Trapper Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το iPhoto και έχω μερικές απορίες. Ζητάω λοιπόν τη βοήθειά σας: 1) Πως βάζω σε ένα event 2 places; Πχ έχω πάει ένα ταξίδι σε δύο χώρες και θέλω να το αντιστοιχήσω. Πως γίνεται; 2) Πως μπορώ όταν σβήνω μια φωτογραφία από ένα event να σβήνεται και η φωτό από το library; 3) Οταν κάνω cut / paste μια φωτογραφία από ένα event σε ένα άλλο, πως γίνεται να μεταφέρεται και η φωτογραφία μέσα στους φακέλους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 1) Απλά κάνεις drag n drop τις φωτογραφίες στο event :/ 2) Δοκίμασε CMD+OPTION+DELETE 3) Απ' όσο γνωρίζω δεν έχει έλεγχο ως προς το πως αποθηκεύει το iPhoto τις φωτογραφίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trapper Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 1) Μάλλον δεν με κατάλαβες, (ή εγώ δεν κατάλαβα ). Θέλω σε ένα υπάρχον event να αντιστοιχώ δύο ή και περισσότερα σημεία στο χάρτη . Αυτό γίνεται κάπως; 2) Θα το δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι, αν και τώρα που το σκέφτομαι το πληκτρολόγιο του iMac δεν έχει delete. Μια άλλη λύση που έχω βρει είναι να κάνω show in finder τη φωτό, να τη σβήνω από το iphoto και μετά από το φάκελο. Αλλά παραείναι μπακαλίστικό. 3) :mad: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 1) Μάλλον δεν με κατάλαβες, (ή εγώ δεν κατάλαβα ). Θέλω σε ένα υπάρχον event να αντιστοιχώ δύο ή και περισσότερα σημεία στο χάρτη . Αυτό γίνεται κάπως;2) Θα το δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι, αν και τώρα που το σκέφτομαι το πληκτρολόγιο του iMac δεν έχει delete. Μια άλλη λύση που έχω βρει είναι να κάνω show in finder τη φωτό, να τη σβήνω από το iphoto και μετά από το φάκελο. Αλλά παραείναι μπακαλίστικό. 3) :mad: Delete= backspace Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 1) Μάλλον δεν με κατάλαβες, (ή εγώ δεν κατάλαβα ). Θέλω σε ένα υπάρχον event να αντιστοιχώ δύο ή και περισσότερα σημεία στο χάρτη . Αυτό γίνεται κάπως; Οι πληροφορίες για το geolocation αποθηκεύονται σε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά. Οπότε, αν οι φωτό είναι λίγες μπορείς να βάλεις σε κάθε μια ξεχωριστά το σωστό location. Με δεξί κλικ πάνω στη φωτογραφία βγάζει κάποια σχετική επιλογή (δε τη θυμάμαι τώρα γιατί δεν είμαι μπροστά στο Mac μου). Αλλιώς, κάνε 2 ξεχωριστά events, όρισε το σωστό location στο κάθε ένα και μετά κάνε τα merge. Λογικά, κάθε φωτογραφία θα κρατήσει το σωστό location. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Η κάθε Φώτο αποκλείεται να έχει 2 τοποθεσίες. Πρέπει να μαρκάρει όλες τις φώτο που ανήκουν στην ίδια τοποθεσία, να ορίσει την τοποθεσία και στην συνέχεια να επιλέξει άλλες από άλλη τοποθεσία κλπ (και ας βρίσκονται στο ίδιο event). >Εγώ έχω μία άλλη απορία όμως. Πως γίνεται ομαδοποίηση των Event σε μεγαλύτερες κατηγορίες/φακέλους (event Groups δηλαδή)? Πχ. Χριστούγεννα 2009, 2010, κλπ Πάσχα 2008,2009,κλπ Και όλα τα παραπάνω να πάνε σε ένα Γενικότερο Event που να λέγεται πχ. οικογενιακές Γιορτές or something. Μετά να φτιάξουμε ένα άλλο Event Group που να λέγεται Event Της Δουλειάς, όπου μέσα θα μπορούσαν να είναι πχ. Κοπή πίτας στην δουλειά, Έργο Τάδε, Κλείσιμο Συμφωνίας Τάδε, κλπ...!!! Αν δεν γίνεται να φτιάξουμε Group για τα Events πως πρέπει να σκεφτούμε για να τα κατηγοριοποιήσουμε? Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο για την οργάνωση των φωτογραφιών? Αυτό το Aperture μήπως έχει τέτοια κόλπα για την οργάνωση? Ή μήπως είναι απλώς καλύτερο στο να κάνεις και καλά Edit τις φωτογραφίες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 vag3d tags μπορείς να βάλεις σε όλες τις φωτογραφίες του event. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teopasxal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δηλαδή όταν σβηνουμε μια photo από ένα event η photo μένει στο library??? Αν ναι, υπάρχει τρόπος να βρούμε αυτές τις photo εκ των υστέρων? Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Η κάθε Φώτο αποκλείεται να έχει 2 τοποθεσίες.