Προς το περιεχόμενο

Nokia N97 mini VS HTC Hero

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπέρα μου στην κοινότητα....

Καθώς είμαι λίγο πριν να παραλάβω την επιδότηση μου (η οποία προβλέπεται μεγάλη) είμαι σε ένα μεγάλο ερώτημα: Νokia N97 mini ή HTC Hero (ή κάποιο άλλο?)

Ας δώσω μερικά δεδομένα:

Αυτή την στιγμή είμαι ευτυχής κάτοχος ενός nokia e71 από το οποίο είμαι ΚΑΤευχαριστημένος. Από τις καλύτερες συσκευές που είχα μέχρι στιγμής. 2 μειονεκτήματα του: μικρή οθόνη κ μικρά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο. Με τα οποία συμβιβάζομαι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Χρησιμοποιώ πολύ email-texting-agenda (την έχω λιώσει...)-internet κ λίγο μουσική (ράδιο πιο σπάνια). Φυσικά πολύ ομιλία (κ αρκετή με buletooth ακουστικό). Κάμερα δεν μου κάνει αίσθηση.

Παλαιότερα είχα κ WM συσκευή (Glofish x600) την οποία κ παράτησα γρήγορα λόγω μη ύπαρξης πληκτρολογίου. Τότε είχα ορκιστεί να μην πάρω ξανά κινητό χωρίς πληκτρολόγιο.

Έλα όμως που το Android μου έχει βάλει υποψίες να αλλαξοπιστήσω...

Η φυσιολογική επιλογή θα ήταν n97 mini καθώς είμαι fan του symbian (αν κ στα τελευταία του).

Πρόσφατα δοκίμασα ένα G1 και το εικονικό πληκτρολόγιο ήταν πολύ ικανοποιητικό!

Τις δυνατότητες και τα μειονεκτήματα του Nokia τα ξέρω. Για το Hero δεν ξέρω!

Οπότε ρωτάω:

1. Όποιος έχει το Hero (ή το Magic ¨η το Tatoo), πως είναι το εικονικό πληκτρολόγιο?Καλό?Άμεσο?

2. Αν δεν κάνω root το HTC, θα έχω υλικό για να πειραματιστώ-παίξω ή θα πρέπει να μπω στην διαδικασία του root?

3.Μήπως υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή βάσει των αναγκών μου κ την τιμή (~550€)?

Ερώτημα: Παλιό κ δοκιμασμένο (αλλά κορεσμένο) symbian σε συσκευή με full qwerty ή καινούργιο (με ίσως παιδικές ασθένειες/ελλείψεις) Android σε only-touch συσκευή?

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους/όσες απαντήσουν.

• Moderators
Δημοσ.

Καλημερα. Απο android και εγω δεν εχω ιδεα, αλλα αφου εχεις ασχοληθει εστω λιγο με wm να σου προτεινω αυτο http://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Internet/Mobile-Telephone/Cellular-Phones/HTC-Touch-Pro-2.htm

Οταν το ειχα παρει εγω κοστιζε γυρω στα 200 ευρω παραπανω, αλλα δεν εχω μετανιωσει ουτε cent και πιστεψε με το εχω λιωσει το τηλεφωνο. Πολυ. :-)

Στα συν του οτι εχει το πιο ευχρηστο πληκτρολογιο της αγορας αυτην την στιγμη, ποιοτητα κατασκευης htc και υποστηριξη απο τους xda. Και φυσικα μεγαλη οθονη χωρις την ελλειψη πληκτρολογιου. Η ποιοτητα των κλησεων δεν συγκρινεται καθως εχει δυο μικροφωνα για να μειωνει τους ηχους του περιβαλλοντος. Ειμαι απο τους τυπους που αλλαζαν τηλεφωνα ανα 6 μηνες πριν αποκτησω το συγκεκριμενο, αλλα αυτο σκοπευω να το κρατησω μεχρι να βγει καποιο με μεγαλυτερη οθονη και πληκτρολογιο φυσικα.

Βασικα προσωπικα ΔΕΝ θα επαιρνα ποτε συσκευη χωρις πληκτρολογιο. Το εχω προσπαθησει πολλες φορες αλλα παντα με τραγικα αποτελεσματα. Οπως και να το κανουμε, αν χρησιμοποιεις πολυ το texting feature, οτιδηποτε αλλο εκτος απο φυσικο πληκτρολογιο σιγουρα ειναι συμβιβασμος.

Γενικα τα εικονικα πληκτρολογια εχουν βελτιωθει αρκετα βεβαια, αλλα εγω με το εικονικο του iphone πχ που θεωρειται κορυφαιο παλι ειχα προβληματα οταν ειχα επιχειρησει να γραψω μεγαλο κειμενο και γρηγορα.

Τωρα αν σε ενδιαφερει να αγορασεις ενα απο τα δυο που ανεφερες, απο μενα Ν97 καθαρα και μονο για το πληκτρολογιο.

Ελπιζω να βοηθησα και να μην σε μπερδεψα τελικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου. πρώτα από όλα να σε ευχαριστίσω για την απάντηση σου.

Βασικά δεν με μπέρδεψες, ειδικά όταν είπες:

Βασικα προσωπικα ΔΕΝ θα επαιρνα ποτε συσκευη χωρις πληκτρολογιο. Το εχω προσπαθησει πολλες φορες αλλα παντα με τραγικα αποτελεσματα. Οπως και να το κανουμε, αν χρησιμοποιεις πολυ το texting feature, οτιδηποτε αλλο εκτος απο φυσικο πληκτρολογιο σιγουρα ειναι συμβιβασμος.

Γενικα τα εικονικα πληκτρολογια εχουν βελτιωθει αρκετα βεβαια, αλλα εγω με το εικονικο του iphone πχ που θεωρειται κορυφαιο παλι ειχα προβληματα οταν ειχα επιχειρησει να γραψω μεγαλο κειμενο και γρηγορα.

μου έδωσες άλλο ένα + για το Νοκια.

Για το touch2 Να σου πω δεν το κοίταξα καθόλου λόγω των WM. Με είχαν παιδέψει πολύ τότε για να ξαναγυρίσω όταν είναι ακόμα σε 6,χ έκδοση. Αν είχε τα 7 (κ ήταν καλύτερα) το συζητάω.

Ευπρόσδεκτες κ άλλες παρατηρήσεις-σκέψεις...

Δημοσ.
Νokia N97 mini ή HTC Hero (ή κάποιο άλλο?)

...

Πρόσφατα δοκίμασα ένα G1 και το εικονικό πληκτρολόγιο ήταν πολύ ικανοποιητικό!

Για μένα καλύτερα iPhone 3Gs. μπορεί να μην έχει κανονικό πληκτρολόγιο

(που συμβάλει στις μικρότερες διαστάσεις) άλλα εάν βρήκες το εικονικό του G1 καλό, τότε θα μείνεις ... με του iPhone.

+++ Πολλές εφαρμογές με πανεύκολο τρόπο απόκτησης (εγκατάστασης / κατάργησης) θα σε ενθαρρύνουν να το γεμίσεις με ότι σου αρέσει.

Επίσης είναι το πιο στρωτό λειτουργικό για κινητά, χωρίς κολλήματα, με ανεπτυγμένες δυνατότητες multitasking (με λίγο πείραγμα).

π.χ μπορείς να έχεις 2~3 παιχνίδια ανοιχτά (με βαρβάτα γραφικά) , σελίδες internet , να γράφεις μήνυμα , ταυτόχρονα να κατεβάζεις εφαρμογές ,

να στέλνεις αρχεία μέσω bluetooth και να μην μασάει.

Επίσης θα έχεις την πλήρη υποστήριξη της Apple ανανεώνοντας το λειτουργικό σύστημα συχνά.

(Αν το καλό-σκεφτείς, το πρώτο iPhone που βγήκε πριν 2,5 χρόνια τρέχει την ίδια έκδοση με αυτό που θα αγοράσεις σήμερα).

Αυτό δίνει αξία και δυναμική στο κινητό σου.

Τέλος η ανταπόκριση της οθόνης και του λειτουργικού είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Δέν χρειάζεται να προσπαθήσεις να το χειριστείς , σου βγαίνει φυσικά.

Δημοσ.

Έχοντας λειτουργήσει πολλά iphone παραδέχομαι την ανωτερότητα σε πολλά σημεία του αλλά δυστυχώς δεν με πείθει. Προσωπικά δεν το γουστάρω καθόλου.

Εν το μεταξύ όλο κ περισσότερο σκέφτομαι την φράση του stormrain "αλλα εγω με το εικονικο του iphone πχ που θεωρειται κορυφαιο παλι ειχα προβληματα οταν ειχα επιχειρησει να γραψω μεγαλο κειμενο και γρηγορα"

η οποία με ωθεί σε κινητό με κανονικό qwerty πληκτρολόγιο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...