ktzouv Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα, Μία ερώτηση θέλω να κάνω γιατί έχω μπερδευτεί. Θέλω να κάνω έναρξη σαν ελευθερός επαγγελματίας αλλά ταυτόχρονα να είμαι και μισθωτός για αρχή μέχρι να δούμε πώς θα προχωρήσει.Θα πρέπει να γραφτώ αναγκαστικά στο ΤΕΒΕ?
antonisid Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Ναι φίλε μου δυστυχώς. Νομιζω παράλληλα γίνεται όμως να εισαι και μισθωτός με ασφάλιση ΙΚΑ.
ktzouv Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Μήπως γνωρίζεις πόσο θα είναι το μήνα αυτά που θα πληρώνεις στο TEBE?? Γιατί έχω ακούσει ότι επειδή είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ πληρώνεις τα ελάχιστα.
Gorgio Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Μήπως γνωρίζεις πόσο θα είναι το μήνα αυτά που θα πληρώνεις στο TEBE?? Γιατί έχω ακούσει ότι επειδή είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ πληρώνεις τα ελάχιστα. Επειδή είμαι στην ίδια φάση με εσένα, όσο είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ δεν πληρώνεις ΤΙΠΟΤΑ στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ πλέον). Ρώτα και κάποιον λογιστή για να νοιώθεις σίγουρος. Φιλικά
black_widow Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα, Μία ερώτηση θέλω να κάνω γιατί έχω μπερδευτεί. Θέλω να κάνω έναρξη σαν ελευθερός επαγγελματίας αλλά ταυτόχρονα να είμαι και μισθωτός για αρχή μέχρι να δούμε πώς θα προχωρήσει.Θα πρέπει να γραφτώ αναγκαστικά στο ΤΕΒΕ? Aν είσαι νέος ασφαλισμένος ( πρωτοασφαλισμένος από 1993 και μετά δηλαδή) παίρνεις εξαίρεση από ΟΑΕΕ. Τη διαδικασία ακριβώς δε τη θυμάμαι, την έχει κάνει και ο αδερφός μου πάντως. Όσο γίνεται να αποφεύγεις το ΟΑΕΕ. Και οι δύο γονείς μου τα περισσότερα τους ένσημα τα έχουν σε ΟΑΕΕ και καταλήγεις κάποια στιγμή να πληρώνεις πραγματικά πολλά λεφτά ανεξαρτήτως εσόδων. Ο πατέρας μου περιμένει από πέρσι να βγει σε σύνταξη ( έχει και τρία ταμεία όχι μόνο ΟΑΕΕ και είναι πολύ γραφειοκρατικές οι διαδικασίες). Η μητέρα μου για μία εγχείρηση που είχε κάνει πέρσι πήρε το αστρονομικό ποσό των 800 ευρώ από το ΟΑΕΕ. Είναι μεγάλο το ποσό των εισφορών για τις υπηρεσίες που ΔΕΝ προσφέρει το ταμείο.
antonisid Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Επειδή είμαι στην ίδια φάση με εσένα, όσο είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ δεν πληρώνεις ΤΙΠΟΤΑ στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ πλέον). Ρώτα και κάποιον λογιστή για να νοιώθεις σίγουρος. Φιλικά Τοτε μαλλον κανω εγω λαθος..σορρυ για την λαθος απαντηση.
kfyros Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Νομίζω επιλέγεις το ταμείο που θα χρησιμοποιείς. Σίγουρα πρέπει να εγγραφείς και στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και να καταθέσεις κάποια αποδεικτικά έγγραφα για να πάρεις την εξαίρεση. Επίησης για την έναρξη χρειάζεται εγγραφή στο σχετικό επιμελητήριο - έναρξη στην εφορία - δήλωση έδρας - θεώρηση βιβλίων κλπ. Μην πας ξεβράκωτος στα αγγούρια, βρες κάποιον επιχειρησιακό - φοροτεχνικό σύμβουλο για να το κάνεις και να σε συμβουλέψει σωστά. Πρόσεξε γιατί υπάρχουν πολλοί καραγκιόζηδες στην πιάτσα. Αν κάνεις μαμακία θα μπλέξεις με το δημόσιο και δεν σε συμφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.