De@th L0rd Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Η "απολυτη" λογικη, λεει οτι κατεχεις κατι για το οποιο δεν πληρωσες το αναλογο αντιτιμο στον δημιουργο του, και τον αναλογο φορο στο κρατος, οπως κανεις για ολα τα αλλα προιοντα τα οποια εχεις υπο την κατοχη σου.Αυτο ειναι που μετραει αυτος που θα σε κυνηγησει (ειτε λεγεται κρατος, ειτε εποε, ειτε Κυρ Βασιλης), και οχι η κλασικη απαντηση "αφου δεν θα το αγοραζα". Επισης υπαρχει μονιμα αυτη η παλι κλασικη απαντηση "δεν ειναι κλοπη, γιατι δε σου στερει αλλα αντιγραφει". Ωραια, δεν ειναι κλοπη, και κανεις δε σε πιανει για κλοπη. Ο νομος ομως (καλως η κακως, αυτος υπαρχει), λεει οτι και η αντιγραφη χωρις την συγκαταθεση του δημιουργου, ειναι παρανομη. Γιατι το μπλεκετε παντα με την κλοπη; Και μιας και τα παραδειγματα παντα κολλανε σε αυτο το σημειο (της μη στερησης του αυθεντικου, παρα μονο της αντιγραφης), να πω κι εγω ενα. Σε ενα κινηματογραφο οπου παιζει ενα εργο που κατα τη γνωμη σου δεν αξιζει, θα απαιτουσες ποτε να μπεις τζαμπα να το παρακολουθησεις, αφου δεν αξιζει και ποτε δε θα πληρωνες για αυτο; Το ιδιο δεν ειναι; Δε του στερεις τιποτε αν κατσεις σε μια ακρουλα και απλα το δεις κι εσυ. Το αναφέρουμε γιατί αυτοί που είναι κατά τις πειρατείας το ταυτίζουν με την κλοπή. Παράνομο μεν λόγω του νόμου όπως είπες,κλοπή ΔΕΝ είναι. Πρέπει επιτέλους μερικοί αν ανοίξουν τα λεξικά και να δουν τις ορολογίες. Δες τα παραπάνω μηνύματα και θα δεις ποίος μίλησε πρώτος για κλοπές και αηδίες. Δεν εκλογικεύω καταστάσεις απλά τονίζω την διαφορά. Είναι σαν να συγκρίνεις κάποιον που κάνει dogging και να λες πωπω διατάραξη κοινής ησυχίας. Τελείως διαφορετικά πράγματα.
windshear Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Αν ζούσα στην Ελβετία και έπαιρνα 1200€ απ' το ταμείο ανεργίας και για όσο διάστημα ήμουν άνεργος, θα τα έπαιρνα όλα αυθεντικά. Στο Ελλαδιστάν που το ταμείο ανεργίας δε μου δίνει τίποτα αν και είμαι απολυμένος από χρεοκοπημένη εταιρία - ακόμα και το Internet που έχω το θεωρώ πολυτέλεια και είμαι πολύ ευτυχισμένος που ακόμα μπορώ να το πληρώνω. Φυσικά και θέλουμε να πληρώνουμε για online περιεχόμενο - δεν έχουμε καβούρια, αλλά όταν δε σου πέφτουν από τα μπατζάκια???
Demetris77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 ενταξι ρε σεις αφού μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που θα πάει όλα φρεε σε λίγο αχαχαχαχαχα Ετσι ακριβως ειναι φιλε. Στα σοβαρα ομως. Οποιος μπορει να το καταλαβει καλως. Οι αλλοι θα ψαχνονται σε νομικους λαβυρινθους αλλα ηδη η τεχνολογια θα τους εχει ξεπερασει κατι ετη φωτος..
Beholder Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μου συγκρίνεις το download με σφαγές αμάχων πλυθησμών;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Ακούς τι λες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ακου Παμελα,δεν φταις εσυ ετσι γεννηθηκες γι'αυτο και αλλο ειπα εγω και αλλο καταλαβες εσυ.Ισως καποια μερα γινεις ανθρωπος και μπορεσεις να κανεις διαλογο πολιτισμενα.Μεχρι τοτε θα εχεις flame στυλακι που δεν οδηγει πουθενα.
