antstyl Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα , γνωρίζει μήπως κανείς το πρόγραμμα microcal origin? Είναι ένα πρόγραμμα ανάλυσης δεδομένων και απεικόνισης τους και θέλω μια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος. Θέλω να κάνω εξομάλυνση σε ενα γράφημα.
isay Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Τι είδους μετρήσεις έχεις να απεικονίσεις; τιμές εξόδου; yes/no; κλπ
antstyl Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Πρέπει να κάνω το διάγραμμα για μια δύναμη που ασκείται σε ένα αντικείμενο. Έχω βάλει τα δεδομένα και μου βγάζει το διάγραμμα άλλα μετά πρέπει να βγάλω την κόκκινη καμπύλη (που φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα κάτω από την μπλε) που στην ουσία είναι κάτι σαν εξομάλυνση άλλα δεν ξέρω πως.
isay Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Από όσο θυμάμαι: Βάζεις τα data και μετά επιλέγεις Plot -> Scatter Μετά ενώ έχεις ενεργό το γράφημα, επιλέγεις Analysis -> Fit Linear (αν έχεις γραμμική συνάρτηση) ή αν έχεις άλλη μορφή (πχ καμπύλη), επιλέγεις Analysis -> Fit Gaussian ή Lorentzian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.