Πρέπει να μαρκάρει όλες τις φώτο που ανήκουν στην ίδια τοποθεσία, να ορίσει την τοποθεσία και στην συνέχεια να επιλέξει άλλες από άλλη τοποθεσία κλπ (και ας βρίσκονται στο ίδιο event). >Εγώ έχω μία άλλη απορία όμως. Πως γίνεται ομαδοποίηση των Event σε μεγαλύτερες κατηγορίες/φακέλους (event Groups δηλαδή)? Πχ. Χριστούγεννα 2009, 2010, κλπ Πάσχα 2008,2009,κλπ Και όλα τα παραπάνω να πάνε σε ένα Γενικότερο Event που να λέγεται πχ. οικογενιακές Γιορτές or something. Μετά να φτιάξουμε ένα άλλο Event Group που να λέγεται Event Της Δουλειάς, όπου μέσα θα μπορούσαν να είναι πχ. Κοπή πίτας στην δουλειά, Έργο Τάδε, Κλείσιμο Συμφωνίας Τάδε, κλπ...!!! Αν δεν γίνεται να φτιάξουμε Group για τα Events πως πρέπει να σκεφτούμε για να τα κατηγοριοποιήσουμε? Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο για την οργάνωση των φωτογραφιών? Αυτό το Aperture μήπως έχει τέτοια κόλπα για την οργάνωση? Ή μήπως είναι απλώς καλύτερο στο να κάνεις και καλά Edit τις φωτογραφίες? Δεν μπορείς να ομαδοποιήσεις τα Events στο iPhoto. Μπορείς όμως να φτιάξεις Albums που να περιέχουν φωτογραφίες από όσα Εvent θέλεις και μάλιστα να φτιάξεις και φακέλους στους οποίους μπορείς να ομαδοποιήσεις τα albums. Το Aperture έχει περισσότερες λειτουργίες για την οργάνωση των φωτογραφιών. Αντί για Events έχει Projects τα οποία μπορείς να ομαδοποιήσεις σε φακέλους, να φτιάξεις υπο-projects κλπ. Τέλος, υποστηρίζει και αυτό Albums όπως το iPhoto. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δεν μπορείς να ομαδοποιήσεις τα Events στο iPhoto. Μπορείς όμως να φτιάξεις Albums που να περιέχουν φωτογραφίες από όσα Εvent θέλεις και μάλιστα να φτιάξεις και φακέλους στους οποίους μπορείς να ομαδοποιήσεις τα albums. Το Aperture έχει περισσότερες λειτουργίες για την οργάνωση των φωτογραφιών. Αντί για Events έχει Projects τα οποία μπορείς να ομαδοποιήσεις σε φακέλους' date=' να φτιάξεις υπο-projects κλπ. Τέλος, υποστηρίζει και αυτό Albums όπως το iPhoto.[/quote'] Χμμ...!!! Άρα δηλαδη αξιζει το aperture απο άποψη οργάνωσης φωτογραφιων...!!! Εγω νόμιζα οτι άπλως ειχε καποια βασικη επεξεργασια φωτογραφιων παραπάνω απο το iphoto κ δεν ειχα κατεβασει καν το trial για να το δω επειδη επεξεργασια εικονας κανω σε αλλα προγράμματα-δεν το χρειάζομαι. Αρα αξιζει να αφιερωσω λιγο χρόνο κ να το δοκιμάσω... Sent from my iPhone using Insomnia.app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xkoukos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δεν μπορείς να ομαδοποιήσεις τα Events στο iPhoto. Μπορείς όμως να φτιάξεις Albums που να περιέχουν φωτογραφίες από όσα Εvent θέλεις και μάλιστα να φτιάξεις και φακέλους στους οποίους μπορείς να ομαδοποιήσεις τα albums. Πως γίνεται αυτό; Για το iPhoto μιλας ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Ναι, για το iPhoto. File -> New Folder Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Κανεις εκεί έξω να συγχρονίζει τις φωτογραφίες από ένα iPhone (iMac) σέ ένα άλλο (MBP) εκτός local network? Το dropbox είναι μία λύση αν και τα $100 το χρόνο δε το κάνουν φτηνό. Το flickr από την άλλη στα $25 είναι φτηνότερο, είναι και photo dedicated site αλλά δε ξέρω αν το υποστηρίζει καθώς και αν χάνεται πληροφορία (faces/tags/events) στο sync. Το .mac έχει υποστήριξη για κάτι τέτοιο? Κάποιος άλλος τρόπος για να έχεις πρόσβαση στις φωτογραφίες σου από όλα τα mac? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Κανεις εκεί έξω να συγχρονίζει τις φωτογραφίες από ένα iPhone (iMac) σέ ένα άλλο (MBP) εκτός local network? Το dropbox είναι μία λύση αν και τα $100 το χρόνο δε το κάνουν φτηνό. Το flickr από την άλλη στα $25 είναι φτηνότερο, είναι και photo dedicated site αλλά δε ξέρω αν το υποστηρίζει καθώς και αν χάνεται πληροφορία (faces/tags/events) στο sync. Το .mac έχει υποστήριξη για κάτι τέτοιο? Κάποιος άλλος τρόπος για να έχεις πρόσβαση στις φωτογραφίες σου από όλα τα mac? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Κανεις εκεί έξω να συγχρονίζει τις φωτογραφίες από ένα iPhone (iMac) σέ ένα άλλο (MBP) εκτός local network? Το dropbox είναι μία λύση αν και τα $100 το χρόνο δε το κάνουν φτηνό. Το flickr από την άλλη στα $25 είναι φτηνότερο, είναι και photo dedicated site αλλά δε ξέρω αν το υποστηρίζει καθώς και αν χάνεται πληροφορία (faces/tags/events) στο sync. Το .mac έχει υποστήριξη για κάτι τέτοιο? Κάποιος άλλος τρόπος για να έχεις πρόσβαση στις φωτογραφίες σου από όλα τα mac? To .mac πλεον mobile me με το iDisk του κάνεις αυτό που λές.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.