Beholder Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Εδω διαφωνουμε. Απο τη στιγμη που υπαρχει ο νομος, δεν ειναι κανενος επιχειρημα.Δεν ειμαστε σε καποια δικτατορια οπου ο νομος μας επιβληθηκε (και δεν μιλαω για τον συγκεκριμενο μονο, αλλα για ολους τους νομους που μπορει να μας φαινονται οτι δεν εχουν λογικη). Ειμαστε σε μια δημοκρατια (οσο κακη και να ειναι), που μας δινει το δικαιωμα να αλλαξουμε οτι δεν μας αρεσει. Απο τη στιγμη ομως που για 36 χρονια (ουτε 1 ουτε 2, στη χειροτερη αν ηταν καθαρα 4 χρονια, 9 τετραετιες), ψηφιζουμε παλι τους ιδιους που εβγαλαν αυτους τους νομους, τοτε το θεωρω τελειως ατοπο το να λεω οτι ειναι κακος, αδικος κλπ ο καθε νομος, και στο τελος της τετραετιας να παω να ψηφισω παλι εναν εκ των σημερινων που υποστηριζουν και θα συνεχισουν να υποστηριζουν αυτο το νομο. ΟΚ,αλλα το οτι ζουμε σε μια 'δημοκρατια' δεν σημαινει οτι ολοι οι νομοι ειναι δικαιοι και σωστοι.Τα εχουμε πει και στο λινκ που παρεθεσα απο παλαιοτερη κουβεντα μας. Θελω να καταλαβω παντως το σκεπτικο σου και το σκεπτικο αυτων που που ειναι ενθερμοι υποστηρικτες των 'πνευματικων δικαιωματων'. Αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα και δεν ειναι αυτο το πλεον καταλληλο νημα.
S&F<3 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 τίποτα καινούργιο θα ακούσουμε όλο πληρώνουμε έχουμε πλήρωση ακόμα και την τσόντα της ΤΖΟΥΛΙΑΣ αίσχος :mad::mad:
Αδμιν Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 τίποτα καινούργιο θα ακούσουμε όλο πληρώνουμε έχουμε πλήρωση ακόμα και την τσόντα της ΤΖΟΥΛΙΑΣ αίσχος :mad::mad: Σε ανάγκασαν;
tolis_01 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Σε ανάγκασαν; Είναι υποχρεωτικό λέει να δεις την τσόντα της Τζούλιας! Ξέρεις κανέναν έλληνα που να μην την έχει δει; (εκτός από εμένα που το είπα σε άλλο τόπικ)
S&F<3 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Σε ανάγκασαν; όχι άλλα κάποια στιγμή θα το κάνουν και αυτό
S&F<3 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Είναι υποχρεωτικό λέει να δεις την τσόντα της Τζούλιας! Ξέρεις κανέναν έλληνα που να μην την έχει δει; (εκτός από εμένα που το είπα σε άλλο τόπικ) ούτε εγώ την έχω δει είδα μόνο αυτά που έδειξαν στο ράδιο αρβύλα το είπα και στο off topic thread όταν λέω ότι έχουμε πληρώσει ακόμα και την τσόντα θέλω να πω ότι: ο κάθε υπουργός κ.λ.π μας βάζει στους φόρους ότι έχει αυτός όρεξη
mdr21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Καλά ρε σοβαρά πράματα λέμε τώρα;Πιανού του δίνουνε κάτι τσάμπα και θέλει να το πληρώσει; Ακόμα και κάποια οικονομική ευπορία να έχεις δεν πιστεύω να θέλεις να δώσεις λεφτά. Επίσης αυτό το 5% που θέλει να πληρώνει το online περιεχόμενο δεν μας διευκρινίζει την ηλικία. Στην παραπάνω έρευνα δεν παρέχετε το όριο της έρευνα κτλ. Για υπηρεσιες video on demand οπου ο παροχος απλα με 1-2 κλικ θα σου παρεχει ταινιες , σε τιμια ποιοτητα , 16:9 , με ετοιμους υποτιτλους , ισως και με υπηρεσιες PVR και νορμαλ χρεωση πχ 1-2Ε/ταινια χωρις παγιο υπηρεσιας ή με συμβολικο , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ θα πληρωναν και θα αφηναν τα torrents/rs κλπ Για την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια του κοσμου ειναι βασανο τα τορρεντς/rs κλπ με την διαδικασια τους ,την θεωρητικη(?) ανασφαλεια που προκαλουν , τους υποτιτλους , τα codecs , τη σωστη εκδοση (πχ screen ,DVDrip Κλπ). Μεσα στα φορουμς και στα τεχνολογικα site δημιουργειται η ψευδαισθηση οτι ολοι παιζουν στα δακτυλα τα τορρεντς και τα rs links αλλα δεν ισχυει στον πραγματικο κοσμο. Απλα λογω του τζαμπα και της ΜΗ εναλλακτικης λυσης εχουν μπει πολλοι κουτσα-στραβα στο τριπακι τoυ downloading. Και κατα την γνωμη εκει επρεπε να στοχευουν οι εταιριες για την καταπολεμηση της πειρατειας , βλεπε επιτυχια apple με itunes. Πχ εγω αν και ειμαι εμπειρος χρηστης τορρεντς/rs ειναι απειρες οι φορες που λογω κακου codec ή υποτιτλου ή κολληματος του player εχω ριξει χριστοπαναγιες βραδιατικα που θελω να χαλαρωσω βλεποντας μια ταινια πριν κοιμηθω , διαδικασια που ευχαριστως θα την απεφευγα για 1-2Ε. Φανταστειτε οι απειροι. Το connx-tv προσπαθει να παρεχει αυτο που λεω , αλλα με το ακριβο παγιο της υπηρεσιας απο τη μια και με την μικρη και κακη ποικιλια ταινιων που προσφερει (δεκατιας 80 και 90!!) σε τιμες 2-3Ε απο την αλλη , τελικα αποτελει μια υπηρεσια κοροιδια.
stelpas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Για υπηρεσιες video on demand οπου ο παροχος απλα με 1-2 κλικ θα σου παρεχει ταινιες ' date=' σε τιμια ποιοτητα , 16:9 , με ετοιμους υποτιτλους , ισως και με υπηρεσιες PVR και νορμαλ χρεωση πχ 1-2Ε/ταινια χωρις παγιο υπηρεσιας ή με συμβολικο , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ θα πληρωναν και θα αφηναν τα torrents/rs κλπ Για την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια του κοσμου ειναι βασανο τα τορρεντς/rs κλπ με την διαδικασια τους ,την θεωρητικη(?) ανασφαλεια που προκαλουν , τους υποτιτλους , τα codecs , τη σωστη εκδοση (πχ screen ,DVDrip Κλπ). Μεσα στα φορουμς και στα τεχνολογικα site δημιουργειται η ψευδαισθηση οτι ολοι παιζουν στα δακτυλα τα τορρεντς και τα rs links αλλα δεν ισχυει στον πραγματικο κοσμο. Απλα λογω του τζαμπα και της ΜΗ εναλλακτικης λυσης εχουν μπει πολλοι κουτσα-στραβα στο τριπακι τoυ downloading. Και κατα την γνωμη εκει επρεπε να στοχευουν οι εταιριες για την καταπολεμηση της πειρατειας , βλεπε επιτυχια apple με itunes. Πχ εγω αν και ειμαι εμπειρος χρηστης τορρεντς/rs ειναι απειρες οι φορες που λογω κακου codec ή υποτιτλου ή κολληματος του player εχω ριξει χριστοπαναγιες βραδιατικα που θελω να χαλαρωσω βλεποντας μια ταινια πριν κοιμηθω , διαδικασια που ευχαριστως θα την απεφευγα για 1-2Ε. Φανταστειτε οι απειροι. Το connx-tv προσπαθει να παρεχει αυτο που λεω , αλλα με το ακριβο παγιο της υπηρεσιας απο τη μια και με την μικρη και κακη ποικιλια ταινιων που προσφερει (δεκατιας 80 και 90!!) σε τιμες 2-3Ε απο την αλλη , τελικα αποτελει μια υπηρεσια κοροιδια.[/quote'] Θα συμφωνήσω σε αυτά που λες. Σε άλλο thread περίπου τα ίδια υποστηριξα. Θα συνεχίσω την επιχειρηματολογία επεκτείνοντας την στο βιβλίο. Ας πούμε πως ήμουν συγγραφέας. Γνωστός. Αν αποφάσιζα το συγγραφικό μου έργο να μην το τύπωνα αλλά να το πουλουσα σε μορφή ebook από το site μου για 3€, δεν θα είχα πολλά κέρδη με μηδαμινά έξοδα; Δεν θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι; Όσο για τις εκδοτικες, δεν θα είναι οι πρώτες εταιρείες που λόγω τεχνολογικής εξέλιξης θα καταργηθούν..... Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
