Προς το περιεχόμενο

Ζητούνται άτομα με γνώσεις C++, VHDL, Compilers

dop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια συγκεκριμένη ιδέα η οποία περιλαμβάνει:

• C++ Template Metaprogramming
  • VHDL
  • Compilers (σε μικρότερο βαθμό)

Δε θα επεκταθώ πολύ για ευνόητους λόγους. Κατά την άποψή μου, το project πιθανώς να οδηγήσει σε κάτι χειροπιαστό που θα έχει market value.

Δυστυχώς, όντας φοιτητής δεν έχω χρήματα ή κάτι άλλο να διαθέσω, πέραν χρόνου και εμπειρίας χρόνων με τη C++ - και αν οδηγήσει σε κέρδη, σε ποσοστό επί αυτών :) Εάν βλέπω ότι έχει κάποια δυναμική, τότε θα προσπαθήσω να αγοράσω μερικά FPGA boards τα οποία και θα μοιραστώ.

Σημείωση, δεν ψάχνω για φτηνό/δωρεάν εργατικό δυναμικό. Ψάχνω για ανθρώπους να μοιραστώ την ιδέα μου και την ανάπτυξή της - θα είμαστε επί ίσοις όροις.

Δημοσ.

VHDL, Verilog και γενικότερα VLSI (ASIC/FPGA) design, παρών (υπάρχουν και FPGA boards). Στείλε μου πληροφορίες για το τι έχεις στο μυαλό σου και το βλέπουμε. :-)

Δημοσ.

Χρηματοδότες δηλαδή?

Γιατί αν ήθελες συνεργάτες χωρίς κεφάλαιο μάλλον θα έψαχνες για συμφοιτητές σου λογικά...

Δεν έχω σχέση με τα συγκεκριμένα αντικείμενα , από περιέργεια ρωτάω.

Δημοσ.

Δεν ψάχνω για χρηματοδότες, απλά για ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν - και που επιπλέον να μπορώ να εμπιστευτώ.

Συγγνώμη, αλλά δικηγόρους δε μπορώ να μπλέξω - αν είχα τα χρήματα, προτιμώ να τα δώσω για την ανάπτυξη, παρά για νομικά θέματα. Σέβομαι την άποψη μερικών για υπογραφή συμβολαίων και συμφωνητικών, αλλά δεν έχω καμία διάθεση να πάω προς τα εκεί.

Δημοσ.

Δεν το κατέχω το άθλημα στα επίπεδα που ζητάς, πάντως εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και γενικώς τα καλύτερα εκεί στην ξενιτιά!

Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στον dop. :-D

Δημοσ.
Ψήφος εμπιστοσύνης και από εμένα στο dop!

Καλή τύχη!!

ευχές κι απο μένα dop

..και που επιπλέον να μπορώ να εμπιστευτώ.

.....

αλλά δεν έχω καμία διάθεση να πάω προς τα εκεί.

έχε το όμως στο νού σου

.

Δημοσ.

Φίλε dop,

πολλές ευχές για κάθε καλό. Αλλά επέτρεψέ μου:

Βγάλτο λέφτερο (GPLv3) και άσε τους άλλους να "πλουτίζουν" :-)

Αν γυρίσεις προς τα εδώ ενημέρωσέ μας να βάλουμε πλάτη και εμείς οι λέφτεροι :-)

Δημοσ.

Γεια σου dop

από ότι θα έχεις διαπιστώσει υπάρχει συσσωρευμένη προθυμία για δουλειά από πολλούς καλούς φίλους εδώ (και από εμένα).

Έχεις κάτι πραγματικά συγκεκριμένο στο μυαλό σου?

Αυτό το λέω γιατί φίλε Γιάννη, έψαξα το προφίλ σου και το background σου. Και το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορείς να ηγηθείς μιας τέτοιας ομάδας (π.χ. ως διευθυντής ανάπτυξης προϊόντος).

Το δικό μου προφίλ και ορισμένα στοιχεία του CV μου τα γνωρίζεις.

Επίσης θα πρέπει να είσαι και ηλικιακά επαρκής (όσο άδικο και αν ακούγεται αυτό). Ας πούμε ότι εγώ είμαι 33 ετών (τόσο είμαι) και δουλεύω από τα 9 με ένα διάλειμμα για το λύκειο και το πρώτο πτυχίο. Αν εσύ είσαι 26-27 δύσκολα θα μπορείς να με πείθεις για διάφορα πράγματα (χωρίς να έχει κακή προαίρεση κανένας από τους δυο μας).

