Fan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που μπορεί να "σκοτώσει" με τη μια ένα προγραμμα που τρέχει; Γιατι πολλές φορές όταν προσπαθω να κλείσω προγράμματα κολλάνε
Members gsarig Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Μάλλον κάτι σαν το SuperF4 θες (και η παρουσίασή του στα ελληνικά)
disqualified Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 δε χρειαζεσαι καποιο προγραμμα, στη διαχειριση εργασιων σου βρισκεις το προγραμμα και πατας τελος διεργασιας
Members gsarig Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Ο τερματισμός από τη διαχείριση εργασιών δεν πιάνει πάντα. Κάποια προγράμματα είναι "επίμονα" και δεν κλείνουν τόσο εύκολα. Το SuperF4 τα "σκοτώνει" με τη μία χωρίς την παραμικρή αναμονή. Απλά θέλει λίγο προσοχή με την έννοια ότι αν το πατήσεις δεν υπάρχει επιστροφή, αφού δεν σου ζητάει επιβεβαίωση. Εμένα με έχει βολέψει πολύ πάντως. Α, επίσης, πάρα πολύ πρακτικό σε κάποιες περιπτώσεις είναι και το System Explorer. Αντικαθιστά τον task manager και έχει την πολύ βολική επιλογή "restart process", που δεν τερματίζει απλώς τη διεργασία, αλλά την επανεκκινεί (γιατί εγώ τουλάχιστον τις περισσότερες φορές αυτό θέλω να κάνω)
parsifal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Ο τερματισμός από τη διαχείριση εργασιών δεν πιάνει πάντα. Κάποια προγράμματα είναι "επίμονα" και δεν κλείνουν τόσο εύκολα. Μήπως μπερδεύεσαι με το End Task button στην 1η καρτέλα του Task Manager; Το «σκότωμα» διεργασιών από το κουμπί End Process της 2ης καρτέλας πιάνει πάντα, εκτός αν η διεργασία που προσπαθείς να σκοτώσεις τρέχει με δικαιώματα ανώτερα από αυτά του user account που άνοιξε τον Task Manager (π.χ. SYSTEM processes).
kfyros Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Αν κολλάνε τα προγράμματα έχεις θέμα με τον υπολογιστή. Το να τα κάνεις KILL δεν είναι λύση και μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Όταν κλείνει μια εφαρμογή, κλείνει τα αρχεία που χρησιμοποιεί, κλείνει τα connections κάνει release resources (μνήμη - windowsAPI - dll's κλπ.) Αν την σκοτώνεις μπορεί να γίνουν corrupt αρχεία που δεν έχουν κλείσει σωστά ή να έχεις άλλα προβλήματα με το λειτουργικό ή κάποια κοινόχρηστα αρχεία - connections που μπορεί να γίνουν locked.
Members gsarig Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μήπως μπερδεύεσαι με το End Task button στην 1η καρτέλα του Task Manager; Το «σκότωμα» διεργασιών από το κουμπί End Process της 2ης καρτέλας πιάνει πάντα, εκτός αν η διεργασία που προσπαθείς να σκοτώσεις τρέχει με δικαιώματα ανώτερα από αυτά του user account που άνοιξε τον Task Manager (π.χ. SYSTEM processes). Κι όμως, κάποιες φορές ακόμα κι από εκεί είχα πρόβλημα με μερικές διεργασίες (είτε αργούσαν πάρα πολύ να κλείσουν είτε δεν έκλειναν καθόλου). Δεν θυμάμαι παραδείγματα βέβαια - μη φανταστείς ότι ήταν και τόσα πολλά τα περιστατικά. Κάποιες φορές το αντιμετώπιζα επιλέγοντας "end process tree" αλλά και πάλι δεν έπιανε πάντα και κατέφευγα σε επανεκκίνηση. Με το SuperF4 δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής τέτοιο κόλλημα. Επίσης, αυτό που με έχει βολέψει είναι ότι το καλείς απευθείας, σε αντίθεση με το task manager που καμιά φορά, όταν κάτι έχει κολλήσει, αργεί πάρα πολύ να φορτώσει.
