Προς το περιεχόμενο

The Hurt Locker

Blondeamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν καταφέρει κανείς να βγάλει την προκατάληψη της αμερικανιάς απο πάνω δλδ και την δει σαν μια απλή modern warfare ταινία, μια χαρα βλέπεται...

Ακριβως....

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι μονο που η modern warfare ταινια δεν ειχε δραση μαζι με ολα τα υπολοιπα που δεν ειχε

για την και καλα real life σκηνοθεσια (κουνημενες καμερες και στημενα αστητα πλανα) καποιος πρεπει να τους πει εκει στο hollywood οτι το artificial κανει μπαμ και καταστρεφει εν τελει την οποια αισθηση ρεαλιστικοτητας θελουν να περασουν,προσπαθηστε να μην κανετε κολπακια κυριοι καλυτερη θα βγει,ξερω ξερω οταν δεν εχεις σεναριο η κατι της προκοπης να πεις καταφευγεις σε τερτιπια αλλα καταλαβετε το δεν αγοραζουμε πλεον

ολη η ταινια ειναι συγκαλυμμενα decent κλαψα και δεν πηθει κανεναν περα απο τον μεσο ηλιθιο αμερικανο που ακομα αγοραζει το αμερικανικο ονειρο και την δηθεν προασπιση της ελευθεριας και διαφορων αλλων τετοιων γελοιων δικαιολογιων,βγαλτε λ7 αλλα βγαλτε τα αξιοπρεπως επιτελους και μην μας τα ζαλιζεται αλλο

το αποκορυφωμα ειναι οτι στο τελος σου πουλαει και my ass σοφια ετσι για να μην νιωσεις μαλακας που εκατσες και ειδες ολη αυτη την @@ρια

το μονο που μου αρεσε καπως ηταν ο αυτοκτονικος πυροτεχνουργος αν και ειμαι σιγουρος οτι η μπιγκελοου (η οπως διαολο λεγεται) τον παρουσιασε ετσι μονο και μονο για να τονισει το παρατολμο και extreme της υποθεσης,για τους λαθος λογους δλδ

War is a force that gives us meaning,ναι δινει νοημα 2χ1 μετρα στους ηλιθιους φανταρους σας που πεθαινουν για τις εταιρεις σας

ουστ ρε

Δημοσ.
το μονο που μου αρεσε καπως ηταν ο αυτοκτονικος πυροτεχνουργος αν και ειμαι σιγουρος οτι η μπιγκελοου (η οπως διαολο λεγεται) τον παρουσιασε ετσι μονο και μονο για να τονισει το παρατολμο και extreme της υποθεσης,για τους λαθος λογους δλδ

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το "Hurt Locker" διαφέρει από τη μάζα των προπαγανδιστικών ταινιών για το Ιράκ. Το ότι είναι παράτολμος και extreme τον κάνει αντιήρωα και όχι πατριώτη.

Δημοσ.

φιλε μου ο τυπος ηταν ετσι απο την αρχη δεν εφαγε φρικη επειδη ειδε την βαναυσοτητα και τον παραλογισμο του πολεμου

οταν σε καποια φαση τον ρωταει ενα μελος της ομαδας του γιατι ειναι τοσο απερισκεπτος λεει κατι του στυλ "ξερωγω δεν το σκεφτομαι"

ναι οκ στον πολεμο ολοι τρωνε πακετο αλλα μην τρελαθουμε κιολας,τους την πεσανε και κανανε γης μαδιαμ την χωρα τους και μετα αχ με ποναει το πλευρακι μου? δεν λεει

Δημοσ.

Παντως πρωτη φορα βλεπω να υπαρχουν τοσο ακραιες διαφορετικες αποψεις για μια ταινια.Η μια πλευρα υποστηριζει οτι ειναι τεραστια προπαγανδα και η αλλη πλευρα (μεταξυ των οποιων και εγω) οτι ειναι αντιπολεμικη.Το ιδιο συμβαινει και με τους επισημους κριτικους οποτε to each his own.

Δημοσ.
φιλε μου ο τυπος ηταν ετσι απο την αρχη δεν εφαγε φρικη επειδη ειδε την βαναυσοτητα και τον παραλογισμο του πολεμου

οταν σε καποια φαση τον ρωταει ενα μελος της ομαδας του γιατι ειναι τοσο απερισκεπτος λεει κατι του στυλ "ξερωγω δεν το σκεφτομαι"

Αυτό λέω κι εγώ ...

Όλα αυτά δεν τα έκανε ούτε για την πατρίδα του ή ούτε για κάποιο άλλο ιδανικό, αλλά γιατί ήταν μια "τραυματισμένη" προσωπικότητα. Ήταν δηλαδή ένας άνθρωπος που μπορούσε να αισθανθεί καλά μόνο μέσα στον κίνδυνο και την αβεβαιότητα. Η ειρηνική αστική ζωή του προξενούσε αμηχανία (όπως φαίνεται στη σκηνή με τα δημητριακά στο super market).

Για αυτό το λόγο η ταινία δεν είναι η κλασική αμερικάνικη προπαγάνδα.

Δημοσ.

Δεν είναι, αλλά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο anyway (ίσα που δε με ξαναπήρε ο ύπνος και ήταν και πρωί που την είδα).

Αδιάφορη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειδα την ταινια χωρις ελληνικους υποτιτλους και η προσωπικη μου αποψη λεει οτι σιγουρα δεν ειναι καλυτερη απο το Αβαταρ, το αν ειναι χειροτερη η ισης αξιας δεν μπορω να το πω παντως σιγουρα δεν ειναι καλυτερη.

Οι πολεμικες/αντιπολεμικες ταινιες ειναι ενα απο τα πιο δυσκολα κινηματογραφικα ειδη και για να βγει μια καλη ταινια θελει μεγαλη μαστορια.

Η ταινια ειναι τουλαχιστον αρκετα καλη, το οτι σκηνοθετικα πραγματικα ειναι πολυ καλη την κανει να δειχνει σχετικα αναλαφρη .Δεν μπορω να πω οτι ειναι αμερικανια ή προπαγανδα (βεβαι παλι με την υποσημειωση οτι την ειδα χωρις ελληνικους υποτιτλους που σημαινει οτι κατι θα μου ξεφυγε).

Με την καμια μα καμια ομως δεν ειναι για τα τρια βασικα οσκαρ που πηρε. Σιγουρα δεν ειναι μια ταινια που θα συγκλονισει καποιον η θα μεινει στην ιστορια.

Δημοσ.
Αυτό λέω κι εγώ ...

Όλα αυτά δεν τα έκανε ούτε για την πατρίδα του ή ούτε για κάποιο άλλο ιδανικό, αλλά γιατί ήταν μια "τραυματισμένη" προσωπικότητα. Ήταν δηλαδή ένας άνθρωπος που μπορούσε να αισθανθεί καλά μόνο μέσα στον κίνδυνο και την αβεβαιότητα. Η ειρηνική αστική ζωή του προξενούσε αμηχανία (όπως φαίνεται στη σκηνή με τα δημητριακά στο super market).

μιλαμε για μισθοφορους

η δικη μου εξηγηση της σκηνης του σουπερ μαρκετ ηταν οτι προκειται για μετα-τραυματικο στρες

edit

μπορει να εχεις δικιο,αλλα wtf το μεγαλοστομο war is a force that gives us meaning κολλαγε δλδ σε εναν δυο δεκα εκατο ισως τελειωμενους?

γιατι θα επρεπε να μας αφορα τοτε?

Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο ξεφεύγουμε από το καλλιτεχνικό δημιούργημα καθαυτό και αναρωτιόμαστε για τις προθέσεις των δημιουργών και για τη στόχευση ως προς το κοινό.

Εκεί τα πράγματα μπερδεύονται...

Αυτό φάνηκε και από τον ευχαριστήριο λόγο της Bigelow στα oscar ("οι στρατιώτες μας...") που κατά τη γνώμη μου ήταν "αμερικανικότερος" από το πνεύμα της ίδιας της ταινίας.

Δημοσ.
μιλαμε για μισθοφορους

η δικη μου εξηγηση της σκηνης του σουπερ μαρκετ ηταν οτι προκειται για μετα-τραυματικο στρες

edit

μπορει να εχεις δικιο,αλλα wtf το μεγαλοστομο war is a force that gives us meaning κολλαγε δλδ σε εναν δυο δεκα εκατο ισως τελειωμενους?

Ειχε εθιστεί στον κίνδυνο,εκτεταμένη παραμονή σε επικίνδυνο περιβάλλον εθίζει τον άνθρωπο,ο πρώτος διδάξας σε αυτό ηταν ο έλαφοκυνηγός και ο δεύτερος,όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται,το manga/anime/cartoon, area88.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Καλά αυτή η αηδία πήρε Όσκαρ καλύτερης ταινίας και άλλα 5?

Ρηχή, βλακώδης, ατάλαντοι ηθοποιοί και ένας loser πρωταγωνιστής που παρακαλούσα να τιναχτεί στον αέρα να τελειώνουμε..

Την είδατε?

Μετρια ταινια με τιποτα για οσκαρ.

Είδα την ταινία χτες βράδυ στο σινεμά. Τα ανωτέρω σχόλια με εκφράζουν + κλαίω τα λεφτά μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...