Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 εχει το Link που εδωσα μικρα πακετα ηδη κομμενα, παρε αφοβα. εδω επισης : http://delicioso.co.uk/
livewire Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Καρπάτσιο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ωμό κρέας. Ο όρος αναφέρεται στη πολύ λεπτή φέτα που προκύπτει από το άπλωμα του φιλέτου κρέατος ή ψαριού. Αυτό γίνεται με χτύπημα του φιλέτου με κάποιο βαρύ σκεύος. Το δε φιλέτο είναι πάντα μαριναρισμένο για αρκετές ώρες σε λάδι, αλάτι, λεμόνι ή/και κάτι άλλο, οπότε στο τραπέζι φτάνει ελαφρά ψημένο. Απλά δεν χρησιμοποιείται θερμότητα γι'αυτό(!). Δοκιμάστε άφοβα οι σκεπτικιστές ιοφοβικοί. Και μιας και μιλάμε για γκουρμέ γεύσεις, ένα ταπεινό ημίλιαστο ντοματίνι γκρεμοτσακίζει μοριακές γαστρονομίες και αστερισμούς μισελέν.
Lucifer Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Τούφα πες μια το επίσημο όνομα του κίτρινου τοματινίου.
kgian Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 To jamon απο το πίσω και το μπροστινό πόδι (paleta ή αλλιώς shoulder ham) έχει μεγάλη διαφορά στην γεύση; Μιλάμε βέβαια για jamon ίδιας εταιρίας και ίδιας ωρίμανσης. Βρήκα και αυτό το site http://www.tujamonencasa.com/MainPage.jsp?catRef=JAM_IB και η διαφορά είναι μισή τιμή σχεδόν. Το συγκεκριμένο έχει και μεταφορικά 15Ε. Δηλαδή ένα μπροστινό, μαζί με "Jamonίερα", μαχαίρι και μεταφορικά βγάινει στα 150Ε. Καλή τιμή πιστεύω για εισαγωγή στα του jamon. Απο γεύση όμως, θα λέει;
Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 δεν το κανουμε το thread του φαγητου? επισημο ονομα δεν ξερω livewire, το κρεας ειναι σαν black and blue και τις λεπτες φετες στα εστιατορια τις κοβουν με αυτο που κοβουν τα σαλαμια τις πιο πολλες φορες. επισης τα πολλα michelin αστερια τα παιρνουν αυτα που θα παρουν το ντοματακι αυτο και θα το ανεβασουν στο επομενο επιπεδο
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Και μιας και μιλάμε για γκουρμέ γεύσεις, ένα ταπεινό ημίλιαστο ντοματίνι γκρεμοτσακίζει μοριακές γαστρονομίες και αστερισμούς μισελέν. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1116162&lngDtrID=244
Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 To jamon απο το πίσω και το μπροστινό πόδι (paleta ή αλλιώς shoulder ham) έχει μεγάλη διαφορά στην γεύση; Μιλάμε βέβαια για jamon ίδιας εταιρίας και ίδιας ωρίμανσης. Βρήκα και αυτό το site http://www.tujamonencasa.com/MainPage.jsp?catRef=JAM_IB και η διαφορά είναι μισή τιμή σχεδόν. Το συγκεκριμένο έχει και μεταφορικά 15Ε. Δηλαδή ένα μπροστινό, μαζί με "Jamonίερα", μαχαίρι και μεταφορικά βγάινει στα 150Ε. Καλή τιμή πιστεύω για εισαγωγή στα του jamon. Απο γεύση όμως, θα λέει; τα πίσω πόδια στο γουρούνι κάνουν πιο λίγη δουλειά άρα είναι γενικά πιο μαλακό. τα μπροστά σκάβουν συνεχεια, δουλεύει πιο πολύ άρα έχουμε πιο σκληρό αλλα πιο γευστικό κρέας. να ξέρεις πάντως ότι το κόψιμο δεν είναι εύκολο θέλει λίγο παίδεμα. επίσης μα πάρεις με κόκαλο γιατί θα κανεις μια σούπα στο τέλος που θα σπάει..κόκαλα (ham and pea soup) το site που έβαλες δεν είναι 100% από το καλο γουρούνι είναι μίγμα 75-25. δεν νομίζω να δεις μεγάλη διαφορα στην γεύση απλά στο αναφέρω. εδώ πάντως το πουλάνε μέχρι και 250 λίρες το κιλό...
Praetorianos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 στο μουσειο του ζαμπον ειχες παει; φασφουνταδικο ειναι στην ουσια (museo del jamon http://www.museodeljamon.es/) αλλα το να βλεπεις τα σαλαμια να κρεμονται σε μπουτια ολοκληρα πανω απο το κεφαλι σου ειναι απιστευτο. για να μην πω για την ποικιλια που ειχε :cry::cry: θελωωωωωωωωωωωω Για μουσείο σοκολάτας είχα ακούσει, αλλά το μουσείο ζαμπόν μου ξέφυγε εντελώς.. Μεταξύ μας πάντως δεν την πολυπαλεύουν οι Ισπανοί με τα "μουσεία" τους..
evabb Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Για μουσείο σοκολάτας είχα ακούσει, αλλά το μουσείο ζαμπόν μου ξέφυγε εντελώς.. Μεταξύ μας πάντως δεν την πολυπαλεύουν οι Ισπανοί με τα "μουσεία" τους.. @@ σοκολατα εχουν στην ισπανια, η χειροτερη που εχω δοκιμασει εβερ, εχασες το καλο μουσειο παντως το μοναδικο στο οποιο μπορεις να βγαλεις και φωτος
kgian Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Τι λες για το συγκεκριμένο site; http://www.ibergour.co.uk/en/ Έχει hams και shoulders κομένα και πακεταρισμένα σε σακουλάκια των 100γρ. Ακόμα και το κόκκαλο είναι κομένο και πακεταρισμένο. Μια paleta (shoulder) Bellota ολόκληρη βγαίνει στα 150Ε περίπου με τα μεταφορικά για Ελλάδα, έτοιμη κομμένη και πακεταρισμένη σε κενο ανα 100γρ. Έτσι δεν ασχολούμαστε με το κόψιμο και την συντήρηση και μας μένει και το κόκκαλο για την σούπα! Μου ξεφεύγει κάτι; EDIT: Τώρα μίλησα και μαζί τους, είναι 15 σακουλάκια των 100γρ, σύνολο 1,5 κιλό κρέας και κάποια extra σακουλάκια με το κόκκαλο κομένο. Με βλέπω να το χτυπάω! EDIT #2: Και κάτι ακόμα. Αν πάω στην Αθήνα στον Βασιλόπουλο και πάρω jamon, πχ 5 πακετάκια των 100γρ , πως μπορώ να το πακετάρω για να κρατήσει όπως το vacuum packed Που μπορώ να παραγγείλω απο το παραπάνω site;
Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 το Jamon δεν το βαζουν σε ψυγειο οταν ειναι με το κοκκαλο. απλα εχουν τα κομματια απο το εξωτερικο λιπος πανω στο κρεας και μια υγρη πετσετα απο πανω για να μην ξεραθει. vac pack μπορεις να κανεις με δικο σου μηχανημα αλλιως δεν ξερω ισως να τους ελεγες να σου κανανε ενα μιγμα απο 2-3 μαρκες για να δεις στο μελλον ποια προτιμας? υπενθύμιση: το jamon δεν το τρωμε ποτε κρυο, μια ωρα εξω απο το ψυγειο πριν το τσακισουμε θα κανει μεγαλη διαφορα.
Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 εγω εχω μια ανωμαλια να τρωω τα μπισκοτα κρυα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.