FarCry Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Απρόθυμοι να πληρώσουν για περιεχόμενο στο Διαδίκτυο που προσφέρεται αυτή τη στιγμή δωρεάν εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Nielsen. Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό που επιθυμεί το δωρεάν περιεχόμενο στο Διαδίκτυο να παραμείνει χωρίς πληρωμή φθάνει στο 85%, την ώρα που στη χώρα μας ανέρχεται σε 95%. Υπάρχουν, πάντως κάποιες κατηγορίες περιεχόμενου που οι Έλληνες δείχνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν για περιεχόμενο. Για παράδειγμα, για ταινίες το ποσοστό είναι στο 37%, στη μουσική είναι 33%, στα περιοδικά 30%, στα επαγγελματικά video/τηλεοπτικά προγράμματα 29% και στις εφημερίδες 25%. Σε κάθε περίπτωση το 71% των καταναλωτών τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα δηλώνει πως το online περιεχόμενο που καλούνται να πληρώσουν θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που μπορούν να βρουν χωρίς κόστος. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι μία μερίδα καταναλωτών δείχνει να κατανοεί ότι η χρέωση του περιεχομένου βοηθά και στην ποιότητα. Το 34% στον κόσμο και το 26% στην Ελλάδα θεωρεί πως η ποιότητα του περιεχομένου θα πέσει αν οι εταιρείες δε χρεώσουν γι’ αυτό. Άποψη με την οποία διαφωνεί πάντως το 30% παγκοσμίως και το 39% στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 36% και 34% αντίστοιχα δεν έχει ξεκάθαρη άποψη. Όσον αφορά στις διαφημίσεις, το 44% στην Ελλάδα παρουσιάζεται διατεθειμένο να ανεχτεί περισσότερες διαφημίσεις εφόσον το online περιεχόμενο παραμείνει δωρεάν. Σε περίπτωση, όμως, που κληθούν να πληρώσουν, το 66% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφημίσεις. Πηγή: myphone.gr
kfyros Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Βασικά θα πρέπει να βελτιωθούν και τα μέσα. Ειδικά για τα ebooks - e-περιοδικά - e-εφημερίδες πρέπει να βελτιωθούν τα readers αρκετά. Όσο φορητός και να είναι ένας υπολογιστής, δεν μπορεί να κουβαλάμε το netbook - notebook στην καφετέρια ή στην παραλία ή στον καναπέ μας τελοσπάντων για να διαβάσουμε ένα e-βιβλίο ή μια e-εφημερίδα. Για ταινίες - μουσική κλπ. δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη μέθοδος, όαο τα torrents θα κλείνουν (βλέπε gamato) και θα μπαίνει κόσμος φυλακή.
Linus_21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Εγώ πάλι ανησυχώ για τις online συναλλαγές. Για αυτό και περιορίζομαι σε αγορές από e-shop που θα γίνει η συναλλαγή με το χέρι. Δεν θέλω να μπλέκω με τράπεζες πιστωτικές και χρεωστικές.
MilesSmiles Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Εγώ πάλι ανησυχώ για τις online συναλλαγές. Για αυτό και περιορίζομαι σε αγορές από e-shop που θα γίνει η συναλλαγή με το χέρι. Δεν θέλω να μπλέκω με τράπεζες πιστωτικές και χρεωστικές. Πάντως Linus η ασφάλεια στις on line συναλλαγές (μιλάμε πάντα για πιστοποιημένες εταιρίες με πιστοποιητικά για τα κλειδιά τους) θεωρητικά είναι πιο ασφαλής από κάθε άλλου είδους συναλλαγή αυτή τη στιγμή.
tolis_01 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Όσα είναι (νόμιμα) δωρεάν, είναι λογικό να θέλουμε να παραμείνουν δωρεάν. Προσωπικά θα πλήρωνα για ταινίες, ΜΟΝΟ ΑΝ είναι πιο φθηνές από το video club. edit: Α, ναι, είδα το ποστ του από κάτω μου και θυμήθηκα και κάτι άλλο. Επίσης για τις ταινίες, μόνο αν δεν έχουν drm.
Haldol Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Ο καθένας θα θέλει να πληρώσει όταν λαμβάνει υπηρεσίες ανάλογες των προσδοκιών και απαιτήσεών του. Για παράδειγμα; Όταν μιλάμε για ταινίες, πως περιμένει η τάδε και η δείνα εταιρεία να πληρώσω όταν δε μου τις προσφέρει σε αναλογία πλευρών 16:9; Να πληρώσω για χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες, δε πρόκειται. Για μουσική; Βάλε DRM και κλειδώματα τύπου «θα το παίξεις σε ΜΙΑ συσκευή» και έρχεσαι στα ίδια. Και μετά ρωτάς γιατί δε σκοπεύω να πληρώσω για περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Δώσε μου τη δυνατότητα να κατεβάσω (κι όχι απλώς να κάνω stream) τις ταινίες που θέλω σε 16:9, χωρίς τρελή συμπίεση (δηλαδή με ΑΡΙΣΤΗ ποιότητα) και χωρίς κλειδώματα τύπου «μόνο σε ΈΝΑ media player θα το δεις» και τότε το ξανασυζητάμε!
