magoufisa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 γεια σας παιδια!σκεφτομαι να βγαλω διπλωμα για μηχανη!εχω διπλωμα αυτοκινητου αν παιζει ρολο και θα ηθελα να με κατατοπισετε για τα μαθηματα τις τιμες τις εξετασεις!τα παντα δηλαδη.και για τα μετεπειτα ποσο κοστιζει η αγορα πχ ενος scooter ποσο στοιχιζουν οι ασφαλειες κτλ.ευχαριστω εκ των προτερων
JimxxZe Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Και εγω ενδιαφερομαι για αυτο το θεμα!! σκοοτερ εχουμε οποτε τωρα το καλοκαιρι θελω να βγαλω διπλωμα! Γνωριζει κανεις??
Bourdoulas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Τώρα για τιμές δεν θυμάμαι, αλλά μάλλον γύρω στα 400-500 ευρώ και θα δώσεις θεωρητικές εξετάσεις στα μηχανολογικά και πρακτικές με μια μηχανή (μιας και έχει δίπλωμα αυτοκινήτου).
Tenshi Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Έδωσα τον περασμένο Σεπτέμβρη για απεριορίστων,άλλα δέν θυμάμαι αν ήταν 390 ή 490 ευρώ.Οι θεωρητικές εξετάσεις είναι υπόθεση 10< λεπτών και τις δίνεις στο Υπουργείο μεταφορών και επικοινωνιών με την χρήση υπολογιστών (touch screen).Θα σου δώσουν (η σχολή) ένα βιβλίο με περίπου 170 ερωτήσεις όπου θα πρέπει και να αποστηθίσεις,90% των οποίων μπορείς κάλλιστα να απαντήσεις απλά επιλέγοντας βάση κοινής λογικής,χωρίς κάν να έχεις διαβάσει. Ανάλογα με τον δάσκαλο και πόσο skill έχεις,μπορεί να κάνεις απο 5~15 μαθήματα και μετά να δώσεις και τα πρακτικά.Στην περίπτωσή σου,επειδή φαντάζομαι κοιτάς κάτι κοντά στα 250cc (πχ ένα Beverly) μήν δώσεις για απεριορίστων.Αν θυμάμαι καλά αυτό που παίζει ρόλο είναι τα KW και όχι η χωρητικότητα σε cc της μηχανής,ενώ σε 2 χρόνια μπορείς να ανανεώσεις το δίπλωμα σε απεριορίστων για να πάς και σε μεγαλύτερες μηχανές. Ετοιμάσου για ένα πολιτισμικό σόκ όταν θα πάς για τα θεωρητικά.Πραγματικά θα κάνεις τον σταυρό σου αν δείς τί άτομα πάνε να πάρουν δίπλωμα (a.k.a license to kill).
magoufisa Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 ναι αλλα αφου εχω ηδη διπλωμα αυτοκινητου τα ξαναδινω τα θεωρητικα?ξερει κανεις καμια καλη σχολη που να ενδιαφερεται ο δασκαλος ?
JimxxZe Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2010 Έδωσα τον περασμένο Σεπτέμβρη για απεριορίστων,άλλα δέν θυμάμαι αν ήταν 390 ή 490 ευρώ.Οι θεωρητικές εξετάσεις είναι υπόθεση 10< λεπτών και τις δίνεις στο Υπουργείο μεταφορών και επικοινωνιών με την χρήση υπολογιστών (touch screen).Θα σου δώσουν (η σχολή) ένα βιβλίο με περίπου 170 ερωτήσεις όπου θα πρέπει και να αποστηθίσεις,90% των οποίων μπορείς κάλλιστα να απαντήσεις απλά επιλέγοντας βάση κοινής λογικής,χωρίς κάν να έχεις διαβάσει. Ανάλογα με τον δάσκαλο και πόσο skill έχεις,μπορεί να κάνεις απο 5~15 μαθήματα και μετά να δώσεις και τα πρακτικά.Στην περίπτωσή σου,επειδή φαντάζομαι κοιτάς κάτι κοντά στα 250cc (πχ ένα Beverly) μήν δώσεις για απεριορίστων.Αν θυμάμαι καλά αυτό που παίζει ρόλο είναι τα KW και όχι η χωρητικότητα σε cc της μηχανής,ενώ σε 2 χρόνια μπορείς να ανανεώσεις το δίπλωμα σε απεριορίστων για να πάς και σε μεγαλύτερες μηχανές. Ετοιμάσου για ένα πολιτισμικό σόκ όταν θα πάς για τα θεωρητικά.Πραγματικά θα κάνεις τον σταυρό σου αν δείς τί άτομα πάνε να πάρουν δίπλωμα (a.k.a license to kill). Τhanx για τις πληροφοριες!! Εμεις εχουμε ενα Piaggio 125cc,το διπλωμα ανα ποσα cc βγαινει??