Με εκτίμηση

-kavi

Δημοσ.
Επίσης θα πρέπει να είσαι και ηλικιακά επαρκής (όσο άδικο και αν ακούγεται αυτό). Ας πούμε ότι εγώ είμαι 33 ετών (τόσο είμαι) και δουλεύω από τα 9 με ένα διάλειμμα για το λύκειο και το πρώτο πτυχίο. Αν εσύ είσαι 26-27 δύσκολα θα μπορείς να με πείθεις για διάφορα πράγματα (χωρίς να έχει κακή προαίρεση κανένας από τους δυο μας).

Sorry, αλλά αυτά που λες δεν είναι σοβαρά εως προσβλητικά. Το αν κομπλεξάρεσαι εσύ επειδή δούλευες από τα 9 και άλλοι όχι ή επειδή είσαι 33 κι άλλοι γεννήθηκαν 5 χρόνια μετά, αυτό είναι πραγματικά δικό σου πρόβλημα. Τί σχέση έρχουν όλα αυτά με τις ικανότητες κάποιου? Μπορεί ο άλλος αυτό που έμαθες εσύ σε 15 χρόνια να το έμαθε σε 5. Το ότι είσαι 30-40-50 δε σημαίνει πως απέκτησες τη σοφία του Σολομώντα και δε σε πιάνει κανένας.

Δημοσ.

Αυτό το λέω γιατί φίλε Γιάννη, έψαξα το προφίλ σου και το background σου. Και το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορείς να ηγηθείς μιας τέτοιας ομάδας (π.χ. ως διευθυντής ανάπτυξης προϊόντος).

Χα, χα, καλό! Το ακούσαμε κι αυτό! Άλλος έχει την ιδέα (ασχέτως αν είναι καλή ή κακή) και άλλος θέλει να ηγηθεί της ομάδας ανάπτυξης επειδή είναι μεγαλύτερος σε ηλικία! Α, δουλεύει λέει και από τα 9 του χρόνια, υποψιάζομαι σαν software developer ή manager. :-D :-D Η παιδική εργασία είναι παράνομη σύμφωνα με το νόμο, καλύτερα να αποκρύπτεις τέτοιου είδους πληροφορίες γιατί εκθέτεις ανεπανόρθωτα τους γονείς σου .

Δημοσ.
Γεια σου dop

από ότι θα έχεις διαπιστώσει υπάρχει συσσωρευμένη προθυμία για δουλειά από πολλούς καλούς φίλους εδώ (και από εμένα).

Έχεις κάτι πραγματικά συγκεκριμένο στο μυαλό σου?

Με εκτίμηση

-kavi

ηλικιακά επαρκής....3 πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ...:-)

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά

καταρχάς δουλεύω 12 χρόνια στο αντικείμενο είτε σε ακαδημαϊκό είτε σε βιομηχανικό περιβάλλον. Να μην σας ενδιαφέρει τι δουλειά έκανα νωρίτερα, πολλές δουλειές έχουν μαθητευόμενους σε τέτοιες ηλικίες. Η ζωή στην επαρχία είναι δύσκολη.

Η δουλειά σε μαγαζί δεν μου άρεσε, πίστευα ότι μπορώ να κάνω κάτι πιο δημιουργικό και για αυτό έμαθα γράμματα, πέφτοντας για ύπνο 2.5-3 ώρες την ημέρα σε όλη την Γ' Λυκείου. Στη Φυσική αρίστεψα (154/160) και στα άλλα μαθήματα πήγα συμπαθητικά (στις Πανελλήνιες).

Ούτε εγώ ούτε ο dop θα μπορούσε να ηγηθεί μιας τέτοιας ομάδας. Θεωρώ ότι θα χρειαστεί ένα έμπειρο στέλεχος, το οποίο να έχει δουλέψει και εξωτερικό (ή έστω σε εταιρία της Αθήνας ή της Πάτρας). Και φυσικά να κουβαλάει πίσω του καμία 10-15ετία ως managing director.

Με εκτίμηση

-kavi

---------- Προσθήκη στις 17:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:24 ----------

Χα, χα, καλό! Το ακούσαμε κι αυτό! Άλλος έχει την ιδέα (ασχέτως αν είναι καλή ή κακή) και άλλος θέλει να ηγηθεί της ομάδας ανάπτυξης επειδή είναι μεγαλύτερος σε ηλικία!

