Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μπαταρία του macbook

rupak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και αρκετές μέρες το macbook μου , δεν φορτίζει ενώ η ένδειξη είναι στο 0% κολλημένη. Κάποιες λίγες φορές μάλιστα μου έβγαζε και Χ , δεν αναγνώριζε καν οτι έχω μπαταρία. Επίσης παρατηρώ ότι είναι αισθητά πιο αργό το μηχάνημα , ειδικά όταν παίζω video υψηλης ανάλυσης κολλάει απίστευτα.

Στο info αυτά μου βγάζει :

Cycle count: 70

Condition: Check Battery

Battery Installed: Yes

Να αναφέρω ότι το μηχάνημα είναι το άσπρο macbook 13αρι ,σχεδόν 2ετών, και πριν ένα χρόνο περίπου και ενώ ήταν ακόμα στην εγγύηση μου είχε ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα και το πήγα στο service και αφού μου άλλαξαν την μπαταρία λύθηκε , εως τώρα!

Καμία καθοδήγηση του τι μπορώ να κάνω ;

Δημοσ.
Εδω και αρκετές μέρες το macbook μου , δεν φορτίζει ενώ η ένδειξη είναι στο 0% κολλημένη. Κάποιες λίγες φορές μάλιστα μου έβγαζε και Χ , δεν αναγνώριζε καν οτι έχω μπαταρία. Επίσης παρατηρώ ότι είναι αισθητά πιο αργό το μηχάνημα , ειδικά όταν παίζω video υψηλης ανάλυσης κολλάει απίστευτα.

Να αναφέρω ότι το μηχάνημα είναι το άσπρο macbook 13αρι ,σχεδόν 2ετών, και πριν ένα χρόνο περίπου και ενώ ήταν ακόμα στην εγγύηση μου είχε ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα και το πήγα στο service και αφού μου άλλαξαν την μπαταρία λύθηκε , εως τώρα!

Tον φορτιστή του οταν πήγες για service στον κοιτάξανε?

Δεν ξέρω αν σε βοηθάνε τίποτα από αυτά http://support.apple.com/downloads/#macbook

Αν συνεχίζεται πήγαινε το να το δούνε και υπενθύμισε τους οτι σου αλλαξαν μπαταρία...

Δημοσ.

Μήπως έκανες τπτ με τον φορτιστή του macbook. πχ να τον καθάρισες με νερό; Γιατί εμένα μου έκανε ακριβώς τα ίδια αλλά μετά απο 3-4 μέρες έστρωσε. Όποτε κάνε λίγη υπομονή μήπως γίνει το ίδιο και σε σένα...

Δημοσ.

Αυτό που περιγράφεις είναι πιθανότατα πρόβλημα της μπαταρίας.

Ο φορτιστής δεν έχει πρόβλημα, αφού αν είχε, δεν θα τροφοδοτούσε με ρεύμα τον φορητό και αφού και η μπαταρία είναι άδεια, απλά δεν θα άναβε.

Για τους 70 κύκλους που έχεις κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα, αλλά και η δικιά μου μπαταρία στους 105 μου άφησε χρόνους. Παίζει ρόλο και η παλαιότητα στην μπαταρία, οπότε καλό είναι να της .... πίνεις το αίμα.

Δημοσ.

Ο φορτιστής δν νομίζω να έχει πρόβλημα αφού και το λαμπάκι το πράσινο ανάβει και παρέχει ρεύμα στο macbook, απλά δεν φορτίζει την μπαταρία. Σίγουρα είναι πρόβλημα της μπαταρίας , για δεύτερη φορά. Απλά επειδή αυτήν την περίοδο δεν έχω καθόλου χρόνο να πάω το μηχάνημα στην πόλη που γίνεται το σέρβις , είπα μήπως υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω. Εχω δοκιμάσει και smc reset αλλα τίποτα. Απότι φένεται θα οδεύσω προς το σερβις και θα χρειαστεί να τα σκάσω για μπαταρία.

Ξερει κανείς αν συμφέρει να πάρω μπαταρία από μόνος μου απτο ιντερνετ παραγκελία ή καλύτερα απο το σερβις;

Δημοσ.

Απο το internet είναι σίγουρα καλύτερα.

Εγώ θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς άλλο με το εν λόγω μαραφέτι (λάπτοπ δεν είναι σε καμία περίπτωση) 2 είχαμε πάρει (σαν εταιρεία) και τα 2 έχουν βγει off με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Αγόρασα και μπαταρία μέσω internet (μπας και φταίει αυτή) αλλα δεν. Και ενώ τους τελευταίους 2 μήνες το χρησιμοποιούσα σαν "desktop" μονίμως συνδεδεμένο στο ρεύμα, πλέον ούτε αυτό μπορεί να κάνει μιας που υπερθερμένεται και σβήνει μετά απο μισάωρο.

Και μιλάμε οτι ποιο "αποστειρωμένη" χρήση απο αυτό το λάπτοπ δεν έχω κάνει σε κανένα άλλο. Ούτε σκόνες ούτε νερά ούτε τίποτα.

Απο την άλλη έχω περι τα 30 tablets της HP (tc1100) 5ετίας που αν εξαιρέσεις 2-3 που πέσανε και σπάσανε, τα υπόλοιπα δουλεύουν (αν εξαιρέσεις την μπαταρία τους) όπως την πρώτη μέρα.

Ωραία τα apple αλλά για το πορτπαγκάζ μιας φεράρι μόνο!

Δημοσ.

Τα καινούργια macbook (late 2009) δεν έχουν και τόσο σχέση ούτε τα προβλήματα των παλιων macbook.

Επίσης έχουν και διαφορετική μπαταρία αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Και μένα ο φορτιστής έδειχνε οτι φορτίζει αλλα δεν έδινε το σωστό ρέυμα σε macbook pro με αποτέλεσμα να σβήνει το ΜΒP γιατί αδειαζε την μπαταρία.Οταν αλλαξα φορτιστή δουλεψε κανονικά.Και εγώ τα ίδια έλεγα αλλα τελικά ήταν ο φορτιστής.Ειχα πάρει και εγώ μπαταρία...Δεν σημαίνει επειδή φορτίζει την μπαταρία όταν ειναι σβηστό δίνει το σωστο ρεύμα για να δουλέψει το laptop.Δεν έχω και το παλιό φορτιστη να το τραβήξω video να το δείτε....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...