλα και τα χρησιμοποιείτε και πολλά χρόνια τότε μιλάμε για τα παλιά καλά dell. Το σημερινά όμως μοντέλα της DELL ελάχιστη σχέση πρέπει να έχουν με το παρελθόν.

Όσο για το πολυδιαφημισμένο service της dell. Όταν τους χρειάστηκα διαπίστωσα με έκπληξη ότι χρησιμοποιούσανε το ίδιο service point που χρησιμοποιεί και η acer. Η μόνη διαφορά είναι ότι έρχονται σπίτι σου, αντι να πηγαίνεις εσύ το λαπτοπ εκει. Δες τι κάνει η προκατάληψη όμως καμιά φορά. Για τη μεν dell λέμε ότι έχει το καλύτερο service, για την δε ACER το χειρότερο...ενώ στην ουσία έχεις να κάνεις με την ίδια εταιρεία και τους ίδιους τεχνικούς. Αυτό που αναγνωρίζω στην DELL είναι η τρομερή ευελιξία στην αλλαγή motheroboard, σκληρών κτλ χωρίς να σε ζαλίζουν ιδιαίτερα.

Αυτά γνωρίζω...

Ίσως μιλάμε για το καλύτερο service point της Ευρώπης. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες και κάνουν καταπληκτική δουλειά. Ούτε πατέντες...ούτε υποθέσεις. Ο λόγος που για ψήλου πήδημα το στέλνουν στο εξωτερικό είναι προφανής. Δεν υπάρχει πουθενα στην Ευρώπη service πλην του Βελγίου. Είτε διαμένεις στην Γερμανία, είτε στην Δανία, είτε στην Ελλάδα το λαπτοπ σου θα παει στο Βελγιο. Η παραλαβή-παράδοση γίνεται από το σπιτι σου άμεσα από εξειδικευμένο κούριερ με μέσο όρο επισκευής την μία εβδομάδα.

• Members
Δημοσ.

Μικρό πράγμα είναι το ότι έρχονται σπίτι σου την επόμενη εργάσιμη αντί να τους το στείλεις; Θυμάμαι μια φορά στη δουλειά που είχε χαλάσει η οθόνη ενός dell laptop. Ο τεχνικός ήρθε, της έριξε μια ματιά και δεν πολυασχολήθηκε: απλά έφερε επιτόπου μια άλλη και την άλλαξε χωρίς να ρωτήσει τίποτα άλλο (πώς χάλασε, μήπως τη χαλάσατε εσείς κλπ). Τώρα το αν αυτός είναι ικανός να τη φτιάξει ή όχι, μου είναι μάλλον αδιάφορο από τη στιγμή που υπάρχει τέτοιου είδους αντικατάσταση.

Εγώ πάντως για αυτό πλήρωσα πρόθυμα τα 60 ευρώ έξτρα (αν θυμάμαι καλά) όταν πήρα το inspiron μου. Ευτυχώς δεν μου έχει χρειαστεί ακόμα (3 χρόνια μετά - τώρα που το σκέφτομαι πρέπει σιγά-σιγά να κοιτάξω αν μπορώ να την ανανεώσω :-D), αλλά όσο να ναι το ότι ξέρεις πως δεν θα αποχωριστείς ούτε μια μέρα το μηχάνημα σε περίπτωση βλάβης σου δίνει μια σιγουριά.

Δεν ξέρω βέβαια τί ισχύει τώρα που τα μηχανήματα της dell διατίθενται και στα καταστήματα. Σε περίπτωση βλάβης με ποιον έχεις να κάνεις; Κι επιπλέον, μπορείς να αγοράσεις (με επιπλέον χρήματα) το next business day;

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προηγούμενους , η toshiba και η dell έχουν χαλάσει στο θέμα ποιότητας, η sony μάλλον δεν καταλαβαίνει από τέτοια, και μάλιστα έχει ρίξει και τις τιμές σε σχέση με το παρελθόν θα έβαζα και την asus στις εταιρείες που βγάζουν ακόμα ,σχετικά καλά μοντέλα, αλλά την Ελλάδα την έχει ξεγραμμένη από το πελατολόγιό της:-)

Δημοσ.
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προηγούμενους , η toshiba και η dell έχουν χαλάσει στο θέμα ποιότητας, η sony μάλλον δεν καταλαβαίνει από τέτοια, και μάλιστα έχει ρίξει και τις τιμές σε σχέση με το παρελθόν θα έβαζα και την asus στις εταιρείες που βγάζουν ακόμα ,σχετικά καλά μοντέλα, αλλά την Ελλάδα την έχει ξεγραμμένη από το πελατολόγιό της:-)

και η sony εχει ριξει την ποιοτητα αλλα οχι τοσο ωστε να τα δεις συγκριτικα με παλιοτερα και να ξενερωσεις. βεβαια αν δεν τα πετσοκοβανε τοσο στην ποιοτητα δεν θα ειχαν πεσει και τοσο οι τιμες αλλα εκει παει η αγορα να σε αναγκαζει να αλλαζεις λαπτοπ καθε εναμιση χρονο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...