giokspy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 @giokspyΠαιζει σωστα γιατι του εκανες φορματ μεσα απο τα 7 λογικα. Για ριξε μια ματια στα παρακατω να δεις τι τραβανε αλλοι χρηστες που δεν εχουν 7 http://community.wdc.com/t5/Desktop/WD15EADS-00P8B0-Really-slow-Or-am-I-just-crazy/td-p/1547 http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=362402 Χαιρομαι που μεγαλη εταιρια κατασκευης hardware αναγκαζει τους πελατες της να καταφυγουν στην πειρατεια εσυ μιλας για τον συγκεκριμενο green. εγω εχω δυο παλαιοτερους green http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303612&u=WESTERN-DIGITAL-WD10EAVS-1TB-CAVIAR-GREEN-SATA2 και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303736&u=WESTERN-DIGITAL-WD10EADS-1TB-CAVIAR-GREEN-SATA2 δεν τους εχω κανει format μεσα απο w7 (μαλλον σε vista).δεν ξερω τι παιζει με τον 64 ΜΒ Kαι φυσικα εννοειται δεν βαζεις λειτουργικο σε ενα Green.Εγω τους εχω για αποθηκη στο HTPC ---------- Προσθήκη στις 12:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:19 ---------- Kαι στην τελικη αν θελεις αποθηκευτικο χωρο παιρνεις το φτηνο Green. τι να τα κανεις τα 64MB Buffer σε ενα green(ειναι αντιφατικο)
jim_p Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Να σου πω την εμπειρια μου ως τωρα απο τον green του φιλου μου? -1 με αριστα το 10! Τον βαζουμε πριν ενα πενταμηνο περιπου στον pc του. Το λειτουργικο προυπαρχει σε εναν απο τους 2 500αρηδες wd blue, οποτε αυτος παει για αποθηκευτικος χωρος. Τα vista αρνουνται για καποιο λογο να του κανουν φορματ, οποτε επιστρατευεται το gparted, το οποιο εκανε την δουλεια στην εντελεια. Μετα απο λιγο καιρο παρατηρησε οτι οι ταχυτητα του δεν ειναι απλα αργη, ειναι χειροτερη απο σκληρο 5ετιας και βαλε. Ο λογος αναφερεται και στο θεμα στο φορουμ της wd. Ειναι δυνατον να αντιγραφει 1 μεγαλο αρχειο* με 500kb/sec, απο blue σε green?! (εικονα) Με τα πολλα, αφου τον αδιασαμε με πολυ κοπο, βαλαμε πειρατικα τα 7 σε ενα κομματι του blue, και καναμε οτι προβλεποτανε. Αποτελεσματα? Η ταχυτητα εγγραφης ανεβηκε στα ~40MB/s, που και παλι λιγα ειναι συγκρινομενα με οσα λεγονται στα διαφορα benchmarks. Και ειναι περιπου ιδια σε vista και 7. Τουλαχιστον η αναγνωση απο αυτον ειναι καλυτερη. Οπως ειπε και ο ιδιος "Δεν μπορουσα να δω ενα βιντεο αποθηκευμενο σε αυτον. Σταματουσε ο mpc ανα διαστηματα, λες και εκανε <<streaming απο το ιντερνετ>>"! Συμπερασμα, μακρια απο wd green, τουλαχιστον απο την παρτιδα που εχει 500αρια platters.- Αν λοιπον, ο green με τα 64MB buffer δεν κανει για λειτουργικο επειδη ειναι green, δεν κανει για αποθηκευτικος χωρος επειδη εχει μεγαλο buffer, τοτε για τι κανει? (απαιτω απαντηση σε αυτο, γιατι λες αντιφατικα πραγματα παραπανω) * 1 μεγαλο αρχειο αντιγραφεται με μεγαλυτερη ταχυτητα απο πολλα αρχεια που εχουν το ιδιο μεγεθος στο συνολο τους.
giokspy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 εγω προτεινα τον green(32 η 8MB) σαν οικονομικη λυση και για χαμηλες θερμοκρασιες. αν τωρα ο 64mb green εχει καποια προβληματα δεν σημαινει οτι ολοι οι Green ειναι μαπα. αν αγοραζα δισκο για αποθηκευση εννοειται πως παλι green(32ΜΒ) θα επαιρνα
ohristou Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2010 Ok θα κοιταξω να παρω τον Samsung αλλιως WD Βlack
GRGION Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Θα πρότεινα να βάλεις ενα sd ή ένα velociraptor για το συστημα σου και για αποθηκευτικο χωρο μουσικης φωτογραφιων βαλε black γιατι εχει παρομοιες επιδόσεις με τον f3 αλλα φιλε μου εχει 5 ετη εγγυηση και προιον με 5ετη εγγυηση σημαινει πραγματικα εγγυηση ποιοτητας και οχι μονο επιδόσεων. Τωρα για green συμφωνω παρε βάλε μεσα ταινιες βαλε τον και σε ενα hd frame να τον πηγαινοφαίρνεις να μη σε νοιάζουν ουτε θερμοκρασίες ουτε τιποτα. Τωρα ανάμεσα σε f3 και black ψηφιζω black γιατι wd ειναι παραδοση κατσε να καθιερωθει και η samsung και μετα το συζηταμε (μη ξεχνας οτι στο σκληρο και ειδικα στην αποθήκευση μετραει περισσοτερο η αξιοπιστια παρα η επίδοση)
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μισό για να μην γίνονται παρανοήσεις, αν μιλάμε για black AALS / FALS είναι σημαντικά πιο αργοί από τον F3 - αν μιλάμε για black AAEX / FAEX πράγματι οι επιδόσεις είναι τελείως αντίστοιχες, αν μη τι άλλο.
fastmanakos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 παίδες τι είναι προτιμότερο για να εγκαταστήσεις το λειτουργικό (windows 7);ο 500άρης ή ο 1t spinpoint samsung?Γιατί σκέφτομαι κάποια στιγμή να αγοράσω και τους 2 αλλά σκεφτόμουν το λειτουργικό στον 500άρη και τα διάφορα αρχεία (ταινίες βίντεο μουσική) στον 1 τέρα.Το ρωτάω γιατί παρατήρησα ότι ο 500άρης έχει 16mb cache ενώ ο 1τ έχει 32mb.
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Ο 500άρης και 1000άρης F3 έχουν πανομοιότυπες επιδόσεις - απλά βάλε το λειτουργικό στον 500άρη - να έχεις πιο γρήγορα defrags
MasterX Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 λογικα ο μεγαλύτερος δισκος ειναι πιο γρηγορος στα εξωτερικα tracks του (στην αρχη του δηλαδή)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.