Tenshi Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 ναι αλλα αφου εχω ηδη διπλωμα αυτοκινητου τα ξαναδινω τα θεωρητικα?ξερει κανεις καμια καλη σχολη που να ενδιαφερεται ο δασκαλος ? Δέν δίνεις "σήματα".Είναι ερωτήσεις γενικής φύσεως που αφορούν τις μηχανές,σε στύλ: "Πότε τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας έχουν καλύτερη απόδοση: α. Οταν είναι κρύα β. Όταν ζεσταθούν γ. Έχουν πάντα την ίδια απόδοση" ή "Σε μια σύγκρουση με αυτοκίνητο,τι πιστεύετε οτι προστατεύει τον δικυκλιστή; α.Το κατάλληλο ντύσιμο και το σωστό προστατευτικό κράνος β.Η μικρή μάζα της μοτοσυκλέτας γ.Η εκτίναξή του απο την μοτοσυκλέτα Ο δάσκαλος θα σε μάθει στα βασικά.Απο εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να εφαρμόσεις σωστά και με σύνεση αυτά που σου έμαθε.Το υπογραμμίζω κι όλας γιατι τους συγκεκριμένους όρους τους ξεχνάει το 99% των οδηγών/αναβατών μόλις πάρει στα χέρια του το ρόζ χαρτάκι... Τhanx για τις πληροφοριες!! Εμεις εχουμε ενα Piaggio 125cc,το διπλωμα ανα ποσα cc βγαινει?? Το δίπλωμα δέν αναγράφει τα κυβικά εκατοστά,άλλα KW ή αναλογία KW/βάρος οπότε θα έλεγα οτι είναι άτοπο αυτού που ακούγεται συνήθως "Έχω δίπλωμα για 125-αρι". Το Piaggio Beverly 250cc που ανέφερα πιο πρίν σάν παράδειγμα έχει 22hp, ήτοι 16,4KW την στιγμή που το δίπλωμα Α1 δικαιολογεί μέχρι 33.5hp/25KW Power (kW) = Power (HP) x 0.7457
shadowfax-1- Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Νομιζω(ετσι μου ειχαν πει)οτι πρεπει να ΞΑΝΑδωσεις σηματα αν δεν εχεις περασει αμαξι(Logical) + αν εχεις παρει διπλωμα αμαξιου και εχεις +3 χρονια διπλωμα. Δε ξερω με τι λογικη μου το ειχε πει τοτε το παλικαρι.Δλδ τι διαλο αλαζουν τα σηματα;Η τα ξεχνας επειτα απο 3 χρονια;Ενιγουεϊζ ελπιζω να μην ειναι παραπληροφορηση.
Tenshi Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Νομιζω(ετσι μου ειχαν πει)οτι πρεπει να ΞΑΝΑδωσεις σηματα αν δεν εχεις περασει αμαξι(Logical) + αν εχεις παρει διπλωμα αμαξιου και εχεις +3 χρονια διπλωμα. Δε ξερω με τι λογικη μου το ειχε πει τοτε το παλικαρι.Δλδ τι διαλο αλαζουν τα σηματα;Η τα ξεχνας επειτα απο 3 χρονια;Ενιγουεϊζ ελπιζω να μην ειναι παραπληροφορηση. Έβγαλα δίπλωμα αυτοκινήτου 10/05/2002 και δίπλωμα μηχανής 27/07/2009.Δέν με ενημέρωσαν για κάτι σχετικά με τα σήματα...οπότε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.