Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα μετά από κεραυνό

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πισί φίλης, μετά από πτώση κεραυνού, άρχισε να σβήνει μόνο του ανά πάσα στιγμή. Δηλαδή ή που δε θα άνοιγε καθόλου, ή θα άνοιγε και θα δούλευε κανονικά και μετά από 10' ή 1 ώρα ή οτιδήποτε θα έσβηνε ξαφνικά. Επίσης της κάηκε το μόντεμ και το άλλαξε. Ανέλαβα εγώ την υπόθεση, και η πρώτη σχετική έρευνα στο ίντερνετ έδειξε οτι κατά 99% έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Το έβγαλα και το πήγα στο πλαίσιο λοιπόν, όπου μετά το σχετικό έλεγχο στο σέρβις, μου είπαν οτι δε διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα και άρα δε μπορούν να το αλλάξουν. Τώρα τι να κάνω; Εγώ κόβω τα ... μου οτι το τροφοδοτικό την άκουσε απ' τον κεραυνό, αλλά λόγω της ρευστότητας της κατάστασης (σβήνει όποτε του έρθει) δε μπόρεσα να τους αποδείξω τι παίζει. Λογικά το σύνδεσαν εκείνη την ώρα , είδαν οτι δουλεύει και είπαν "οκ εντάξει είναι". Υπάρχει περίπτωση να είναι αλλού το πρόβλημα; Να τους πάω ολόκληρο το πισί και να τους πώ "βγάλτε άκρη" , ή δε λέει;

Δημοσ.
Το πισί φίλης, μετά από πτώση κεραυνού, άρχισε να σβήνει μόνο του ανά πάσα στιγμή. Δηλαδή ή που δε θα άνοιγε καθόλου, ή θα άνοιγε και να δούλευε κανονικά και μετά από 10' ή 1 ώρα ή οτιδήποτε θα έσβηνε ξαφνικά. Επίσης της κάηκε το μόντεμ και το άλλαξε. Ανέλαβα εγώ την υπόθεση, και η πρώτη σχετική έρευνα στο ίντερνετ έδειξε οτι κατά 99% έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Το έβγαλα και το πήγα στο πλαίσιο λοιπόν, όπου μετά το σχετικό έλεγχο στο σέρβις, μου είπαν οτι δε διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα και άρα δε μπορούν να το αλλάξουν. Τώρα τι να κάνω; Εγώ κόβω τα ... μου οτι το τροφοδοτικό την άκουσε απ' τον κεραυνό, αλλά λόγω της ρευστότητας της κατάστασης (σβήνει όποτε του έρθει) δε μπόρεσα να τους αποδείξω τι παίζει. Λογικά το σύνδεσαν εκείνη την ώρα , είδαν οτι δουλεύει και είπαν "οκ εντάξει είναι". Υπάρχει περίπτωση να είναι αλλού το πρόβλημα; Να τους πάω ολόκληρο το πισί και να τους πώ "βγάλτε άκρη" , ή δε λέει;

εμένα είχε καει μέρος της μητρικής απο κεραυνό, δεν είναι αναγκη να είναι εκεί το πρόβλημα.. δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό και δές...

επίσης κάτι μου λέει οτι δεν θα στο καλύψει η εγγύηση για πτώση κεραυνού... :P καλή τύχη anyway

Δημοσ.
Δεν ανέφερα "πτώση κεραυνού" εννοείται. Απλά "έχμ νομίζω οτι το τροφοδοτικό μου έχει πρόβλημα".

εμένα μου είχε τύχει σε μια motherboard για athlon πριν χρόνια, πρέπει να ήταν η GA-7VAXP. το άσχημο είναι οτι έγινε 3 μέρες αφου την αγόρασα.. έκαψε modem, 2usb, και δεν ξέρω τι άλλο... υποθέτω οτι πέρασε απο την τηλεφωνική γραμμή για να κάψει modem κτλ, και το τροφοδοτικό έμεινε ανέπαφο... πάλι καλά που τότε ήταν οι καλές εποχές του πλαισίου και μου αλλάξαν την μητρική με την Ultra εκδοση της... χωρίς να δώσω κάτι παραπάνω.. ! απο τότε όταν βρέχει άσχημα ... το pc κλειστό... :) :)

Δημοσ.

Μάλλον θα ξηλώσω και τη ΜΒ και θα τους την πάω. Τι διάλο, αν το τροφοδοτικό είναι οκ, δεν παίζει να φταίει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Φιλε μου ,μπορει να εχει καψει οτιδηποτε.Οταν επιστρεφεται ανταλλακτικο βαση εγγυησης για ελεγχο,πραξτε λιγο πονηρα,λεγοντας οτι σβηνει μετα απο 4-5 ωρες ή κανει restart μετα απο πολυ ωρα.Ετσι λοιπον,να εχει ο τεχνικος/φωστηρας ενα μετρο να το αφησει να δουλευει ολη μερα

Δημοσ.
Φιλε μου ,μπορει να εχει καψει οτιδηποτε.Οταν επιστρεφεται ανταλλακτικο βαση εγγυησης για ελεγχο,πραξτε λιγο πονηρα,λεγοντας οτι σβηνει μετα απο 4-5 ωρες ή κανει restart μετα απο πολυ ωρα.Ετσι λοιπον,να εχει ο τεχνικος/φωστηρας ενα μετρο να το αφησει να δουλευει ολη μερα

Σωστος ο παιχτης.Ετσι μην μας πιανουν και κωτσους :lol:

Δημοσ.