SpirosLouis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Καλά ρε σοβαρά πράματα λέμε τώρα; Πιανού του δίνουνε κάτι τσάμπα και θέλει να το πληρώσει; Ακόμα και κάποια οικονομική ευπορία να έχεις δεν πιστεύω να θέλεις να δώσεις λεφτά. Επίσης αυτό το 5% που θέλει να πληρώνει το online περιεχόμενο δεν μας διευκρινίζει την ηλικία. Στην παραπάνω έρευνα δεν παρέχετε το όριο της έρευνα κτλ.
d-mi Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Τι είναι αυτές? Loool έλεος Sent from my iPhone using Insomnia.app
kostasfalcon Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Να πληρωνουμε 5 ευρω για καθε αγωνα στην φορμουλα 1 νταβατζη δεν ειχαμε, νταβατζη αποκτησαμε (ΑΝΤ1)
Bourdoulas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Τα δικαιώματα για τη φόρμουλα είναι πολύ ακριβά και προφανώς δεν συμφέρει κανένα ελληνικό κανάλι να τα πάρει γιατί δεν υπάρχει το ανάλογο κέρδος.
Hells Bells Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Έτσι είμαστε εμείς οι έλληνες! Ότι δεν είναι χειροπιαστό γιατί να το πληρώσεις ? χαχα
NOPSTRIM Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Loool έλεος Sent from my iPhone using Insomnia.app Αστείος; Είναι υποχρεωμένος ο άλλος να ξέρει;
Bspus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Για ταινίες - μουσική κλπ. δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη μέθοδος, όαο τα torrents θα κλείνουν (βλέπε gamato) και θα μπαίνει κόσμος φυλακή. Δεν εχω δει ποτε μεχρι τωρα να γινεται πισωγυρισμα σε τετοια θεματα. Απο τη στιγμη που πλεον οι ταχυτητες δεν ειναι προβλημα και το περιεχομενο τεχνικα μπορει να αντιγραφει και να διανεμηθει ανεξοδα, σιγουρα η πειρατεια θα μεσουρανει. Παλια παιρναμε υλικο απο ftp sites η direct links. Αυτα πλεον δεν υπαρχουν (rapidshare εξαιρειται, αληθεια γιατι εκει δεν παει κανεις φυλακη???). Τα torrents και p2p οπως τα ξερουμε μπορει να μην υπαρχουν για πολυ αλλα σιγουρα κατι θα τα διαδεχτει (πχ magnet links?) H μονη περιπτωση στο μακρινο μελλον που μπορω να φανταστω ειναι να φτασουμε ολοι ανεξαιρετως να συνδεομαστε επωνυμα (προσωπικη IPv6 σε ονομαστικη βαση) στο internet και αυστηρα μεσω dumb terminals. Εκει οντως ο πολιτης θα εχει 0 ελεγχο. Για εκει το πανε αλλα διατηρω τις ελπιδες μου οτι δεν θα γινει ποτε. Πάντως Linus η ασφάλεια στις on line συναλλαγές (μιλάμε πάντα για πιστοποιημένες εταιρίες με πιστοποιητικά για τα κλειδιά τους) θεωρητικά είναι πιο ασφαλής από κάθε άλλου είδους συναλλαγή αυτή τη στιγμή. Δεν ειναι μονο το θεμα ασφαλους συνδεσης. Υπαρχουν και αλλοι κινδυνοι. Μπορει να εχει προσβληθει το μηχανημα σου με keyloggers, trojans κλπ οποτε εισαι ευαλωτος ασχετα απο τη συνδεση με την υπηρεσια. Και μην ξεχναμε οτι αν εχουν τον αριθμο της καρτας σου στη βαση δεδομενων τους, αμα αυτοι πεσουν θυμα επιθεσης παλι ενδεχεται να κινδυνευεις. Γι αυτο εγω αποφευγω ολες τις συναλλαγες με καρτα, ακομα και στα μαγαζια αν μπορω (ναι ειμαι ακραιος το ξερω) και προτιμω μετρητα. Για τις περιπτωσεις που αυτο απλα δεν γινεται, εχω ενα δευτερο λογαριασμο στην τραπεζα που ειναι παντα σχεδον αδειος και τον γεμιζω σε τακτα χρονικα διαστηματα για τις λογοστες συναλλαγες Για τις gift που ρωτηθηκε, ειναι προπληρωμενες visa καρτες με τις οποιες μπορεις να κανεις online και μη συναλλαγες. Οταν τελειωσει το ποσο που τις εχεις προ χρεωσει μπορεις να τις ανανεωσεις αν θες. Καλη ιδεα αλλα η προμηθεια που πληρωνεις τις καθιστα κοροιδια κατα τη γνωμη μου. Πριν 5 χρονια ειχα μια οταν πρωτοβγηκαν, ηταν γυρω στο 7% απ'οτι θυμαμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα