Προς το περιεχόμενο

Γλωσσα

thecoolstefanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παίδες. Είμαι σχετικά νέος στο linux και έχω το εξής προβληματάκι ...

http://img28.imageshack.us/img28/42/screenshotehq.png

Έχω εγκαταστήσει την ελληνική γλώσσα κανονικά. Η ρύθμιση πρέπει να είναι κάποια

αντίστοιχη με αυτή με των windows και την γλώσσα των non Unicode programs

Eυχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αυτό το κάνει να δουλεύει μέσα στο βίντεο.:-)

Αλλά πως θα γίνει να ανοίγω το τχτ και να φαίνονται κανονικά?

Δεξί κλικ στο αρχείο. Πήγαινε στο Open With. Και στο add πρόσθεσε

>gedit --encoding=iso-8859-7

και πάτα ΟΚ

Αυτό που κανω εγω, είναι να ανοιγω τον υποτιτλο με firefox, να βαζω κωδικοποίηση greek, και μετα copy paste το κειμενο στο txt.... Μετα αν πας να κανεις save σου λεει να αλλαξεις την κωδικοποιηση, πατας retry, και ετοιμος(και δεν χρειάζεται ετσι ρυθμιση στο vlc).....

---------- Προσθήκη στις 17:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:00 ----------

Δεξί κλικ στο αρχείο. Πήγαινε στο Open With. Και στο add πρόσθεσε

και πάτα ΟΚ

Γίνεται αυτό να γινεται αυτόματα σε όσα αρχεία ειναι iso-8859-7?

Αυτό που κανω εγω, είναι να ανοιγω τον υποτιτλο με firefox, να βαζω κωδικοποίηση greek, και μετα copy paste το κειμενο στο txt.... Μετα αν πας να κανεις save σου λεει να αλλαξεις την κωδικοποιηση, πατας retry, και ετοιμος(και δεν χρειάζεται ετσι ρυθμιση στο vlc).....

---------- Προσθήκη στις 17:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:00 ----------

Γίνεται αυτό να γινεται αυτόματα σε όσα αρχεία ειναι iso-8859-7?

Μα την ρύθμιση στο vlc θα την κάνεις μία μόνο φορά, και μετά είσαι χαλαρός.

Εννοώ με το gedit... Δυστυχώς δεν εχει επιλογή στα μενού να αλλαξεις την κωδικοποίηση :\

Πάτα κάτω αριστερά στο εικονίδιο του Ubuntu(ή όπου αλλού το έχεις)

Επέλεξε Edit Menu-Menu Editor ή κάτι τέτοιο, γιατί δεν θυμάμαι καλά το Ubuntu. Από το παράθυρο που θα σου ανοίξει, βρες το Gedit και στις επιλογές του εκεί που λέει Command βάλε το

Πάτα Save-ok ή ότι άλλο θέλει, και λογικά θα το ανοίγει αυτόματα την επόμενη φορά, με αυτό το encoding.

Πάτα κάτω αριστερά στο εικονίδιο του Ubuntu(ή όπου αλλού το έχεις)

Επέλεξε Edit Menu-Menu Editor ή κάτι τέτοιο, γιατί δεν θυμάμαι καλά το Ubuntu. Από το παράθυρο που θα σου ανοίξει, βρες το Gedit και στις επιλογές του εκεί που λέει Command βάλε το

Πάτα Save-ok ή ότι άλλο θέλει, και λογικά θα το ανοίγει αυτόματα την επόμενη φορά, με αυτό το encoding.

αυτό με το menu editor που ακριβώς ειναι?

Βασικά δεν θέλω καθε φορα που ανοιγω το gedit, να εχει τετοια κωδικοποίηση... Θελω οταν ανοίγω ενα αρχείο που έχει τετοιο encoding, να το αναγνωρίζει και να γίνεται αυτόματα, οπως το notepad των windows....

αυτό με το menu editor που ακριβώς ειναι?

Σύστημα->προτιμήσεις->Κυρίως μενού και πατάς "νεο αντικείμενο", στην εντολή βάζεις αυτό που σου είπε ο Linus_21 και στο όνομα ότι θέλεις :-)

Βασικά δεν θέλω καθε φορα που ανοιγω το gedit, να εχει τετοια κωδικοποίηση... Θελω οταν ανοίγω ενα αρχείο που έχει τετοιο encoding, να το αναγνωρίζει και να γίνεται αυτόματα, οπως το notepad των windows....

Αυτο το πραγμα ψάχνω και γω. Να γινεται αυτοματη αναγνώριση...

Αυτόματη αναγνώριση δεν νομίζω ότι γίνεται, μιας που φτιάχνονται σε windows format οι υπότιτλοι.

Απλά φτιάχνεις τη συντόμευση που λέει ο Linus_21 και ανοίγεις όλα τα αρχεία πλέον με την προσαρμοσμένη έκδοση του gedit (που μόλις δημιούργησες) και όχι με το απλό gedit :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...