Προς το περιεχόμενο

Aγορα SSD

papajohnnnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομίζω μια χαρά θα σου κάνει την δουλειά απλά ο 80άρης είναι λίγο ταχύτερος. Φυσικά υποστηρίζει τα 7 χ64.

γινετε να βαλω τα windows στο sdd και μετα απο εκει να κανει δεξι κλικ διαγραφη στον hdd και να σβησω τα windows και τα προγραμματα που εχω εγκαταστησει?

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
o value δεν αξίζει imho...

ποιος το λεει αυτο??? εγω ειμαι υπερευχαριστημενος απο τον 40αρη. και σε αποδοση πρακτικα ειναι λιγο πισω απο τον 80αρη αλλα και στη μιση τιμη. στα 4Κ ειναι το ιδιο http://www.overclock.net/hard-drives-storage/654073-intel-x25-v-40gb-review-aeogenia.html

και με το τελευταιο fw και ahci mode παει λιγο πιο πανω απο τα παραπανω τεστ

• Super Moderators
Δημοσ.

η γνώμη μου το λέει, υποκειμενικό...για αυτό γράφω imho=in my humble opinion...

Δημοσ.

αν βεβαια σε ενδιαφερουν και μερικα games τοτε τα 40GB δε φτανουν ουτε για ενα. εγω εχω μονο PES2010 και αυτο τελικα το εβαλα στον wd black(αν και δεν ειδα σημαντικη διαφορα με τον intel)

Δημοσ.

Αν είναι να έχεις μόνο το λειτουργικό και κανα δύο προγράμματα ποιο το νόημα; δηλαδή για να σου ανοίγουν ποιο γρήγορα τα παράθυρα; Εξάλλου οι σοβαροί ssd, από 120GB και πάνω που να υποστηρίζουν και TRIM , ξεκινάν από 300 ευρώ και πάνω. Ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμη για ssd, εκτός αν τον θες έτσι απλά για να δεις πως είναι. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις έναν WD VELOCI RAPTOR 300GB και θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

εγω παντως εχω τα παντα στο pc, οτι μπορω να χρειαστω και τα περισσοτερα και βασικα ειναι στον intel. και παει σφαιρα.

και εχω και 21,7Gb free.Aν κανεις σωστη διαχειριση σου φτανουν και σου περισσευουν τα 40 GB

30848034.jpg

22369398.jpg

36433005.jpg

10134085.jpg

Δημοσ.

γυρω στο 44 ειναι. αλλα που αλλου χρειαζεται το write εκτος απο εγκατασταση προγραμματων? το read δε μας ενδιαφερει στο λειτουργικο? παντως το write στα 4k ειναι αρκετα υψηλο .Παρακατω φαiνεται συγκριτικο με τον WD Black

Intel

91959372.jpg

WD Black

blackk.jpg

---------- Προσθήκη στις 18:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:53 ----------

και παρακατω συγκριση με intel80-ocz60turbo-kingston40x2raid0(ο 40αρης kingston ειναι ιδιος με τον ιντελ αρα θα εχει τις ιδιες επιδοσεις σε 2χraid0)

my Intel 40

asssdbenchintelssdsa2m0.png

Intel 80

intel80.png

2Xkingston 40 raid0

2xkingston.png

Kαι τελος ocz vertex 60 turbo

ocz.jpg

Δημοσ.
Αν είναι να έχεις μόνο το λειτουργικό και κανα δύο προγράμματα ποιο το νόημα; δηλαδή για να σου ανοίγουν ποιο γρήγορα τα παράθυρα; Εξάλλου οι σοβαροί ssd, από 120GB και πάνω που να υποστηρίζουν και TRIM , ξεκινάν από 300 ευρώ και πάνω.