vag3d Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Αν την σκοτώνεις μπορεί να γίνουν corrupt αρχεία που δεν έχουν κλείσει σωστά Ειχα την αισθηση οτι το NTFS ανήκει στην κατηγορια του "journalized". Αν ισχυει αυτο, τότε λιγο δυσκολο εως απίθανο να γινουν corrupted τα αρχεία... Sent from my iPhone using Insomnia.app
firewalker Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Ειχα την αισθηση οτι το NTFS ανήκει στην κατηγορια του "journalized".Αν ισχυει αυτο, τότε λιγο δυσκολο εως απίθανο να γινουν corrupted τα αρχεία... Sent from my iPhone using Insomnia.app Ναι αλλά το αρχείο μπορεί να γίνει corrupt από εσφαλμένη λειτουργία προγράμματος σε binary επίπεδο και όχι σε επίπεδο file system. Σε μια τέτοια περίπτωση το file system και οι μηχανισμοί ακεραιότητας που το πλαισιώνουν δεν νομίζω να έβρισκε κάτι λάθος.
Fan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μάλλον κάτι σαν το SuperF4 θες (και η παρουσίασή του στα ελληνικά) Μάπα το προγραμματάκι. Πρόβλημα έχω μόνο με τον Firefox και αυτό απλώς τον κλείνει όπως θα το έκλεινα εάν πατούσα το X. Βέβαια αυτό συνεχίζει να λειτουργεί στο background και δεν μπορώ να τον ανοίξω ξανά γιατί λέει ότι ήδη εκτελείται.
Members gsarig Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μάπα το προγραμματάκι. Πρόβλημα έχω μόνο με τον Firefox και αυτό απλώς τον κλείνει όπως θα το έκλεινα εάν πατούσα το X. Βέβαια αυτό συνεχίζει να λειτουργεί στο background και δεν μπορώ να τον ανοίξω ξανά γιατί λέει ότι ήδη εκτελείται. Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα δεν είναι ότι έχει κολλήσει ο Firefox και δεν μπορείς να τον τερματίσεις, αλλά το ότι όταν το κλείνεις συνεχίζει να "τρέχει" από πίσω, σωστά; Αν είναι αυτό, το είχα κι εγώ παλιότερα αλλά όταν έκλεινα τον Firefox από το task manager πάντοτε τερμάτιζε (καμιά φορά έβλεπα και 2 διαφορετικές διεργασίες του Firefox που έτρεχαν ταυτόχρονα κι έπρεπε να τις τερματίσω και τις δύο - η μία από τις δύο μάλιστα έφτανε την μνήμη στα ύψη). Τελικά εγώ το έλυσα φτιάχνοντας καινούριο προφίλ στον Firefox. Με τη βοήθεια του xmarks η όλη διαδικασία δεν ήταν τόσο χρονοβόρα, αφού bookmarks και κωδικοί επανήλθαν αυτόματα και πέρασα ξανά μόνο τα addons. Αν το πρόβλημά σου είναι το ίδιο, τότε η μόνη "καθαρή" λύση είναι αυτή κατά τη γνώμη μου (εκτός φυσικά αν τα δικά σου συμπτώματα είναι διαφορετικά).
Fan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα δεν είναι ότι έχει κολλήσει ο Firefox και δεν μπορείς να τον τερματίσεις, αλλά το ότι όταν το κλείνεις συνεχίζει να "τρέχει" από πίσω, σωστά; Αν είναι αυτό, το είχα κι εγώ παλιότερα αλλά όταν έκλεινα τον Firefox από το task manager πάντοτε τερμάτιζε (καμιά φορά έβλεπα και 2 διαφορετικές διεργασίες του Firefox που έτρεχαν ταυτόχρονα κι έπρεπε να τις τερματίσω και τις δύο - η μία από τις δύο μάλιστα έφτανε την μνήμη στα ύψη). Τελικά εγώ το έλυσα φτιάχνοντας καινούριο προφίλ στον Firefox. Με τη βοήθεια του xmarks η όλη διαδικασία δεν ήταν τόσο χρονοβόρα, αφού bookmarks και κωδικοί επανήλθαν αυτόματα και πέρασα ξανά μόνο τα addons. Αν το πρόβλημά σου είναι το ίδιο, τότε η μόνη "καθαρή" λύση είναι αυτή κατά τη γνώμη μου (εκτός φυσικά αν τα δικά σου συμπτώματα είναι διαφορετικά). Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ξαφνικά αποφασίζει ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με κανένα site (ενώ η σύνδεση με το Ιντερνετ λειτουργεί κανονικά πχ μπορώ να χρησιμοποιήσω τον Explorer) και όταν τον κλείνω δεν μπορώ να τον ξανανοίξω διότι λέει ότι ήδη εκτελείται.