Φίλε Λιόλη, μάθε να διαβάζεις ελληνικά. Στο μαγαζί έμαθα να καταλαβαίνω αυτό που διαβάζω. Σε ποιο σημείο γράφω ότι θέλω να ηγηθώ μιας ομάδας ανάπτυξης προϊόντος???

Είσαι και αγενής από πάνω. Δεν κάνω καν quote κάτι άλλο που έγραψες. Ντροπή σου!!!

Δεν έχουμε όλοι μπαμπά και μαμά να μας αγοράζουν αυτοκίνητο στα 18!!!

Ξανά ντροπή σου!!!

-kavi

---------- Προσθήκη στις 17:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:30 ----------

Fuzzy:

καταλαβαίνω ότι είσαι λίγο μπερδεμένος και δεν ξέρεις τι γράφεις.

Τα παρακάτω είναι γενικές παρατηρήσεις και δεν αναφέρομαι σε κανέναν:

Βάλε εσύ αφεντικό στο κεφάλι σου το οποίο:

- δεν μπορεί να στρώσει τον πισινό του να δουλέψει για 10, 12 ή 15 ώρες αν χρειαστεί

- δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά σε αυστηρό 8ωρο αν δεν υπάρχει λόγος για το παραπάνω

- δεν μπορεί να κρατήσει συστηματικές σημειώσεις (action list) για το τι μέλλει γενέσθαι

- θέλει διάλειμμα κάθε μισή ώρα

- θέλει να καπνίσει κάθε 20 λεπτά, ή έχει το ένα χέρι στο πληκτρολόγιο και το άλλο στο τσιγάρο

- θέλει να πηγαίνει για ένα "γρήγορο καφεδάκι" μέσα στο ωράριο του και να γυρίζει μετά από 2.5 ώρες

Αυτά τα έχω περάσει για αυτό τώρα ότι λέτε το ακούω ΒΕΡΕΣΕ. Μάλιστα αυτός ο "συνεργάτης" προαλείφεται για θέση λέκτορα σε μεγάλο πανεπιστήμιο της ημεδαπής. Πρόκειται για το απόλυτο λαμόγιο που έχω συναντήσει από το 1999 που εργάζομαι "νομίμως".

-kavi

Δημοσ.

Πώς ακριβώς γίνεται ένα thread στο οποίο ζητώ κάποια άτομα να αναπτύξω κάτι γίνεται λαβή για αντιπαράθεση;

Ναι είμαι 27 χρονών και πληροφορίες στο Internet για το τι ακριβώς κάνω δεν είναι αναρτημένες - κυρίως λόγω του ότι έχω υπογράψει NDA. Δουλεύω στο Runtime System του STAPL (http://parasol.cse.tamu.edu/groups/rwergergroup/research/stapl/) από τον Αύγουστο του 2006.

Αυτή τη στιγμή είμαι ο μόνος developer του Runtime System και εκτός από την έρευνα, είμαι επιφορτισμένος και με το ρόλο να το κάνω port σε πολλές πλατφόρμες (Linux/x86, AIX/PowerPC, Solaris/SPARC κλπ). Επιπλέον, έχω εμπειρία ανάπτυξης σε Cray και BlueGene πλατφόρμες.

Δεν έχω όνειρα εξουσίας - έχω μία ιδέα που πιστεύω ότι δεν έχει υλοποιηθεί (τουλάχιστον δεν έχω βρει κάτι δημοσιευμένο σε συνέδρια και η μόνη εταιρία που κάνει κάτι αντίστοιχο δημιουργήθηκε πέρυσι), είναι περισσότερο engineering challenge, παρά research και γεμίζει ένα πολύ συγκεκριμένο κενό στο HPC (που με CUDA και λοιπά, έχει αρκετή δυναμική αυτή τη στιγμή). Τώρα σε όποιον αρέσει σαν ιδέα, καλώς.

Ευχαριστώ για την προσφορά για mentoring, αλλά ήδη έχω ανθρώπους με 20+ χρόνια εμπειρίας για αυτό. Απλά λόγω του χώρου στον οποίο κινούμαι, τα άτομα που ξέρουν από FPGAs είναι λίγα.

Τα υπόλοιπα τα προσπερνώ, είναι off-topic. Το μόνον που θα πω είναι πως είμαι εναντίον της ταμπέλας σε άτομα :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...