Δηλαδή σύμφωνα με ποιο κριτήριο εσύ θεωρείς οτι ένας ssd είναι σοβαρός; Δεν είναι σοβαρός πχ ο 80άρης o intel δηλαδη επειδή δεν είναι 120 gb και κάνει 197 Ε; Πάντως trim υποστηρίζει, έχει αρκετό χώρο για το λειτουργικό, για εφαρμογές αλλά και για 2-3 παιχνίδια. Επίσης είναι αθόρυβος, καταναλώνει λιγότερο και το κυρίοτερο αυξάνει κατακόρυφα την αποκρισιμότητα του συστήματος. Δηλαδή τι άλλο περιμένεις εσύ; Μήπως να κάνει και καφέ; Φιλικά πάντα και συγνώμη για το έντονο ύφος.

Δημοσ.

Αν ασχολείσαι λίγο με το hardware θα ξέρεις το ρητό που λέει, ότι πληρώνεις παίρνεις.

Όσο για τον intel που αναφέρεις πέρα από την μικρή του χωρητικότητα, τα 70 MB/Sec

ταχύτητα εγγραφής που έχει δεν τα θεωρώ και ότι καλύτερο για ssd.

Ενώ ο OCZ 60GB Agility Ex Series, έχει 195MB/sec ταχύτητα εγγραφής, αλλά και 400 ευρώ. Γι’αυτό θεωρώ ότι είναι σχετικά νωρίς για να επενδύσει κάποιος σε ssd.

Εξάλου τι να την κάνω την ταχύτητα αν δεν μπορώ να μεταφέρω τα μεγάλα αρχεία μου πχ. ταινίες η blue ray, με γρήγορες ταχύτητες, ενόψει του usb 3, άσε που σύντομα θα δούμε και υλοποιήσεις ssd με sata 3, που όπως αναφέρουν θα έχουν πολύ καλύτερες επιδώσεις.

Δημοσ.

Δε διαφωνώ με όσα λες, αλλά ακόμα και ένας "χαμηλού κόστους" ssd όπως ο postville είναι ουσιστική αναβάθμιση για τον απλό χρήστη αφού δίνει άλλο "αέρα" στο αύστημα. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Βέβαια ελπίζω σύντομα να πέσουν και οι τιμές για να δούμε στα συστήματα μας ακόμα πιο γρήγορους ssd όπως αυτός που λες, κάτι που σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα είναι σχεδόν απαγορευτικό. Επίσης νομίζω ότι με σωστή χρήση, ούτε καν υπερβολική προσοχή, τα 80 giga του postville νομίζω καλύπτουν την πλειονότητα των χρηστών.

Δημοσ.

για λειτουργικο και games ειναι υπεραρκετα τα 80GB του intel. για αποθηκευτικος χωρος και τα 120Gb και τα 160Gb ειναι παρα πολυ λιγα! οποτε ειναι ανουσιο να πας πανω απο τα 80Gb για το λειτουργικο.τι μπορεις δηλαδη να βαλεις σε ενα pc, 150 προγραμματα και 50 games? μα με τοσα πολλα παλι θα τρεχει με δυσκολια το λειτουργικο οποιον ssd και αν εχει. τωρα για ταινιες blue ray θα χρειαστεις τουλαχιστον 1tb κατι το οποιο πιστευω θα αργησει πολυ ακομα οποτε θα εχουν παλιωσει ηδη και τα υπαρχοντα pc.οποτε η λογικη του περιμενω για κατι καινουριο δεν εχει τελος γιατι παντα υπαρχει κατι καινουριο. εγω παντως περιμενα μερικους μηνες και οταν ειδα οτι τελικα δεν πεφτουν και πολυ οι τιμες πηρα τον 40αρη intel. οσο για τους raptor εκει κι αν ειναι πεταμένα λεφτα σε κατι πλεον ξεπερασμενο

---------- Προσθήκη στις 22:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:24 ----------

και δειτε ποση διαφορα εχει ακομα και ενας αργος ssd με το raptor

raptorbench.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.
για λειτουργικο και games ειναι υπεραρκετα τα 80GB του intel

για λειτουργικό και ελάχιστα games είναι αρκετός, αλλά για άτομα που δεν βάζουν 2-3 games και μετά δεν τα κάνουν uninstall για να βάλουν νέα δεν φτάνει ούτε για στραγάλια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...