Members gsarig Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ξαφνικά αποφασίζει ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με κανένα site (ενώ η σύνδεση με το Ιντερνετ λειτουργεί κανονικά πχ μπορώ να χρησιμοποιήσω τον Explorer) και όταν τον κλείνω δεν μπορώ να τον ξανανοίξω διότι λέει ότι ήδη εκτελείται. Ναι ξέρω, είναι πολύ εκνευριστικό. Κοίτα, αν κρίνω από τη δική μου περίπτωση, μπορείς πηγαίνοντας στο task manager να βρεις την επιπλέον διεργασία και να την τερματίσεις. Συνήθως θα είναι αυτή που καταναλώνει την περισσότερη μνήμη από όλα τα άλλα προγράμματα. Όμως έτσι κι αλλιώς αυτό δεν είναι λύση πιστεύω. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι η "καθαρή" εγκατάσταση ενός νέου προφίλ. Στη δική μου περίπτωση αυτό έλυσε το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να καταφύγω σε απεγκατάσταση ολόκληρου του Firefox. Επίσης, δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και με εσένα, αλλά εμένα το πρόβλημα παρουσιάστηκε έπειτα από μακροχρόνια χρήση του ίδιου προφίλ (το οποίο ήταν επιπλέον και φορτωμένο με πάρα πολλά addons). Δεν είναι δηλαδή ότι μου παρουσιάστηκε αμέσως, σε φρέσκια εγκατάσταση. edit: θα μπορούσες ακόμη και δοκιμαστικά να φτιάξεις ένα νέο, καθαρό προφίλ και να το χρησιμοποιήσεις για 1-2 μέρες, χωρίς να χάσεις το παλιό σου. Βλέπεις έτσι πώς τα πηγαίνει και αν το πρόβλημα επιμένει και αναλόγως προχωράς.
DDoS Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Σαφως και δε πιανει παντα απο task manager, για το λογο του οτι τα windows για να σκοτωσουν μια διεργασια απαιτουν απο τον εαυτο τους καποιο χρονο για τερματισμο, αν ο χρονος αυτος ληξει και δεν εχει τερματιστει η διεργασια..... θα συνεχισεις να τη βλεπεις στο task manager. Για να τα σκοτωνεις επιτοπου, χρειαζεται να ρυθμισεις 2 κλειδια στη registry, AutoEndTasks=1 (default=0) και το WaitToKillAppTimeout=1000 (default=20000 νομιζω).............. θες restart και καθαρισες
Fan Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Αυτό που θα σου πρότεινα είναι η "καθαρή" εγκατάσταση ενός νέου προφίλ. Στη δική μου περίπτωση αυτό έλυσε το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να καταφύγω σε απεγκατάσταση ολόκληρου του Firefox. Επίσης, δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και με εσένα, αλλά εμένα το πρόβλημα παρουσιάστηκε έπειτα από μακροχρόνια χρήση του ίδιου προφίλ (το οποίο ήταν επιπλέον και φορτωμένο με πάρα πολλά addons). Δεν είναι δηλαδή ότι μου παρουσιάστηκε αμέσως, σε φρέσκια εγκατάσταση. edit: θα μπορούσες ακόμη και δοκιμαστικά να φτιάξεις ένα νέο, καθαρό προφίλ και να το χρησιμοποιήσεις για 1-2 μέρες, χωρίς να χάσεις το παλιό σου. Βλέπεις έτσι πώς τα πηγαίνει και αν το πρόβλημα επιμένει και αναλόγως προχωράς. Και πώς κάνω ένα καθαρό προφιλ; Πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσω τον Firefox;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.