Σκόπευα να κάνω αναλυτική περιγραφή, αλλά εκείνη τη στιγμή δε με ρώτησε καν ποιό είναι το πρόβλημα για να το γράψει πάνω, απλά το πήρε και μου έδωσε ένα χαρτί. Παραξενεύτηκα αλλά λέω ντάξ.

Βασικά πιστεύω οτι τέτοιου είδους και χειρότερες "πονηριές" αρκετών οδήγησαν το σέρβις του πλαισίου στο να γίνει πολύ αυστηρό. Παλιότερα, έστω κι αν ο τεχνικός τους δεν έβρισκε τίποτα, αρκούσε απλά να πείς οτι "δε ξέρω τι λέτε, στο δικό μου δε δουλεύει" και "δοκίμασα ένα άλλο και δούλεψε κανονικά" για να σου κάνουν αλλαγή. Τώρα...αν δεν υπάρχει καραμπινάτο πρόβλημα, το μπούλο, δε στο αλλάζουν που να χτυπιέσαι. Και κόψε το λαιμό σου.

Δημοσ.

Tι ειναι αυτο που θα κανει το πλαισιο και το καθε πλαισιο αυστηροτερο?Το οτι του αναφερεις να το αφησει 4-5 ωρες σε λειτουργια?ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ.

Ξεκινας με μια αναλυτικη περιγραφη σε μια κολλα Α4 απο το σπιτι και δεν περιμενεις τον καθε υπαλληλο να σε ρωτησει το προβλημα

Δημοσ.
Σκόπευα να κάνω αναλυτική περιγραφή, αλλά εκείνη τη στιγμή δε με ρώτησε καν ποιό είναι το πρόβλημα για να το γράψει πάνω, απλά το πήρε και μου έδωσε ένα χαρτί. Παραξενεύτηκα αλλά λέω ντάξ.

Βασικά πιστεύω οτι τέτοιου είδους και χειρότερες "πονηριές" αρκετών οδήγησαν το σέρβις του πλαισίου στο να γίνει πολύ αυστηρό. Παλιότερα, έστω κι αν ο τεχνικός τους δεν έβρισκε τίποτα, αρκούσε απλά να πείς οτι "δε ξέρω τι λέτε, στο δικό μου δε δουλεύει" και "δοκίμασα ένα άλλο και δούλεψε κανονικά" για να σου κάνουν αλλαγή. Τώρα...αν δεν υπάρχει καραμπινάτο πρόβλημα, το μπούλο, δε στο αλλάζουν που να χτυπιέσαι. Και κόψε το λαιμό σου.

δεν πολυ-ισχύει κάτι τέτοιο.. πρόσφατα άλλαξα κάτι που ήταν απο δικό μου λάθος. το κακό είναι οτι εγώ το κατάλαβα και δεν θα το ξανακάνω.. άλλοι που νομίζουν οτι οι σκληροί δίσκοι και οι κάρτες γραφικών κτλ κτλ είναι απο λάστιχο η οτι αντέχουν τα πάντα, θα τα σπάνε ξανά και ξανά και μετά θα την πληρώνουμε εμείς... :-(

βέβαια καμία σχέση με το service του πλαισίου πριν απο περίπου 10 χρόνια, όπου πήγαινα με κάτι νεκρούς δίσκους και μου δίναν καινούριο πριν καν τον κοιτάξουν... μόνο και μόνο επειδή είχαν καταλάβει οτι γνωρίζω απο pc... :cry::cry:

Δημοσ.
Να τους πάω ολόκληρο το πισί και να τους πώ "βγάλτε άκρη" , ή δε λέει;

Λέει.

Οι πιθανότητες να μη φταίει το τροφοδοτικό θα έπρεπε να έχουν κάνει ήδη τα "..." το πιο αγχωμένο μέλος τους σώματός σου.

:P

Δημοσ.

Όπως είπαν οι παραπάνω μπορεί να έχει καεί οτιδήποτε...

Αλλά το σύνηθες είναι το τροφοδοτικό λαμβάνοντας σαν δεδομένο την περιγραφή σου.

Δημοσ.

Eγω θεωρω αντιθετως οτι απο την στιγμη που καηκε το0 μοντεμ ειναι πιθανοτατο ο κεραυνος να ηρθε απο την τηλεφωνικη γραμμη επομενως ειναι πιο πιθανο να εχει χαλαση κατι στην motherboard. Aλλα τελοσπαντων ελεγξε πρωτα το τροφοδοτικο και πες μας.

Δημοσ.
Το τροφοδοτικό το τσέκαραν τα παλικάρια και βγήκε οκ. Σειρά έχει η ΜΒ. Θα τους την πάω και δαύτη.

To ότι δοκίμασαν το τροφοδοτικό χωρίς το υπόλοιπο σύστημα δεν σημαίνει ότι δουλεύει και σωστά..μπορεί να βραχυκυκλώνει ή μόλις υπάρχει απαίτηση για περισσότερο ρεύμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί και να σβήνει...

Οπότε όσο ακόμα λειτουργεί το pc πρέπει να τσεκάρεις θερμοκρασίες και την αντοχή του τροφοδοτικού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...