Προς το περιεχόμενο

πως ψαχνω για δουλεια ?

OneDreamCloser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους,

παιζει να κανω την πιο χαζη ερωτηση του κοσμου ...

ειμαι ηλεκτρογος μηχ. και μηχ. ηλεκτρονικων υπολογιστων και

σε 2-3 μηνες τελειωνω το μεταπτυχιακο μου,

οποτε και πρεπει σιγα σιγα να κανω αιτησεις για δουλεια,

αλλα δε γνωριζω πως ...

μηπως ειναι ευκολο να μου υποδειξετε ειτε ιστοσελιδες ειτε εφημεριδες ειτε οτιδηποτε που μπορει να μου φανει χρησιμο ?

ευχαριστω

Δημοσ.
Δες εδώ

http://www.kariera.gr

http://www.skywalker.gr/

http://www.justjobs.gr/english/common/home.asp

κάπου λέει να κάνεις το βιογραφικό σου , το κάνεις και περιμένεις ....... :eek:

εκτός αυτών που πρέπει να κανεις οπωσδήποτε καλό είναι να επιλέξεις καποιες (πολλές) εταιρίες του τομέα σου που θα ηθελες να εργασετείς και να στείλεις το βιογραφικό με email σου στο HR τμήμα τους η χύμα προσθέτοντας αν θελεις ενα cover letter (μια παραγραφο) γραφοντας τα τυπικά + εξηγοντας γιατι θα ηθελες να εργαστείς εκει , τι μπορεις να προσφερεις κτλ.

Μην περιμένεις καν απάντηση αλλα στελνε αβέρτα. Οι μεγάλες εταιρίες πολλές φορες κρατανε αρχείο βιογραφικών απο το οποίο επιλέγουν στελεχη οταν χρειάζονται.

Μην απογοητεύεσαι αν δεν βρίσκεις τιποτα για καιρο η περιοδος είναι πραγματικά η χειρότερη.. :(

Δημοσ.

φιλε εγω σε λιγο κλεινω 1 χρονο που ψαχνω για δουλεια.

ξεκινησα απο θεσεις που ειχαν σχεση με την επιστημη μου, αλλα εφτασα να συζηταω μεχρι και για πωλητης..τπτ

αλλοι θελουν τρελες προυπηρεσιες,αλλοι δεν πληρωνουν τα 2 πτυχεια κοκ

μην απογοητευτεις οπως εγω απο την αρχη φιλε,να σαι προετοιμασμενος.

εγω παραημουν ρομαντικος...

οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω να ψαχτεις,στελνε βιογραφικα αβερτα,αλλα στο τελος τελος,αν δεν εχεις γνωστο πολυ δυσκολα...

Δημοσ.
Ευτυχώς που μπορούμε και μόνοι μας να δουλεύουμε αν το θέλουμε !! :X

καμια καλη ιδεα εχεις να προτεινεις ???

Δημοσ.
εκτός αυτών που πρέπει να κανεις οπωσδήποτε καλό είναι να επιλέξεις καποιες (πολλές) εταιρίες του τομέα σου που θα ηθελες να εργασετείς και να στείλεις το βιογραφικό με email σου στο HR τμήμα τους η χύμα προσθέτοντας αν θελεις ενα cover letter (μια παραγραφο) γραφοντας τα τυπικά + εξηγοντας γιατι θα ηθελες να εργαστείς εκει , τι μπορεις να προσφερεις κτλ.

Μην περιμένεις καν απάντηση αλλα στελνε αβέρτα. Οι μεγάλες εταιρίες πολλές φορες κρατανε αρχείο βιογραφικών απο το οποίο επιλέγουν στελεχη οταν χρειάζονται.

Μην απογοητεύεσαι αν δεν βρίσκεις τιποτα για καιρο η περιοδος είναι πραγματικά η χειρότερη.. :(

Συμφωνώ απόλυτα με τον alex, θα σε συμβούλευα να παίρνεις και ένα τηλεφωνάκι για επιβεβαίωση ότι λάβανε το βιογραφικό σου και δεν το στείλανε σε junk mail ή spam.

και να ξανασκεφτείς τη δουλειά στην Ελλαδίτσα.. ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείς και την ΕΕ

Δημοσ.
Ευτυχώς που μπορούμε και μόνοι μας να δουλεύουμε αν το θέλουμε !! :X

μολις ελυσες το προβλημα της ανεργιας στην χωρα μας

Δημοσ.

ευχαριστω παιδια για το feedback,

οφειλω να πω οτι σπουδαζω Ολλανδια,

δε λεω εχει μερικα συγκεκριμενα πλεονεκτηματα το να βρω δουλεια εδω,

αλλα παρατηρω οτι ολοι καποια στιγμη στα 30-35

γυριζουν πισω Ελλαδα ...

κι αυτο που θελω να αποφυγω ειναι το coldstart,

δηλ. καλυτερα να ξεκινησω σιγα σιγα στην Ελλαδα τωρα που ειμαι 25 και να ρολλαρει αργοτερα ολη η υποθεση, παρα να δουλευω στην Ολλανδια και να βρεθω στην ιδια κατασταση οταν θα ειμαι 30+, δε ξερω νομιζω οτι θα με χαλασει πολυ αυτο γιατι αυτοματα περιοριζονται οι επιλογες μου στη 2η περιπτωση

Η μηπως λεω κουταμαρες ?

Δημοσ.
ευχαριστω παιδια για το feedback,

οφειλω να πω οτι σπουδαζω Ολλανδια,

δε λεω εχει μερικα συγκεκριμενα πλεονεκτηματα το να βρω δουλεια εδω,

αλλα παρατηρω οτι ολοι καποια στιγμη στα 30-35

γυριζουν πισω Ελλαδα ...

κι αυτο που θελω να αποφυγω ειναι το coldstart,

δηλ. καλυτερα να ξεκινησω σιγα σιγα στην Ελλαδα τωρα που ειμαι 25 και να ρολλαρει αργοτερα ολη η υποθεση, παρα να δουλευω στην Ολλανδια και να βρεθω στην ιδια κατασταση οταν θα ειμαι 30+, δε ξερω νομιζω οτι θα με χαλασει πολυ αυτο γιατι αυτοματα περιοριζονται οι επιλογες μου στη 2η περιπτωση

Η μηπως λεω κουταμαρες ?

λες κουταμάρες μην γυρίσεις με τιποτα εκτος αν σου λειπει η ελλάδα σε βαθμό που επιρρεάζει την ψυχική σου υγεία , (μείνε εκει εκτός αν μακρυά απο ελλάδα παθαίνεις κατάθληψη)

Το να δουλέψεις καποια χρόνια ολλανδία μόνο καλό θα κανει. Η προυπηρεσία είναι προυπηρεσία όπου και αν γίνει δεν θα εχει διαφορά αν την κανεις εδω η εκει για το μέλλον σου.

Το θετικό είναι ότι μενοντας εκει εχεις

1.Πιθανότητα να βρείς δουλεια γρηγορότερα απο οτι εδω (μπορεί να σου παρει και 1 χρόνο +)

2. Η δουλεια που θα βρείς πιθανόν δεν θα περιγράφεται ως "ο νεος που μαζευει χαρτια κανει καφέδες, και καθεται να απανταει τα τηλεφωνα 10 ωρες την μερα με 700 ευρώ τον μηνα"

3. Δεν χρειάζεται 3..

μάζεψε σε 10 χρόνια όσα θα μαζευες σε 30 χρόνια σαν υπάλληλος στην ελλάδα και γύρνα πίσω και εσυ στα 35 :)

Δημοσ.
λες κουταμάρες μην γυρίσεις με τιποτα εκτος αν σου λειπει η ελλάδα σε βαθμό που επιρρεάζει την ψυχική σου υγεία , (μείνε εκει εκτός αν μακρυά απο ελλάδα παθαίνεις κατάθληψη)

Το να δουλέψεις καποια χρόνια ολλανδία μόνο καλό θα κανει. Η προυπηρεσία είναι προυπηρεσία όπου και αν γίνει δεν θα εχει διαφορά αν την κανεις εδω η εκει για το μέλλον σου.

Το θετικό είναι ότι μενοντας εκει εχεις

1.Πιθανότητα να βρείς δουλεια γρηγορότερα απο οτι εδω (μπορεί να σου παρει και 1 χρόνο +)

2. Η δουλεια που θα βρείς πιθανόν δεν θα περιγράφεται ως "ο νεος που μαζευει χαρτια κανει καφέδες, και καθεται να απανταει τα τηλεφωνα 10 ωρες την μερα με 700 ευρώ τον μηνα"

3. Δεν χρειάζεται 3..

μάζεψε σε 10 χρόνια όσα θα μαζευες σε 30 χρόνια σαν υπάλληλος στην ελλάδα και γύρνα πίσω και εσυ στα 35 :)

Συμφωνώ η κατάσταση στην Ελλάδα όσο πάει γίνεται και πιο δύσκολη (αν και γενικά παντού υπάρχει ανέχεια και ανεργία ,αλλά εδώ πάντα ήμαστε των άκρων).

Στην Ελλάδα να έρχεσαι για διακοπές αλλίως αν αποφασίσεις να κάνεις ξεκίνημα εδώ,οπλίσου με πολύ υπομονή,επιμονή και μεγάλο στομάχι για να αντέξεις ότι ακούσεις και δεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...