Tigran Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα παίδες! Ήθελα να κάνω 2 ερωτησούλες σχετικά με την νομοθεσία που ισχύει για την πώληση προϊόντων online προς το εξωτερικό. Έχω αγοράσει από πάμπολα καταστήματα του εξωτερικού και έχω προσέξει ότι ούτε τιμολόγιο στέλνουν συνήθως, αλλά ούτε και απόδειξη. Το μόνο που βάζουν μέσα(αν το βάλουν κι αυτό) είναι ένα χαρτί που γράφει αναλυτικά τα περιεχόμενα της παραγγελίας και τίποτα παραπάνω. Εγώ αν πουλήσω κάτι προς το εξωτερικό τι παίζει; Πληρώνω 21% ΦΠΑ? Την ίδια απορία έχω και σχετικά με τα άυλα downloadable προϊόντα(τραγούδια, ταινίες κτλ). Αν πουλήσω ένα τραγούδι στο ιντερνετ σε κάποιον από το εξωτερικό, τι ΦΠΑ θα πληρώσω; 21%?
isay Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Ο πελάτης πληρώνει το εκάστοτε φπα της χώρας που γίνεται παραγγελία. Π.χ. αν παραγγείλεις από Αγγλία, πληρώνεις +17,5% (το λεγόμενο VAT). Άρα εσύ χρεώνεις τον πελάτη σου με ΦΠΑ 21% το οποίο πληρώνεις στην ΔΟΥ. (αυτή η είναι νόμιμη διαδικασία)
alexandr0s Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα παίδες! Ήθελα να κάνω 2 ερωτησούλες σχετικά με την νομοθεσία που ισχύει για την πώληση προϊόντων online προς το εξωτερικό. Έχω αγοράσει από πάμπολα καταστήματα του εξωτερικού και έχω προσέξει ότι ούτε τιμολόγιο στέλνουν συνήθως, αλλά ούτε και απόδειξη. Το μόνο που βάζουν μέσα(αν το βάλουν κι αυτό) είναι ένα χαρτί που γράφει αναλυτικά τα περιεχόμενα της παραγγελίας και τίποτα παραπάνω. Εγώ αν πουλήσω κάτι προς το εξωτερικό τι παίζει; Πληρώνω 21% ΦΠΑ? Την ίδια απορία έχω και σχετικά με τα άυλα downloadable προϊόντα(τραγούδια, ταινίες κτλ). Αν πουλήσω ένα τραγούδι στο ιντερνετ σε κάποιον από το εξωτερικό, τι ΦΠΑ θα πληρώσω; 21%? Εγώ ότι αγορές έχω κάνει έχω πάρει απόδειξη κανονικά. Απλά να ξέρεις ότι η απόδειξη του εξωτερικού ίσως να μη μοιάζει με αυτή που έχεις συνηθίσει να βλέπεις εδώ. Είναι πιο απλά τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.