victz Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Λυση ετσι οπως το βλεπω δε ξερω αν υπαρχει. Η ποιοτητα δεν ανεβαινει οσο ο απλος χρηστης δεν αγνοει επιδεικτικα τα σκουπιδια που του πασαρουν. Σαφως και οι εταιριες χανουν με το κατεβασμα, οχι ομως οσα μας λενε. Αρα βλεποντας τη χασουρα, κοιτανε να κυνηγησουν παντα τον απλο χρηστη, περιοριζοντας τον, και προσπαθωντας να τον πεισουν οτι η αγορα του προιοντος ωφελει ολο το κυκλωμα. Ωφελει, αλλα καποιους, και σιγουρα οχι το χρηστη, που συχνα-πυκνα ανακαλυπτει τι μουφα ειδε στο σινεμα, ή ακουσε στο CD. Πλεον οτι αγοραζω το ψαχνω αρκετα, ειτε λογω κρισης, ειτε επειδη τα λυπαμαι να τα πεταω σε προιοντα που δε το αξιζουν. Δοξα τω θεω, υπαρχουν αρκετες κριτικες για το καθε τι, και μπορω να σχηματισω γνωμη. Κατα καιρους ολοι εχουμε κατεβασει πιστευω. Η εχουμε παρει υλικο απο αλλους που εχουνε κατεβασει. Αλλο ομως αυτο, και αλλο να πειθεις τον εαυτο σου οτι ειναι νομιμο, αφου ο νομος δεν ειναι λογικος. Ο νομος ειναι αυτος και οφειλεις να τον σεβεσαι. Σιγουρα δεν ειναι κλοπη οπως θελουν να μας το πασαρουν, αλλα σιγουρα δεν ειναι και νομιμο. Ουτε ηθικο επειδη και μας μας κλεβουν. Αλλα αυτο ειναι μια τεραστια συζητηση...
superor Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι υποστηρικτές του "παράνομου", παρόλο που ενδιαφέρονται κυρίως για μουσική, μιλούν για το ότι δεν υπάρχουν λογικές τιμές και τα CD αν τα πουλούσαν 10€ και όχι 20 και 25 θα τα έπαιρναν, ή το ότι ένα CD έχει μόνο 1-2 τραγούδια που αξίζουν, ή το ότι δε σε περιορίζει με το DRM κ.λπ. Το iTunes δεν το ξέρει κανείς;;; Ή μάλλον είναι δικαιολογίες όλα αυτά; Ούτε DRM έχει, τα περισσότερα ολόκληρα CD έχουν 9,99€ και 0,99€ το κομμάτι (πολλές φορές ένα CD με 30 ή και παραπάνω κομμάτια κάνει επίσης 10€!) και τα τραγούδια που δεν έχω βρει είναι πραγματικά ελάχιστα! Μέχρι και του Πυροβολάκη για τη Eurovision βρήκα την Παρασκευή που μου άρεσε και ήταν εντελώς φρέσκο! Τουλάχιστον αυτό που έχω δει από τους φίλους μου είναι, όταν τους λέω, "σιγά 1€ δεν μπορείς να δώσεις για ένα κομμάτι που σου αρέσει;" αυτό που μου λένε είναι: "ναι αλλά όταν μπορώ να βρω όλη τη δισκογραφία τσάμπα;"
victz Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Λυσεις τυπου Itunes δε με ενδιαφερουν προσωπικα. Η αγορα για μενα ειναι κατι το χειροπιαστο, σιγουρα μπορει να αγορασεις ενα τραγουδι που σ'αρεσει, αλλα δεν ειναι το ιδιο. Θελω ολοκληρο το CD πχ, οχι 2-3 τραγουδια που ισως μ'αρεσουν. Αλλωστε το CD σου μενει. Το ιδιο και ενα βιβλιο. Το χρηματικο ειναι ενα πλην, αλλα αν ενα βιβλιο κανει ενα ποσο που δεν εχεις να το δωσεις απλα δε το αγοραζεις. Το ιδιο και ενα CD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα